- 1 Kasım 2019
- 2.676
- 4.654
-
- Konu Sahibi Bortecineee
İstek listesinde herşey yazmıyor ki ona göre gerekli olsn yszdıklarım da gereksizdi. Ben bebek alışceriş listesine baktım ama oradaki heeşeyi yazmadım belli başlı çok çok gerekli olan şeyleri yazdım. Ama onlarda aileden ve anneden kalma bir huy sanırım, kayınvalidem öyle yetiştirmiş onlara göre pahalı. Bir kıyafet alsak çok pahalı derler. Elimize 2800 tl kalıyor. Zaten kendisi gezmeyi sevmeyen biri nasıl geçim olmaz her gün evdeyiz, neye göre geçim olmuyor. O hergün paket paket sigara almasa dikkat etse keşke. Ama ben hiç bir şey yapmadığım halde ben göze batıyorum.Burda üye oldugundan beri hep esini ve geçim üzerinde konu açiyorsun
Ben kötü biri miyim? Yanlış mı yapıyorum?
Merhabalar, ben 1 yıllık evliyim, eşimle geçinip gidiyoruz ama kendimi sürekli stres altına sokmama sebep olan davranışları var bana karşı. Ne yapsam yaranamıyorum, ne yapsam beğendiremiyorum sanki, bir tek beğendiği şey yemeklerim başka da birşey değil. Kendisi aşırı titiz bir insan, ev...www.kadinlarkulubu.com
Ona ragmen hamile kaldin. Adam her zaman böyleydi zaten. Ve evet kalan 2bin ile geçim olmaz. O istek listende hersey alinmaz. Ha tabiki tatile gitmeside olmaz.
Ancak onu bile diyemiyorsun, bir yere gitmek istemedigini söyleyemiyorsun. Ama söyleyemedigin kisiden bebek yapiyorsun. Tuhaf tuhaf isler iste.
İstek listesinde herşey yazmıyor ki ona göre gerekli olsn yszdıklarım da gereksizdi. Ben bebek alışceriş listesine baktım ama oradaki heeşeyi yazmadım belli başlı çok çok gerekli olan şeyleri yazdım. Ama onlarda aileden ve anneden kalma bir huy sanırım, kayınvalidem öyle yetiştirmiş onlara göre pahalı. Bir kıyafet alsak çok pahalı derler. Elimize 2800 tl kalıyor. Zaten kendisi gezmeyi sevmeyen biri nasıl geçim olmaz her gün evdeyiz, neye göre geçim olmuyor. O hergün paket paket sigara almasa dikkat etse keşke. Ama ben hiç bir şey yapmadığım halde ben göze batıyorum.
Bazen düzelsşn diye bekliyorsunuz. Boşanmak her zaman çözüm gibi düşünüyorsunuz ama öyle değil işte. Parmağınız kırılmış tedavisi uzun sürdü, iyileşmesi uzun sürdğ diye parmağınızı kestirip atıyor musunuz?Burda üye oldugundan beri hep esini ve geçim üzerinde konu açiyorsun
Ben kötü biri miyim? Yanlış mı yapıyorum?
Merhabalar, ben 1 yıllık evliyim, eşimle geçinip gidiyoruz ama kendimi sürekli stres altına sokmama sebep olan davranışları var bana karşı. Ne yapsam yaranamıyorum, ne yapsam beğendiremiyorum sanki, bir tek beğendiği şey yemeklerim başka da birşey değil. Kendisi aşırı titiz bir insan, ev...www.kadinlarkulubu.com
Ona ragmen hamile kaldin. Adam her zaman böyleydi zaten. Ve evet kalan 2bin ile geçim olmaz. O istek listende hersey alinmaz. Ha tabiki tatile gitmeside olmaz.
Ancak onu bile diyemiyorsun, bir yere gitmek istemedigini söyleyemiyorsun. Ama söyleyemedigin kisiden bebek yapiyorsun. Tuhaf tuhaf isler iste.
