• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her gün demedim elbette hergun edemez bir gün kahvaltı hazırlasa olmazmı
Hayir olamaz. Ben de hamileyim ve ailem yanima geldigi zaman hic bi is yapmayacagim. Benden hizmet bekleyen gitsin lokantada yesin oyle gelsin. Kalmaya gelen akraba misafir lohusanin eli ayagi olmaya gelir. Kayinvalidemler ayni sehirde onlar bile biz gunu birlik gelir alisverisink yapar gideriz annenler de eve bakar sen yat dinlen sutun bol olsun diyor simdiden! 70 yasinda kayinvalidem annem 65. Bu yastaki kadinlar boyle soyluyor. Kizkardesim ve gorumcem de biz temizligini yapariz sen hic dert etme bebegin ele avuca gelene kadar diyorlar simdiden. Ki hadi gectim
Bisi dememis olsunlar, ben kimseden tek lokma tek hizmet beklemem. Icinden geliyorsa yapsin ama benden bisi beklemesin. Esim bizi doyurur giydirir. Allahim delircem sabah sabah. Bir kahvalti hazirlamadi mi dediniz gercekten! O kadinin vucudu nasil bi seyden gecti, hala da geciyor. Ayip!

Bebek artık 2 aylık olmuş.Tamam gelin hizmet etmesin de bir gün de bir kahvaltı hazırlayabilir.Hamilelik-doğum hastalık değildir.Sürekli gelen insanlar olsa tamam tavır alsın,onca yıldır bir kere gelen insanlara da bu yapılmaz bence.
Iki aylik bebek gece 8 saatlik uyku mu uyuyor peki? Surda hepimiz gece az uyusak kamyon carpmisa doneriz. Biz zeytin yiyemedik diye ne bu kadin dusmanligi anlamak zor.

Aynen. Sanki dün doğum yapmışta bugün doluşmuslar eve. Adamlar ayda yılda bir gitmiş, yakın mesafe degilki. Gelin hanım kendi ailesi abisi ablası gelince nasıl davranıyor bakalım. İnsanların önüne çorba fırında tavuk patates atamamismi bir kere. Görgüsüz. Ondan sürekli hizmet beklememis kimse. Konu sahibi bi 5sene daha gitme o eve. Sen doğum yapincada aynısını yap onlara. Geldikleri ilk gün kahvaltı hazırlama. Bebeğe bakmam lazım mutfakta herşey canım buyur hazırla bende yiyim de. Naoacaksin öyle geline böyle görümce 😂
Hiç doğum yaptınız mı, yeni bebekli anne psikolojisini bilir misiniz? İki yıldır evli ve bir kere evinize gelmemiş insanlara bebek emanet edip işe koyulur muydunuz? Ben yapamadım da. Muhtemelen konu sahibi de içinden geldiği aileye güvenecek bu durumda doğal olarak, onlara bırakacak. Bırakacak dediğim de max yarım saat kırk dk falan. Hadi 1 saat olsun. O kadarcık bebek annesi olmadan saatlerce duramaz, koliği varsa sıkıntılı bir bebekse hele, çok sıkıntı. Anlayış insanlara sonradan yüklenmiyor galiba.

Hiç doğum yaptınız mı, yeni bebekli anne psikolojisini bilir misiniz? İki yıldır evli ve bir kere evinize gelmemiş insanlara bebek emanet edip işe koyulur muydunuz? Ben yapamadım da. Muhtemelen konu sahibi de içinden geldiği aileye güvenecek bu durumda doğal olarak, onlara bırakacak. Bırakacak dediğim de max yarım saat kırk dk falan. Hadi 1 saat olsun. O kadarcık bebek annesi olmadan saatlerce duramaz, koliği varsa sıkıntılı bir bebekse hele, çok sıkıntı. Anlayış insanlara sonradan yüklenmiyor galiba.
Evet Üç doğum yaptım. hazır bir börek alıp zeytin peynir bir çay koymak hicte zoruma gitmedi gitmezde. O Çorbanın yanına fırına hızlı bir şekilde tavuk ve patates atmak da hiç zoruma gitmedi. Zaten sürekli gelinden hizmet bekleyen de olmamış. Benim fikrim benim düşüncem böyle de giderim.

