- 19 Mayıs 2020
- 46.578
- 208.719
- 548
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Aklıma bedevinin ex görümcesi geldi, doğurduğunun sabahına kahvaltı hazırlamış, bunu da kadının burnuna burnuna sokmuşlar, kadın lohusa depresyonuna girmiş.Bi de niye kahvaltıya taktıysa
Öğle yemeği değil.
Akşam yemeği değil.
İlla kahvaltı.
Bir hafta boyunca g.tünde 2 aylık süt bebeği ile sabah akşam bir araba horantaya yemek hazırladığını düşünsene.Börek yapınca görgülü mü oldunuz? Kız bu kk beni çok güldürüyor, biri gelmiş "Ben üç doğum yaptım, börek de yaptım gelenlere, bu yapmamış görgüsüz" yazmış. Zıkkım yiyin be anaa, kahvaltı börek çörek bekliyorlar ayaklarına. Esas görgüsüzlük bebek görmeye gidiyoruz diye kadının başına çöküp ondan yiyeceğinizi hazırlamasını beklemek.
Ulan ne pis adetler var, cenazeye giderler pide yemeye, lohusa kadına güya bebek görmeye giderler, yine bir şeyler zıkkımlanmaları dert olur. Erkek doğmak varmış anasını satiim hiç onlara sorulmuyor ha. Kadın mısın? Börek yapabilirdin çok mu zor görgüsüz seni! Doğurmakta ne var ha ben de doğurdum, ben tarlada çalışırken doğurdum hatta ve çalışmaya devam ettim bebemin göbek kordonunu dişimle ısırdım kopardım ve çapa yaptım, seni pis piremses görgüsüz seniii :)
Erkek? Ha yok o erkek, o doğuştan görgülü. Bu kadın görgüsüz çünkü ben üç tane doğurdum ve misafirlerime börek yaptım, yapmayan görgüsüz. :))) ahshsh
Derin dondurucuya büssürü börek koyam da görgüm artsın baarii
Bir hafta boyunca g.tünde 2 aylık süt bebeği ile sabah akşam bir araba horantaya yemek hazırladığını düşünsene.
Ben çok görgülü bir kadın olduğumdan dolayı için buzluğumda hep böreknen köfte var. Az görgülü olun siz de...Ama olması gereken bu cağnım aa, hazırlayacak ki görgülü olacak, hazırlamazsa sonra çok görgülü biri gelir ve görgüsüz der ona, hayatı biter. İnsan bunu kendine dedirtir mi? Gerekirse bebesini atacak bir köşeye ve herkese kahvaltı hazırlayıp börek ikram edecek, çünkü neden? Görgülü olmak budur. Bebek nedir ki? Patır patır doğurursun bi şey yok onu doğurmakta, sen esas börek ikram ettin mi ondan haber ver?
Çalışan orada birçok sorumluluk yerine getiriyor farkındaysanız. Farklı ortama girip de denize nazır latte yudumluyor değil çalışanlar. Evde kendi bir tane çocuğunuzun peşinde koşuyorsunuz. Öğretmen anneler yeri geliyor günde 120 çocukla uğraşıyorNe güzel, siz işte en azindan farkli bir ortama giriyorsunuz nefes alıyorsunuz.Ogle aralarında çayınızı kahvenizi içiyorsunuz.eve geliyorsunuz kalan vaktinizle çocuğunuzla ilgilenmiyorsunuz.Casilan anne ile çalışmayan anne bir değil.Evde sabah 9 dan akşam 9 a kadar çocuğun peşinde kosturuyorum.Ve bu her gün oluyor.Bir de bu açıdan bakarmisiniz hanimefendi.?
Ben çok görgülü bir kadın olduğumdan dolayı için buzluğumda hep böreknen köfte var. Az görgülü olun siz de...
Buzluktaki içli köftelerimlen ezerim seni. Annem yapmış olabilir ama sonuçta benim buzluğumdalar.Hanım hanııım benim buzluğumda da var börek hemi de sigara böreğğ, tek tek sardım koydum elcağzlarımnan. Böreğin kadar konuş!
Buzluktaki içli köftelerimlen ezerim seni. Annem yapmış olabilir ama sonuçta benim buzluğumdalar.
Adil olmak icin kendimi gelinin yerine koydum.Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..
Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.
Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
İki aylık bebekle annesi ve babasından başka kimse ilgilenemez. Olması gereken bu değil...Adil olmak icin kendimi gelinin yerine koydum.
