Geçinemiyormuşuz, gereksizmiş, gitmek istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ee namahrem değil mi, yenge sonuçta.. yani kapanmanın bir yönü de bu değil mi, kocasının kardeşi ile nikah düşüyor çünkü dinen..
neyse oralara girmiyim de şaşırdım bu rahatlığa gerçekten.
bence çok net ve dik durun. sizin her ağlamanız onda güçsüz kadın imajı yaratır. eltiniz sert, dik, duygusuz bir kadın mı ? belki onu güçlü karakter gibi görüp o nedenle böyle davranıyordur.
hormonlarınız da ağlamaya destek olur tabi ama mümkünse o yokken ağlayın istediğiniz gibi.. onun yanında en itici laflarına bile gıcık bir gülüşle cevap verin.
Eltim duygularını pek belli etmez, soğukkanlı biridir. Birde rahat bir insandır.

Alışveriş dışında da probleminiz var. Seni Eltine yarandırmaya mı çalışıyor ? Normalde genelde kadınları kaprisli bulurum da fazla uyumlusun canım. Gitmeyeceksen gitme ne münasebet.
Aslında eltimle hiçbir sıkıntım yok. Gayette iyiyiz. Hatta kaynanam eltimle hakkımda konuştuğu şeyleri de söylüyor hatta eltim eşimin davranışlarının fsrkında olduğu için kaynımla birlikte eşime bebek olunca nasıl sıkıntılar olduğunu, ev işlerinde vs eskisi gibi olamadığımızı vs herşey hakkında bilgi veriyorlar beni sıkmasın diye ama eşimin davranışalrı beni onlardan uzaklaştırıyor.

İyi günler hanımlar.
18 haftalık hamileyim. Eşim memur, kira ödemiyoruz kayınpederimin evinde oturuyoruz. Eşim kredi kartı kullanmaz, anca özel diş tedavilerimizi veya ameliyat vs durum varsa onları taksitlendirmek için vs. kullanır ve her şeyi nakit alır. Ay sonuna 10 gün kala elimizde çok az bir para kalıyor ama ay sonuna kadar aç da kalmıyoruz sıkıntı da çekmiyoruz bana göre. Evimizde her şey var, dolaplarımız dolu. Ben gidip kendşm için birşeyler almıyorum, dışarı çıkıp gezip tozmuyorum. Evin mutfak ve temizlik alışverişi dışında alışveriş yapmıyorum, Ama eşime göre maddi olarak geçinemiyoruz.

Bebek alışverişine başladık, ikinci el sıfır temizliğinde bir bebek arabası aldık, 4000 liralık pusetli bebek arabasını 600 tl ye aldık, ama arabayı almaya bile gelmedi benimle babamla gönderdi beni, sonra aldığım arabaya laf etti bu çok büyük arabamıza sığmaz, yanına eşya nasıl koyacağız vs, keşke baston araba alsaydın vs. dedi. Hem beni al diye gönderdi hem de aldığım arabaya laf etti. 1 hafta önce de Bim'e gelen bebek ürünlerinden doğacak bebeğimiz için gerekli olan şeyleri aldım, zıbın, küvet, yorgan, yastık, müslin ve ağız mendili vs gibi, geri kalan biberondur, emzik, battaniye ve biraz üst baş ablamdan geldi ve eltimde kendi kızının sepet beşiğini ve kıyafetlerinden birazını verecek.

Neyse eşim bana bebek için alınması gereken diğer şeyleri sordu, ben de anne bebek bakım çantasından emzirme sütyeni, göğüs pompası, pijama, bez, bebek odası vs bir liste yaptım söyledim, bana pijamaya ne gerek, emzirme sütyenine ne gerek, zaten geçinemiyoruz gereksiz şeyler alıyorsun diye söylendi. Sana aylardır söylüyorum ama beni anlamıyorsun anlamak istemiyorsun diyor. Geçinemiyoruz 2200 tl kredi ödememiz var, bize 2800 3000 tl para kalıyor ama ay sonuna yetiremiyoruz diyor. Ben de sonunda dayanamadım ve "canım ben alışveriş yapmıyorum. Birşey almıyorum. Kendime gidio sürekli birşey almıyorum. Ben ne harcıyorum da bana böyle diyorsun." dedim. Sinirden ağladım. Artık dayanamadım çünkü.

