Geçinemiyormuşuz, gereksizmiş, gitmek istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz çok sinir bozucu. Emzirme sütyenine ne gerek var demesi hele... Verin de kendi emzirsin madem öyle. Hani para cidden olmasa tamam da tatile gitmeye olup da bebeğe olmaması saçmalık. Size kıyafet de aldırmaz bu adam ne gerek var diye.

Diğer konuda da araba için erken olmuş. Bebek odası filan ileride yapılabilir. Her şeyi şimdi almanız gerekmiyor. Ben odayı da arabayı da doğumdan sonraki 6. ayda yapmayı düşünüyorum mesela.

Eşinizin sizin doğumunuza yakın arabayı satmak istemesi ama eltiniz için kendi arabasını feda etmesi konusunu da hatırlıyorum. Niyeyse adam size değil de eltiye aşık gibi davranıyor. İyi sabrediyorsunuz.

Köye gitmek istemiyorsanız ya da tatile plan yapılırken açık açık söyleyin. Niye çekiniyorsunuz?

Ay bi de annem hep bohcali eli kolu dolu gelirdi kayinvalidemle esim catlardi resmen. Aileler gördükçe hosuna gidiyor alıyor toruruna catlayacagina sende al. Aman yok benimki diyodu pacavra getirmesinler. Ayy neler cektim BENİM GİBİ OLMA. HAYİR DE VE DİK DUR. EVLADİN İCİN (O minicik yavrucak yarin birgun herseye boyun eğen güçsüz bi anne görürse çok üzülür ve sana guvenemez. Lutfen evladin icin dik dur ve esine bir sınır ciz. )
Ailenin yeni satın aldığı şeylere mi paçavra diyordu eşin ?

İnadını yenemedim ben. Ama ağladım üzüntüden. Hala da ağlıyorum sinirden. Birde doğum yapmadan arabayı daha yüksek fiyata ilana koyacakmış. Yaa eltim doğum yapacak diye ilk arabamızı son haftalarında vr doğum sonrası kontrolleri olacak diye onlara verdi. Ondan hemen sonra sattı. Bana gelince ben doğum yapmadan arabayı satmak istiyor. Sinşr oldum. Dışarıdan nasıl göründüğünün farkında bile değil.
Ayy siz o arkadastınız degil mi o_O
Canım sakın sakın,hiç bir seye aglama,herseyi bildigin gibi yap,o soylenirken de uzulme,üzülürsen de belli etme.
Al bir kahve,yok kahve olmaz hamilesin,al ballı sutunu çek eşofmanları,geç tv karşısına..
Kendilerini nerede görüyorlarsa vay bee,ne de konusurmusum,salya sumuk agliyor,eee suçunu biliyor modlarına giriyorlar.Bosversene,çok acırsın bu günlerine yıllar sonra...

Sende sor eşine bizim için bekleyemez misin ne bu acele ? Hem çocuk doğunca bitmiyor hastaneye gidip gelmesi oluyor ya da sağlık ocağına. En iyisi eşine sorman. Kendin düşünüp üzülme bak çocuğun hissediyor su kadarken bile.
İçimde olanları yazdım hep. Ama elti meselesine girmedim. Bu sefer yine bana kıskanç vs diyecek. O zaman yaptıklarını söylediklerini hiç unutamıyorum zaten.

Ayy siz o arkadastınız degil mi o_O
Canım sakın sakın,hiç bir seye aglama,herseyi bildigin gibi yap,o soylenirken de uzulme,üzülürsen de belli etme.
Al bir kahve,yok kahve olmaz hamilesin,al ballı sutunu çek eşofmanları,geç tv karşısına..
Kendilerini nerede görüyorlarsa vay bee,ne de konusurmusum,salya sumuk agliyor,eee suçunu biliyor modlarına giriyorlar.Bosversene,çok acırsın bu günlerine yıllar sonra...
Temizliğime herşeyime laf ederken öyle yapıyorum. Artık takmıyormuç givi davranıyorum ama söylediklerini unutamıyorum. Oturuyorum yerimde o kalkıp söylene söylene yapıyor.