Doktorum tam da köye gitmek istediği güne randevu verdidediki mutlaka haftaya bugün bu saatte burda ol, keseni kontrol edeceğim. Eşime de söyledim gitme konusunds hiçbir şey söylemedi. Ama eğer illa da gideceğiz derse bende gittiğim zaman mızmızlsnırım, gittiğimize pişman ederim.
Bazen düzelsşn diye bekliyorsunuz. Boşanmak her zaman çözüm gibi düşünüyorsunuz ama öyle değil işte. Parmağınız kırılmış tedavisi uzun sürdü, iyileşmesi uzun sürdğ diye parmağınızı kestirip atıyor musunuz?
Onun geçmişinde yaşadığı ailevi travmaları olduğu için zamanla düzelir kendinş törpüler diye devam ediyorum. Kayınpederim eşim küçğkken kansere yakalanıyor, tedavi oluyor, aradan yıllar sonra da bir anda felç geçiriyor, damar tıkanıklığılığındsn dolayı ssnırım ona bakıyor, ortsokul lisede filan okurken arabayla gezen manavlarla çalışıyor, garsonluk yapıyor, markete, tekstile giriyor yani her işte çalışıyor, Her sene annesi ve babası bir problem çıkarıyor ve birbirleriyle konuşmuyorlar, kayınpederim maddi açıdan herşeyinş saklıyır kaynanamdan evlatlarından. Arabasının masrsflsrını oğullarından almaya bakar, evlerinde birşey bozulsa oğulları alsın yaptırsın diye bakarlar, kp bir yere koyduğu parası eksik olsa oğullarına hırsız damgası vurur siz aldınız diye. Maddi manevi evlatlarını sıkıntıya sokar. Geçmişte iş arayıp bulamadı diye eşimi uyurken yatağından atarlar. İş bulamıyor diye oğullarının evde durmasına tahammül edemezler aç aç sokaklarda beş parasız dolaşır eşim. İş bulduğunda da parasının yarısından fazlasını kaynanamlara verir. Kalan parayla da geçinmeye çalışır. Gezmeden tozmadan, dışarda 1 tllik bir çay bile içemeden günlerini geçirir. Dışarıda bir çay içip yemek yese kaynanamın gözüne batar, evde yemesi evladır onun için. Kaynanamlara göre dışarıda yemiycen içmiycen kendinş sıkacaksın herşeyinle hatta gerekirse birikşm yapmak için başkasından borç alacaksın. Yani eşim tüm bu nedenlerden dolayı böyle, hep geçim sıkıntısı çekmiş, hep kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kalmış, doğru düzgün ilgi görmemiş, takıntılı birine dönüşmüş.
10 güne kala elimizde az bir para kaliyor diyorsun. Yani o az para ile bebegin tüm ihtiyaçlari nasil alinsin? Ihtiyaç olmadigini iddia etmedim zaten.
Ki esinin huyu her zaman böyleydi. Bebek ile niye degisecekti? Adam her yaptigina bir laf buluyordu,.. Konu geçim bile degil, bebek ile geçim evet zor fakat asil konu adam size deger vermemesi. Kendi ailesine deger vermiyor. Zor geçinirken kardesi ile tatil pesinde. Ve adam her zaman böyleydi. Ya adami bu sekilde kabul edeceksin (ki hamile kaldigina göre ettin), yada bu diyardan gideceksin.
