Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle dersen gelirler çok zor durumdayız eve alacak peynirimiz yok. Gelin tabi ama durum bu elektril gitti , su yok , makarna var.. ama gelin dostlarla güzel masalar diyeceksin zhhdhshsh

Ay Kudra kim farkında ki yavrum.
Millet görmemiş gibi doluşmayı düşünüyor.
Kv bile kalma hesabında kimseyi istemiyorum
Söyleyeceksin direkt kusura bakmayın kabul edemiyoruz diye. Anlamayacak gibi olana doktorumuz yasak koydu enfeksiyon riskimiz var kusura bakmayın de geç.

Hay ağzına sağlık çok güzel bir tespit olmuş. Cidden ne aile olmayı becerebilmişler ne misafir olmayı.
Güya aile olacaklar, açık arama peşindeler hala. Kendi bacın, annen olsa, der mi hiç kahvaltı hazırlamadı iki ay önce doğum yapan kızım diye? Demez. Aksine yatağına kadar getirir, ye de sütün olsun diye. Bu hanım gibi hizmet beklemez.
Çeyrek, market parası, faturalar, uçak bileti hesabı derdinde baksanıza daha. Gelini geç, kardeşin be o senin! Karnınız azcık geniş olsun ya! Kardeşime feda olsun diyemediniz mi? İkisi de memur diye beklentisi var daha. On kere memur olsun, ne fark eder? Baba olmuş, masrafı çoktur diye iki yüzlük de sen sok cebine. Oooo olur mu? Lafa gelince yeğenim de yeğenim. Ama babacığı iki market gördü diye gözler fal taşı.

Alakasiz ama hamile oldugunuzu soylediniz ilk cocugunuz mu Allah saglikla dogmayi nasip etsin.

5 aylık bi bebek annesi olarak böyle bir konu açmanıza çok üzüldüm. Misafir ağırlamayı geçtim; bebeğim 2 aylıkken ben memelerim açık geziyordum emzirirken. 2 aylık bebeği olan birine yardıma gidilir misafirliğe gezmeye gidilmez siz de hamileymişsiniz madem gelininiz kötü , siz çok iyiyseniz kocanızın 7 sülalesini davet edin lohusayken bi de bebeğinizi bırakıp hepsine hizmet edin

ya burda bi üye konu açmıştı manyak kayınvalide memesini veriyodu bebeğe ben bakarım diye elinden alıp Allah karşılaştırmasın öylesiyle

Yani bu konudan sonra konusahibinden en az bir hafta 5 kisilik yatili misafir 3 ögün yemek, arada cayini ve aksam meyve tabagi bekliyoruz ama. Birde birisi altin takmissa onu alip her aksam omuzlarinda evin icinde bir tur attirmasi lazim "en büyük senin" diye. Bebek o arada uslu uslu kenarda beklesin bi zahmet

2 aylık bebekle sizi kabul ettiginize dua edin kaynana görümce demede dur kızkardesin olsa sen is yaptırmısının yada kız annesi ben hic duymadım kızım benle ilgilensin diye

bizim millet bu konuda berbat berbat
kız anansı kız kardesi kardesine yardıma gider dinlensin uyusun belki kuaföre gider kıtap okur dimi ama yok
illet kaynana görümce gelmis bide hizmet bekliyolar

sizi kovmamıs ya dua et

Burada görümcesini eleştirenlere, görümceleri sonuna kadar savunan ben, gelini haklı buldum. Çünkü çok haklı. Doğru olanı yapmış. Ve bunu art niyetle değil, olması gereken böyle olduğu için yapmış. Siz yanlış düşünüyorsunuz. Babanızın yaptıkları da babanızı ilgilendirir ki genelde babalar böyledir. Rahatsız olsa yapmazdı zaten. Baba da doğru bildiğini yapmış. 2 aylık lohusanın evine cümbür cemaat zaten gidilmez, gidilirse de ona hiç bir iş yaptırılmaz, zaten sonrasında bebekle tek kalıp her işini kendi yapacak. Böyle insanlara yük olunmaz, yükü hafilesin diye destek olunur. Ayrıca, bebeğe biz bakardık ne demek ya, annesi size hizmet etsin diye bebeği bırakacakmış, bak sen

Görümcem bebek 1 aylıkken tuvalete kadar yıkadı, evi süpürdü,kayinvalidem yemek yaptı. Gidip de arkamdan böyle konuşsalar ne kadar ayıp.

ya burda bi üye konu açmıştı manyak kayınvalide memesini veriyodu bebeğe ben bakarım diye elinden alıp Allah karşılaştırmasın öylesiyle
ablamın kv başında durmuş emzirirken izliyormuş kızı. Senin sütün koyu çocuk içemiyor boğuluyor demiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…