- 17 Aralık 2015
- 26.447
- 48.145
-
- Konu Sahibi chamallows
sabahtan bi enerjisini atiyorum önce kahvaltidan hemen sonra yakalamaca saklambac 1 saat falan boyle geciyo.Of bu kaçıncı level
Bizim günde 10 dk olsa gerek kendi kendine oynama süresi
nasil el veriyo vicdanlari ya cocuk meyve icin aglarken kac gundur istiyor diyip o kaç gunu nasil bekliyorlar?Ben gecinemiyorum ama çevreme göre şükür süz biriyim.. Gıda konusunu dikkat etmeye çalışıyorum evde çocuk var yumurta,bal, kuruyemiş,et, süt eksik etmemeye çalışıyorum.Evde çocuğu olan bir aile kuruyemiş et süt meyve yediremiyor tatiline gidemiyor sürekli indirim takip ediyorsa hiç geciniyorum çok şükür demesin bana hiç inandırıcı gelmiyor... Onun adı geçinmek değil hayatta kalmak....Etrafımda tanıdıklarımdan görüyorum ev hanımı kapalı bayan saçını boyatmaya kuaföre gidiyor ama çocuk meyve diye ağlıyor amannn kaç gündür istiyor alcaz artık diyor.. Çocuğunun oynayacak oyuncağı yok bir oyuncağa o kadar para vermem ben diyip çeyrek altın alıp birikim yapıyor hangimiz geçiniyor hangimiz gecinemiyoruz ben anlayamıyorum..
Oh iyi bari, daha dün 2 oldu bizim de az kaldı desenesabahtan bi enerjisini atiyorum önce kahvaltidan hemen sonra yakalamaca saklambac 1 saat falan boyle geciyo.
sonra ben kahvalti yapicam sen kendin oyna birazda diyip birakiyorum
arkadan tv de ingilizce cizgi film donuyo arada izliyo arada oynuyo ben kahvalti yapana kadar.
sonra ev toplama fasli yapiyorum onla birlikte,
oglen oluyo zaten,ögle uykusunu birakti en azindam dinlensin diye 10 15 dk kitap okuyorum
sonra etkinlik saati iste,
bazen cok bunalip bu rutini aksatiyorum haftada 2 gun falan
ama genelde boyle
bazen o yanimda boya yapiyo rakam falan cizip onune veriyorum yapmaya calisiyo gibi gibi o arada bende buralarda takiliyorum
3 yasinda bizim ki daha 2 3 aydir kendi kendine oyun oynamaya basladi tam olarak.
suan icerde bebekleriyle oyuncaklariyla oynuyo mesela.
hep boyle olmuyo bazen aksama kadar bana sariyo enerji patliyo genelde o gunlerde dışarı cikariyorum hemen,
hava alinca cok rahatliyolar
bahcede bisiklet scooter falan suruyo parkta oynuyo 1 saat getiriyorum
Bozmayacaklar çünkü okusa ne olacak hani okuyan iş sahibi mi oluyor düşüncesindeler.. Bu şekilde yaşayıp inan benden daha mutlular..nasil el veriyo vicdanlari ya cocuk meyve icin aglarken kac gundur istiyor diyip o kaç gunu nasil bekliyorlar?
oyuncak yerine ceyrek biriktirmek de bana aşırı uçuk geldi mesela.
bugun cocugun gelisimini desteklemezsen yarin obur gun ay okumadi işi yok ekmek parasi yok diyip o çeyrekleri bozmays baslamayacaklar mı?
Ya ben sizin fake olduğunuzu düşünmeye başladım. Güzel sanatlarda fakültesi grafik bölümüne özel yetenek sinavu ile girersiniz. Son yılarda ÖSS ile alınacak diye birseyler duydum ama uygulamaya gecmedi diye biliyorum. Yani ingilizce olmadı o zaman gsfye gireyim diye bir şey olamaz. Senelerce cizim kursuna gidiyor insanlar... Sadece buna hazırlanıyorlar... Diyelim ben bilmiyorum ÖSS ile alınmaya baslandi. Muhtemelen puanı ingilizce öğretmenliğinden fazladir. Ayrıca işsiz kalinacak bir bölüm asla değil. Bende 10 yıllık tasarımcıyim. Çocuk nedeniyle çalışmıyorum. Ama ise dönsem ortalama maaş 10bindir. Fake degikseniz tekstilde grafik tasarımcısı olmanızı tavsiye ederim. Çok kolay iş bulursunuz .Çok teşekkürmederim :) aslen ingilzice öğretmeni olmak istiyordum ataması kolay oluyor diye. Yaşadığım yerdeki üniversite dışında başka yerde gitme seçeneğim yoktu. Bunu seçtim bende. Sevdiğim bir bölüm değil ama bakalım :) çok teşekkür ederim
alıştir.Oh iyi bari, daha dün 2 oldu bizim de az kaldı desene
Hepsi içindee gıda ?
