Geçinemiyormuşuz, gereksizmiş, gitmek istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim eltime yemek yapmadım diye, eltim kahvaltı vs yaparken yemek yerken rahat yemek yesin diye bebeğiyle hamile halimle ilgilenmedim diye benimle kavga etti.
Çapsız herif. Yengesini o kadar seviyorsa kalksın kendi yapsın hizmetini. Anası babası yetmedi birde eltiye kul köle olacaksınız öylemi

Kocana aşırı derece de sinir oldum.gitme köye falan.diger arkadaşlar da söylemiş kondurmak istememişsin ama eşinin bence de eltine bi zaafı var gibi.
Siz nasıl tanıştınız.hic sevgilik nişanlılık dönemi falan olmadı mi.o zamanlar da mi böyle yengeciydi?
Yaa nişanlanmadan önce ee eşimin ailemle iyi anlaşmasını. Eltinle çok iyi anlaşmanı vs isterim demişti. Yengesinin çocuğna çok iyi baktığını çok güzel yetiştirdiğini vs söylüyordu. Ama bu kadar abartacağını hiç düşünmedim.

İstemiyorum diye söyledim bugün. Yaa kucağında bebekle kendine yemek yaparken görmüş hanımefendiya acımış sanki evinde yardımcı var normal zamanda başkaları yapıyormuş gibi yemeğini benden yemek yapmamı istiyor beyefendi.
E sen de hamilesin karnında bebekle sen mi yapacaksın o zaman?

Ben de öyleyim ama gerekirse mesajla mahvederim gününü, dökerim içimdekileri. Araba için öyle olabilir ama zaten satmayın kesinlikle. Sonuçta alınmış artık. Bir de bebeğin ve sizin her şeyinizi masraf olarak gördüğü için üstüne gidin derim. Ağır konuşun gerekirse babalığını bilsin. Bu adama ikinci el, uygun filan almak hata. Canını sökmek lazım. Sonra kıymeti olmuyor.
Evet. Ben de mesajla içimi döküyorum hep. Bakalım ne diyecek mesajıma. Müsait olunca okuyacağım diye beni aradı.

Yaa nişanlanmadan önce ee eşimin ailemle iyi anlaşmasını. Eltinle çok iyi anlaşmanı vs isterim demişti. Yengesinin çocuğna çok iyi baktığını çok güzel yetiştirdiğini vs söylüyordu. Ama bu kadar abartacağını hiç düşünmedim.
Doğumdan sizin anneliğinize de laf edecek bu eşiniz.
Kıyaslamaya bile gidebilir.
Eş olacak adam değil maalesef.

Gitmek istemiyorsanız açık açık söyleyin, ağlamayana meme yok malesef onlara gelince ne güzel düşünüyor her şeyi size gelince düşüncesizlik yapıyor en en en nefret ettiğim tahammül edemediğim şeylerin başında geliyor bu durum ayrıca ilk çocuğu özensin 2. El yada başkalarının eşyalarını almasın bir zahmet insanlar asgari ücrete kirada oturup çocuk buyutuyo kiranız yok memur maaşı da az değil nasıl geçinemiyorsunuz ödediğiniz kredi ne için
Araba kredisi. Kısa süreliğine 20 30 000 tl çekmişti ama vade olarak 1 yıl gibi bşr süre içine taksitlendirmiş.

Emzikleri almadım. Ablam göndeddi yani onlar kendi bebekleri için almışlar içinde 2li set halinde 1 tanesini denemişler bebek almayınca kullanamadıklarını da bana gönderiyor. Bir kaç tane emzik denemişler kauçuk, silikon vs. Yani ben emziğe biberona para vermedim. Battaniyesini reflü yatağını, biberonalrını. Bebek pişik kremleri ve yağlarını ablamla annem almış oldu. Yani ben onlara para vermedim. Onlar da bizde var sen boşuna alma zaten çok tutuyor bi tane emzik bunları denersin tek tek kaynar suda yıkayıp da dedi ablam.
Ne güzel bir aileniz var..kocaniz sinir bozucu aarabayi satacam falan demesi bilmiyorumda ya oyle seni gicik etmeye calisiyo ya da gercekten adamin akli bir karis havada..bilmiyorum cekilecek bir adam degil.hayat sizin yillarinizi heba etmeye deger mi? Suan yapabileceginiz sey karsisinda guclu durmak.koye gitmeyecek o arabayi satmayacak ve de sizin ihtiyaclarinizi karsilayacak..yok yapamiyorsa yol verin gitsin yengesine yaransin.

