• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hamileymişsin doğurup evine gelenler senden hizmet beklerse anlarsın umarım. Loğusa kadının evine cümbür cemaat gidip hizmet beklemek nedir ya ne kadar ayıp yaptığınız 1-2 günde değil 1hafta kalmışsınız kadın küçücük bebeğini size bırakıp karnınızı doğurmadı diyede konu açmazsın ya az anlayış.

Birde isinize bakin diye trip atiyorlar. Madem yorum istemiyorsun, o zamam gelip konu da acma derim bende bu durumda 🤷‍♀️ Isine gelmedi tabi yorumlar
Bizim de gelin gibi ona hizmet etmemizi onu pışpışlayıp "haklısın bebeyim sen hiç üzme kendini. gelin dediğin doğum yapar yapmaz hizmet etmeli er kişisinin ailesine" dememizi bekledi

Yaranmak olarak mı görüyorsunuz evine 40 el yabancı bile gelse biseyler ikram edilir. Insanlar daha 40ı çıkmadan çocuk görmeye milleti davet ediyor da ikramları dondurucuya falan koyuyor lohusa halimle uğraşmayalım diye. Girin bakın diğer forum başlıklarına. Yaranmak çok yanlış bir tabir üslubunuz çok çirkin. Sizi engelliyorum.
Eee madalya mı takıyorlar lohusayken misafir gelir diye düşünüp üç ay önceden buzluğa ikramlık dolduranlara?

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Daha başlık bile dışlamak, Gelin ! Ve kardeşim...bu gelinler ne yapsa yaranamaz...illa kusur aramasaniz da sadece ortami yasasaniz?Bence iki aylık bebegin ve logusa kadının bu pandemide yanına gidip kalıp mikrop taşıma virüs taşıma ihtimali bile yüksek.. ayrica zaten sizi kardeşiniz cagirmamis gelin yine de yüzünü dusurmemis siz bu art niyetinize rağmen yine de iyi insana denk gelmişsiniz....çeyrek takip hizmet beklemek de anca gorumceden olur yani ...lutfen ailenizle gelinin kardeşinizin bari arasını bozmayın logosu kadının günahına girmeyin...su almanın erzak almanın lafi mi olur Allah aşkına yazarken esef etmediniz mi hiç?

Eee madalya mı takıyorlar lohusayken misafir gelir diye düşünüp üç ay önceden buzluğa ikramlık dolduranlara?
Gelinlerin gelini o. en çok hizmet eden en çok beğenilen gelin olur kendisi. Doğum yaptığı gibi eve gelenlere 10 çeşit ikramlık yapmıştır eminim

2,5 aylık bebek annesi olarak konuyu okuyunca bana sinir geldi. Ne kadar ayıp ve empatiden uzak şu yazdıklarınız. Benim de annem babam, kardeşim-eşi-yeğenler yatılı olarak geldiler ama elimi hiçbir şeye sürdürmediler. Market alışverişi, yemek, temizlik hepsini onlar yaptı, bana da “Sen bebeğinle ilgilen” dediler. Olması gereken de bu, yeni doğum yapmış kadından hizmet bekleyeceksiniz hiç gitmeseydiniz.

Şu “Bebeğe biz bakarız sen de iş yap” lafına da ayrıca sinir oluyorum, yeni doğum yapmış kadına asla söylenmemesi gerekenler listesi yapsam başlara bunu yazarım.

Gelinlerin gelini o. en çok hizmet eden en çok beğenilen gelin olur kendisi. Doğum yaptığı gibi eve gelenlere 10 çeşit ikramlık yapmıştır eminim
Doğum yapmadım, görümcem gelirken yanında ikramlık getiriyor. İnşalllah o üyeye benim gibi gelin düşer 😂😂😂

Bu kadınların “buzluğa ikramlık attım” tripleri nedir ya, öyle bir havada ki sanki postapokaliptik geleceği öngörerek sığınak inşa edip içini içli köfteyle doldurmuş, yüce honos tarafından bir takdir bekleniyor. Buzluğunda dolması olmayan kadın kınanıyor. Bu konularda hep aynı yorumlar, buzluğu da mı doldurmamış, buzluktan çıkardım dört dörtlük ağırladım. Bunlar hep mehmet ali erbil yüzünden. Herkes derin dondurucu sevdalısı oldu memlekette