1000 lira gida parasina 5 kisi doyuyorsaniz helal olsun biz 3 kisiyiz en az 1200 gidaya vs gidiyor oda et falan yok daha icindeHepsi içindeGıda işine kayinpederim bakıyor. 1000 TL ona her ay para veriyoruz. İndirimleri falan çok takip eder. Seneden seneye fındığa gider. Elinde para kalıpta harcarmi bilmiyorum. Konusu gecmedi ama sanmam
Et tavuk eşimin isyerinden geliyor geliş fiyatına . Bide kurban kesiyoruz çok şükür. Balık deseniz haftada 1 kesin pişiyor. Yani bizim kayınpedere her ay 1000 TL veriyoruz gerisine karışmıyoruz. Evdende hiç bişey eksik olmuyor. Eğer ki canım biseyler istese ben kendi hacligimdanda harcıyorum . Kayinpederim bunu nasil yapıyor bilmiyorum ama yazın bende en , 1500 harcıyorum eşimle ben oğlum olmama ragmen1000 lira gida parasina 5 kisi doyuyorsaniz helal olsun biz 3 kisiyiz en az 1200 gidaya vs gidiyor oda et falan yok daha icinde
Biz Samsun'dayız 5 değilsede burda 7 buçuğa vardı geçen hafta. 5 olanda vardır niye olmasın5 liraya hamsiyi ben en son 5 sene önce görmüşümdür anca.
Hiç inandırıcı değil.
Mümkün değil
grafik tasarim diyince bende bir nasil issiz kalacak oldum.Ya ben sizin fake olduğunuzu düşünmeye başladım. Güzel sanatlarda fakültesi grafik bölümüne özel yetenek sinavu ile girersiniz. Son yılarda ÖSS ile alınacak diye birseyler duydum ama uygulamaya gecmedi diye biliyorum. Yani ingilizce olmadı o zaman gsfye gireyim diye bir şey olamaz. Senelerce cizim kursuna gidiyor insanlar... Sadece buna hazırlanıyorlar... Diyelim ben bilmiyorum ÖSS ile alınmaya baslandi. Muhtemelen puanı ingilizce öğretmenliğinden fazladir. Ayrıca işsiz kalinacak bir bölüm asla değil. Bende 10 yıllık tasarımcıyim. Çocuk nedeniyle çalışmıyorum. Ama ise dönsem ortalama maaş 10bindir. Fake degikseniz tekstilde grafik tasarımcısı olmanızı tavsiye ederim. Çok kolay iş bulursunuz .
Grafiker deyince ismi aynı is akışı tamamen farklı olabiliyor. Mesela biraz photoshop bilen ozalitcide asgari ücretle çalışıyor oda grafiker. Matbaa da davetiye tasarımı yapıyor o da grafiker. Mahalle arasında vesikalık fotoya retouch yapanda büyük bir e ticaret markasında retouch yapan da grafiker. Ama GSF fakultesi grafik mezunu biri büyük ajanslardan birine girebilir. Büyük markalar iicin etiket ambalaj tasarlanabilir. Ya da benim gibi tekstil şirketlerinden biirnde ki Türkiye tekstil cenneti tshirt baski desen tasarımcısı olabilir. Bu arada pandemi nedeniyle zaten herkes şu an evden çalışıyorgrafik tasarim diyince bende bir nasil issiz kalacak oldum.
pek anlamam bu isten ama mesela eskiden gazetelerde ilanlari olurdu sirketleriniz icin grafik tasarim yapilir vs tarzi biseyde.
istense evden de yapilabilecek bi iş sanirim degilmi ?
25 tl ye 30 lu yumurta iyiymiş biz marketten en son 32 liraya alinca,eşim benim is yerimde cocuk kendi ciftlik yumurtasinin kolisini 30 liraya veriyor dedi.ondan almaya basladik en azindan organik oldu.No, baby no. A once 25 tl ye 30 lu yujurta aldim 3 numara.
Daha yaz basinda 14 tlydi.10 gunde ortalama 60 yumurta yiyoruz.
yani gsf mezunu olmak bu bolumde bir + oluyorGrafiker deyince ismi aynı is akışı tamamen farklı olabiliyor. Mesela biraz photoshop bilen ozalitcide asgari ücretle çalışıyor oda grafiker. Matbaa da davetiye tasarımı yapıyor o da grafiker. Mahalle arasında vesikalık fotoya retouch yapanda büyük bir e ticaret markasında retouch yapan da grafiker. Ama GSF fakultesi grafik mezunu biri büyük ajanslardan birine girebilir. Büyük markalar iicin etiket ambalaj tasarlanabilir. Ya da benim gibi tekstil şirketlerinden biirnde ki Türkiye tekstil cenneti tshirt baski desen tasarımcısı olabilir. Bu arada pandemi nedeniyle zaten herkes şu an evden çalışıyor
Kesinlikle. GSF mezunu olmayan biri ajanslarda ise giremez. Yani aslına bakarsanız isim sorunlu. Grafiker ile grafik tasarımcı arasında dağlar kadar fark var. GSF mezunu da tasarimcidir. Operatör değildir yani. Uzman pozisyonur.yani gsf mezunu olmak bu bolumde bir + oluyor
Ben müdahil olmuyorum ama sürekl ielime bir araba sıkıştırıp oyna diyoralıştir.
mesela su verdin onune oynasin diye sen hic karisma birak kendi oynasin
kum mu verdin birak kendi oynasin.
sana bisey sorarsa goster uygula bırak yaninda otur sadece hiç karişma
aman oyle yapma aman buna dokunma falan deme hic, canina zarar verecek bisey yapmadigi surece hic bulasma.
"Angela nın küllerinde " kahraman çocukluğu boyunca bir yumurtayı 5 e bölerek kardeşleriyle yiyordu, o da haftada bir...bigün tek başına 1 yumurta yemenin hayallerini kurardı garibim...nedense o geldi aklımaPazartesi yumurtaya zam gelecekmiş, en geç salı. Çok mutsuzum lan. Işınla artık beni Sıkati, Allah cezanı versin.
200₺ olan birken terlikler 600 olmuş, geçen iş arkadaşıma yuh muh diyordum. Flo al neyine yetmiyo dedi. İste gercek bir savascı orijinal bir ekonomist