Eşiniz çok sinir bozucu. Emzirme sütyenine ne gerek var demesi hele... Verin de kendi emzirsin madem öyle. Hani para cidden olmasa tamam da tatile gitmeye olup da bebeğe olmaması saçmalık. Size kıyafet de aldırmaz bu adam ne gerek var diye.

Diğer konuda da araba için erken olmuş. Bebek odası filan ileride yapılabilir. Her şeyi şimdi almanız gerekmiyor. Ben odayı da arabayı da doğumdan sonraki 6. ayda yapmayı düşünüyorum mesela.

Eşinizin sizin doğumunuza yakın arabayı satmak istemesi ama eltiniz için kendi arabasını feda etmesi konusunu da hatırlıyorum. Niyeyse adam size değil de eltiye aşık gibi davranıyor. İyi sabrediyorsunuz.

Köye gitmek istemiyorsanız ya da tatile plan yapılırken açık açık söyleyin. Niye çekiniyorsunuz?
Arabayı uygun buldugu için almiş.Ama böyle adama dayayacaksın 4000lik faturayı,o zaman kıymetli olursun...

Hamileyken o listelere bakip herseye ihtiyac varmis gibi geliyor ama cocuk olunca oek çoğunu kullanmiyorsun aslinda bir tatil cocuk olmadan ikinize de iyi gelebilirdi. Esinin kotu niyetli oldugunu düşünmüyorum bebek olacak diye maddi anlamda bunalmis olabilir

Sizi üzmekte istemem ama eşiniz eltinizi, kardeşini sizden daha çok düşünüyor.

Zaafı mi vardır başka bir şeyi mi vardır bileme, normal değil yaptıkları. Onlar kadar sizi düşünmemesi.

Çocuk ihtiyacına gelince para yok kardeşi ve eşiyle tatile gelince para var. Tatil dediğiniz de köy, sizin rahat edip dinlenecegiz biryer değil. Orda eltiniz için sizi üzecegi de kesin.

Gitmek istemediğinizi söyleyin, çocuğun ihtiyaçlarını imkanlar dahilinde almak zorunda.

Allah kolaylık versin size.
Amin. Gitmek istemiyorum diye yazdım.

Kocana aşırı derece de sinir oldum.gitme köye falan.diger arkadaşlar da söylemiş kondurmak istememişsin ama eşinin bence de eltine bi zaafı var gibi.
Siz nasıl tanıştınız.hic sevgilik nişanlılık dönemi falan olmadı mi.o zamanlar da mi böyle yengeciydi?

Konuşurken karşısında ağlamaktan korktuğum için çekiniyorum. Yapı gereği sinirlenince ve üzülünce hemen ağlayasım geliyor engel olamıyorum kendime.

Arabayı ben de erken olarak düşündüm ama o araba alırken artan parayla bebek arabasını vs alalım bir an önce ileriki zamana kalmasın hepsi dedi. Kendisi almak için ısrar etti ve hemen aldım bende beğendiğim ve uzun zamandır baktığım arabayı. Ama çok beğendiğim halde bana söylediği laflardan ötürü arabayı acaba satsam da başka küçük bir araba mı alsam baksam diyorum. Ama sonra da o da gelseymiş bakmaya babamla göndermeseymiş beni, kendisi al dedi ben de neden satayım arabamdan ağır olması dışında memnunum diyorum kendi kendime.

