• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence hassas bi dönemdesiniz boş yere alınganlık yapmışsınız, 2 aylık bebeğe biz bakalım anne iş yapsın diye bir dünya yok, Gerekiyorsa bütün işleri siz yaparsınız annede bebeğine daha cok zaman ayırır, bunun doğrusu budur çünkü şuan bebeğe en faydalı olacak kişi annesi ve anneninde bu enerjiyi size kahvaltı yemek vs gibi şeylere harcamasını beklemel acımasızlık, anne oldugunuzda anlarsınız diye düşünüyorum, benim kayınpederim bile geldiğinde mutfaga girer yemek yapar, kahvaltımızı hazırlar çocuklarım küçük ve yaşları yakın olduğu için bütün gün koşturma içerisinde oluyorum hiç değilse ben burdayken biraz dinlen der hakkını ödeyemem.

Türk kadınının hayatının özetini merak edenlere bu paragrafı göstermek lazım. Kayınvaliden iyi olur, bu sefer de kadını fişeklemeye çalışırlar..
Kaynanası da bugün var yarın yok bir el insanının ağzına bakmasın. Sanki hastalıkta o akrabası gelip bakacak ona.

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
İsabet olmuş gitmeme kararınız. Zaten siz de hamileymissiniz az bi durun bakalım bebeğiniz doğunca bunları tekrar düşünün. İki aylık bebekli eve sürüyle yatıya gidip hizmet beklemek neymiş anlarsınız.

Adam kendi mi dedi acaba hadi sizi yemeğe çıkartayım diye yoksa bunlar mı tutturdular dışarda yiyelim gezelim görelim diye?

Sıradan bir memur ailesi yeni bebek sahibi olmuşken dışarda 6 kişiye yemek yedirebilecek bütçeleri olduğunu sanmıyorum. Hele tek maaşsa...
Ya bi de şuvar kızım 1 yaşında falandı eşimin tarafından ilk kez gördüğüm akrabaları bize geldi eşim nöbet usulu çalışıyor evde yoktu bizi dışaro çıkar hadi dediler (maddi durumumuz iyidr bu arada) çıktık dolaştık 6-7 kişiyiz dolaşırken aa burda nerede yemek yenir dedi içlerinden birisi şurada güzel bi yer var dedm hadi gidelim dediler yanımda nakit 100 tl falan var kredi kartım yok masaya söylediler söylediler sürekli kafamda hesaplama yapıyorum kaç tl tutacak diye kasayagidip alyansımı bırakacaktım çok utanmıştım içlerinden birisi farl etti dr allah dan ellerini yıkamayagiderkn hesabı ödedi o kadar utandım ve üzüldüm ki ailemdenbirisi olsa derdim param yok siz ödermisiniz diye yani hem yakınım canım ciğerim diye bahsedip hemdeyabanvı gibi yapılan herşeyi saymak sıralamak da çok syıp kardeşler arasında aile arasında böyle şeylerin lafı olmaz olmamalı

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
İnsanoğlu böyledir işte
Hemen biz senin için şu paraları harcadık filan olur, harcamasaydiniz kardeşim o zaman

Hizmet parası ödemiş gibi hizmet bekliyorsunuz

Ayda yılda bir gitmissiniz elbette masraf yapacaksınız

Güler yüzde benim için yeterli .

Ananız doğumda bile gitmeliydi birşey lazım olur, hazırlığı nasıl olur kadının ilk bebeği tecrübesiz işi olur ucundan tutayım diye. Siz el gibi 2 ay sonra cümbür cemaat gitmişsiniz. Ya bide senin kocan ne diye yeni doğum yapan kadının evinde bir hafta kalıyor dış kapının dış mandalı ben aşırı rahatsız olurum oturup kalkarken. Bide kadın sofra hazırlamadı diye laf ediyorsunuz bide fedakar görümce olıyırsunu🤷‍♀️🙄

Yaranmak olarak mı görüyorsunuz evine 40 el yabancı bile gelse biseyler ikram edilir. Insanlar daha 40ı çıkmadan çocuk görmeye milleti davet ediyor da ikramları dondurucuya falan koyuyor lohusa halimle uğraşmayalım diye. Girin bakın diğer forum başlıklarına. Yaranmak çok yanlış bir tabir üslubunuz çok çirkin. Sizi engelliyorum.
Bebek görmeye davet edilenler karı koca yatılı mı davet ediliyor sizde?
Bir gün belirleniyor, davet edilecekler belli oluyor, ikram hazırlanıyor ya da hazır sipariş ediliyor. Bir günlük yorgunluğa değer bu. Hem de sağdan soldan anneye yardıma geliniyor.
Ama anne baba görümce enişte gelip günlerce kalıyor, sabaha kadar deliksiz rahat rahat uyuyorlar, sabahta belki bütün gece uyumamış kadından kahvaltı çorba bekleniyor.

