Geçinemeyenler kulübü

Et tavuk eşimin isyerinden geliyor geliş fiyatına . Bide kurban kesiyoruz çok şükür. Balık deseniz haftada 1 kesin pişiyor. Yani bizim kayınpedere her ay 1000 TL veriyoruz gerisine karışmıyoruz. Evdende hiç bişey eksik olmuyor. Eğer ki canım biseyler istese ben kendi hacligimdanda harcıyorum . Kayinpederim bunu nasil yapıyor bilmiyorum ama yazın bende en , 1500 harcıyorum eşimle ben oğlum olmama ragmen
Bacım kayınpeder illegal işler yapıyor olmasın sakın:KK57: biri çocuk biri hamile toplam 5 kişiyi bir ay boyunca sadece indirim takip ederek 1000 liraya besleyemezsin, mümkün değil yani...bir de evde hiçbir şey eksik değil demişsin...adamcağız indirim aramaya gidiyorum deyip nerelere ne yapmaya gidiyor kim bilir?

Bacım kayınpeder illegal işler yapıyor olmasın sakın:KK57: biri çocuk biri hamile toplam 5 kişiyi bir ay boyunca sadece indirim takip ederek 1000 liraya besleyemezsin, mümkün değil yani...bir de evde hiçbir şey eksik değil demişsin...adamcağız indirim aramaya gidiyorum deyip nerelere ne yapmaya gidiyor kim bilir?
Kp nasıl yapıyor bilmem? Nedir Ya Hu!
Böyle gizemli gizemli...
Şapkadan para çıkaramayacağına göre,
1000 TL ile 5 nüfusu beslemek de imkansız olduğuna göre, mutlaka başka bir açıklaması olmalı bu işin.
Ekmek 2 TL.
5 kişi günde en az 3 ekmek yese sırf ekmek 180 TL tutuyor aylık.
Amannn insanların ne yediği yemediği bize dert oldu resmen, oysa millet halinden memnun.
Baksanıza evde hiç bir şey eksik değilmiş...

Hepsi içinde 😂 Gıda işine kayinpederim bakıyor. 1000 TL ona her ay para veriyoruz. İndirimleri falan çok takip eder. Seneden seneye fındığa gider. Elinde para kalıpta harcarmi bilmiyorum. Konusu gecmedi ama sanmam
Peki...
Biz sığırız herhalde, adam başı o parayı yiyoruz hatta eksiği yoktur fazlası vardır.

Peki...
Biz sığırız herhalde, adam başı o parayı yiyoruz hatta eksiği yoktur fazlası vardır.
Doğrudur canım ama çok şükür biz geciniyoruz. Şimdi eşimin elinde 1400 kaldı ayın sonuna kadar idare edeceğiz. Yiyecek işi bizden çıktı. Faturalar ödendi. Borcumuda ödedim. 300 TL de gün parasi ayırdım.

Böyle gizemli gizemli...
1000 TL ile 5 nüfusu beslemek de imkansız olduğuna göre, mutlaka başka bir açıklaması olmalı bu işin.
Ekmek 2 TL.
Amannn insanların ne yediği yemediği bize dert oldu resmen, oysa millet halinden memnun.
Ay Derin sularda ben de takıldım hesap yapıyorum kafamda iki saattir, 180 ekmek tutsa, 300 sadece mevsim sebzesi pazar parası olsa, peyniri yumurtası zeytini sütü kıyması...en ucuzundan alsan aylık en az 1000 o tutsa yine 1500 i bulur 5 kişilik... daha et meyve yağ yok içinde bu hesabın, bir de çocuk var evde ve konu sahibi hamile

😂😂Kayinpederim çalışmaz ama arada ek ise eşimin yanına gider. Ne zaman çarşıya çıksak kayınpeder ordadır gözümüzün önünde yani. Dediğim gibi fındık parası kazanıyor ama ne yaptığını bilmiyorum. Hiç lafı gecipte eve harcıyorum demez. Sanmıyorum da harciyacagini. Ama 1000 lira normal bence 1 aylık yiyecek. Oğlum 2.5 yaşında BİM'in bezini kullanıyorum. Yiyecek olarak evde pisenlerden yiyor. Hani yalanim yok olanı bu.

Böyle gizemli gizemli...
Ekmek 2 TL.
Evet çok şükür evimizde herşey var. Olduğu kadarıyla hepsinden yarım kilo alınıyor eve. Bu hafta pırasa alındıysa diğer hafta alınmıyor mesela. Haftalık alışveriş yapılıyor. Ben de gördüğümü söylüyorum arkadaşlar. Tutup kayınpeder bana şu kadar şuna para verdim demiyorki

Ay Derin sularda ben de takıldım hesap yapıyorum kafamda iki saattir, 180 ekmek tutsa, 300 sadece mevsim sebzesi pazar parası olsa, peyniri yumurtası zeytini sütü kıyması...en ucuzundan alsan aylık en az 1000 o tutsa yine 1500 i bulur 5 kişilik... daha et meyve yağ yok içinde bu hesabın, bir de çocuk var evde ve konu sahibi hamile
Kurban kesmistik etimiz çok şükür vardı ve eşim toptan et bölümünde çalışıyor. Gerektiği zaman eti tavuğu uyguna getirebiliyor o da aşırı değil . Her zamanda kıymalı yemek yemiyoruz. Ayda 1 2 yeterli oluyor. Meyve olarak da evde şuan portakal elma mandalina var. Bende oğlum seviyor diye ayrıdan kivi aldım muzla. 3750 de az para değil yani borcumuz yok denecek kadar az. Evimizde kira degil.

