• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her gün demedim elbette hergun edemez bir gün kahvaltı hazırlasa olmazmı
Kardeşiniz neden hazırlamadı? Neden hiç para harcamadı? anne babanız güzel yetiştirseydi, iş yapmayı, sorumluluğu, paylaşmayı öğretseydi, kardeşiniz eşine iş bırakmaz, sizi iyi ağırlamak için kahvaltı da hazırlardı, yemek de yapardı, hesap da öderdi. Ataerkil zihniyet işte. Kardeşe para harcamadığı için laf etmişsiniz ama iş yapmadı dememişsiniz. Misafir olarak gidilen yerde hesabı sizin ödemeniz üzücü olmuş ama burda yine kardeşinizin cimriliği ortaya çıkıyor. Yani sorun önce kimde bir bakın.

Ya benim bebeğim yok şuan bile yatılı misafir istemiyorum.
Ne bu eş ailesinin kendisini ağırlatma merakı ?
Hele bebek varken kimse zaten iş güç beklemesin.

Ama gelin hanım iyi cevap vermiş :D
Aynen oyle ya deliricem. Bizimkiler baya "iyi, iyi jiyetli" falan bi de güya. Taşındık, annemleri ben bin kere davet etmeme ragmen , yeni tasindiniz rahatszilik vermeyelim dediler gelmedilrr. Ki bizimkilerin maddi durumu yok, oyle apart falan tutup tatile gidmeezler, deniz kenarindayiz, denize girmis olun diye gelin dedim, seneye insallah dedi gelmedi. Kaynanamgil, gorumcemgil, ikisi ayri ayri yaz bitmeden gelmis olalim diye kostur kostur 1 er hafta geldiler. Hava 40 derece, belim rahatsiz, tesetturluyum, evde enisteyle 2 cocuguyla 1 hafta gorumcrm kaldi. 1 hafta kaynanam anasi babasini da alip geldi. Esim gorumceme ben izin alamadim, size eşlik edemicem dedi. Gorumcemin dedigi, bosver biz zaten tatile geliyoruz denize giricez sizle pek isimiz yok. Yiyip icip denize girip dus aldilar surekli. Bu olanlardan sonra dogumumdan sonra olacakları dusunemiyorum

Kardeşiniz dahi olsa o kadar kalabalık kişiyle 1 hafta gibi uzun bir süre yatılı misafirliğe gitmeyin lütfen.Maddi manevi karşı tarafın neler çektiğini bilemezsiniz,ne gerek var ilişkileri bozmaya

Yaranmak olarak mı görüyorsunuz evine 40 el yabancı bile gelse biseyler ikram edilir. Insanlar daha 40ı çıkmadan çocuk görmeye milleti davet ediyor da ikramları dondurucuya falan koyuyor lohusa halimle uğraşmayalım diye. Girin bakın diğer forum başlıklarına. Yaranmak çok yanlış bir tabir üslubunuz çok çirkin. Sizi engelliyorum.

Kusura bakmayin da. Kadinlarin böyle bir zorunluluga böyle bir beklentisi olanlar yine sokmuyor mu? Sözde bebek görmeye gidiliyor, ama nedense o mideler doldurulacak. Bebek ziyareti kisa tutulur. Kadina bir ihtiyaci var mi diye sorulur. Yemek beklemek yerine yemek getirilir. Kadinlara her zaman yüklenmekten vazgecmek lazim artik.

Atma bebeem boşver. Gelen yemeye içmeye gelmesin. Hatta gelmesinler zaten bu hastalık zamanında yeni doğanlı evde misafirin ne işi var.

Geçen kv aradı eksikler vs derken işte lokum ben alacağım dedi.
Dedim ne lokumu ee hastaneye eve gelenler olmayacak mı dedi?
Pandemi var farkında mısın kimse gelmesin bir zahmet dedim.
Eve dedi eve de doğar doğmaz kimse gelmesin dedim.
Bozuldu.
Umurumda değil :D

Ben şimdiden söylüyorum yeni doğan bebeyle ben kimseyi ağırlayamam.