He bu arada benim eşimde kizim icin 2.el araba aldi ve ben onu asla kullanmadım sonra da baskasina verdik. Hic icime sinmez. Tabi kötü birşey değil, ama ilk çocuk keyfini düşüneceğini çocuğunu düşünsün ya. Bunua bitmiyor ki çocuk doğacak bi de ondan sonra gör sen bu adami !!!
Aldığım araba bu araba ama farklı rengi. Sıfırdan hiçbir farkı yok, yoksa almazdım. 😊 Çok beğeniyorum arabamı.

Eklentiler

• images (26).jpg
    images (26).jpg
    10,8 KB · Görüntüleme: 59
Zaten o listelere baktım ama oradaki çoğu şeyi almadım yani listeme eklemedim bile gereksiz gördüm ben de çünkü. Ama eşimşn gereksiz gördüğü şeyler emzirme sütyeni gereksiz ona göre, lohusayken emzirirken giyeceğim pijama vs gereksiz çocuğa aldığım işte bazı gerekli olan şeyler ona göre gereksiz ona göre olmasa da olur. Kıyafet bakıyorum herşeyi al herşeyi diye laf sokuyor.

Eşim kardeşi ve eltimle birlşkte gitmemizi istiyor. Birde şöyle şart koşuyor bana eğer onlar gitmezse biz iki günlüğğne bir yerlere giderşz kafa dağıtmaya diyor. Ama dün kardeşiyle telefonda izin planı yapıyorlar 1 haftalığına o da köyde. Ve eltimşn de 2 çocuğu var biri bebek biri 4 yaşında. Yazın eltime yemek pişirmedşm diye kızan bu sefer kim bilir nelere laf eder. O zaman bana dediklerini duysanız aaa haklıymışsın dersin. Yani benden memnun olmadığını vs evimizin pis olduğunu, hep kahvaltı yaptığımızı(işi gereği geç kalkıyor ve kalkınca yemek değil hep kahvaltı istiyor, yemek yapıyorum yiyoruz sonra tekrar tost vs fibi kahvaltılık şeyşer yemek istiyor beni bahane ediyor) söyledi eltime yemek yapmadığım için. İşte fesat ve kötü biri olduğumu filan vs söylemişti o zaman. Ben de bunlar da aklıma geldiği ve bana hem geçinemiyoruz deyip hem kendi diş tedavisine para yok deyio gitmemesi ve beni bunlar için üzmesi yüzünden gitmek istemşyorum eltimlerle köye.
O yuzden burdan okuyan genc kizlarimiz varsa mutlaka okuyun ve calisin durumu iyi de olsa kötü de olsa parayi sadece es kazaniyorsa her ise karisma hakkini da kendinde buluyor malesef mesleginiz var mi bilmiyorum ama sizin yerinizde olsam bir ise girer doguma kadar calisirim dogumdan sonra da bebek biraz toparlaninca calismaya devam ederim o zaman bakalim böyle soylenebilecek mi

Ne güzel bir aileniz var..kocaniz sinir bozucu aarabayi satacam falan demesi bilmiyorumda ya oyle seni gicik etmeye calisiyo ya da gercekten adamin akli bir karis havada..bilmiyorum cekilecek bir adam degil.hayat sizin yillarinizi heba etmeye deger mi? Suan yapabileceginiz sey karsisinda guclu durmak.koye gitmeyecek o arabayi satmayacak ve de sizin ihtiyaclarinizi karsilayacak..yok yapamiyorsa yol verin gitsin yengesine yaransin.
Onca söylediğim yazdığım şeyden sonra gitmek ister mi bilmiyorum çünkü suratımın asılacağının farkında.

Birde hanımlar köye gitmeyi hiç istemiyorum şuanda, 2-3 ay önce gittiğimizde kaynım 2 küçük çocukla karısını köye gönderdi. Eşim eltime yemek yapmadım diye, eltim kahvaltı vs yaparken yemek yerken rahat yemek yesin diye bebeğiyle hamile halimle ilgilenmedim diye benimle kavga etti. Yaşadığımız o tartışma ve bana o zaman ettiği laflar dolayısıyla da onlarla birlikte gideceğimizi duyunca aklıma bana söyledikleri o gün yaşadıklarım aklıma geliyor ve çok üzülüyorum.

Sizce ne yapayım hanımlar? Nasıl söyleyeyim eşime ben gitmek istemiyorum diye?
Ay o siz misiniz gerçekten sinir olmuştum o konuda eşinize.

Madem kendinize bir şey almadığınız halde söyleniyor alın ay sonunu getiremesin bi öyle konuşsun boşa gitmesin dedikleri. Valla bu adamdan adam olmaz afedersiniz ama.

