• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğurunca anlarsınız.
2 aylık bebeği anneden başkası eyleyemez hanımefendi.

Yapacaktınız tabi. Cümbür cemaat gitmeyi biliyorsunuz. Her şey önünüze mi gelecekti?
Börekler mi açacaktı size gece saat başı uyanan kadın?

Yeri geldi bebek görmeye gelen komşuya eşim servis yaptı ben bebekle ilgilenirken.
Niyeti iyi olan ayıplamaz..

Bu kadar hassas olup karnınıza ağrı sokacağınıza, empati konusunda hassas olun.
Kardeşim yapmadı demiyorsunuz da gelin yapmadı diyorsunuz üstelik..

Ben sizi o kadar da haksız bulamadım kırılmakta haklısınız. Kendi yapamasa bile birseyler hazır alıp ikram etmeliydi hem kız hem kardeşin memurmus. Biraz her şeye atlayan bir aile yapınız olabilir mi? Siz en azından ilk gün otursaydiniz kalkmasaydiniz mecbur kahvaltı hazırlanıp biseyler önünüze gelirdi. Benim annem de her gittiği evde atlar hemen sonra da bık bık konuşur. Biraz da misafir gibi davranmak gerek. En azından bundan sonrası için aklınızda bulunsun. 2 ay küçük denmiş benim de çocuğum var o kadar da küçük değil yani en azından bi telefonu eline alıp eve biseyler sipariş edebilecek vakti vardır yani. Doğu bile olsa bilen bilir en ücra yerlerde bile artık sipariş edilebilecek şeyler var. Sizin gelin düşüncesizmiş.
Ben olsam bozulurdum bunu da belli ederdim. Kim ne derse desin kindarım ben. Hıh.
Ablacım alın bakın bu 🧠 işinize yarar diye umuyorum. Arada kullanın. Insanlara yaşattığınızı da yaşamadan ölmeyin inşallah.

Aslinda ben de boyle dusunuyorum ama misafir gelmisken sadece 1 kere bile bi kahvalti ya da yemek hazirlamamasi bana da tuhaf geldi.
Ben de 2 aylik cocukla hizmet mi bekliyorlar derdim ama hiçbir sekilde bir seye dokunmadan da 1 hafta geçiremezdim ya.
Karşısındaki insanların samimiyetine güvenmistir. Isteyerek yardım ettiklerini düşünmüştür. Böyle arkasından konuşulacağını bilse çocuğu bırakır yemek yapardı yorgun da olsa.

Valla konuyu bir kere çorba yaptıya kadar okudum. Canım görümcem bize geldiğinde bana iş yaptırmaz üstüne üstlük bebeğimde 7 de kalkınca oyalar bana sen uyu der. Görümce var görümce var işte. He bu arada bende görümceyim gelinden hizmet beklemek değil o benim kardeşim diye hitap ederim. Her zaman yardımına koşarım. Bu ne böyle ya 2 aylık bebeği olan kızın yanına anne baba gazına gelip cümbür cemaat gitmeseydiniz sizde . bana bile afakanlar bastı burdan

Ay bi de bebeğe biz bakardık o hizmet etseydi demez mi. Bu görümce tayfa beni öldürecek 🤪🤪🤪🤪🤪 yahu bebeği var kadının size sofra mı hazırlayacaktı sayın gorumce
2 aylık bebek babasında bile durmuyor ki. 2 dakika ağlasa içim gidiyor benim. Niye çocuğu ikinci plana atayım şöyle bir durumda

Disari cikarip hesabi size odetmesi tek haksiz buldugum.

Gelin iyi yapmis😐😂 ben olsam yirtardm gelenleri memnun edecem diye demek
Sizin gelin baya akilli👏😐😂 sanki
Kiymet biliyorsunuz hizmet edincede🙄😐😂

Buarada yaw lohusa kadinin gecesi belli degil gunduzu belli degil, tamda olmasi gerektigi gibi bebegiyle ilgilenmis size hizmet etmemis. Kaldi ki
Kp eniste masallah.. yaw daha kadinin memelerinden sut akiyodur bi memesi disarda geziyodur. Sacma sapan zamanlarda gidip ondan sonrada gelin bize hizmet etmedi diye aglamayin. Sizin gibi dusuncesiz akraba olacagina olmasin daha iyi. Sende hamileymissin yasarsan anlarsin belki😏😐

2 aylık bebek babasında bile durmuyor ki. 2 dakika ağlasa içim gidiyor benim. Niye çocuğu ikinci plana atayım şöyle bir durumda
Bir de surat asıp hizmet edeceğine gönülsüzce, böylesi daha iyi bence. Tüm yorgunluğuna rağmen güler yüz göstermiş herkesin harcı değil.

Ay o kadar kişi ne işiniz vardı o evde iyi dayanmış yeni doğum yapmış kadın korona var korona?