Ben de söyledim zaten. Hem baston arabalar annemlerde var, torunları için almıştı deposunda duruyordu. Hemen herşeyi almıyorum da zaten mesela bim e gelmiş indirimdeyse gidip eksik olan beğendiğşm ürünü alıyorum. Diğer şeyleri de ablam vs almış şunu alma bunu alma vs dediker mesrla onları almıyorum. Yavaş yavaş alıyorum. Daha öyle kıyafet filan almadım. Şuan elimde bulunanlar: Bebek arabası-puseti, kundak, battaniye, reflü yatağı, yorgan, yastık, küvet, müslin bez, ağız mendili, titreşimli bebek oyuncağı(bimde uygun gördüm aldım) patik, 6 2 kalın askılı, 2 ince askılı ve 2 kısa kollu zıbın, 4 çeşit emzik, 2 çeşit biberon, bebe yağı, pişik kremi, bebek uyku tulumu vs. hepsini ben almadım bir kısmını ablam aldı bir kısmını annem bir kısmını kendim. Şöyle diyim altın birikimim vardı. Ama eşim onlara güvenip de harcama yapmak istemiyor. Yani onları yok gibi görüp ona göre alışveriş yapmamızı istiyor.
Aldiginiz seyler biraz abarti olmus tabi ilk cocugun vermis oldugu heyecandan sanirim.mesela 4 adet emzige 2 cesit biberona hemdn gerek yok.denemelik birer tane alabilrdiniz.bazi seyleri bebek dogunca alin o zaman zaten bebege dayanamayip esiniz kendi rizasiyla alacak.aeltinlarinizi da bebek icin harcamayin.esinizin isi var maasi var.altinlari gercekten zorda kaldiginizda kullanirsiniz.mesela disini yaptir hicbisey sagligindan kiymetli degil..biraz esinize sabredin belki duzelir her lafina da aldirmayin sesinizi yukseltin aglayarak zayif duruma dusmeyin.naz cekecek bir kocaniz yok anlasilan.her lafina da cok aldirmayin belliki gereksiz konusmayi huy edinmis

Hamileyken o listelere bakip herseye ihtiyac varmis gibi geliyor ama cocuk olunca oek çoğunu kullanmiyorsun aslinda bir tatil cocuk olmadan ikinize de iyi gelebilirdi. Esinin kotu niyetli oldugunu düşünmüyorum bebek olacak diye maddi anlamda bunalmis olabilir

İyi de tatile ikisi gitmiyor eltinin çoluk çocuğu arabaya doluşup köye gidecekler. Kadın hamileyken de eltisine hizmet etmedi diye kavga etmiş şimdi de hizmet et aileme diyecek. Bunun neresi iyi gelecek ki sinir olacak sadece.

Konuşurken karşısında ağlamaktan korktuğum için çekiniyorum. Yapı gereği sinirlenince ve üzülünce hemen ağlayasım geliyor engel olamıyorum kendime.

Arabayı ben de erken olarak düşündüm ama o araba alırken artan parayla bebek arabasını vs alalım bir an önce ileriki zamana kalmasın hepsi dedi. Kendisi almak için ısrar etti ve hemen aldım bende beğendiğim ve uzun zamandır baktığım arabayı. Ama çok beğendiğim halde bana söylediği laflardan ötürü arabayı acaba satsam da başka küçük bir araba mı alsam baksam diyorum. Ama sonra da o da gelseymiş bakmaya babamla göndermeseymiş beni, kendisi al dedi ben de neden satayım arabamdan ağır olması dışında memnunum diyorum kendi kendime.

Ben de öyleyim ama gerekirse mesajla mahvederim gününü, dökerim içimdekileri. Araba için öyle olabilir ama zaten satmayın kesinlikle. Sonuçta alınmış artık. Bir de bebeğin ve sizin her şeyinizi masraf olarak gördüğü için üstüne gidin derim. Ağır konuşun gerekirse babalığını bilsin. Bu adama ikinci el, uygun filan almak hata. Canını sökmek lazım. Sonra kıymeti olmuyor.

Hamile pijaması almaya para yok da tatile nasıl para buluyormuş. Ayrıca eltiye yemek yapmak nedir ya kalksın kendi yapsın yemeğini. Bir de rahat etsin kraliçe hazretleri diye çocuğuna mı bakacakmışsın tövbe tövbe sinirim bozuldu😀
Gitmek istemiyorsanız istemiyorum deyin bitti gitti.

