• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim basima gelse kalkipda ozel kahvaltilar yemekler yapmam ama minimum. Minimum nedir onlar hazirlamissa catal kasigi koyup sofrayi kurmak veya onlar yemek yaptiysa bende bi corba eklerim.
Bi gelin olarak bunu yaparim
Gorumce olarak kalkipda kardesimin evine yatili gitmem. Biz yurtdisinda yasiyoruz farzedelimki kardesimin yanina gidicem gider bi pansiyon tutarim orda kalirim gelinden once ben rahat edemem.
Turkiyeden gelin gelen bize 3saatlik mesafede oturan dayimin kizi biz cok istedi dogumunda. Gitmedim, hayirlamayada gunu birlik gidip gelicem 6saat yolculukda olsa boyle yapicam

Gelin muhtemelen niyetlerini anladı ve ondan öyle yaptı. Ztn hiç gidilmemiş bir evde yatak yorgan ayarladı çamaşırları kaldi. Önce anne baba gidiyor peşlerinden 4 kişi 1cocuk gidiyor kadın eve aldığına sukretsinler yahu. İnsan iyi niyet gordumu daha çok yapası gelir ama ver çocuğunu kalk bizi besle fikri çok çirkin ya o niyeti anladığı için öyledir. Normal olan sizinki zaten ama burda planlar bozulmuş babaları para harcamış görümce hanıma da biraz hırs düşmüş mecburen.

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Ya şimdi son yazıyı okumasaydım evet size çok çok hak vermiştim . Güler yüz tatlı dil en önemlisi .
O kahvaltı hazırlama yemek yapmama konusunda belki siz yapınca oda bişey demenistir ve bir hafta da olsa dinlenmek istemiştir diye düşündüm . Bide inanın herkes bizim gibi düşünüp bizim gibi yetişmiyor . Biz misafirliğe bile gitsek hemen yardım ederiz fln ama bazı insanlarda o kültür yok yani akıllarına mı gelmiyor ,görmemişler mı bilmiyorum ama bazılarında gerçekten misafir ağırlama kültürü yok .ailede hiç o ortama girmemiş görmemiş olabilir . Kişisel algılamayın hemen. biraz zaman verin ilk gitmeler fln bide lohusalık farklı bir depresyon.

Bi de niye kahvaltıya taktıysa
Öğle yemeği değil.
Akşam yemeği değil.
İlla kahvaltı.
Ayyy benim başımda da vardı bu tipten ille kahvaltı yazınca aklıma geldi. Ev cümbür cemaat yatılı hepsi ben sabah 5 e kadar bebekle uğraşıyorum kızımda her gece sabah 5 e kadar uyumayıp 5 te uyuyordu piremseslerde 8 de kahvaltı ederlermiş benden kahvaltı bekliyorlardı ben 5 e kadar zombi gibi bi odanın içinde dolanmışım bi de kahvaltı hazırlayacağım
Ayrıca 2 aylık bebek olmuş artık diyenler yiğenim şu an 2 yaşında hala sabaha kadar 10 kere uyanıyor emiyor hala çünkü

Arkadaşlar siz evinizde yemek yapmıyor musunuz bebeğiniz var diye?Hazır börek aldırıp,yumurta haşlamak çok mu zor?Kimse ziyafet sofrası beklememiş.Sayfada herkes royal anladığım kadarıyla.

Sadece kendileri olsa yumurta da kırar yerler. Kadın sabaha kadar uyanık sabah 6 da yattı belki kahvaltısını 11 12 de yapacak. Evde bir ton insan sabahın körü kalkacak gürültüsü tantanası erkenden kahvaltı etmek isteyecek. 6 kişiye her gün 3 öğün yemek mi düşünecek kadın 2 aylık bebeğiyle.

Evinde kendine yemeğini yaparsa da istediği vakitte yapıp yiyebilir. İster sabah 6 da yer ister gece 2 de yer. Evde bir ton misafire yemek yapmakla aynı şey mi yahu.

Ayrıca bebeğim 2 aylıkken ben yapamıyordum yemek falan. İlk çocukta yine biraz da 2. sinde çocuk 6 aylık olana kadar mutfağa girdiğim sayılıdır.

Arkadaşlar siz evinizde yemek yapmıyor musunuz bebeğiniz var diye?Hazır börek aldırıp,yumurta haşlamak çok mu zor?Kimse ziyafet sofrası beklememiş.Sayfada herkes royal anladığım kadarıyla.
İki kişilik yemek ile bir ev dolusu insana sabah akşam 1 hafta boyunca yemek çıkarmayı bir mi tutuyorsunuz? Temizlik peki? Bu kadar insan 3 göz evde tuvaleti banyoyu ortak kullanacak hep. Taze bebekli kadından beklentiye girilmiş. Bayram temizliği de yapsalar gitmeden, içime sinmez şahsen.

Bebeğim yok, canım istemiyorsa yemek yapmıyorum. Bugün istemedim yapmadım mesela, eşim yaptı. O da yapmak istemese dışardan söylerdik. Çünkü iki kişiyiz. Hasta olsam, yeni doğum yapmış olsam bırakın görümceyi kayınvalideyi kendi anneme bile yemek yapmam. Çünkü neden yapayım? Gelen insanın eli ayağı var, kendi yemeğini kendi yapabilir.

Olay bebeğe biz bakardık o yapsaydı olamaz??? Uykusuz ve lohusa bi insandan bahsediyorsunuz. O kadar kişi bir olup kıza gönül koymuşsunuz. Kardeşiniz hazırlasaydı kahvaltıyı bu kadar hizmet beklediyseniz.