2 aylik degil 2 yas olsa bile bazen kalkip kendime kahvalti hazirlayamiyorum (annem gelse de yayilsam modundayim) Bide ah dostlar ah der gibi baslik atmissiniz. Disarda yemek az mi allah askina . Bebek bezine gidiyor maaslar.. . Sanki size hamile hamile gel nolur karda kista gelmi demisler hayir oda yok. Ayrica 2 aylik bebekle pijama modunda bir gelinin eniste , kp, gorunce ,kv ile ne kadarda rahatsiz olsa bile surat asmamis bile . Belki sizin arkanızdan ne iyi kendi evleri gibi yaptilar bende yedim Allah razi olsun dedi. ama burda giybetini yapinca pekte birseye yaramadi sizin iyilik ettim demeleriniz.

Burdan gıybet yapıyorsunuz üzüldüm geline gerçekten ... neymiş efendim masa hiç hazırlamamış mümkünse hem sizler hemde aileniz o kızın yanına gitmeyin.. yüzsüzlük yapmayın arkadan konuşulmuş ailecek pes diyorum..

Disari cikarip hesabi size odetmesi tek haksiz buldugum.

Gelin iyi yapmis😐😂 ben olsam yirtardm gelenleri memnun edecem diye demek
Sizin gelin baya akilli👏😐😂 sanki
Kiymet biliyorsunuz hizmet edincede🙄😐😂

Buarada yaw lohusa kadinin gecesi belli degil gunduzu belli degil, tamda olmasi gerektigi gibi bebegiyle ilgilenmis size hizmet etmemis. Kaldi ki
Kp eniste masallah.. yaw daha kadinin memelerinden sut akiyodur bi memesi disarda geziyodur. Sacma sapan zamanlarda gidip ondan sonrada gelin bize hizmet etmedi diye aglamayin. Sizin gibi dusuncesiz akraba olacagina olmasin daha iyi. Sende hamileymissin yasarsan anlarsin belki😏😐

Aklıma geldi valla. Belki kadın daha göğüs yarasıyla boğuşuyor.
Memelerden süt tam gelmiyor sağmak istiyor. Ya da çok geliyor sağmak istiyor.
İnsan yeri geliyor bebek gazdan ağlarken memeyi bile açık unutuyor. Düzen yok, kafa dağınık, hormonlar tavan 😒

Yani bırak kardeşimin evine yaptığım alışverişi, muhtaç durumdaki yedi kat yabancıya bile aldığımı verdiğimi hissetirmemeye çalışırım. Tuvalet kağıdı hesabı yapılıyor şaka gibi. Kullanılmayanları geri getirseydiniz keşke. 4 kişi bir hafta kalmışsınız, alınan her şey bitmiştir. Kendiniz aldınız kendiniz yediniz içtiniz. Yani siz market torbalarını doldurarak gittiniz ama karşılığında bir kahvaltıyı bir çorbayı çok gördü gelininiz. Düşünüyorum da doğum yapmış, iki aylık bebeği olan birinin evine -zaten gitmem ama hadi- gitmem gereksin; hizmet beklemeye utanırım. Sadece anneniz ve siz olsanız sofra donatmadan da kadın kadına bir şeyler atıştırırdınız.
Kardeşim bizi yemeğe davet etse bile bir ölçer tartarım. Kaç kişiyiz, yeni bebekleri oldu, ne kadar masraf yaptılar yazık derim ödetmez eşimle ben üstlenirim hesabı. Yabancı da değil, kendi annem babam kardeşim.

O son gün kahvaltısının özelliği ne, niye o kadar içerlediniz? Bir de hayretler içinde kaldım cevaplara diyorsunuz. Ben de size hayretler içinde kaldım. Devamlı meme vermesi gereken, orası burası açılan kadının evine kocanızı da götürdüğünüz için. Sanki düğün dernek.

Ben olsam sürüne surene de olsa biseyler yapmaaya çalışırdım. Ama aptallik kesinlikle. Bebeğim olduğunda misfair geldiğinde annem de geldi hep ikramları hep annem hazırladı. Allah razı olsun. Asla yapamazdim. Aylarca uyumadan yaşadım ben. Bicok anne böyle. İki aylık bebeğim varken kaynanam bebek görmeye misafir gelecek dedi. Onun evinde ağırladık. İki çeşit ikram yaptım ama zorla. Gittim kaynanama . Kalan ikramları o hazırladı . Ben gece asla uyumadım. Bebek durmuyo. Sürekli emmek ve kucak istiyo. Gelen akraba dioki çaylar bitti. Gittim doldurdum. Oturdum. Arada üç kere bebek emzirdim. Bidaha çay dedi. Ben daha ilk çayımı icemedim. Yemek yiyemedim. Kaynanam çay doldurmaya kalktı diye bana bı bakış attı gelen kadın. Ben bebekle hala ugrasiorum. Hala karnım aç . Kaynanam mutfağa girdi toplamaya. Kadın bana dioki lavoboya kim gircek. Duymazdan geldim iki üç kere sordu. Lavoboya kim isterse girsin . Ben daha bı bardak çay içmedim. Karnim aç hala. İsteyen girebilir sıkıntı yok dedim. O kadar laf soktu bana . Bebeğe bı zıbın bile almadan gelmiş. Kadının giyim mağazası falan var bu arada. Nefret ettim. İki aylık bebeğim var. O kadar uğraştım. Aç kaldım üstüne laf sokmalar falan. Hele bide yatıya gelcekler. Kusura bakma. Ben lohusa geline gidersem yardım ederim. Yada gitmem. Kız surat falan da asmamis. Bebeği olan aileye destek olunur köstek değil. Böyle arkadan konusmak ne kadar ayıp.
Türk kadınının hayatının özetini merak edenlere bu paragrafı göstermek lazım. Kayınvaliden iyi olur, bu sefer de kadını fişeklemeye çalışırlar..

