-
- Konu Sahibi Bortecineee
Tatile bak.kaynim ve eltimle köye gitmek+1 geçirebilmek sadece doymak değil ki. İki tatil yapamıyorsam dolabım hiç boşalmasa ne yazar. Hafta da 4 yerine 2 kere et yerim ama tatile gider, ara ara haftasonu kaçamaklar yaparım. Adam da belki gereksiz harcama olarak görüyor ama tatil de kafasını boşaltmak istiyordur diye düşünüyorum.
Sen böyle deyince geçti mi huyu? Karısına çocuğuna cimri ama millete hatta kendine cömert ! Sakın savunmaya geçme güzel kardeşim sigarasını günde 1 paket hesaplasan bile ayda 30.10=300 TL dir. Sana bu kadar parayı her ay harçlık yani sadece şahsi harcamaların için veriyorsa tamam sen haklısın eşinde büyük bir problem yok. Ama lütfen kendini kandırma biraz dişini göster huzurumuz kaçarsa kaçsın inceldiği yerden kopsun moduna girersen emin ol karşı taraf bir adım geri atacaktır atmazsa da hakkaten böyle iğrenç adamla ömür geçmez zatenNormalde kontrollere eşimle gidiyorduk ama koronadan dolayı odaya almadıkları için o gelmiyor gelse de kapıda bekliyor. Her gittiğimde doktor ne dedi, bebek iyi mi, neden öyle dedi, yoksa bir problem mi var diye sürekli sorar normalde.
Hamileliğimin 7.haftasında da köye gittiğimiz için birşey olmaz diye düşündü heralde. Aslında çok çocuk istiyor ve çocukları çok seviyor. Uyumadan önce, uykudan uyanınca, gün içinde ve işe giderken hep karnımı sevip güzel şeyler söylüyor canım kızım, sizi çok seviyorum diye. Hala inanamıyor mu hamile olduğuma desem bilmiyorum. Dsha önce bir kere kimyasal geçirmiştim, polipten ameliyatta olmuştum. Sanırım karnım da büyümediği için inanamıyor gibi.
Maddi açıdan ise neden böyle hala çözemiyorum normalde yeğenlerime, yeğenlerine, arkadaşlarının çocuklarına mutlaka elinde birşey alır gider, çocukları çok sever. Özellikle kendi yeğeni birşey istediğinde ne isterse alıyordu, her istediğine evet diyordu kıyamıyor alıyordu, artık nir noktadan sonra çocuk kendimize birşey aldığımızda bile neden bana almadınız diye sormaya başlayınca eşimi uyarmıştım, her istediğine evet deme, hem kendi ailesini hemde bizi sıkıntıya sokacaksın hep beklenti içinde olacak, çocuğumuz olduğunda aynısını kendi çocuğumuz yaptığında her istediğini yapabilecek misin, çocuğumuzun istediği birşeyi alırken aynısını yeğenin istese ona alabilecek misin veya Çocuğumuza yeğenin baban bana her istediğimi alıyordu sana almıyor dese ne yapacaksın, çocuğu kötü alıştırıyorsun, doyumsuz, hiçbir şeyden memnun olmayan, yetmeyen, isterik bir çocuk haline getiriyorsun dedim.
Şimdi neden korkuyor bilmiyorum. Kredi kartına borçlanmsk istemiyor. Borç batağından çıkamam dşye korkuyor heralde.
Hamileyken kim işe alır allah aşkına, konuşmak için konusmayın. Kaç senelik tecrübeli mühendisim alanımda uzmanım hamile kalmadan işimden ayrılmıştım hamile kaldım kimse iş vermedi. Öyle bi dünya yok kimse hamile kadını işe almazçalışın sizi tutan kim hamile olmanız da engel değil buna adamın eline bakarsanız böyle bir ton laf işitirsiniz. kendi paranız olsa her istediğinizi alırdınız...