Normalde kontrollere eşimle gidiyorduk ama koronadan dolayı odaya almadıkları için o gelmiyor gelse de kapıda bekliyor. Her gittiğimde doktor ne dedi, bebek iyi mi, neden öyle dedi, yoksa bir problem mi var diye sürekli sorar normalde.Doktorun öyle demesine rağmen nasıl gidelim diyebilir diyorsunuz? Çok garip geliyor bana eşiniz. Ben de hamileyim aylık kontrollerim için doktoru bile eşim arıyor, sabırsızlanıyor gitmek için. Mesela 5 6 saat yolmuş hiç dedi mi acaba doktor ne der izin verir mi? Bizim de yol planımız var aynı sürede gidip soracağız. Çocuğuna karşı hevesi yok eşinizin. Bebek arabasına bile gitmeye erinmiş altında arabayla sizi yollamış. Her şeyi masraf ona göre. Bu çocuğu isteyerek mi yaptınız? Hani beni yanlış anlamayın da biraz gözünüzü açın derim. Bu adamın eltiye zaafı var o net, size karşı zaten cimrinin teki evlendiğinizden beri 3 kuruş harcamamış, çocuğuna da soğuk olabilir ileride ki şimdiden belli...
Bahane mi bilemiyorum. Aynı konuyu kendi ablamla paylaştığımda bana hep kendi açından düşünme, ben gözüyle bakma olaylara, hamilesin dsha alıngsn ve duygusalsın, herşeyi eltine vs bağlama, eşin çocukken iyş bir çocukluk geçirmemiş, çok çekmiş, eltinde babasız büyümüş sıkıntılar çekmiş, eşin evde kendini kardeşine karşı olsun ailesine karşı olsun hep sorumluluk içinde hissetmiş, onları kafasına takıp geçim derdine düşmüş, sevgi, ilgi görmemiş, kararsızlık ve güvensizlik duyguları onda ağır basmış. Sen de biraz anlayışlı ol, kardeşler ailecek vskit geçirmek isteyebilir çok normal filan dşyor. Burda anlattıklarımı aynen anlattığım halde. Psikolojik desteğe ihtiyacı var eşinin diyor.Bu söyledikleriniz eşinizin kişiliğine bahane gibi.
1 TL çay içmez ama paketlerce sigara içiyormuş ne anladım bu işten sen kendini kandır durBazen düzelsşn diye bekliyorsunuz. Boşanmak her zaman çözüm gibi düşünüyorsunuz ama öyle değil işte. Parmağınız kırılmış tedavisi uzun sürdü, iyileşmesi uzun sürdğ diye parmağınızı kestirip atıyor musunuz?
Onun geçmişinde yaşadığı ailevi travmaları olduğu için zamanla düzelir kendinş törpüler diye devam ediyorum. Kayınpederim eşim küçğkken kansere yakalanıyor, tedavi oluyor, aradan yıllar sonra da bir anda felç geçiriyor, damar tıkanıklığılığındsn dolayı ssnırım ona bakıyor, ortsokul lisede filan okurken arabayla gezen manavlarla çalışıyor, garsonluk yapıyor, markete, tekstile giriyor yani her işte çalışıyor, Her sene annesi ve babası bir problem çıkarıyor ve birbirleriyle konuşmuyorlar, kayınpederim maddi açıdan herşeyinş saklıyır kaynanamdan evlatlarından. Arabasının masrsflsrını oğullarından almaya bakar, evlerinde birşey bozulsa oğulları alsın yaptırsın diye bakarlar, kp bir yere koyduğu parası eksik olsa oğullarına hırsız damgası vurur siz aldınız diye. Maddi manevi evlatlarını sıkıntıya sokar. Geçmişte iş arayıp bulamadı diye eşimi uyurken yatağından atarlar. İş bulamıyor diye oğullarının evde durmasına tahammül edemezler aç aç sokaklarda beş parasız dolaşır eşim. İş bulduğunda da parasının yarısından fazlasını kaynanamlara verir. Kalan parayla da geçinmeye çalışır. Gezmeden tozmadan, dışarda 1 tllik bir çay bile içemeden günlerini geçirir. Dışarıda bir çay içip yemek yese kaynanamın gözüne batar, evde yemesi evladır onun için. Kaynanamlara göre dışarıda yemiycen içmiycen kendinş sıkacaksın herşeyinle hatta gerekirse birikşm yapmak için başkasından borç alacaksın. Yani eşim tüm bu nedenlerden dolayı böyle, hep geçim sıkıntısı çekmiş, hep kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kalmış, doğru düzgün ilgi görmemiş, takıntılı birine dönüşmüş.