Birde bu ay yaptırmam gereken 1000 tllik diş tedavim var eşimin de 800 tl lik diş tedavisi var ama tüm bunlara rağmen kaynım ve eltimle 5-6 günlüğüne tatile gidelim diyor onlarla birlşkte vakit geçiririz 1 hafta diye izin alacakmış. Eee geçinemşyorsak, paramız yoksa, liste yaptığım şeyler gereksizse, araba su mu yakıyor, nasıl gideceğiz nasıl kalacağız, hadi 300 tl benzin tuttu kardeşiyle bölüşse bile orada yeme içme alışveriş gezme tozma olacak onları da düşünmüyor, ama bana gelince bebek için alacağım şeylere gelince geçinemiyoruz dikkat et diyor. Köye gidebilmek için kendi dişlerini bile yaptırmıyor. Daha 2-3 ay önxe köydeydik.

Birde hanımlar köye gitmeyi hiç istemiyorum şuanda, 2-3 ay önce gittiğimizde kaynım 2 küçük çocukla karısını köye gönderdi. Eşim eltime yemek yapmadım diye, eltim kahvaltı vs yaparken yemek yerken rahat yemek yesin diye bebeğiyle hamile halimle ilgilenmedim diye benimle kavga etti. Yaşadığımız o tartışma ve bana o zaman ettiği laflar dolayısıyla da onlarla birlikte gideceğimizi duyunca aklıma bana söyledikleri o gün yaşadıklarım aklıma geliyor ve çok üzülüyorum.

Sizce ne yapayım hanımlar? Nasıl söyleyeyim eşime ben gitmek istemiyorum diye?
Hamileyim gelemem bu kadar basit.

gitmeyi falan bir kenara bırakın da hamile halinizle sizi düşünmeyip de eltinizi ve çocuğunu düşünmesi bana hayırdır dedirtti. :)

neden tüm bebek işlerini tek başınıza halletmeye çalışıyorsunuz ? bebeği tek başınıza mı yaptınız? bir bebeği olacak hiç mi heves heyecan olmaz öküzün önde gideninde.

keşke köyü falan düşünmeden önce eşinizle aranızdaki sorunları halletseniz.

gitmeyi falan bir kenara bırakın da hamile halinizle sizi düşünmeyip de eltinizi ve çocuğunu düşünmesi bana hayırdır dedirtti. :)

neden tüm bebek işlerini tek başınıza halletmeye çalışıyorsunuz ? bebeği tek başınıza mı yaptınız? bir bebeği olacak hiç mi heves heyecan olmaz öküzün önde gideninde.

keşke köyü falan düşünmeden önce eşinizle aranızdaki sorunları halletseniz.
Ona göre ben onu anlamıyormuşum. Düşüncesizmişim. Fesatmışım. Çocukça davranıyormuşum filan... Bebeği sevmeye gelince seviyor ölürüm biterim filan ama birşey alınca yok gereksiz yok pahalı.

Ben de söyledim zaten. Hem baston arabalar annemlerde var, torunları için almıştı deposunda duruyordu. Hemen herşeyi almıyorum da zaten mesela bim e gelmiş indirimdeyse gidip eksik olan beğendiğşm ürünü alıyorum. Diğer şeyleri de ablam vs almış şunu alma bunu alma vs dediker mesrla onları almıyorum. Yavaş yavaş alıyorum. Daha öyle kıyafet filan almadım. Şuan elimde bulunanlar: Bebek arabası-puseti, kundak, battaniye, reflü yatağı, yorgan, yastık, küvet, müslin bez, ağız mendili, titreşimli bebek oyuncağı(bimde uygun gördüm aldım) patik, 6 2 kalın askılı, 2 ince askılı ve 2 kısa kollu zıbın, 4 çeşit emzik, 2 çeşit biberon, bebe yağı, pişik kremi, bebek uyku tulumu vs. hepsini ben almadım bir kısmını ablam aldı bir kısmını annem bir kısmını kendim. Şöyle diyim altın birikimim vardı. Ama eşim onlara güvenip de harcama yapmak istemiyor. Yani onları yok gibi görüp ona göre alışveriş yapmamızı istiyor.