Her gün demedim elbette hergun edemez bir gün kahvaltı hazırlasa olmazmı

Siz iki ay önce doğum yapmış olsanız ister miydiniz 4 kişi yatılı misafir? Niyeyse kardeşinizi eleştirmemişsiniz, o hazırladı mı size kahvaltı?
Bu kadın sizin gibi sabaha kadar deliksiz uyudu mu yoksa her iki-üç saatte ağlayıp meme isteyen bebeği mi besledi? Size sabah olabilir ama belki kadın gün ağarırken uyanıp bebek emzirdi. Sessiz olalım da uykusunu alsın dinlensin diyeceğinize; annenize babanıza size ve kocanıza kalkıp kahvaltı hazırlasın diyorsunuz pes. Yani çetele mi tuttunuz bak bugün de hazırlamadı diye? Ben kızımın iki aylık halini hatırlıyorum da gecem gündüzüme karışmıştı. En son sabah ezanında emzirdikten sonra sızıp kalıyordum artık. Doğum yapmak hastalık falan değil abartmayın iş yapılabilir diyen hanımlar; uykusuzluğu hesaba katmıyor musunuz? Uykusuzluğu işkence yöntemi olarak uyguluyorlar bildiğim. Lohusa, ufak tefek kendi işini temizliğini yarım yamalak da olsa yapar da kaç kişi yatıya gelmiş nasıl yapsın?

Hadi babanızın torunu adam görmek istemiştir, sizin eşiniz niye orada? Yatak ser, topla, bulaşıkları çamaşırları yıka, süpür sil... Kış günü hava çok soğuk, balkonu pencereyi açıp uzun süre ev de havalandırılamaz. Akrabalık derecesi ne olursa olsun, kimsenin evine otele tatile gider gibi öyle eşli falan gidilmez bana göre. Anne babanız gidip döndükten sonra siz gitseydiniz. Bir de üstüne uçak biletinin, kardeşinizin bebeğine taktığınız çeyrek altının lafını yapıyorsunuz. Kadın sizin samimiyetinize güvenmiş, üstüne güler yüz göstermiş. Bi zahmet annenizin babanızın ve kocanızın hizmetini kardeşinizle beraber kendiniz yapsaydınız.

Kahvaltı hazırlamayı yeni doğum yapmış bir kadından bekleyeceğinize kardeşinizden bekleseydiniz keşke. Hani bize verilen 2 el onlara da verilmiş ya.. Doğum yapan kişi kardeşiniz olsaydı kendinizi parçalayacak her şeyi kendiniz yapacak ve onun hiçbir şey yapmaması gözünüze hiç batmayacaktı. El kızı olunca hizmet edilmemesi saygısızlık mı oldu? Asıl saygısızlık topluca yeni doğum yapmış kadının evine gidip bir de yemek yapmadı kahvaltı hazırlamadı diye isyan etmek. Ne olmuş yani siz hazırladıysanız?? Bir şey yaptıysanız, yeni doğum yapmış her şeyi biz yapalım da bari kaldığımız süreçte rahat etsin diye iyi niyetle düşünseydiniz keşke. Eniştesinden kayınpedere kadar emziren bir kadının evine gidip kalmışsınız bir de hürmet bekliyorsunuz çok değişik gerçekten. Ben kıyamam şahsen kim olursa olsun yeni doğum yapan birine. Birisinin çocuğunu görmeye ne hediyesi alırsam alayım aylar sonra gittiğimde bile kesinlikle hiçbir şey hazırlamasına izin vermem. Millet her durumda kendine hizmet bekleyebiliyor.