Bekarken, geçmişte yaşadıklarından bahsettim ben orada. Şuan günde 1-2 pakey sigara içiyor ama o zamanlar nasıldı bilmiyorum. Şuan eşim ailesinin yüzüne bunları vursa annesi ne güzel işte diyor, ne yapacaksın dışarıda vs diyor, onlar için evde kalmak, para harcamamak hayatı yaşamak demek. Eşimle yukarıdaki sorunu da çözdük çok şükür. Konuştum içimi döktüm, o yüzden gitmekten vazgeçti. Diğer söylediği şeyler için de özür diledi. Şimdi öyle laflar etmiyor çok şükür.1 TL çay içmez ama paketlerce sigara içiyormuş ne anladım bu işten sen kendini kandır dur
Öyle oldu gibi. Yani dayanamadım içimi döktüm ama öyle böyle değil.Sen hamilesin ve seni el üstünde tutup pamuklara sarması lazım. Sana tavsiyem güzel bi sinir krizi geçir ağla zırla bağır çağır içini boşalt ondan sonra anlar dünyanın kaç bucak olduğunu. Biraz nazlan arkadaşım sen daha ki yolun başındasın. Tamam hamileliğin çok kolay geçebilir ama lohusa kafası çok başka. İnanılmaz sağlam biriyim ve ailem bu süreçte hep yanımdaydı ama ben lohusalığı çok zor ve kötü atlatıyorım. Şuan seni lohusa zamanı düşünemiyorn
Ben denedimKocanı dövmek istiyorum. İzin verir misin?
çalışın sizi tutan kim hamile olmanız da engel değil buna adamın eline bakarsanız böyle bir ton laf işitirsiniz. kendi paranız olsa her istediğinizi alırdınız...İyi günler hanımlar.
18 haftalık hamileyim. Eşim memur, kira ödemiyoruz kayınpederimin evinde oturuyoruz. Eşim kredi kartı kullanmaz, anca özel diş tedavilerimizi veya ameliyat vs durum varsa onları taksitlendirmek için vs. kullanır ve her şeyi nakit alır. Ay sonuna 10 gün kala elimizde çok az bir para kalıyor ama ay sonuna kadar aç da kalmıyoruz sıkıntı da çekmiyoruz bana göre. Evimizde her şey var, dolaplarımız dolu. Ben gidip kendşm için birşeyler almıyorum, dışarı çıkıp gezip tozmuyorum. Evin mutfak ve temizlik alışverişi dışında alışveriş yapmıyorum, Ama eşime göre maddi olarak geçinemiyoruz.
Bebek alışverişine başladık, ikinci el sıfır temizliğinde bir bebek arabası aldık, 4000 liralık pusetli bebek arabasını 600 tl ye aldık, ama arabayı almaya bile gelmedi benimle babamla gönderdi beni, sonra aldığım arabaya laf etti bu çok büyük arabamıza sığmaz, yanına eşya nasıl koyacağız vs, keşke baston araba alsaydın vs. dedi. Hem beni al diye gönderdi hem de aldığım arabaya laf etti. 1 hafta önce de Bim'e gelen bebek ürünlerinden doğacak bebeğimiz için gerekli olan şeyleri aldım, zıbın, küvet, yorgan, yastık, müslin ve ağız mendili vs gibi, geri kalan biberondur, emzik, battaniye ve biraz üst baş ablamdan geldi ve eltimde kendi kızının sepet beşiğini ve kıyafetlerinden birazını verecek.