Hanımefendi bu kadar memnunsa kocasından niye konu açmış anlamadım sürekli adamı savunma halinde. Yok çocukluk travması yok bilmem ne. Sanki psikolog. Adamın işine gelmiyo yapmıyo bu kadar basit, başka Bi kadına çok farklı davranır bu tarz erkekler hiç travması falan kalmazSen böyle deyince geçti mi huyu? Karısına çocuğuna cimri ama millete hatta kendine cömert ! Sakın savunmaya geçme güzel kardeşim sigarasını günde 1 paket hesaplasan bile ayda 30.10=300 TL dir. Sana bu kadar parayı her ay harçlık yani sadece şahsi harcamaların için veriyorsa tamam sen haklısın eşinde büyük bir problem yok. Ama lütfen kendini kandırma biraz dişini göster huzurumuz kaçarsa kaçsın inceldiği yerden kopsun moduna girersen emin ol karşı taraf bir adım geri atacaktır atmazsa da hakkaten böyle iğrenç adamla ömür geçmez zaten
işinizden ayrılmasaydınız o zaman siz şuan tercihlerinizin sonucunu yaşıyorsunuz. işten çıkarıldı iseniz ve iş bulamadı iseniz bilemem ama mesleğiniz varken kendi tercihiniz ile ayrıldı iseniz tercihinizin sonucunu yaşıyorsunuz şu an. herkese de ben hamileyim demek zorunda değilsiniz, zaten doğum esnasında yasal haklarınız var kimse onları kullanmanıza engel olamaz..Hamileyken kim işe alır allah aşkına, konuşmak için konusmayın. Kaç senelik tecrübeli mühendisim alanımda uzmanım hamile kalmadan işimden ayrılmıştım hamile kaldım kimse iş vermedi. Öyle bi dünya yok kimse hamile kadını işe almaz
Haklısınız. Adım attı zaten. Ben istemediğimi söyleyip patladığım için vazgeçti gitmekten. Kartları bu olaylar olduğunda da öncesinde de hep bendeydi. Canım birşey istediğinde alırdım, giyim kıyafet ihtiyacım da aynı şekilde ama mutlaka ne aldın nereden alışveriş yaptın diye soruyor. Geçen bana para veriyordu, dedim aaa aslında daha gönlüm daha çok isterdi ama vermezsin sen şimdi dedim, ne kadar istiyorsun dedi 1000 TL dedim, kart sende zaten istiyorsan çek dedi ama çekmedimSen böyle deyince geçti mi huyu? Karısına çocuğuna cimri ama millete hatta kendine cömert ! Sakın savunmaya geçme güzel kardeşim sigarasını günde 1 paket hesaplasan bile ayda 30.10=300 TL dir. Sana bu kadar parayı her ay harçlık yani sadece şahsi harcamaların için veriyorsa tamam sen haklısın eşinde büyük bir problem yok. Ama lütfen kendini kandırma biraz dişini göster huzurumuz kaçarsa kaçsın inceldiği yerden kopsun moduna girersen emin ol karşı taraf bir adım geri atacaktır atmazsa da hakkaten böyle iğrenç adamla ömür geçmez zaten
Bir konuşma değil. Defalarca konuştum. 1 1 hafta içinde aynı konu 3 4 defa açıldı en sonunda patladım. Sonra düzeldi. İnşallah bir daha aynı sıkıntıları yaşamayız.İyi... bi konuşmayla sorunun tam çözüldüğünü düşünüyorsanız ne mutlu size.
Ben işimden bilerek ayrılmadım. Okul yaz tatiline girince sözleşme bitti. Yeniden başvurdum fakat listeye alınmadım. Yeni öğretmenler atandığı için benimle birlikte aynı branşta çalışan 1-2 arkadaş daha listeye alınmadı, başka okulları denedik ama kadroları dolmuştu, özel okuldan teklif geldi ama hayatımızı büyük ölçüde etkiliyordu yani ben haftanın sadece 2 günü eşimle görüşüp vakit geçirebilecektim onun dışında ikimizde birbirimizi görmeden işe gidip geliyor olacaktık. Bana da ağır geleceği için bunu kabul etmedim. Sonra zaten korona geldi okullar kapandı. Yeniden başvurdum bu defa alındığıma dair aradılar ama sonrasında da yeniden öğretmen atandığı için başlayamadım. Öyle yani.işinizden ayrılmasaydınız o zaman siz şuan tercihlerinizin sonucunu yaşıyorsunuz. işten çıkarıldı iseniz ve iş bulamadı iseniz bilemem ama mesleğiniz varken kendi tercihiniz ile ayrıldı iseniz tercihinizin sonucunu yaşıyorsunuz şu an. herkese de ben hamileyim demek zorunda değilsiniz, zaten doğum esnasında yasal haklarınız var kimse onları kullanmanıza engel olamaz..