Ben olsam nedenleriyle direkt söylerim yani neden gitmek istemiyorsanız. Zorla götürecek hali yok

Ne yazdınız mesajda her şeyi dediniz mi?
Eltimle ilgili yazın bana söylediği şeyleri yazmadım. Onun dışında aylardır geçinemiyoruz deyip herşeye laf edip, harcamalarıma dikkat etmem gerektiğini söylediğini. Bu bebeğin sadece benimmiş gibi davrandığını. Bebeğimiz ve benim için ihtiyaç olan şeyleri ihtiyaç olarak görmeyip gereksiz bulduğunu vs, diş tedavilerimiz olup, diş tedavisini köye gitmek için para yok deyip aksattığını vs söyleyip köye gitmek istemediğimi. Arabayı doğum yapmadan satma düşüncesinin yanlış olduğunu. Kadınlık gururumu incittiğini vs vs bir çok şeyi yazdım.

Adam gezmek için para ayırmak, gerekli şeyleri bu yüzden almak istemiyor. Mesleğiniz var mı bilmiyorum ama bence çalışın doğumdan sonra çok fazla ihtiyaç oluyor giderleri çok oluyor bebeğin bu adam herşeyin lafını yapar

Onca söylediğim yazdığım şeyden sonra gitmek ister mi bilmiyorum çünkü suratımın asılacağının farkında.
Araba konusunda size neden fikrinizi sormuyor? Evlilikte mal mulk esit yani sizinde hakkiniz.arabami satamazsin bana lazim diyin.esiniz mali mulkü sadece kendinin saniyor anlasilan..sessiz kalmayin malinizin dilencisi durumuna düsmeyin.o evdeki bir çöp bile sizden izinsiz satilamaz kullanilamaz.eltiye kv yaranmaya hiiiiiccc kalkismayin 13 yillik evliyim size tek nasihatim hickimse sizden degerli degil.kimseye hizmetci olmayin.iyi olmak icin ugrasmayin sınırlariniz olsun kocanizda kadin muhabbetine karismasin.isine baksin

O yuzden burdan okuyan genc kizlarimiz varsa mutlaka okuyun ve calisin durumu iyi de olsa kötü de olsa parayi sadece es kazaniyorsa her ise karisma hakkini da kendinde buluyor malesef mesleginiz var mi bilmiyorum ama sizin yerinizde olsam bir ise girer doguma kadar calisirim dogumdan sonra da bebek biraz toparlaninca calismaya devam ederim o zaman bakalim böyle soylenebilecek mi
Aslında ben öğretmenim, bakmayın burda sinirden ve üzüntüden yazım kurallarına dikkat etmeden yazdığıma. Kpssye girdim ama bölümümde atanmak zor olduğu için her sene denemekle kalıyorum veya ücretli öğretmenlik filan yapıyorum. Bu sene de yapacaktım fakat hem korona olması sebebiyle hemde okuldan kabul edildiğim halde okula yeni öğretmen atanmasıyla çalışmaya başlayamadım. Hatta ben çalışmaya başlamak istediğimde tedirgin olmuş gibiydi.

Kusura bakma da eşin pintinin teki. Ne demek geceliğe ne gerek var? Doğumda çok ihtiyacın olacak, doğumdan sonra gecelik giyeceksin, eğer sezaryen olursan sabahlık mutlaka gerekiyor koridorda yürüyüş yapacaksın. Ben 1 pijama takımı, 2 gecelik ve 1 sabahlık götürdüm. Evdekiler olmuyor ki hamilelikte. İnsan doğacak çocuğunun masraflarını çok görür mü? Bakamayacaksa niye çocuk yapmış, niye evlenmiş? Bir de BİM’den falan almışsın daha ne kadar tasarruf edebilirsin ki? Bu arada A101’de anne çantası gördüm 59 TL çok da güzel görünüyor.

Eltimle ilgili yazın bana söylediği şeyleri yazmadım. Onun dışında aylardır geçinemiyoruz deyip herşeye laf edip, harcamalarıma dikkat etmem gerektiğini söylediğini. Bu bebeğin sadece benimmiş gibi davrandığını. Bebeğimiz ve benim için ihtiyaç olan şeyleri ihtiyaç olarak görmeyip gereksiz bulduğunu vs, diş tedavilerimiz olup, diş tedavisini köye gitmek için para yok deyip aksattığını vs söyleyip köye gitmek istemediğimi. Arabayı doğum yapmadan satma düşüncesinin yanlış olduğunu. Kadınlık gururumu incittiğini vs vs bir çok şeyi yazdım.

O meseleyi sokmamanız iyi olmuş şimdi. İyi yapmışsınız asla da geri adım atmayın. Söylediğiniz her şeyde çok haklısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X