Neyse eşim bana bebek için alınması gereken diğer şeyleri sordu, ben de anne bebek bakım çantasından emzirme sütyeni, göğüs pompası, pijama, bez, bebek odası vs bir liste yaptım söyledim, bana pijamaya ne gerek, emzirme sütyenine ne gerek, zaten geçinemiyoruz gereksiz şeyler alıyorsun diye söylendi. Sana aylardır söylüyorum ama beni anlamıyorsun anlamak istemiyorsun diyor. Geçinemiyoruz 2200 tl kredi ödememiz var, bize 2800 3000 tl para kalıyor ama ay sonuna yetiremiyoruz diyor. Ben de sonunda dayanamadım ve "canım ben alışveriş yapmıyorum. Birşey almıyorum. Kendime gidio sürekli birşey almıyorum. Ben ne harcıyorum da bana böyle diyorsun." dedim. Sinirden ağladım. Artık dayanamadım çünkü.
Birde bu ay yaptırmam gereken 1000 tllik diş tedavim var eşimin de 800 tl lik diş tedavisi var ama tüm bunlara rağmen kaynım ve eltimle 5-6 günlüğüne tatile gidelim diyor onlarla birlşkte vakit geçiririz 1 hafta diye izin alacakmış. Eee geçinemşyorsak, paramız yoksa, liste yaptığım şeyler gereksizse, araba su mu yakıyor, nasıl gideceğiz nasıl kalacağız, hadi 300 tl benzin tuttu kardeşiyle bölüşse bile orada yeme içme alışveriş gezme tozma olacak onları da düşünmüyor, ama bana gelince bebek için alacağım şeylere gelince geçinemiyoruz dikkat et diyor. Köye gidebilmek için kendi dişlerini bile yaptırmıyor. Daha 2-3 ay önxe köydeydik.
Birde hanımlar köye gitmeyi hiç istemiyorum şuanda, 2-3 ay önce gittiğimizde kaynım 2 küçük çocukla karısını köye gönderdi. Eşim eltime yemek yapmadım diye, eltim kahvaltı vs yaparken yemek yerken rahat yemek yesin diye bebeğiyle hamile halimle ilgilenmedim diye benimle kavga etti. Yaşadığımız o tartışma ve bana o zaman ettiği laflar dolayısıyla da onlarla birlikte gideceğimizi duyunca aklıma bana söyledikleri o gün yaşadıklarım aklıma geliyor ve çok üzülüyorum.
Sizce ne yapayım hanımlar? Nasıl söyleyeyim eşime ben gitmek istemiyorum diye?
Kocanı herşeyde haklı çıkarıyorsun arkadaşımBazen düzelsşn diye bekliyorsunuz. Boşanmak her zaman çözüm gibi düşünüyorsunuz ama öyle değil işte. Parmağınız kırılmış tedavisi uzun sürdü, iyileşmesi uzun sürdğ diye parmağınızı kestirip atıyor musunuz?
İyi günler hanımlar.
18 haftalık hamileyim. Eşim memur, kira ödemiyoruz kayınpederimin evinde oturuyoruz. Eşim kredi kartı kullanmaz, anca özel diş tedavilerimizi veya ameliyat vs durum varsa onları taksitlendirmek için vs. kullanır ve her şeyi nakit alır. Ay sonuna 10 gün kala elimizde çok az bir para kalıyor ama ay sonuna kadar aç da kalmıyoruz sıkıntı da çekmiyoruz bana göre. Evimizde her şey var, dolaplarımız dolu. Ben gidip kendşm için birşeyler almıyorum, dışarı çıkıp gezip tozmuyorum. Evin mutfak ve temizlik alışverişi dışında alışveriş yapmıyorum, Ama eşime göre maddi olarak geçinemiyoruz.