Dusunuyorum bebegim var 2 aylik kv kp ve gorumcem bana gelecekler ki hic gelmemisler, ben kendi acimdan soyleyim buyursun gelsinler basim gozum ustune, topu topu 1 hafta.
Bebekli olmak hele hele yeni bebekli zor evet ama illaki biyerde gorumcem ve kv yardim ederlerdi (ki sizde oyle yapmisiniz) ya ben yemek yaparken cocugu tutarlardi yada cocukla ilgilenirlerdi olmasi gereken budur yani.
Gelininiz ayip etmis. Evet yatili misafir agirlamak kolay degil hele hele bebekli olarak. Ama sonucta el degilsiniz, kocasinin annesi ve ablasi yahu. Bu erkekler tas kogundan cikmis gibi davranan yeni nesile diyecek bise bulamiyorum. Ilerde aynisini kendiside yasasin.
Ama yinede bi kalbim sey diyor, yeni lohusa kadin belki yersiz davranmistir farkina varmamistir, yinede iyimser tarafindan bakiyorum. Bu birazda seye bagli gelininizin genelde size olan yaklasimina
İki aylık bebekle annesi ve babasından başka kimse ilgilenemez. Olması gereken bu değil...
Uçakla gidip bi de bilet masrafı yapmışlar ne ayıp.Ilgilenebilir belki, ama insan bebegi ile ilgileniyorsa davet edilmeyen birinin ühühühüüüü kahvalti yapmadi diye de aglamasina gerek yok. Huhusi onlara hizmet etmedigi Problem. Altin almislardi oysaki
Zaten babası çağırmış gelin diye kardeşi çağırmamış ki?Baba da çağırdım kalabalığız diyip alışveriş vs yapmış.Babam habersiz çağırdı ısrarla. Kız da yeni doğum yaptı eşimle gitmek ayıp olur diye düşünmüş mü konu sahibi?Madem bu kadar ince düşünceliymiş kendisi.İstediği şeyi yazsın her konuda haksız.Kocası ya da kendi ödememiş hesabı da babası ödemiş o yüzden onu ilgilendirmez babayla kardeş arasına girmektir bu ara bozuculuktur.Doğum yapın iki ay sonra neden gelinden hizmet beklemeniz gerektiğini anlarsınız. Evi eşim temizlerken kahvaltı mı yemeği mi annem hazırladı benim annem ilk defa gelmişti evime üstelik.
Sonra görümcem geldi sağ olsun beni yormamak için gidip otelden yer ayırtmış, ben yemek yapamam diye de dışarda yedi üstüne eşime eşine de almayı unutma deyip her türlü masrafı yapmış. Sizin masrafınız çoktur olmaz diyerek...
Benim dedem de ne zaman bize gelse elini cebine atar anneniz ve babanızın yaptığı masraf onlarla oğulları arasında çok canları sıkıldıysa oğullarına kızsınlar. Yalnız kira, doğalgaz, bebek bezi...vs masrafları çok diye destek olmak istemişlerdir eminim.
Ilgilenmekden kastim kucaga almakİki aylık bebekle annesi ve babasından başka kimse ilgilenemez. Olması gereken bu değil...
O zamanlar anneme, beraber yaşadığım kayınbabama, eşime bırakabildim, max 1 saat, zor tuttular zaten. Uyudu falan o da. Daha önce hiç tanıdık gelmeyen korku, yetememe psikolojisi, panik hali zuhur etti, boru değil sana yüzde yüz muhtaç bir can var artık. Yüzünü düğünde bayramda gördüğüm kaynanaya görümceye bırakmak şöyle dursun, görümcemi daha evvel de tanımama rağmen bırakamadım. Ha alındı falan, ama Allah razı olsun anladı.İki aylık bebekle annesi ve babasından başka kimse ilgilenemez. Olması gereken bu değil...
Yaz tatilinde 3 hafta kv gittikİki aylık bebekle annesi ve babasından başka kimse ilgilenemez. Olması gereken bu değil...
Bir yaşında çocuğun tabi ki her şeyiyle siz ilgileneceksiniz yahu, niye bunu anormal bir şeymiş gibi yazıyorsunuz?Yaz tatilinde 3 hafta kv gittik
Kizim 1 yasinda olmasina ragmen herseyiyle ben ilgilendim. Yemek yedirmesi, alt degismesi gibi ama kv kp alip hayvalanlara bakmaya gotururlerdi o arada yapacak isim varsa yapardim yada yatar dinlenirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?