Bence siz sesiz sakin bi kadınsınız. Bu kadar kısmayın kadin kistikca erkek fazlasini kendinde hak görüyo mesela emzirme sütyenine ne hakla karisiyo esin kac kere sutyen takmis ki hayatinda biliyo sutyeni.İyi günler hanımlar.
18 haftalık hamileyim. Eşim memur, kira ödemiyoruz kayınpederimin evinde oturuyoruz. Eşim kredi kartı kullanmaz, anca özel diş tedavilerimizi veya ameliyat vs durum varsa onları taksitlendirmek için vs. kullanır ve her şeyi nakit alır. Ay sonuna 10 gün kala elimizde çok az bir para kalıyor ama ay sonuna kadar aç da kalmıyoruz sıkıntı da çekmiyoruz bana göre. Evimizde her şey var, dolaplarımız dolu. Ben gidip kendşm için birşeyler almıyorum, dışarı çıkıp gezip tozmuyorum. Evin mutfak ve temizlik alışverişi dışında alışveriş yapmıyorum, Ama eşime göre maddi olarak geçinemiyoruz.
Bebek alışverişine başladık, ikinci el sıfır temizliğinde bir bebek arabası aldık, 4000 liralık pusetli bebek arabasını 600 tl ye aldık, ama arabayı almaya bile gelmedi benimle babamla gönderdi beni, sonra aldığım arabaya laf etti bu çok büyük arabamıza sığmaz, yanına eşya nasıl koyacağız vs, keşke baston araba alsaydın vs. dedi. Hem beni al diye gönderdi hem de aldığım arabaya laf etti. 1 hafta önce de Bim'e gelen bebek ürünlerinden doğacak bebeğimiz için gerekli olan şeyleri aldım, zıbın, küvet, yorgan, yastık, müslin ve ağız mendili vs gibi, geri kalan biberondur, emzik, battaniye ve biraz üst baş ablamdan geldi ve eltimde kendi kızının sepet beşiğini ve kıyafetlerinden birazını verecek.
Neyse eşim bana bebek için alınması gereken diğer şeyleri sordu, ben de anne bebek bakım çantasından emzirme sütyeni, göğüs pompası, pijama, bez, bebek odası vs bir liste yaptım söyledim, bana pijamaya ne gerek, emzirme sütyenine ne gerek, zaten geçinemiyoruz gereksiz şeyler alıyorsun diye söylendi. Sana aylardır söylüyorum ama beni anlamıyorsun anlamak istemiyorsun diyor. Geçinemiyoruz 2200 tl kredi ödememiz var, bize 2800 3000 tl para kalıyor ama ay sonuna yetiremiyoruz diyor. Ben de sonunda dayanamadım ve "canım ben alışveriş yapmıyorum. Birşey almıyorum. Kendime gidio sürekli birşey almıyorum. Ben ne harcıyorum da bana böyle diyorsun." dedim. Sinirden ağladım. Artık dayanamadım çünkü.
Birde bu ay yaptırmam gereken 1000 tllik diş tedavim var eşimin de 800 tl lik diş tedavisi var ama tüm bunlara rağmen kaynım ve eltimle 5-6 günlüğüne tatile gidelim diyor onlarla birlşkte vakit geçiririz 1 hafta diye izin alacakmış. Eee geçinemşyorsak, paramız yoksa, liste yaptığım şeyler gereksizse, araba su mu yakıyor, nasıl gideceğiz nasıl kalacağız, hadi 300 tl benzin tuttu kardeşiyle bölüşse bile orada yeme içme alışveriş gezme tozma olacak onları da düşünmüyor, ama bana gelince bebek için alacağım şeylere gelince geçinemiyoruz dikkat et diyor. Köye gidebilmek için kendi dişlerini bile yaptırmıyor. Daha 2-3 ay önxe köydeydik.
Birde hanımlar köye gitmeyi hiç istemiyorum şuanda, 2-3 ay önce gittiğimizde kaynım 2 küçük çocukla karısını köye gönderdi. Eşim eltime yemek yapmadım diye, eltim kahvaltı vs yaparken yemek yerken rahat yemek yesin diye bebeğiyle hamile halimle ilgilenmedim diye benimle kavga etti. Yaşadığımız o tartışma ve bana o zaman ettiği laflar dolayısıyla da onlarla birlikte gideceğimizi duyunca aklıma bana söyledikleri o gün yaşadıklarım aklıma geliyor ve çok üzülüyorum.