Hayır kimse burda beni anlamadı sadece giderken bir kahvaltı bekledim ve birde arada bir yemek yapsaydı bir gün mesela veya dışarıda onlar ödeseydi yoksa biz zaten ona iş düşürmeyiz
İnsan lohusalık zamanı bebek bakarken yeri geliyor kendisi aç kalıyor kaldiki misafir doyuracak. O dönem bir kadın için normalin dışında farklı bir zaman dilimi. Yarım saat emzirme, sonra çiş kaka, gaz sancısı, ağlama krizleri sonra yarım saat uyku. Sonra hooop sil baştan. Ve 24 saat böyle. Bu şartlarda kahvaltı yemek bekleme ısrarı nedir? Ayrıca lohusa kadının evine bir hafta kalacak şekilde kocanı neden götürüyorsun?

Ananız doğumda bile gitmeliydi birşey lazım olur, hazırlığı nasıl olur kadının ilk bebeği tecrübesiz işi olur ucundan tutayım diye. Siz el gibi 2 ay sonra cümbür cemaat gitmişsiniz. Ya bide senin kocan ne diye yeni doğum yapan kadının evinde bir hafta kalıyor dış kapının dış mandalı ben aşırı rahatsız olurum oturup kalkarken. Bide kadın sofra hazırlamadı diye laf ediyorsunuz bide fedakar görümce olıyırsunu🤷‍♀️🙄
Aynen ya kadinlarin yaninda bile rahat edemezken gorumcenin kocasi birde.. Allahim evlerden irak.. birde
Isine gelmemis yorumlar..

Hayır kimse burda beni anlamadı sadece giderken bir kahvaltı bekledim ve birde arada bir yemek yapsaydı bir gün mesela veya dışarıda onlar ödeseydi yoksa biz zaten ona iş düşürmeyiz
Gelini kenara bırakalım. Hamilelik lohusalık da önem arz etmiyor .

Benim merak ettiğim. Kahvaltı beklediğiniz kişi neden gelin hanim?

Sizinle ilgilenmesi gereken asıl kisi kardeşiniz değil mi? O neden hazirlamadi ya da siz neden kardesinizin hazırlamamasına değil de geline takildiniz?

Ben sizi o kadar da haksız bulamadım kırılmakta haklısınız. Kendi yapamasa bile birseyler hazır alıp ikram etmeliydi hem kız hem kardeşin memurmus. Biraz her şeye atlayan bir aile yapınız olabilir mi? Siz en azından ilk gün otursaydiniz kalkmasaydiniz mecbur kahvaltı hazırlanıp biseyler önünüze gelirdi. Benim annem de her gittiği evde atlar hemen sonra da bık bık konuşur. Biraz da misafir gibi davranmak gerek. En azından bundan sonrası için aklınızda bulunsun. 2 ay küçük denmiş benim de çocuğum var o kadar da küçük değil yani en azından bi telefonu eline alıp eve biseyler sipariş edebilecek vakti vardır yani. Doğu bile olsa bilen bilir en ücra yerlerde bile artık sipariş edilebilecek şeyler var. Sizin gelin düşüncesizmiş.
Ben olsam bozulurdum bunu da belli ederdim. Kim ne derse desin kindarım ben. Hıh.
Yazdığınız her kelimenin paçalarindan buram buram avamlik kokuyor

Sizinle ilgilenmesi gereken asıl kisi kardeşiniz değil mi? O neden hazirlamadi ya da siz neden kardesinizin hazırlamamasına değil de geline takildiniz?
e o gelinnn e o el kızıııı e o hizmet amacıyla alınmış bir varlıkkkk.edit:bu düşünceler bir bitse de kurtulsakkk

Şuan iki aylık bebem var bırak misafiri diğer çocuğuma eşime yemek yapamıyorum uyursa ne ala uyumuyorum bi çorba yaparsam şükür o da zar ağlıyor yarım yamalak
Kahvaltı desem 1 de anca biri bebeği sallıcakta hazırlayayım hiç dediniz mi bebeğe biz bakalım yat dinlen bi hava al gel
Ama çok şey bekleniyor
Bnce gitmişken dolabına yemek yapaydın buzluğa bişiler koyaydın
Evini temizleseydin
Kar kış diyorsunuz bu karda kışta 2 aylık bebeyle dışarı çıkılır mı
Daha ne yapsın Güler yüz göstermiş işte

Taş devri kafası; yeme içme ağırlama işleri istisnasız kadınındır!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back