Kardeşiniz sizi yemeğe çıkartıp,ücreti size odetmesi ayıp olmuş..siz de hamileymissiniz.ilk çocuğunuz mu bilmiyorum ama sanırım aynı durumu yasadiginizda ancak onu anlarsınız.evde 6 kişisiniz. 6 kişiye yemek hazirlamak, toplaması,bulasigi gerçekten çok yorucu.sonraki dönemlerde aynı şekilde davranırsa tepki gösterirsiniz.ama şimdi anlayışlı olun

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Siz çok güzel ağırlarım ben falan dersiniz ama kendi eş aileniz sizi nasıl anlatıyor acaba!

Bence kendinizi yeni doğum yapmış 2 aylık bebekli kadının yerine koyunda düşünün tekrar. Misafirliğe gittiniz diye yediğiniz içtiğiniz her kuruşu da ev sahibi ödemek zorunda değil hacı baba tekkesi mi orası! Herkesin de kendi geçimi iyi kötü o an yoktur ödeyememiştir ne var bunda! Biraz siz biraz onlar hesap işini halledersiniz. Kardeşiniz bekarken size hiç mi yardımı dokunmadı maddi manevi?

Bende uzaktayım iki ailedende yeri gelir biz öderiz yeri gelir gelen yakınlarımız. Söz konusu anne baba kardeş ise para ve hizmet büyütülecek şeyler değil. Bu düşüncelerinizle annenizi de doldurup geliniyle kötü etmeyin. Sert gelebilir söylediklerim ama unutmayın sizde evlat, kardeş ve ayrıca gelinsiniz. Bugün sizin gelininize yarın size...

Bu erkek ailesi niye her koşulda hizmet bekliyor bende bunu anlamıyorum.
Arkadaşım kadın yeni doğum yapmış madem öyle hizmet bekleyecektiniz bebeğin 6 aylık olmasını beklemeliydiniz.
Eliniz var ayağınız var kalkın kendi işinizi kendiniz yapın.
O kadar kişi gittiniz sordunuz mu ev sahibine gelelim mi diye?
Bravo ya bir de gelmişsiniz yok şöyle oldu yok böyle oldu.

Ben aynı şehirdeyim 2 günden fazla kimse benimle kalmasın istiyorum.
6 aylık bile tehlikeli bir süreç.Tamda ek gıda başlangıç dönemi 🤦

Hamileymişsiniz. Yakında 2 aylık bebekle değil 4 kişilik misafir ağırlamayı, kucağınızdan inmeyen bebek yüzünden t-shirtünüzü indirmeye vakit bulamayıp, her daim fora memelerle kalmayı tecrübe edince bu konuyu hatırlamanızı dilerim.

Madalyalari ve samimiyetsizlikleri de onlara kalsin vallaha. Ne aile olmayi bilirler, ne misafir olmayi. Aile dedigin yardim etmeye gider, aile gibi bir arada olur, hizmet beklemez. Herkes el atar. Misafir dediğin davet edildiginde gider, gittikten sonra binbir acik arayip anlatmaz. 2 aylik bebek olan evde cümbür cemaat kaliniyorsa herkes yardim edecek. Ama dedigim gibi ne aile olmayi, nede misafir olmayi biliyorlar. Baskasinim evine gidince bi gözün kör, dilsiz ve bir kulagin kapali gireceksin. Aksi takdirde cidden kimse kimsenin evine gitmesin.

Bu kadınların “buzluğa ikramlık” attım tripleri nedir ya, öyle bir havada ki sanki postapokaliptik geleceği öngörerek sığınak inşa edip içini içli köfteyle doldurmuş, yüce honos tarafından bir takdir bekleniyor. Buzluğunda dolması olmayan kadın kınanıyor. Bu konularda hep aynı yorumlar, buzluğu da mı doldurmamış, buzluktan çıkardım dört dörtlük ağırladım. Bunlar hep mehmet ali erbil yüzünden. Herkes derin dondurucu sevdalısı oldu memlekette
Benim de buzluğum o marka 🙄 Beğenilme arzusu bu. Herkes bana iyi desin pohpohlasın. El aleme göre yaşama sevdası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back