Sizce ne yapayım hanımlar? Nasıl söyleyeyim eşime ben gitmek istemiyorum diye?
Her şeyde haklı çıkarmıyorum ama bazen öyle anlaşılıyor herhalde. İlla da gideceğiz demedi. Patladım en sonunda. Gitmekten vazgeçti. Ama benimle birlikte tatil veya gezme planları var. Çok şükür bazı şeyler kafasına dank etti. Onlar için vazgeçtiği diş tedavisini de patladığım gün gidip yaptırdı. Kartları hep bende. Bu kadar ne harcadın vs diye sormuyor ama yinede bankadan aldıklarımı kontrol ediyor bunu niye aldın diye de sormuyor. Kart sende istediğin kadar çek vs diyor. Çocuk doğduğunda böyle olmayacağım, şuan elime avucuma bir şey gelmiyor, onu göremiyorum birşey olacak da arkadaşların gibi kaybedeceğiz diye korkuyorum o kadar ümitlenip hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum vs diyor. Ama bahane değil tabiki. Şimdi çok iyiyim, huzurluyum.Kocanı herşeyde haklı çıkarıyorsun arkadaşım
O zaman peynir ve ekmek al sadece marketten
Böylece eşin para az gitti diye mutlu olur
Doktor şu gün şu saat gel demiş
Yine de eşim illa gidicez derse orda mızmızlanırım diyorsun
Sence eşinin umrunda olur mu bu?
Keşke azcık olgunlaşıp öyle çocuk düşünseydiniz
O çocuk doğunca daha çok masrafı olcak adam şimdiden böyleyse o zaman nasıl olur kimbilir
Şu "kocam üzülmesin yeter ki" sloganıyla hareket eden kitleyi hiç anlayamycam sanırım
Türkiyenin en büyük bütceli arge projesinde çalışıyordum kur farkından dolayı proje sonlandıişinizden ayrılmasaydınız o zaman siz şuan tercihlerinizin sonucunu yaşıyorsunuz. işten çıkarıldı iseniz ve iş bulamadı iseniz bilemem ama mesleğiniz varken kendi tercihiniz ile ayrıldı iseniz tercihinizin sonucunu yaşıyorsunuz şu an. herkese de ben hamileyim demek zorunda değilsiniz, zaten doğum esnasında yasal haklarınız var kimse onları kullanmanıza engel olamaz..
Bazen çok sessiz biriyim evet. Ama artık söylüyorum. Patladım artık. Şimdi birşey demiyor. Alsamda birşey demiyor. Kartları baştan beri hep bendeydi ama şimdi daha rahat kullanıyorum tabi.Bence siz sesiz sakin bi kadınsınız. Bu kadar kısmayın kadin kistikca erkek fazlasini kendinde hak görüyo mesela emzirme sütyenine ne hakla karisiyo esin kac kere sutyen takmis ki hayatinda biliyo sutyeni.
Susma sessiz kalma sessiz kaldikca ezilirsin buraya yazdigin gibi esine de soyle bunları.
Kocama patladım, en son bu konuyu açtığında karar veremedim deyişinde. Bundan sonrs kendimi ve bebeğimi düşüneceğimi söyleyip hiçbir şeyin, kimsenin umrumda olmadığını söyledim. Yüzüne vurdum her yanlışını. En sonunda bana hak verip gidip yaptırmadığı diş tedavisini yaptırdı, izin tarihini başka bir zamana ayarladı başbaşa vakit geçirmemiz için. Eltimler kendileri gittiler memlekete.Kocanı herşeyde haklı çıkarıyorsun arkadaşım
O zaman peynir ve ekmek al sadece marketten
Böylece eşin para az gitti diye mutlu olur
Doktor şu gün şu saat gel demiş
Yine de eşim illa gidicez derse orda mızmızlanırım diyorsun
Sence eşinin umrunda olur mu bu?
Keşke azcık olgunlaşıp öyle çocuk düşünseydiniz
O çocuk doğunca daha çok masrafı olcak adam şimdiden böyleyse o zaman nasıl olur kimbilir
Şu "kocam üzülmesin yeter ki" sloganıyla hareket eden kitleyi hiç anlayamycam sanırım
Neden siz de bir işte çalışmıyorsunuz?İyi günler hanımlar.