Hoşgeldin konu sahibi yeni üyeliğin hayırlı olsun :KK53:
Yemin ederim Bunu birinin söyleyeceğini zaten akıl etmiştim. Sizin gibi düşünmediğim için hemen konu sahibi oldum. Canın nasıl istersen öyle anla öyle bil Çok da umrumda.

Evet Üç doğum yaptım. hazır bir börek alıp zeytin peynir bir çay koymak hicte zoruma gitmedi gitmezde. O Çorbanın yanına fırına hızlı bir şekilde tavuk ve patates atmak da hiç zoruma gitmedi. Zaten sürekli gelinden hizmet bekleyen de olmamış. Benim fikrim benim düşüncem böyle de giderim.
Benim annem bir düğünde bir doğumda gelebildi evime, 10 saatlik yol çünkü, babam da hasta, öyle hep gelemediler. Hiç de '' Ay ben 40 yılda bir geliyorum. '' demedi. Doğum yapan, taze bebeli kadına misafirliğe değil, yardıma gidilir. Zaten konu sahibinin yerinde olsam hamile halimle bi yere gitmem, korona var influenza var, var da var şu ara. Kendisi koronanın en öldürücü zamanlarında bile '' Kardeşim evleniyor, koronayı bahane ettiler, 700 kişilik salona 100 kişi çağırdılar, taktıklarımız geri gelmeyecek. '' diye hayıflanabilmiş valla, gözlerim açık kaldı. Belki de o takı bekledikleri hastalık ile cebelleşiyorlardı, belki de ölenleri oldu. Siz yapın yapacağınızı, elinizden tutan yok, ama herkesi kendiniz ile bir tutmayın. Her doğum farklı, her kadın farklı, her bebek farklı. İnsanların durumunu onlardan iyi bilemezsiniz.

Benim annem bir düğünde bir doğumda gelebildi evime, 10 saatlik yol çünkü, babam da hasta, öyle hep gelemediler. Hiç de '' Ay ben 40 yılda bir geliyorum. '' demedi. Doğum yapan, taze bebeli kadına misafirliğe değil, yardıma gidilir. Zaten konu sahibinin yerinde olsam hamile halimle bi yere gitmem, korona var influenza var, var da var şu ara. Kendisi koronanın en öldürücü zamanlarında bile '' Kardeşim evleniyor, koronayı bahane ettiler, 700 kişilik salona 100 kişi çağırdılar, taktıklarımız geri gelmeyecek. '' diye hayıflanabilmiş valla, gözlerim açık kaldı. Belki de o takı bekledikleri hastalık ile cebelleşiyorlardı, belki de ölenleri oldu. Siz yapın yapacağınızı, elinizden tutan yok, ama herkesi kendiniz ile bir tutmayın. Her doğum farklı, her kadın farklı, her bebek farklı. İnsanların durumunu onlardan iyi bilemezsiniz.
O zaman herkes herkesin yazdığına ve düşüncesine saygılı olsun. Herkes aynı Düşünmek zorunda değil

Gümüş madalya mı taktılar altın madalya mı?

O zaman herkes herkesin yazdığına ve düşüncesine saygılı olsun. Herkes aynı Düşünmek zorunda değil
Yeni doğum yapmış, neler yaşadığını bilmediği bir kadına görgüsüz diyen mi söylüyor bunları? O da onun fikri, hali hazırda meydan veren bir kocası da var, herkes halinden memnun, beğenmeyen de mecbur ötede duracak. Şimdi baş başalar, bi zahmet kocası yardım ediyordur zaten kadına. İşten gelip yemek yapan evi toplayan adamlar var, neden olmasın.

