• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Adayı

Zorla kendisini istetiyor saygisiz, evlenirse kizda ablasida ailenizde huzur birakmaz

Biz güzellikle gidip isteyecektik zaten onda bir sıkıntı yok kızın her dediğini annem kabul de etmişti ama kendileri böyle bir olay çıkardı olayı geçtim benim annemin anneliğine babama eş oluşuna kadar hakaretler etmişler bunları ben yutamam daha da üstellerse babasına anlatacağım kızın sonrasını onlar düşünsün öyle konuşmayla tehditle olmuyor bir de hakaret davası açmayı düşünüyoruz..

Evlenecek olan insanlar bi zahmet kendi eşyasını, altınını alsin.
Evlenmeye karar veriyorlarsa bunlarida kendileri düşünsün bi zahmet.

Hiç bir hazırlık yok kendinin de yok bana hep söyleyip duruyordu hatta durumları çok iyi de değil anneme çok bişey beklemeyin eksikler tamamlanır ben de yardımcı olurum demişliğim var buna rağmen bu kadar şeyi istemesi saçma biz istemeyelim yapmayalım demedik ama özellikle benim düğün zamanımda istiyorlar sizin değil bizim dediğimiz olacak diyorlar daha ablası eşşek gibi gelip isteyeceksiniz demiş..

Merhaba arkadaşlar bir konuda sizden yardım istiyorum çünkü nasıl davranmalıyım tam olarak bilmiyorum.

2 aya yakın bir zaman sonra düğünüm var ve az çok bilirsiniz maddi anlamda çok para gidiyor her neyse sorun bu değil zaten benim kardeşimin bir kız arkadaşı var kızı kardeşimden daha çok seviyorum Allah var ve her defasında dile getiriyorum bunu yalnız bu kız son 2 haftadır devamlı annemle kardeşimin başının etini yiyor gelin beni isteyin diye.

İsteyeceğiz onda sıkıntı yok annem kendisine ablanın düğününü atlatalım gelelim annem demiş şimdi durumları biliyorsun demiş neyse kızı geçtim bu defa da ablası devamlı arayıp gelin gelin diye ısrar etmeye başlamış (kardeşimle kız ilişki yaşamışlar bir kaç defa) ısrar etmelerinin sebebi bu olabilir yargılamak bana düşmez her neyse..

Bugünde annemi ilk ablası aramış ağza alınmayacak şeyler söylemiş ş...siz oğlun kızı alacak gibisinden falan annem demiş ki bak düzgn konuş zaten biz gelip isteyeceğiz sıkıntı yok bu kadar acele niye diye şu an durumumuzu biliyorsunuz diye sonra kardeşim almış tlfnu afedersiniz sen erkek misin şöyle misin böyle misin o... ananı dinliyorsun diye laf etmiş annem duymuş hepsini onu da yuttum diyor.

Sonra kız aramış annemi e niye böyle duruma geldiniz gibisinden bu arada kız isteme ve nişan için yüzük tektaş harcinde 3 çift bilezik ve set istiyor ayrıca büyük nişan yapılmasını istiyor annem de şu an onu yapamam yüzüğü takalım sonra yavaştan alalım düğüne yakın takalım diyor bu kız altınsız mı bekleyecekmiş öyle diyor.

Annemle konuşmaları yetmemiş bir de abla kardeş babamı aramışlar işte geleceksiniz yapacaksınız diye bu sefer evde bizimkiler de huzursuzluk başladı..

Bu arada beni arayıp bir şey diyemiyorlar annemle babam çok yüz verdiği için bu kadar rahat saydırmışlar ama benden çekiniyor ve bu arada benim nişanımla alakalı falan da laf söz etmiş ben şimdi bu kıza ve ablasına nasıl bir tavır sergilemeliyim
Ya da ailecek nasıl davranmalıyız. ?
Gercek yüzlerini erken görmeniz iyi olmus da hala ne yapmaliyiz diye düsünmeniz garip. Tabiki arkaniza bile bakmadan gideceksiniz. Bu cirkef aileyle akrabalik bagi kurmayi mi düsünüyorsunuz yoksa?

Olayın ayrıntısını ogrenebildiniz mı?

Olay en başından beri kasım da gideceğimiz belli ama ablası özellikle olayları öyle bir akse ettirmiş ki olay kavgaya dönmüş hemen olacak eşşek gibi geleceksiniz o işi yapmayı biliyordu bilmem ne bayağı hakaretler tehditler savurmuş annem geleceğiz dedikçe hemen olacak dediklerimiz olacak o altınlar alınacak büyük nişan yapılacak bayağı bir emrivaki konuşmuş sonra tartışmışlar olaylar böyle patlak vermiş

E bu kıza kimse demedi mi. Seni aldıklarına dua et daha ne bileziği altını. Birlikte olmuşsa ve bekaret önemliyse, yeterki nikah olsun çöp istemem demesi gerekir. Resmen cahillik etmişler.

