- Konu Sahibi Dilara55333
-
O üye kimdi hatırlamıyorum ama aynı davranışı benim süpersonik kv de yapmıştı bi de kızın almadı diyip bebeğimi bana şikayet etmişti sapık kadınya burda bi üye konu açmıştı manyak kayınvalide memesini veriyodu bebeğe ben bakarım diye elinden alıp Allah karşılaştırmasın öylesiyle
Yaşamayan anlamıyor demek ki.5 aylık bi bebek annesi olarak böyle bir konu açmanıza çok üzüldüm. Misafir ağırlamayı geçtim; bebeğim 2 aylıkken ben memelerim açık geziyordum emzirirken. 2 aylık bebeği olan birine yardıma gidilir misafirliğe gezmeye gidilmezsiz de hamileymişsiniz madem gelininiz kötü , siz çok iyiyseniz kocanızın 7 sülalesini davet edin lohusayken bi de bebeğinizi bırakıp hepsine hizmet edin
Burda ablada kabahat neyini izliyor ya cildirmalik ben olsam rahat edemiyorum dışarı çıkın derim cildircam konuyu okudukçaablamın kv başında durmuş emzirirken izliyormuş kızı. Senin sütün koyu çocuk içemiyor boğuluyor demiş
bundan tam 15 yıl önce ablamın çok büyük bir aşk ile evlendiği ve KV melek olarak gördüğü günlerden kalan bir kötü hatıra. O olaydan sonra kavga etti ve kadın özür dileyene kadar konuşmadıBurda ablada kabahat neyini izliyor ya cildirmalik ben olsam rahat edemiyorum dışarı çıkın derim cildircam konuyu okudukça
Yahu kadın doğum yapmış ne misafiri, şahsen ben doğum yapsam bana yardım etmeyecek kimseyi evimde istemem, çünkü o durumda kendime bile yetemezken kimseye hizmet edemem , sanki gelin milleti arayıp buyrun misafirliğe gelin demiş, kadın doğum yapmış ve yardım beklediği içinde insanlara hayır demeyip buyur etmiş , ama görümce, kayın peder ve damadın orada ne işi var kimse bunu sorgulamıyor, yeminle şu kayın aile kadar boş beleş bir müessese yok , hamile kalır doğum yaparsın yine de hizmet beklerler maalesef sizin zihniyette çok kötü ... yemek konusuna gelince; mesela esimde bende memuruz ama ucu ucuna yetiyor maaşımız günlük 3 öğün 2 kişye dahi yemek ısmarlamak bütçemizi alt üst eder, biraz gerçekçi olun lütfen...Yeni doğum yapmış kişi özel olarak insanları arayıp gelin diye davet etmez ki zaten gelineceği belli bisey. Tabiki oğluna söylemiştir o da eşine sormuştur musait miyiz diye. Benim ailem gelirken bana söyler ben eşime danışayım musait miyiz derim konuşurum iletirim buyrun gelin derim keza o da ailesine. Bu hayatın olağan akışı degil midir.
Yaşamaya gerek yok ki aslında azıcık empati yapabilse..Yaşamayan anlamıyor demek ki.
Yani bı insanın psikolojisini bozacak değişik kadın ya zaten insan o zamanlar pimpirikli oluyor bu nasıl bı çirkinlikbundan tam 15 yıl önce ablamın çok büyük bir aşk ile evlendiği ve KV melek olarak gördüğü günlerden kalan bir kötü hatıra. O olaydan sonra kavga etti ve kadın özür dileyene kadar konuşmadı
Bozuldu zaten. En sonunda oradan taşındı da kendine geldiYani bı insanın psikolojisini bozacak değişik kadın ya zaten insan o zamanlar pimpirikli oluyor bu nasıl bı çirkinlik
Görümcem bebek 1 aylıkken tuvalete kadar yıkadı, evi süpürdü,kayinvalidem yemek yaptı. Gidip de arkamdan böyle konuşsalar ne kadar ayıp.