Yeni doğum yapmış, neler yaşadığını bilmediği bir kadına görgüsüz diyen mi söylüyor bunları? O da onun fikri, hali hazırda meydan veren bir kocası da var, herkes halinden memnun, beğenmeyen de mecbur ötede duracak. Şimdi baş başalar, bi zahmet kocası yardım ediyordur zaten kadına. İşten gelip yemek yapan evi toplayan adamlar var, neden olmasın.
Büyük oğluma hamile kaldığımı öğrendiğim günden çocuk neredeyse 1.5 yaşında olana kadar evimde hiç dip köşe temizlik yapmadım. Hep eşim yaptı. Üstelik son 5 ay ücretsiz izinde olduğum için haftanın 6 günü çalışıyordu.

Ne demek yemek yapan ev toplayan erkek 😱😱😱 erkek dediğin çorabını kirli sepetine atabilmek için sepetin kapağının açık olmasını bekler 😂

Ne demek yemek yapan ev toplayan erkek 😱😱😱 erkek dediğin çorabını kirli sepetine atabilmek için sepetin kapağının açık olmasını bekler 😂
Yani, ocağa çay koymak kadar basit motor becerileri bile yok onların. Erkeğe ev ver, 1 günde havaya uçursun.😂

Yani, ocağa çay koymak kadar basit motor becerileri bile yok onların. Erkeğe ev ver, 1 günde havaya uçursun.😂

Allah Allah benim eşim ne acaba ya üstün zekalı fln haberimiz mi yok🤣

Ya hala kapanmadı konu birde doğuma gideceği gün yatak toplayan üye okudum niye kv görümce felç galiba elleri ayakları tutmuyor eşi de kör olmalı
Ben nevresim yastık yorgan ayarlar gider yatarım sabah 6 30 da ise gidiyorum akşam 7de dağınık yataklı ev bulsam o evi yakarım herhalde birde doğuma gideceğim gün toplicam
Allahim nasıl vicdansız insanlar var yahu aklım hayalim almıyor

Bebek artık 2 aylık olmuş.Tamam gelin hizmet etmesin de bir gün de bir kahvaltı hazırlayabilir.Hamilelik-doğum hastalık değildir.Sürekli gelen insanlar olsa tamam tavır alsın,onca yıldır bir kere gelen insanlara da bu yapılmaz bence.

Cok mu lazımdı 1hafta kv kp gorumce gorumcenin kocası 2. Görümce 1 çocuk
Normal zamanda gitselermis kardeşleri yalnızken gitselermis ama kim hizmetçi olacaktı
Oh çok iyi yapmış gelin surat asmamis keyfine bakmış huzursuzluk çıkarmamış gorumceyi delirtmis aferim ona.

Allah Allah benim eşim ne acaba ya üstün zekalı fln haberimiz mi yok🤣

Ya hala kapanmadı konu birde doğuma gideceği gün yatak toplayan üye okudum niye kv görümce felç galiba elleri ayakları tutmuyor eşi de kör olmalı
Ben nevresim yastık yorgan ayarlar gider yatarım sabah 6 30 da ise gidiyorum akşam 7de dağınık yataklı ev bulsam o evi yakarım herhalde birde doğuma gideceğim gün toplicam
Allahim nasıl vicdansız insanlar var yahu aklım hayalim almıyor
Sancılar başladığında kendimi bilmedim ben, ilk doğumda malesef epidural imkanımız olmadı, devlet hastanesinde yoktu çünkü. Canım tatlı, acı eşiğim düşük, hamile kaldığımı öğrendiğimde çaatt diye depresyon ilaçlarımı bırakmıştım, paniğin doruklarındayım, zor bela doğurmuşum, bi de yatak açıp toplayacağım. Yek yeeeaa.

Arkadaşim sorunun ne senin. Ben böyle düşünüyorum, sende benden farklı düşünüyorsun. Ne alıntı yapıp habire laf cogaltiyosun. Benim dogrum bu. Allah allahhh

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back