18 haftalık hamileyim. Eşim memur, kira ödemiyoruz kayınpederimin evinde oturuyoruz. Eşim kredi kartı kullanmaz, anca özel diş tedavilerimizi veya ameliyat vs durum varsa onları taksitlendirmek için vs. kullanır ve her şeyi nakit alır. Ay sonuna 10 gün kala elimizde çok az bir para kalıyor ama ay sonuna kadar aç da kalmıyoruz sıkıntı da çekmiyoruz bana göre. Evimizde her şey var, dolaplarımız dolu. Ben gidip kendşm için birşeyler almıyorum, dışarı çıkıp gezip tozmuyorum. Evin mutfak ve temizlik alışverişi dışında alışveriş yapmıyorum, Ama eşime göre maddi olarak geçinemiyoruz.
Bebek alışverişine başladık, ikinci el sıfır temizliğinde bir bebek arabası aldık, 4000 liralık pusetli bebek arabasını 600 tl ye aldık, ama arabayı almaya bile gelmedi benimle babamla gönderdi beni, sonra aldığım arabaya laf etti bu çok büyük arabamıza sığmaz, yanına eşya nasıl koyacağız vs, keşke baston araba alsaydın vs. dedi. Hem beni al diye gönderdi hem de aldığım arabaya laf etti. 1 hafta önce de Bim'e gelen bebek ürünlerinden doğacak bebeğimiz için gerekli olan şeyleri aldım, zıbın, küvet, yorgan, yastık, müslin ve ağız mendili vs gibi, geri kalan biberondur, emzik, battaniye ve biraz üst baş ablamdan geldi ve eltimde kendi kızının sepet beşiğini ve kıyafetlerinden birazını verecek.
Neyse eşim bana bebek için alınması gereken diğer şeyleri sordu, ben de anne bebek bakım çantasından emzirme sütyeni, göğüs pompası, pijama, bez, bebek odası vs bir liste yaptım söyledim, bana pijamaya ne gerek, emzirme sütyenine ne gerek, zaten geçinemiyoruz gereksiz şeyler alıyorsun diye söylendi. Sana aylardır söylüyorum ama beni anlamıyorsun anlamak istemiyorsun diyor. Geçinemiyoruz 2200 tl kredi ödememiz var, bize 2800 3000 tl para kalıyor ama ay sonuna yetiremiyoruz diyor. Ben de sonunda dayanamadım ve "canım ben alışveriş yapmıyorum. Birşey almıyorum. Kendime gidio sürekli birşey almıyorum. Ben ne harcıyorum da bana böyle diyorsun." dedim. Sinirden ağladım. Artık dayanamadım çünkü.
Birde bu ay yaptırmam gereken 1000 tllik diş tedavim var eşimin de 800 tl lik diş tedavisi var ama tüm bunlara rağmen kaynım ve eltimle 5-6 günlüğüne tatile gidelim diyor onlarla birlşkte vakit geçiririz 1 hafta diye izin alacakmış. Eee geçinemşyorsak, paramız yoksa, liste yaptığım şeyler gereksizse, araba su mu yakıyor, nasıl gideceğiz nasıl kalacağız, hadi 300 tl benzin tuttu kardeşiyle bölüşse bile orada yeme içme alışveriş gezme tozma olacak onları da düşünmüyor, ama bana gelince bebek için alacağım şeylere gelince geçinemiyoruz dikkat et diyor. Köye gidebilmek için kendi dişlerini bile yaptırmıyor. Daha 2-3 ay önxe köydeydik.
Birde hanımlar köye gitmeyi hiç istemiyorum şuanda, 2-3 ay önce gittiğimizde kaynım 2 küçük çocukla karısını köye gönderdi. Eşim eltime yemek yapmadım diye, eltim kahvaltı vs yaparken yemek yerken rahat yemek yesin diye bebeğiyle hamile halimle ilgilenmedim diye benimle kavga etti. Yaşadığımız o tartışma ve bana o zaman ettiği laflar dolayısıyla da onlarla birlikte gideceğimizi duyunca aklıma bana söyledikleri o gün yaşadıklarım aklıma geliyor ve çok üzülüyorum.
Sizce ne yapayım hanımlar? Nasıl söyleyeyim eşime ben gitmek istemiyorum diye?