Karı koca memur olunca dünyaları kazanıyorsun sanıyor birileri.. memur maaşlarından haberleri yok galiba ya da çok yandaş kanal izliyorlarYahu kadın doğum yapmış ne misafiri, şahsen ben doğum yapsam bana yardım etmeyecek kimseyi evimde istemem, çünkü o durumda kendime bile yetemezken kimseye hizmet edemem , sanki gelin milleti arayıp buyrun misafirliğe gelin demiş, kadın doğum yapmış ve yardım beklediği içinde insanlara hayır demeyip buyur etmiş , ama görümce, kayın peder ve damadın orada ne işi var kimse bunu sorgulamıyor, yeminle şu kayın aile kadar boş beleş bir müessese yok , hamile kalır doğum yaparsın yine de hizmet beklerler maalesef sizin zihniyette çok kötü ... yemek konusuna gelince; mesela esimde bende memuruz ama ucu ucuna yetiyor maaşımız günlük 3 öğün 2 kişye dahi yemek ısmarlamak bütçemizi alt üst eder, biraz gerçekçi olun lütfen...
Üzdün bizi gelinlerin şahı fıstıklı ananasBeni de engellemiş
İyi olmuş bazı insanlar sadece kötü ya başka açıklaması yokBozuldu zaten. En sonunda oradan taşındı da kendine geldi
Üzdün bizi gelinlerin şahı fıstıklı ananas
Peki konuyu açan kim yine bir kadın. Gelini en iyi anlaması gereken kişi "gelinlik" yapmadı diye kadını yerden yere vurmamızı bekliyor bir deBen bu toplumda kültür adı altında kadınların her konuda sömürüldugunu düşünüyorum . Çocuk doğurur hızmet beklenir , annesi babası ölür hizmet beklenir yeni evlenir hizmet beklenir çıldırıyorum gördükçe
Ben anlamıyorum gerçekten evet herkes birbirinin ailesine saygı duyacak evet torunları goeecek bir önceki konuda neden öyle yazdığımı anladın mı Calcifer bu topluma yaranamazsin hizmet et yüzü gülmedi diye konuşurlarPeki konuyu açan kim yine bir kadın. Gelini en iyi anlaması gereken kişi "gelinlik" yapmadı diye kadını yerden yere vurmamızı bekliyor bir de
İşte o yüzden topluma göre hareket etmeyeceksin. Kendi değerlerine göre hareket edeceksin. Kim ne derse desin takmayacaksın. Ben ablam yerinde olsaydın o günden sonra onları kapımdan içeri sokmazdım. O yine konuştu etti. bana saygı duymayan insana ben de saygı duymamBen anlamıyorum gerçekten evet herkes birbirinin ailesine saygı duyacak evet torunları goeecek bir önceki konuda neden öyle yazdığımı anladın mı Calcifer bu topluma yaranamazsin hizmet et yüzü gülmedi diye konuşurlar
Bu kez görünceye hak vermedin dimiSen doğum yap ben gelecemGörümcelik hissiyatımı snede giderecem. Vucaamm kıbacıı yeaaah
Nere kayseri miBizim burası adetler denizidir. Dünürlük gezmeler, bebek görmeler falan acayip gösterişlidir. Bir gezmeler olur, hanımlar 10 cmlik stiletto getirirler ev ayakkabısı diye, ev terliği ile gezeni görmezsin. Gelin hanımlar üç kıyafet değiştirir en az. 10 çeşitten fazlası yapılır ikram diye. Şatafatı anlayın diye yazıyorum.
Ama bunlar bebek biraz büyüyünce yapılır. 2 aylık bebeği olan lohusanın evine yatılı zaten gidilmez. Bebek az büyür, ele avuca gelir. Sonra misafirliğe gidilir, onda da az oturulur. Gidersin hediyeni verirsin, önüne pastanelerde bulamayacağın tabaklar gelir, 40 çeşit baharattan yapılmış şerbet verilir. Ki bunları da gelin hazırlamaz. Gelinin annesi, kayınvalidesi, kardeşler, görümceler vs. ilgilenir hizmetle. Gelin yine yapmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?