Bence abartmamissiniz. Ben saysam ne derler acaba 😁 biz bebek icin ayriyeten birikim yaptik cunku gidiyor beya

Daha 18.haftada niye tam teşekküllü alışverişe giriştiniz ben orasını anlamadım. Zamana yayın biraz. Her şeyi aynı anda almak zorunda değilsiniz

Bu arada ikinci el almak ozensizlik degil kotu birsey degil. Ama biz milletce illa herseyi ilk el alicaz kalitesi dusuk olsada. Ikinci el temiz saglam kaliteli birsey almak gayet mantikli. Ikknci el almak bazen maddiyatlada ilgili degil. Bildigim bircok insan maddi gucu olmasina ragmen ikinci el tercih ediyor. Hem cevre icinde cok daha iyi birsey

İyi günler hanımlar.
18 haftalık hamileyim. Eşim memur, kira ödemiyoruz kayınpederimin evinde oturuyoruz. Eşim kredi kartı kullanmaz, anca özel diş tedavilerimizi veya ameliyat vs durum varsa onları taksitlendirmek için vs. kullanır ve her şeyi nakit alır. Ay sonuna 10 gün kala elimizde çok az bir para kalıyor ama ay sonuna kadar aç da kalmıyoruz sıkıntı da çekmiyoruz bana göre. Evimizde her şey var, dolaplarımız dolu. Ben gidip kendşm için birşeyler almıyorum, dışarı çıkıp gezip tozmuyorum. Evin mutfak ve temizlik alışverişi dışında alışveriş yapmıyorum, Ama eşime göre maddi olarak geçinemiyoruz.

Bebek alışverişine başladık, ikinci el sıfır temizliğinde bir bebek arabası aldık, 4000 liralık pusetli bebek arabasını 600 tl ye aldık, ama arabayı almaya bile gelmedi benimle babamla gönderdi beni, sonra aldığım arabaya laf etti bu çok büyük arabamıza sığmaz, yanına eşya nasıl koyacağız vs, keşke baston araba alsaydın vs. dedi. Hem beni al diye gönderdi hem de aldığım arabaya laf etti. 1 hafta önce de Bim'e gelen bebek ürünlerinden doğacak bebeğimiz için gerekli olan şeyleri aldım, zıbın, küvet, yorgan, yastık, müslin ve ağız mendili vs gibi, geri kalan biberondur, emzik, battaniye ve biraz üst baş ablamdan geldi ve eltimde kendi kızının sepet beşiğini ve kıyafetlerinden birazını verecek.

Neyse eşim bana bebek için alınması gereken diğer şeyleri sordu, ben de anne bebek bakım çantasından emzirme sütyeni, göğüs pompası, pijama, bez, bebek odası vs bir liste yaptım söyledim, bana pijamaya ne gerek, emzirme sütyenine ne gerek, zaten geçinemiyoruz gereksiz şeyler alıyorsun diye söylendi. Sana aylardır söylüyorum ama beni anlamıyorsun anlamak istemiyorsun diyor. Geçinemiyoruz 2200 tl kredi ödememiz var, bize 2800 3000 tl para kalıyor ama ay sonuna yetiremiyoruz diyor. Ben de sonunda dayanamadım ve "canım ben alışveriş yapmıyorum. Birşey almıyorum. Kendime gidio sürekli birşey almıyorum. Ben ne harcıyorum da bana böyle diyorsun." dedim. Sinirden ağladım. Artık dayanamadım çünkü.

Birde bu ay yaptırmam gereken 1000 tllik diş tedavim var eşimin de 800 tl lik diş tedavisi var ama tüm bunlara rağmen kaynım ve eltimle 5-6 günlüğüne tatile gidelim diyor onlarla birlşkte vakit geçiririz 1 hafta diye izin alacakmış. Eee geçinemşyorsak, paramız yoksa, liste yaptığım şeyler gereksizse, araba su mu yakıyor, nasıl gideceğiz nasıl kalacağız, hadi 300 tl benzin tuttu kardeşiyle bölüşse bile orada yeme içme alışveriş gezme tozma olacak onları da düşünmüyor, ama bana gelince bebek için alacağım şeylere gelince geçinemiyoruz dikkat et diyor. Köye gidebilmek için kendi dişlerini bile yaptırmıyor. Daha 2-3 ay önxe köydeydik.