Zaten o listelere baktım ama oradaki çoğu şeyi almadım yani listeme eklemedim bile gereksiz gördüm ben de çünkü. Ama eşimşn gereksiz gördüğü şeyler emzirme sütyeni gereksiz ona göre, lohusayken emzirirken giyeceğim pijama vs gereksiz çocuğa aldığım işte bazı gerekli olan şeyler ona göre gereksiz ona göre olmasa da olur. Kıyafet bakıyorum herşeyi al herşeyi diye laf sokuyor.

Eşim kardeşi ve eltimle birlşkte gitmemizi istiyor. Birde şöyle şart koşuyor bana eğer onlar gitmezse biz iki günlüğğne bir yerlere giderşz kafa dağıtmaya diyor. Ama dün kardeşiyle telefonda izin planı yapıyorlar 1 haftalığına o da köyde. Ve eltimşn de 2 çocuğu var biri bebek biri 4 yaşında. Yazın eltime yemek pişirmedşm diye kızan bu sefer kim bilir nelere laf eder. O zaman bana dediklerini duysanız aaa haklıymışsın dersin. Yani benden memnun olmadığını vs evimizin pis olduğunu, hep kahvaltı yaptığımızı(işi gereği geç kalkıyor ve kalkınca yemek değil hep kahvaltı istiyor, yemek yapıyorum yiyoruz sonra tekrar tost vs fibi kahvaltılık şeyşer yemek istiyor beni bahane ediyor) söyledi eltime yemek yapmadığım için. İşte fesat ve kötü biri olduğumu filan vs söylemişti o zaman. Ben de bunlar da aklıma geldiği ve bana hem geçinemiyoruz deyip hem kendi diş tedavisine para yok deyio gitmemesi ve beni bunlar için üzmesi yüzünden gitmek istemşyorum eltimlerle köye.

Hamile pijaması almaya para yok da tatile nasıl para buluyormuş. Ayrıca eltiye yemek yapmak nedir ya kalksın kendi yapsın yemeğini. Bir de rahat etsin kraliçe hazretleri diye çocuğuna mı bakacakmışsın tövbe tövbe sinirim bozuldu😀
Gitmek istemiyorsanız istemiyorum deyin bitti gitti.
İstemiyorum diye söyledim bugün. Yaa kucağında bebekle kendine yemek yaparken görmüş hanımefendiya acımış sanki evinde yardımcı var normal zamanda başkaları yapıyormuş gibi yemeğini benden yemek yapmamı istiyor beyefendi.

Aldiginiz seyler biraz abarti olmus tabi ilk cocugun vermis oldugu heyecandan sanirim.mesela 4 adet emzige 2 cesit biberona hemdn gerek yok.denemelik birer tane alabilrdiniz.bazi seyleri bebek dogunca alin o zaman zaten bebege dayanamayip esiniz kendi rizasiyla alacak.aeltinlarinizi da bebek icin harcamayin.esinizin isi var maasi var.altinlari gercekten zorda kaldiginizda kullanirsiniz.mesela disini yaptir hicbisey sagligindan kiymetli degil..biraz esinize sabredin belki duzelir her lafina da aldirmayin sesinizi yukseltin aglayarak zayif duruma dusmeyin.naz cekecek bir kocaniz yok anlasilan.her lafina da cok aldirmayin belliki gereksiz konusmayi huy edinmis
Emzikleri almadım. Ablam göndeddi yani onlar kendi bebekleri için almışlar içinde 2li set halinde 1 tanesini denemişler bebek almayınca kullanamadıklarını da bana gönderiyor. Bir kaç tane emzik denemişler kauçuk, silikon vs. Yani ben emziğe biberona para vermedim. Battaniyesini reflü yatağını, biberonalrını. Bebek pişik kremleri ve yağlarını ablamla annem almış oldu. Yani ben onlara para vermedim. Onlar da bizde var sen boşuna alma zaten çok tutuyor bi tane emzik bunları denersin tek tek kaynar suda yıkayıp da dedi ablam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X