• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Bende yeni doğum yaptım kendi memleketime gittim 20 gün iznimiz vardı inanın bana da aynısını yaptılar hem kendi ailem hem eşimin ailesi...ben çok mahcup oluyordum çünkü sezaryen olmuştum... diyeceğim şu ki bir iş yapamazsa bile insan söyler sizi yorduk gönlünüzü hoş eder... ayrıca ne demek dışarıdaki yemeğide size ödetmek...belki parası yoktur ama o zaman da çıkmayalım deseydi....ne bileyim kimse enayi değil yaa... üzülmeyin bebekte etkileniyor

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Bak kardeşim bende sehir disinda bir gelinim.benim size nacizane tavsiyem abiniz icin asla kalp kirmayin madem size kotu laf etmiyor kotu bisey demiyo asik suratla oturmuyo sizde gorevinizi yapip geldiniz diye düşünün lutfen olumsuz dusunmeyin bak sizde gebesiniz dogumdan sonra insanin birilerine ihtiyaci oluyor is yapmak uyumak bizlere gebeyken bile ihtiyacken dogumdan sonra cift kat ihtiyacimiz olacak o yuzden asla kalbinizi karartmayin zaten senede bi gidiyosunuz helali hos olsun abim icin deyin gelinle aranizi iyi tutun size abla tavsiyesi yasim 38 😇

Bu erkek ailesi niye her koşulda hizmet bekliyor bende bunu anlamıyorum.
Arkadaşım kadın yeni doğum yapmış madem öyle hizmet bekleyecektiniz bebeğin 6 aylık olmasını beklemeliydiniz.
Eliniz var ayağınız var kalkın kendi işinizi kendiniz yapın.
O kadar kişi gittiniz sordunuz mu ev sahibine gelelim mi diye?
Bravo ya bir de gelmişsiniz yok şöyle oldu yok böyle oldu.

Ben aynı şehirdeyim 2 günden fazla kimse benimle kalmasın istiyorum.
Bence 6ay bile erken yatili misafir icin inanin 2yasina gelmeden kimseyi agirlayamm ben 😂😂

Bende yeni doğum yaptım kendi memleketime gittim 20 gün iznimiz vardı inanın bana da aynısını yaptılar hem kendi ailem hem eşimin ailesi...ben çok mahcup oluyordum çünkü sezaryen olmuştum... diyeceğim şu ki bir iş yapamazsa bile insan söyler sizi yorduk gönlünüzü hoş eder... ayrıca ne demek dışarıdaki yemeğide size ödetmek...belki parası yoktur ama o zaman da çıkmayalım deseydi....ne bileyim kimse enayi değil yaa... üzülmeyin bebekte etkileniyor
sorun kardeşindeymiş.aklı yok mu?ısmarlasaydı dışardan pide lahmacun.eve bıraksaydı su gelecek bu da onun parası diye.dışarda hemen kasaya koşup ödeseydi.niye gelin üzerine şikayet olarak bu konu açılmış.kendi kardeşine toz kondurmayan bir görümce örneği daha işte

Yeni doğum yapmış birinin evine yatılı gidip bir de hizmet beklemek🤔 Valla kahvaltıyı hazırlamayı bırak, hazır kahvaltıyı bile yiyemediğim günler oldu.

Hele evde yabancı erkekleri asla düşünemiyorum. Çünkü sürekli bir emzirme mücadelesi verildiği için rahat olman lazım. Kendi babası bile gelmiyor insanın.

Yakında siz de aynı yollardan geçeceksiniz o zaman daha iyi anlarsınız. Kusur bulmak yerine, kusur örtmek daha doğru zannımca böyle özel zamanlarda

sorun kardeşindeymiş.aklı yok mu?ısmarlasaydı dışardan pide lahmacun.eve bıraksaydı su gelecek bu da onun parası diye.dışarda hemen kasaya koşup ödeseydi.niye gelin üzerine şikayet olarak bu konu açılmış.kendi kardeşine toz kondurmayan bir görümce örneği daha işte
Evet bunda haklısın....yeni doğum yapmış birini anlayın ki bende onlardanım...hatta geçenlerde anneme dedim biri doğum yapsa bir kap yemek ile kapıdan hayırlı olsun diyecem....zaten kadın yorgun argın bir de insanları ağırlamak zor...

Ben sizi o kadar da haksız bulamadım kırılmakta haklısınız. Kendi yapamasa bile birseyler hazır alıp ikram etmeliydi hem kız hem kardeşin memurmus. Biraz her şeye atlayan bir aile yapınız olabilir mi? Siz en azından ilk gün otursaydiniz kalkmasaydiniz mecbur kahvaltı hazırlanıp biseyler önünüze gelirdi. Benim annem de her gittiği evde atlar hemen sonra da bık bık konuşur. Biraz da misafir gibi davranmak gerek. En azından bundan sonrası için aklınızda bulunsun. 2 ay küçük denmiş benim de çocuğum var o kadar da küçük değil yani en azından bi telefonu eline alıp eve biseyler sipariş edebilecek vakti vardır yani. Doğu bile olsa bilen bilir en ücra yerlerde bile artık sipariş edilebilecek şeyler var. Sizin gelin düşüncesizmiş.
Ben olsam bozulurdum bunu da belli ederdim. Kim ne derse desin kindarım ben. Hıh.
2 aylık çok küçük değil tabi okul çağında sizde haklısınız

Yeni doğum yapmış kişi özel olarak insanları arayıp gelin diye davet etmez ki zaten gelineceği belli bisey. Tabiki oğluna söylemiştir o da eşine sormuştur musait miyiz diye. Benim ailem gelirken bana söyler ben eşime danışayım musait miyiz derim konuşurum iletirim buyrun gelin derim keza o da ailesine. Bu hayatın olağan akışı degil midir.
Hadi diyelim haklısınız tamam, yeni doğum yapmış ziyarete gidelim dedi bebeğin halası olarak, kocası ne alaka? Hizmet beklemek ne alaka?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back