Kusura bakmayin da. Kadinlarin böyle bir zorunluluga böyle bir beklentisi olanlar yine sokmuyor mu? Sözde bebek görmeye gidiliyor, ama nedense o mideler doldurulacak. Bebek ziyareti kisa tutulur. Kadina bir ihtiyaci var mi diye sorulur. Yemek beklemek yerine yemek getirilir. Kadinlara her zaman yüklenmekten vazgecmek lazim artik.
Göz ardı edildin....

Aynen oyle ya deliricem. Bizimkiler baya "iyi, iyi jiyetli" falan bi de güya. Taşındık, annemleri ben bin kere davet etmeme ragmen , yeni tasindiniz rahatszilik vermeyelim dediler gelmedilrr. Ki bizimkilerin maddi durumu yok, oyle apart falan tutup tatile gidmeezler, deniz kenarindayiz, denize girmis olun diye gelin dedim, seneye insallah dedi gelmedi. Kaynanamgil, gorumcemgil, ikisi ayri ayri yaz bitmeden gelmis olalim diye kostur kostur 1 er hafta geldiler. Hava 40 derece, belim rahatsiz, tesetturluyum, evde enisteyle 2 cocuguyla 1 hafta gorumcrm kaldi. 1 hafta kaynanam anasi babasini da alip geldi. Esim gorumceme ben izin alamadim, size eşlik edemicem dedi. Gorumcemin dedigi, bosver biz zaten tatile geliyoruz denize giricez sizle pek isimiz yok. Yiyip icip denize girip dus aldilar surekli. Bu olanlardan sonra dogumumdan sonra olacakları dusunemiyorum

Az önce sana yazacaktım konuyu sabote etmemek için yazmadım.
Senin yerinde olacağım deniz kenarında evim var diye kimse otelcilik yapamam.
Onlar geleceği vakit evde yokum derim, tatildeyim derim çeker giderim.

Yumuşak davranırsan gerisi gelir.

Madalyalari ve samimiyetsizlikleri de onlara kalsin vallaha. Ne aile olmayi bilirler, ne misafir olmayi. Aile dedigin yardim etmeye gider, aile gibi bir arada olur, hizmet beklemez. Herkes el atar. Misafir dediğin davet edildiginde gider, gittikten sonra binbir acik arayip anlatmaz. 2 aylik bebek olan evde cümbür cemaat kaliniyorsa herkes yardim edecek. Ama dedigim gibi ne aile olmayi, nede misafir olmayi biliyorlar. Baskasinim evine gidince bi gözün kör, dilsiz ve bir kulagin kapali gireceksin. Aksi takdirde cidden kimse kimsenin evine gitmesin.
Hay ağzına sağlık çok güzel bir tespit olmuş. Cidden ne aile olmayı becerebilmişler ne misafir olmayı.

Geçen kv aradı eksikler vs derken işte lokum ben alacağım dedi.
Dedim ne lokumu ee hastaneye eve gelenler olmayacak mı dedi?
Pandemi var farkında mısın kimse gelmesin bir zahmet dedim.
Eve dedi eve de doğar doğmaz kimse gelmesin dedim.
Bozuldu.
Umurumda değil :KK70:

Ben şimdiden söylüyorum yeni doğan bebeyle ben kimseyi ağırlayamam.
Ay bozulan bozulsun ya, umursama hiç. Ne bebek görmesi şu ortamda.

Hi evet gezmeye gittik hergun de gezdik ayrıca kız kardeşim ve benim çocuğum da vardı oldu mu haa evet gelinde hizmet etmedi cevabımızı aldık noldu size battı mı hadi işinize bakın
Nasıl yani bi kız kardeş+bi enişte+çocuklar da mı vardı? Naptınız bacım siz? Koloni halinde mi hareket ediyorsunuz. E yuh artık.

Herkes aynı seyi yazmis zaten.Siz suclusunuz kusura bakmayın.Lohusa kadının evine 1 haftalığına gidilip bir de ondan hizmet beklenmez.Sizin ona yardımcı olmanız gerekiyordu.Hamile olduğunuz için de fazla alınganlık yapmışsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back