Tüm sayfaları okudum. Cevap veriyorum; hayır geçinemiyoruz.
Şimdi işyerimin yanında pazar kurulu mesela. Öğlen bi baktım geldim, oğlana meyve alayım diye.
Mandalina 4 lira, Elma 7 lira, Muz 9 lira, Portakal 3 lira diye gidiyor.Sırf şunlar 24 lira zaten.
Balık istiyor oğlan kaç gündür, baktım hamsi 23 lira, barbun 27 lira vs artıp gidiyor.
Marul 4 lira, karnıbahar 8 lira, brokoli 8 lira, kabak 5 lira, patlıcan 5 lira.
Patates 3 lira, soğan 3 lira.
Şimdi arkadaşlar, ben hepsinden 1 kilo aldığımı varsaysam 82 lira etti bile. Her hafta pazara bu parayı ben veremiyorum, üzgünüm..
Ne aldım söyleyim, patates, soğan ve mandalina. Pazar alışverişim burada bitti.
Market fiyatları uçtu, ben zaten yetişemiyordum, artık daha da yetişemiyorum. Yağ bitecek diye ödüm patlıyor. Oğluma balık alamadım diye üzüldüm, akşam eşim alacak ama 10 liralık alsa ona yeter bitiremez bile hatta. İçimde kalır şimdi istediği için. Mecbur alacağız.
Çalıştığım firma maaş konusunda sıkıntılı, kaç ay ücretsiz izindeydim, eylül başı işe döndüm, aldığım daha 1 buçuk maaş. İş bakıyorum ama herkes iş arıyor.. Birde benim eve yakın bir işyeri arama derdim var bazı mecburiyetlerden dolayı. İyice kısılıyorum.
Yine oğlum yılbaşı ağacı görmüş mesela arkadaşında. Gelmiş şöyle diyor. '
Anne x'in odasına benim kadar büyük ağaç almışlar, ışıkla süslemişler.. Çok güzeldi. Yatarken onun ışığıyla yatıyormuş. Biz de alalım mı lütfennn..'
'Bakarız ama sanırım alamayız oğlum' dedim. 'İstersen ışık alayım odana sadece' dedim. Ağaçta istermiş, olmazmış öyle yılbaşı. Çocuk işte..
Diyeceğim şu ki; gitgide herşey daha da zorlaşıyor, elimizdeki para eriyor. 4 gözle asgari ücret zammı bekliyorum biliyor musunuz? Maaşımı tam alamasamda haketmiş olurum en azından diyorum.. (Ha asgari ücretle beraber her şeyin fiyatının artması ayrı.)
Oğlumun parmak ucu yürüme problemi var mesela, devlette çözmeye çalışıyoruz. Verebilsek parasını seansı 150 - 200 liraya fizyoterapist çözerdi sorunu. 12 seansta çözenler varmış, biz yıllarca devlette uğraş dur.
Bu sene anaokulu yılıydı, pandemi var diye kaydını yaptırmadık, hem üzüldüm eğitimi için hem sevindim masraf eklenmediği için. Kitapta almıyorum, işyerinde internetten indirdiğim pdf sayfaları basıp ciltleme makinemiz var, onla kitap yapıyorum. Seneye 1.sınıf bakalım neler bekliyor bizi..
Yine oğlumda diş çürüğü var sedasyonsuz yaptırmadığı için devlette şu an yapmıyorlar , özelde ise 2 diş için 800 lira istiyorlar.
Planlı gebelik değildi oğlum, bilinçsizlikten gebe kalmıştım, iyiki var çok şükür Allah yokluğunu göstermesin ama ben ona yetişemedğimiz için her gün kendime lanet ediyorum inanın.
Asgari ücretlerle çalışıp, borç ödeyip, kirada yaşayıp rahatım diyenlere hayretle bakıp, çok özeniyorum.
Önceki sayfalara göre pek kasvetli yazdım :) içi daralan görmemezlikten gelsin