Çevremizdeki herkes böyle dediği halde annem kabul etmiş sadece bilezik hakkında belki 3 çift yapamam 2 çift yaparım anlaşırız aileyle demiş yok illa 3 çifti alacaksınız demiş

Ay paralayasım geldi. Annene o kadar hakaretten sonra kardesin hala evlenmeyi düsünüyor mu? Askından ölsem dönüp yüzüne bakmam. Ne demek o..?!!
Ne yalvartmaya ugrasım. Ne evlenmeye. Arasın dursun kendince. Acmayin,muhattap olmayin. Daha da cirkinlesirse sizde ayni sekilde cevap verin. Baska türlü anlamaz cahil cuhela

Kardeşim istemiyor artık o kadar hakaretten sonra ama kız arka arkaya yazıyor arıyor dedim cvp verme sen diye ama ne yaptılar bilmiyorum sonra..

Ailecek uzak durun. Bu insanlarla akraba olunur mu? Buna müsaade eden kızdanda korkarım. İlişki yaşadılar diye mecbur mu kardeşiniz evlenmeye? Bunu yaşarken ikiside özgür iradeleriyle karar veriyor. Neden bu kişilerden birini bir şeye mahkum etsin? Yapmasaydı. Kardeşinizde üstünde baskı hissetmesin, siz isterse ayrılabileceğini ve hep yanında duracağınızı söyleyin bence.

Aynen biz söyledik söyleyeceğimizi o istese bile asla kabul etmeyeceğimizi de söyledik

Kardeşinizin de özeli yokmuş yalnız. Siz onların birlikte olduğunu nereden biliyorsunuz? İlişkilerniz ne kadar laçka olmuş. Ayrıca benim anneme bu hakareti eden kişiyi evime sokmazdım. Bir haltlar yerken neye güvenmiş? Evleneceğiz diye biriyle birlikte olmak kadar saçma bir düşünce yok. Bu düşünceye sahip insan seviyesi de bu işte. Kardeşiniz de ona layık ki hiçbir şey demiyor. Kendisine, ailesine bu lafları ettiriyor. Siz burada ilişkiye girmiş sözde gelin adayınızla ilgili açıklamalar yapıyorsunuz. Çok garip. Böyle bir insandan gelin olmaz. Böyle bir aile ile dünür olunmaz. Böyle bir kız ile beraber olduğu için asıl sorun kardeşinizde ama o da masum değil. Müstehak diyebiliyorum. Anne ve babanız için üzüldüm.

Biz kızdan duyduk zaten kardeşim bize hiç bir şey anlatmaz aksine kız herşeyi ortaya döktü neler neler olmuş geldi anlattı zaten o iş olsa da olmasa da biz bu kızı isteyecektik kasım ayında neden benim düğün zamanım böyle bir olay çıkardılar ve benle nasıl muhatap olup konuşmadılar bile resmen bütün sülaleyi aramışlar neden beni aramaya cesaretleri yok çünkü çekindikleri tek kişi benim resmen beni huzursuz ettiler şu dönemde

Bizde bizim gelini 8 seneden beri tanıyorduk evlenmeden önce ama şimdi taniyamiyoruz insan içine girmeden kimse kimseyi tanıyamaz bence kızin istediği zaten buydu baktı gördü 4 seneden beri tık yok belki bu şekilde evlenmeyi kafasina koydu...

Olmamasının sebebi kendisinin okuluydu son senesinde annem gitti gelelim sözü takalım okul bitince düğün yaparız dedi ama annesi okul bitsin bir sene beklesin dedi öyle beklendi bu zamanlara gelindi yoksa şimdiye evlilerdi

Cok ilginc. Kim annesine o... diyenlerle muhattap olur hatta onlarla akraba olur?
Kardesiniz neyden korkuyor? Sizi nasil rezil edeceler. Iki kisi isteyerek iliskiye giriyor ve cocuk evlenmedi diye sizi nasil rezil ediyorlar?
Kendileri de rezil olmayacak mi? Bu bir rezillikse.

Kiz tarafi biseylere guvenip bu kadar hakaret vs edebiliyor. Kardesinin ses cikaramayacagindan ve vazgecemeyeceginden cok eminler ve kardesiniz de ilginc bi sekilde vazgecmiyor...
Baska bir tehtit durumu filan mi var acaba?

yok hayır kardeşim vazgeçmedim demedi istemiyorum diye resti çekti kız dünden beri arayıp duruyor msj atıp duruyor kardeşime zaten işte bizi rezil edecekler güya bu olayları anlatacaklarmış ben de bu olaydan biz değil onlar rezil olur bırakın çıkarsınlar o zaman dedim

Hem gelin isteyin, hem şu kadar altın yapın.
İyiymiş.
Annenize de kardeşinize de aferin, çeksinler sineye, kıymetli olurlar.

Zaten tek suçlu annem bu kadar tepesine çıkardı yeri geldi benden bile üstün tuttu yapma dedim yaptı hata bizimkilerde de var beni neden arayıp bir şey diyemiyorlar çünkü hak ettikleri cvbı veririm ondan

Back