Merhaba hanımefendi. Beynimin içinde miydiniz acaba? Evleneceğim insanda şunlar olacak diye liste mi paylaştım, ne zenginliği ne yurtdışısı. Sırf maddiyat için evlenen bir insan nişan,sözde takı takılmadığı için ayrılırdı, evini eşyasını görmeden imzayı atmazdı. Garantici biri olsaydım zaten bunlar başıma gelmezdi.
Biz altın istemedik yanlış hatırlamışsınız, bizim geleneklerimizde var ama diretmedik ailem konusunu bile açmadı, evleneceğin birinden maddi bişeyler beklemek çok normal, gökten inmeyecek sonuçta, yapılacakları bölüştük.
Ev almaları konusu şart değildi asla böyle bişey konuşulmadı erkek tarafı istemede biz ev alacaz dedi düğüne 2 hafta kala kayınbabamı arayıp babam ev hazır mı çeyizleri göndercez dedi (siz bunu sormasını hak görmüyorsunuz sanırım) bende size o sırada olan tartışmayı anlattım. Ailemin bu konuda hiç bir diretmesi olmadı onlara, adetlerimizde olmasına rağmen ben konusunu açtırmadım. Aynı zamanda aynı tarihte en yakın kuzenim evlendi, o evlenirken altın konusunda anlaşamadılar vermediler, ev konusunda anlaşamadılar vermediler, aileler defalarca birbirine rest çekti, benim ailem öyle bir şey yapmadı. Demek istediğim böyle bir gelenekten gelmekteyken, ben olmasına izin vermedim. Büyüknenemlerde şimdi, sen bütün gelenekleri çiğnedin seni sahipsiz gördüler, eşinde zorlanmadığı için sana kıymet vermedi dedi. Hepimiz aynı coğrafyada aynı adetler aynı değerlerle yaşıyoruz, bunların konuşulmasını dillendirilmesini neden garipsediniz anlatayamadım.
Az önce birinin bu gelenekler değişmedi sadece bizim nesil değişti demesine katılıyorum, bizim fikirlerimiz değişse bazı şeyleri onaylamasak bile aile değerlerimizi değiştiremiyoruz. Kaldı ki gerikalmışlıklada ilgisi yok aslında, görüyorum ki yaşam tarzı modern, saygın meslek sahibi insanlar bile instagramda orda burda görüyoruz hep geleneksel şekilde evlendi, dizi dizi bilezik aldırarak, kayınpederim ev aldı, şunları yaptırdı, diye paylaşıyorlar.