Ülkemizdeki bu gelinin evine gitme hizmet ettirme saçmalığı hep cahillikten.hele de küçük çocuklu aileye bir de corona salgını varken pes gerçekten.gitmeyin gelmeyin.tel de konusun.hediyenizi kargoyla yollayin.ama olur mu çeyrek taktik diye göze sokmak gitmisken cumhur cemaat kendilerini agirlatip bedava otel hizmeti beklemek varken.dimi ama

Bizim evde yemek, oğluma göre pişer; o düzenli beslensin, gelişme çağında diye. Ben ise aperitif yemeyi seven biriyim ve tarzım bu, oturup da kendime kahvaltı hazırlayayım gibi törenlerim yok, hemen pratik ne varsa yapar atıştırır geçerim, alışkanlık. Eşim ise sıcak yemek sever, bazen ben pişiririm, bazen eşim pişirir. Çoğu kez de annem "Ben çok yaptım yemeği, siz uğraşmayın" der gönderir (Haftanın 2 günü annem gönderir). Ha salt annem değil, kvm de "Kızım çalışıyorsun, ben bugün yaprak sardım size de" der, daha meşakkatli her yemeği gönderir (Haftada 2 de kvden en az 3 çeşit yemek gelir). Canım isterse donatırım sofrayı, istemezsem eşim yapar, ya da dışarıdan söylenir.

Evime gelen kvm, annem, kardeşim fark etmez ailemdir, açar dolabı istediğini yer, istediğini pişirir istediğini şişirir. Ailemizdeki herkes birbirinin yükünü azaltma peşinde, kimin eli boştaysa o geçer işin başına, ailenin kızına-gelinine (Hele de başında bebek varken) işler çıkarıp durmaz, ayaklarını kösüp oturarak ondan hizmet bekleyip üzerine laf söylemezler. Yanisi ben gayet royalim, ailem sağ olsun.

Gelin muhtemelen niyetlerini anladı ve ondan öyle yaptı. Ztn hiç gidilmemiş bir evde yatak yorgan ayarladı çamaşırları kaldi. Önce anne baba gidiyor peşlerinden 4 kişi 1cocuk gidiyor kadın eve aldığına sukretsinler yahu. İnsan iyi niyet gordumu daha çok yapası gelir ama ver çocuğunu kalk bizi besle fikri çok çirkin ya o niyeti anladığı için öyledir. Normal olan sizinki zaten ama burda planlar bozulmuş babaları para harcamış görümce hanıma da biraz hırs düşmüş mecburen.

konu sahibine hak verenleri şok içerisinde okudum.
2 aylık bebesi olan kadının çocuğunu oyalardık o yemek yapardı şeklinde bir düşüncenin neresi insani ben anlayamadım.
hele bu pandemi döneminde lohusa kadının başına 8 kişi üşüşmek nedir ?
kadın da gayet güleryüzlü davranmış daha ne yapsın ?
en yorucu zamanlarında evde erkekler dolu, bir rahat emziremiyor vs..
bunu normal karşılamak mümkün değil ya.

2 aylık bebesi olan kadının çocuğunu oyalardık o yemek yapardı şeklinde bir düşüncenin neresi insani ben anlayamadım.
Çorbanın yanına fırına tavuk patates atsaydın yazan olmuş ya şaka gibi😐

Biz kardeşimin evine gittiğimizde kendi evimiz gibi biliyoruz. Gelinimize asla yük olmayız, giderim yemek yoktur, canın bir şey çekiyor mu ablacım derim, geçen gittim istiyor diye fellah köftesi yaptım, temizliği beraber yaparız, dolap boşsa alışveriş yapar doldururum. Ekstrem bir durum olur, gelin de ben de yorgunsak dışarıdan söyleriz. Gergedan gibi yayılıp hizmet beklemek mi kaldı? Ha o da bize gelince aynıdır. Böyle olunca insanlar birbirini yük görmez, strese girmezler.

Offf kaç kişi yeni doğum yapmış kadının evine gitmişsiniz bir de hizmet bekliyorsunuz. Sizi çağırmamışlar bile siz neden gittiniz ki? Yeni doğurmuş kadının evinde bu kadar kalabalık ve hizmet beklentisi... Yemekleri onlar ödemeliydi sadece bu konuda haklısınız.

Offf kaç kişi yeni doğum yapmış kadının evine gitmişsiniz bir de hizmet bekliyorsunuz. Sizi çağırmamışlar bile siz neden gittiniz ki? Yeni doğurmuş kadının evinde bu kadar kalabalık ve hizmet beklentisi... Yemekleri onlar ödemeliydi sadece bu konuda haklısınız.
Neden onlar ödemeliydi?

Şok olacak ne var, köleliği, birilerinin memnuniyeti için kendini paralamayı hayat biçimi yapmış ve bunu başka kadınlarda göremeyince yadırgayıp yermeye çalışan tonla kadın var. Zannediyorlar ki olması gereken "Kadın her şartta, her şekilde hizmet halinde olmalı". Onların kadınlık(!) anlayışı bu.

Son düzenleme:
Misafirliğe gitmişler sonuçta. Biz misafirliğe gelen kişilere hesap ödetmiyoruz tabii herkes farklı bu benim görüşüm
Misafirlik dediğiniz yeni bebekleri olmuş, evde tek çalışan olan bi aile ve birinin evladı diğerinin kardeşi.

Hayırdır inşallah affınıza sığınarak bir şey soracağım siz benim yorumuma istinaden mi bu yorumu yaptınız? Yoksa bir yanlışlık mı oldu? Yanlışlık olmadıysa tavsiyem yorumumu sakin kafayla bir daha okuyun.
Anlamadığınız nedir?Aynı şeyden bahsettim.Baba o evde misafir zaten. misafiri (konu sahibi)çağıran da baba.O yüzden alışveriş yapmak gayet normal demek istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back