Evet çok şükür evimizde herşey var. Olduğu kadarıyla hepsinden yarım kilo alınıyor eve. Bu hafta pırasa alındıysa diğer hafta alınmıyor mesela. Haftalık alışveriş yapılıyor. Ben de gördüğümü söylüyorum arkadaşlar. Tutup kayınpeder bana şu kadar şuna para verdim demiyorki
Şekerim o zaman paramın yettiği kadar diyeceksin. Evde herşey var diyince “etler tavuklar fındık fıstıklar sucuk külbastılar” havada uçuşuyor gibi oluyor. Elhamdulillah aç kalmıyoruz de geç. Nispet yapar gibi ayyy herşey var demek eğreti duruyor

Şekerim o zaman paramın yettiği kadar diyeceksin. Evde herşey var diyince “etler tavuklar fındık fıstıklar sucuk külbastılar” havada uçuşuyor gibi oluyor. Elhamdulillah aç kalmıyoruz de geç. Nispet yapar gibi ayyy herşey var demek eğreti duruyor
Yani evimizde herşey var derken aklıma o kadar geniş bir düşünce gelmedi . Niye durduk yere nispet yapayım ki. Geciniyoruz elhamdulillah. Ve ay içinde etimizide tavugumuzda fistigimizida sucugumuzuda yiyoruz. Dolu dolu yemesekde olsun boğazımizdan geçiyor

Kurban kesmistik etimiz çok şükür vardı ve eşim toptan et bölümünde çalışıyor. Gerektiği zaman eti tavuğu uyguna getirebiliyor o da aşırı değil . Her zamanda kıymalı yemek yemiyoruz. Ayda 1 2 yeterli oluyor. Meyve olarak da evde şuan portakal elma mandalina var. Bende oğlum seviyor diye ayrıdan kivi aldım muzla. 3750 de az para değil yani borcumuz yok denecek kadar az. Evimizde kira degil.
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Nisan sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre açlık sınırı olarak tabir edilen dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 2 bin 374 TL, yoksulluk sınırı olarak tabir edilen ve gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı 7 bin 732 TL oldu.

Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 2 bin 883 TL olarak hesaplandı.

Web’den alıntıdır. Başka da yorumum yok.

Mesela bir günlük menünüzde ne var?
Kahvaltıda ne yiyorsunuz? Peynir zeytin yumurta hep olur mu?
Her gün taze meyve yenir mi?
Haftada kaç kere etli yemek yeniyor? Haftada bir mi?
Mesela iki gün baklagil bir gün tavuk bir gün et kalan günler sebze yemeği mi? Yoksa haftada bir mutlaka makarna mı oluyor?

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Nisan sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre açlık sınırı olarak tabir edilen dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 2 bin 374 TL, yoksulluk sınırı olarak tabir edilen ve gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı 7 bin 732 TL oldu.

Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 2 bin 883 TL olarak hesaplandı.

Web’den alıntıdır. Başka da yorumum yok.
Bize yetiyor Elhamdülillah Rabbim sizlere çok çok versinn hiç bunalmayin

Tatlım yarım kilo sebze pişirince 5 kişiye bir öğün bile yetmez ki...

Şükrediyorsunuz da, ayda bir kere kıymalı yemek dolap dolu demek değildir.
5 kişi için de bahsettiğiniz tutar ne yazık ki büyük para değil. Az değil diyorsunuz da bu ülkede çok az.

Mesela bir günlük menünüzde ne var?
Kahvaltıda ne yiyorsunuz? Peynir zeytin yumurta hep olur mu?
Her gün taze meyve yenir mi?
Haftada kaç kere etli yemek yeniyor? Haftada bir mi?
Mesela iki gün baklagil bir gün tavuk bir gün et kalan günler sebze yemeği mi? Yoksa haftada bir mutlaka makarna mı oluyor?
Haftada 2 gün kesinlikle balık pişer. Geçen kuzu eti vardı onu kizarttim kurbanda eşim çok çalışır patronu da vermiş sağolsun. Tavuk 3 gün olmamıştır yiyeli ben zaten tiksindigim için yemiyorum patatesli yemeğini yaptık. Bugün kurufasulye islamistik . Kayınpeder balık almış yarın onu yapacağız. Sonraki gün nasip olursa taze fasulye yaapcagiz pilavla birlikte. Meyve kaynanam kayinpederim eşim çok aramaz. Ben oğlumla düzenli yerim. Kahvaltıda zeytin peynir yumurta patates kızartması melemen konserve yapmıştık bunlardan yapıyoruz. Hepsini bir anda yapmıyoruz tabi. Bizim sosyal hayatımiz şuan yok pandemideb dolayı. Olsaydı da aşırı dışarda yiyen insan değilim. Pikniğe gidip evde bulduklarımi goturuyordum. Oğlum kapalı alanlarda avmlerde duramiyor. Kıyafet olarak çok fazla alışverişim yoktur. Makyaj malzemem olarak da bı göz kalemi rimelim var. Tesetturluyum çok fazla yapmıyorum. Böyle yani

X