Bebek alışverişine başladık, ikinci el sıfır temizliğinde bir bebek arabası aldık, 4000 liralık pusetli bebek arabasını 600 tl ye aldık, ama arabayı almaya bile gelmedi benimle babamla gönderdi beni, sonra aldığım arabaya laf etti bu çok büyük arabamıza sığmaz, yanına eşya nasıl koyacağız vs, keşke baston araba alsaydın vs. dedi. Hem beni al diye gönderdi hem de aldığım arabaya laf etti. 1 hafta önce de Bim'e gelen bebek ürünlerinden doğacak bebeğimiz için gerekli olan şeyleri aldım, zıbın, küvet, yorgan, yastık, müslin ve ağız mendili vs gibi, geri kalan biberondur, emzik, battaniye ve biraz üst baş ablamdan geldi ve eltimde kendi kızının sepet beşiğini ve kıyafetlerinden birazını verecek.
Neyse eşim bana bebek için alınması gereken diğer şeyleri sordu, ben de anne bebek bakım çantasından emzirme sütyeni, göğüs pompası, pijama, bez, bebek odası vs bir liste yaptım söyledim, bana pijamaya ne gerek, emzirme sütyenine ne gerek, zaten geçinemiyoruz gereksiz şeyler alıyorsun diye söylendi. Sana aylardır söylüyorum ama beni anlamıyorsun anlamak istemiyorsun diyor. Geçinemiyoruz 2200 tl kredi ödememiz var, bize 2800 3000 tl para kalıyor ama ay sonuna yetiremiyoruz diyor. Ben de sonunda dayanamadım ve "canım ben alışveriş yapmıyorum. Birşey almıyorum. Kendime gidio sürekli birşey almıyorum. Ben ne harcıyorum da bana böyle diyorsun." dedim. Sinirden ağladım. Artık dayanamadım çünkü.
Birde bu ay yaptırmam gereken 1000 tllik diş tedavim var eşimin de 800 tl lik diş tedavisi var ama tüm bunlara rağmen kaynım ve eltimle 5-6 günlüğüne tatile gidelim diyor onlarla birlşkte vakit geçiririz 1 hafta diye izin alacakmış. Eee geçinemşyorsak, paramız yoksa, liste yaptığım şeyler gereksizse, araba su mu yakıyor, nasıl gideceğiz nasıl kalacağız, hadi 300 tl benzin tuttu kardeşiyle bölüşse bile orada yeme içme alışveriş gezme tozma olacak onları da düşünmüyor, ama bana gelince bebek için alacağım şeylere gelince geçinemiyoruz dikkat et diyor. Köye gidebilmek için kendi dişlerini bile yaptırmıyor. Daha 2-3 ay önxe köydeydik.
Birde hanımlar köye gitmeyi hiç istemiyorum şuanda, 2-3 ay önce gittiğimizde kaynım 2 küçük çocukla karısını köye gönderdi. Eşim eltime yemek yapmadım diye, eltim kahvaltı vs yaparken yemek yerken rahat yemek yesin diye bebeğiyle hamile halimle ilgilenmedim diye benimle kavga etti. Yaşadığımız o tartışma ve bana o zaman ettiği laflar dolayısıyla da onlarla birlikte gideceğimizi duyunca aklıma bana söyledikleri o gün yaşadıklarım aklıma geliyor ve çok üzülüyorum.
Sizce ne yapayım hanımlar? Nasıl söyleyeyim eşime ben gitmek istemiyorum diye?
İyi... bi konuşmayla sorunun tam çözüldüğünü düşünüyorsanız ne mutlu size.Bekarken, geçmişte yaşadıklarından bahsettim ben orada. Şuan günde 1-2 pakey sigara içiyor ama o zamanlar nasıldı bilmiyorum. Şuan eşim ailesinin yüzüne bunları vursa annesi ne güzel işte diyor, ne yapacaksın dışarıda vs diyor, onlar için evde kalmak, para harcamamak hayatı yaşamak demek. Eşimle yukarıdaki sorunu da çözdük çok şükür. Konuştum içimi döktüm, o yüzden gitmekten vazgeçti. Diğer söylediği şeyler için de özür diledi. Şimdi öyle laflar etmiyor çok şükür.