Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence hassas bi dönemdesiniz boş yere alınganlık yapmışsınız, 2 aylık bebeğe biz bakalım anne iş yapsın diye bir dünya yok, Gerekiyorsa bütün işleri siz yaparsınız annede bebeğine daha cok zaman ayırır, bunun doğrusu budur çünkü şuan bebeğe en faydalı olacak kişi annesi ve anneninde bu enerjiyi size kahvaltı yemek vs gibi şeylere harcamasını beklemel acımasızlık, anne oldugunuzda anlarsınız diye düşünüyorum, benim kayınpederim bile geldiğinde mutfaga girer yemek yapar, kahvaltımızı hazırlar çocuklarım küçük ve yaşları yakın olduğu için bütün gün koşturma içerisinde oluyorum hiç değilse ben burdayken biraz dinlen der hakkını ödeyemem.

Türk kadınının hayatının özetini merak edenlere bu paragrafı göstermek lazım. Kayınvaliden iyi olur, bu sefer de kadını fişeklemeye çalışırlar..
Kaynanası da bugün var yarın yok bir el insanının ağzına bakmasın. Sanki hastalıkta o akrabası gelip bakacak ona.

İsabet olmuş gitmeme kararınız. Zaten siz de hamileymissiniz az bi durun bakalım bebeğiniz doğunca bunları tekrar düşünün. İki aylık bebekli eve sürüyle yatıya gidip hizmet beklemek neymiş anlarsınız.

Ya bi de şuvar kızım 1 yaşında falandı eşimin tarafından ilk kez gördüğüm akrabaları bize geldi eşim nöbet usulu çalışıyor evde yoktu bizi dışaro çıkar hadi dediler (maddi durumumuz iyidr bu arada) çıktık dolaştık 6-7 kişiyiz dolaşırken aa burda nerede yemek yenir dedi içlerinden birisi şurada güzel bi yer var dedm hadi gidelim dediler yanımda nakit 100 tl falan var kredi kartım yok masaya söylediler söylediler sürekli kafamda hesaplama yapıyorum kaç tl tutacak diye kasayagidip alyansımı bırakacaktım çok utanmıştım içlerinden birisi farl etti dr allah dan ellerini yıkamayagiderkn hesabı ödedi o kadar utandım ve üzüldüm ki ailemdenbirisi olsa derdim param yok siz ödermisiniz diye yani hem yakınım canım ciğerim diye bahsedip hemdeyabanvı gibi yapılan herşeyi saymak sıralamak da çok syıp kardeşler arasında aile arasında böyle şeylerin lafı olmaz olmamalı

İnsanoğlu böyledir işte
Hemen biz senin için şu paraları harcadık filan olur, harcamasaydiniz kardeşim o zaman

Hizmet parası ödemiş gibi hizmet bekliyorsunuz

Ayda yılda bir gitmissiniz elbette masraf yapacaksınız

Güler yüzde benim için yeterli .

Ananız doğumda bile gitmeliydi birşey lazım olur, hazırlığı nasıl olur kadının ilk bebeği tecrübesiz işi olur ucundan tutayım diye. Siz el gibi 2 ay sonra cümbür cemaat gitmişsiniz. Ya bide senin kocan ne diye yeni doğum yapan kadının evinde bir hafta kalıyor dış kapının dış mandalı ben aşırı rahatsız olurum oturup kalkarken. Bide kadın sofra hazırlamadı diye laf ediyorsunuz bide fedakar görümce olıyırsunu

Bebek görmeye davet edilenler karı koca yatılı mı davet ediliyor sizde?
Bir gün belirleniyor, davet edilecekler belli oluyor, ikram hazırlanıyor ya da hazır sipariş ediliyor. Bir günlük yorgunluğa değer bu. Hem de sağdan soldan anneye yardıma geliniyor.
Ama anne baba görümce enişte gelip günlerce kalıyor, sabaha kadar deliksiz rahat rahat uyuyorlar, sabahta belki bütün gece uyumamış kadından kahvaltı çorba bekleniyor.

Hayır kimse burda beni anlamadı sadece giderken bir kahvaltı bekledim ve birde arada bir yemek yapsaydı bir gün mesela veya dışarıda onlar ödeseydi yoksa biz zaten ona iş düşürmeyiz
İnsan lohusalık zamanı bebek bakarken yeri geliyor kendisi aç kalıyor kaldiki misafir doyuracak. O dönem bir kadın için normalin dışında farklı bir zaman dilimi. Yarım saat emzirme, sonra çiş kaka, gaz sancısı, ağlama krizleri sonra yarım saat uyku. Sonra hooop sil baştan. Ve 24 saat böyle. Bu şartlarda kahvaltı yemek bekleme ısrarı nedir? Ayrıca lohusa kadının evine bir hafta kalacak şekilde kocanı neden götürüyorsun?

Aynen ya kadinlarin yaninda bile rahat edemezken gorumcenin kocasi birde.. Allahim evlerden irak.. birde
Isine gelmemis yorumlar..

Sizin deyiminizle bu kar kışta bebekli ve bu kadar kalabalık ortamda nasıl ilgi alaka bekliyordunuz merak ettim.yani bir kahvaltı bir yemek mi olacaktı gönlünüzü hoş edecek şey.
Gelin hanım yine kalabalığa size Güleryüz göstermiş ben olsam Ben nerdeyim bunlar da kim moduna çoktan girmiştim.

Hayır kimse burda beni anlamadı sadece giderken bir kahvaltı bekledim ve birde arada bir yemek yapsaydı bir gün mesela veya dışarıda onlar ödeseydi yoksa biz zaten ona iş düşürmeyiz
Gelini kenara bırakalım. Hamilelik lohusalık da önem arz etmiyor .

Benim merak ettiğim. Kahvaltı beklediğiniz kişi neden gelin hanim?

Sizinle ilgilenmesi gereken asıl kisi kardeşiniz değil mi? O neden hazirlamadi ya da siz neden kardesinizin hazırlamamasına değil de geline takildiniz?

Yazdığınız her kelimenin paçalarindan buram buram avamlik kokuyor

e o gelinnn e o el kızıııı e o hizmet amacıyla alınmış bir varlıkkkk.edit:bu düşünceler bir bitse de kurtulsakkk

Şuan iki aylık bebem var bırak misafiri diğer çocuğuma eşime yemek yapamıyorum uyursa ne ala uyumuyorum bi çorba yaparsam şükür o da zar ağlıyor yarım yamalak
Kahvaltı desem 1 de anca biri bebeği sallıcakta hazırlayayım hiç dediniz mi bebeğe biz bakalım yat dinlen bi hava al gel
Ama çok şey bekleniyor
Bnce gitmişken dolabına yemek yapaydın buzluğa bişiler koyaydın
Evini temizleseydin
Kar kış diyorsunuz bu karda kışta 2 aylık bebeyle dışarı çıkılır mı
Daha ne yapsın Güler yüz göstermiş işte

Taş devri kafası; yeme içme ağırlama işleri istisnasız kadınındır!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…