Peki o zaman sen tam olarak neden konu açtın canımın içi??? Adamda zaten pek büyütülecek sıkıntı yokmuş sen kafanda büyütmüşsün meseleyi demek kiHaklısınız. Adım attı zaten. Ben istemediğimi söyleyip patladığım için vazgeçti gitmekten. Kartları bu olaylar olduğunda da öncesinde de hep bendeydi. Canım birşey istediğinde alırdım, giyim kıyafet ihtiyacım da aynı şekilde ama mutlaka ne aldın nereden alışveriş yaptın diye soruyor. Geçen bana para veriyordu, dedim aaa aslında daha gönlüm daha çok isterdi ama vermezsin sen şimdi dedim, ne kadar istiyorsun dedi 1000 TL dedim, kart sende zaten istiyorsan çek dedi ama çekmedimbu arada sigarası 15 tl 15*30 450 tl
Oh oh masallah,KKnin sihirli degnegi bir kocaya daha degdiHer şeyde haklı çıkarmıyorum ama bazen öyle anlaşılıyor herhalde. İlla da gideceğiz demedi. Patladım en sonunda. Gitmekten vazgeçti. Ama benimle birlikte tatil veya gezme planları var. Çok şükür bazı şeyler kafasına dank etti. Onlar için vazgeçtiği diş tedavisini de patladığım gün gidip yaptırdı. Kartları hep bende. Bu kadar ne harcadın vs diye sormuyor ama yinede bankadan aldıklarımı kontrol ediyor bunu niye aldın diye de sormuyor. Kart sende istediğin kadar çek vs diyor. Çocuk doğduğunda böyle olmayacağım, şuan elime avucuma bir şey gelmiyor, onu göremiyorum birşey olacak da arkadaşların gibi kaybedeceğiz diye korkuyorum o kadar ümitlenip hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum vs diyor. Ama bahane değil tabiki. Şimdi çok iyiyim, huzurluyum.
Cevabını diğer yorumlarda yazdım zaten. Normalde çalışıyordum. Ücretlş öğretmenlik yapıyordum ama çalıştığım okula öğretmen atanınca ayrılmak zorunda kaldım, başka okullara başvurdum onlara da yeni öğretmenler geldiği için olmadı. Özellerin de sunduğu şartlar uygun değildi ağırdı kabul etmedim. Haftanın 2 günü sadece eşimle görüşebiliyo olacaktım diğer günler ben uyurken eşim işten geliyor, o uyurken ben işe gidiyor olacaktım. Sonra pandemi dönemi geldi okullar kapandı. Bu sene tekrar başvurdum işe alındığıma dair arandım fakat sonradan öğretmen atandığı için başlayamadım. Başlasaydım 30-32.haftadan sonra işten ayrılmak durumunda kalacaktım hamile olduğum için. Ben hamile olduğumu söylemeden başvurdum işe.Neden siz de bir işte çalışmıyorsunuz?
Budar kısa sürede çözüleceğini düşünemedim. Büyütme değil de içimi dökmek istedim. Buraya içimi dökünce rahatlıyorum.Peki o zaman sen tam olarak neden konu açtın canımın içi??? Adamda zaten pek büyütülecek sıkıntı yokmuş sen kafanda büyütmüşsün meseleyi demek ki
Ben ilk mesajı okumuştum. Başka bir iş olur inşallah. Başkasının para muhabbetini çekmek zor. Çok haklısınızCevabını diğer yorumlarda yazdım zaten. Normalde çalışıyordum. Ücretlş öğretmenlik yapıyordum ama çalıştığım okula öğretmen atanınca ayrılmak zorunda kaldım, başka okullara başvurdum onlara da yeni öğretmenler geldiği için olmadı. Özellerin de sunduğu şartlar uygun değildi ağırdı kabul etmedim. Haftanın 2 günü sadece eşimle görüşebiliyo olacaktım diğer günler ben uyurken eşim işten geliyor, o uyurken ben işe gidiyor olacaktım. Sonra pandemi dönemi geldi okullar kapandı. Bu sene tekrar başvurdum işe alındığıma dair arandım fakat sonradan öğretmen atandığı için başlayamadım. Başlasaydım 30-32.haftadan sonra işten ayrılmak durumunda kalacaktım hamile olduğum için. Ben hamile olduğumu söylemeden başvurdum işe.