Birde hanımlar köye gitmeyi hiç istemiyorum şuanda, 2-3 ay önce gittiğimizde kaynım 2 küçük çocukla karısını köye gönderdi. Eşim eltime yemek yapmadım diye, eltim kahvaltı vs yaparken yemek yerken rahat yemek yesin diye bebeğiyle hamile halimle ilgilenmedim diye benimle kavga etti. Yaşadığımız o tartışma ve bana o zaman ettiği laflar dolayısıyla da onlarla birlikte gideceğimizi duyunca aklıma bana söyledikleri o gün yaşadıklarım aklıma geliyor ve çok üzülüyorum.

Sizce ne yapayım hanımlar? Nasıl söyleyeyim eşime ben gitmek istemiyorum diye?

dr izin vermiyor deyin.
onada gerek yok..ben köye gelmek istemiyorum diyebilin bence..zorla götürürse gittiğiniz yerde zorla bulundugunuzu belli edin.

Bebek alışverişi listen beni bile gerdi ayol...Listede çocuk odası var...O nasıl öyle direkt tek kalemde yazılıo?

Bu arada ikinci el almak ozensizlik degil kotu birsey degil. Ama biz milletce illa herseyi ilk el alicaz kalitesi dusuk olsada. Ikinci el temiz saglam kaliteli birsey almak gayet mantikli. Ikknci el almak bazen maddiyatlada ilgili degil. Bildigim bircok insan maddi gucu olmasina ragmen ikinci el tercih ediyor. Hem cevre icinde cok daha iyi birsey
İkinci el almam birşey değim ama sanki kıyafwtkerş fşlan da herşeyi eltimşn bebeğininkileri filan kullanayım diye bekliyor heralde. Hep başkasının eskilerini mi giydircem çocuğuma ben. Kendim de birşeyler almak istiyorum çocuğuma ama daha birşey almadan başladı.

Ben küçükken teyzemin kızının, amcamın oğullarının küçük kıyafetleri ile büyüdüm. Bir keresinde teyzemşn kızıyla kavga etmiştik. Daha 8-9 yaşlarındayız. Kavga edince dedim al kıyafetlerini istemiyorum, hepsini sana geri vereceğim. Bana dediki senin tüm kıyafetlerin benimdi zaten dedi. Sonra ben gittim dolabıma kuzenime ait olan tüm eşyaları çantaya doldurdum ve baktığımda tüm eşyalarımın kuzenimin kıyafetleri olduğunu gördüm. O an çok utandım. Ve çantayı bıraktım öyle gittim. Hiç unutmuyorum o anları. Babamın bana aldığı bayramlıkları, babamın bana 1 pantolon almak için Eminönü'nde vs. saatlerce gezmesini hiç unutamıyorum.

O yüzden de sağdan soldan milletin eskisinden çok bizim aldıklarımızla büyüsün istiyorum. İlerde yüzüne sen benim küçüklerimle büyüdğn ki diye dalga konusu olmasını istemiyorum.

Daha 18.haftada niye tam teşekküllü alışverişe giriştiniz ben orasını anlamadım. Zamana yayın biraz. Her şeyi aynı anda almak zorunda değilsiniz
Aslında tam teşekküllü alışverişe girişmedim. Ben ağır ağır hareket ediyordum. Sadeve araştırıyordum, bime vs gelmişken uygunken alayım dedim. Arabayı filan sonra alacaktım. Diğet saydığım biberon, emzik, Pişik kremi, uyku tulumu, battaniye, Reflü yatağını vs ablamla annem almıştı. Eşim araba alırken arabadan arta kalan parayla da bir an önce bebek arabasını alalım filan dedi. Ben de zaten uzun zamandır bakıyordum beğendiğim arabayı ikinci el uygun fiyata aldım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X