Yazık işte bir çorba yapabilmiş. Bir de güler yüz gösterebilmiş. Ona gücü yetmiş. Sizi sevmese, kötü olsa, hürmetsiz olsa güler yüz bile göstermezdi. Kahvaltı hazırlayamamış. Belki siz olmasanız sofra bile kuramayacak. Iki yardım etmişsiniz. Fena da olmamıştır. Iki nefes almıştır kızcağız.

2 aylik degil 2 yas olsa bile bazen kalkip kendime kahvalti hazirlayamiyorum (annem gelse de yayilsam modundayim) Bide ah dostlar ah der gibi baslik atmissiniz. Disarda yemek az mi allah askina . Bebek bezine gidiyor maaslar.. . Sanki size hamile hamile gel nolur karda kista gelmi demisler hayir oda yok. Ayrica 2 aylik bebekle pijama modunda bir gelinin eniste , kp, gorunce ,kv ile ne kadarda rahatsiz olsa bile surat asmamis bile . Belki sizin arkanızdan ne iyi kendi evleri gibi yaptilar bende yedim Allah razi olsun dedi. ama burda giybetini yapinca pekte birseye yaramadi sizin iyilik ettim demeleriniz.

Oğlum kaç aylık olursa olsun eve misafir geleceği zaman gerginliğimi hisseder uyumayacağı tutardı.
Temizlik yapılacak, mutfağa girip ikramlık veya yemek hazırlamam lazım.
Hisseder o gün huysuzlanırdı resmen.
Bir tek kendi annem ve ailemden birileri geleceği zaman biraz rahat olurdum..

Çoktur ben çocuk uyuturken emzirirken annemin, ablamların, kayınvalidemin, eşimin mutfağa girdiği..

Hanimefendi pek yardimever biri degil gördüğünüz gibi

Merhaba kızlar hemen konuya gireyim...
Eşimin yıllardır görmediği benimde tanımadığım babasının dayısının torunu bulunduğumuz şehre atanmış.. Ve bu dayısı eşimi aramış x i havaalanindan al hastaneye götür girişini yapılsın sonra yurda gidecek ve yerleştir diye yani o gün tüm gün kızın işlerini hallet demiş..

Arkadaşlar bu yüzsüzlük değilmidr aramaz sormaz düğünümüz de bile aramadı
hatta no bile kayıtlı değildi yabancı no arayanı dayısı.

Neyse benim enayi kocam tabiki tamam dedi haftada bir izni var
Onuda hiç tanımadığı bir kızın işlerini halletmekle geçecek.
Ben tabiki istemiyorum iznini bizimle geçirsin istiyorum ne yapmalıyım sizce benmi abartıyorum.

Ayyy bu konuyu gelin açsa bide ondsn dinlesek 2 yıldır evliyim kızlar eşimin ailesinden kimse evime gelmedi yeni doğum yaptım benek sürekli ağlıyor gece gündüz emmek istiyor geceleri sürekli uyanıyorum perişanm, kayınpeder enişte falan geldiler bi hafta kaldılar elimden geleni yaptım ama malum bebekle lohusalıkla çok ilgilenemdim de ama kendi evleri gibi hissetsinler diye elimden geleni yaptım güler yüzümü hiç eksik etmedim ama bana kırılmışlar bende sorun varmı ben mi yanlış yaptım
Diyen gelin olsa aaa çok ayıp bebeği bıraksaydın ağlasaydı ama kahvaltıyı hazırlasaydın geve uyumadıysan sabah erkenden kalkıp kahvaltıyı yine hazırlayıp önlerine koymalıydın mı diyecektik. Bence yaptığınız düşünvceniz de çok ayıp sizde doğum yapacakmışsınız anlayışlı olmalısınız kadın evimde gelip istedikleri gibi yaşadışar mutfağa girdiler istediklerini hazırlayıp yediler diye rahatsızda olmamış 2 aylık bebekli kadının yapacağı en fazla o dur hatta arada bebeğe bakıp annenin biraz uyumasına fayda da sağlayabilirdiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back