- 14 Haziran 2019
- 14.486
- 70.284
-
- Konu Sahibi chamallows
Kuzum sana da yetmiyor işte ama sen farkında değilsin...yarı aç senin çocuğun doğru düzgün beslenemiyor belli ki, bir de ikinciye hamilesin hala gün parası ayırdım diyorsun mutlu mutlu...Bize yetiyor Elhamdülillah Rabbim sizlere çok çok versinn hiç bunalmayin
Şükrediyorsunuz da, ayda bir kere kıymalı yemek dolap dolu demek değildir.
5 kişi için de bahsettiğiniz tutar ne yazık ki büyük para değil. Az değil diyorsunuz da bu ülkede çok az.
Ne denir çok üzgünüm. Sizi buna alıştıranlara kızmaktan öte ne denir. Ah..Bu standarta alışmışız sanırım.
Çocuğum okadar güzel besleniyor ki. Hiç birşeyi eksik değil çok şükür. Sebzemiz meyvemiz baligimiz baklagil haftalık pişiyor. 2.5 yaşında bir çocuk zaten . Yarım kilo eti hamsiyi tavuğu yemiyor hoşKuzum sana da yetmiyor işte ama sen farkında değilsin...yarı aç senin çocuğun doğru düzgün beslenemiyor belli ki, bir de ikinciye hamilesin hala gün parası ayırdım diyorsun mutlu mutlu...
Rızkı veren Rabbimdir. Ben güzel gecindigimizi düşünüyorum. Dedigim gibi kayinpederim fındık parası kazanıyor ama bize harcıyor mu bilmiyorum. Normalde harcamış olsa söylerdi diye dusunuyorumNe denir çok üzgünüm. Sizi buna alıştıranlara kızmaktan öte ne denir. Ah..
Çok yemesi değil düzenli yemesi gerekiyor.Çocuğum okadar güzel besleniyor ki. Hiç birşeyi eksik değil çok şükür. Sebzemiz meyvemiz baligimiz baklagil haftalık pişiyor. 2.5 yaşında bir çocuk zaten . Yarım kilo eti hamsiyi tavuğu yemiyor hoş
Ay benim etim metim oluyo ama ben hafta da bir fix makarna yaparım. Çok güzel ayolMesela bir günlük menünüzde ne var?
Kahvaltıda ne yiyorsunuz? Peynir zeytin yumurta hep olur mu?
Her gün taze meyve yenir mi?
Haftada kaç kere etli yemek yeniyor? Haftada bir mi?
Mesela iki gün baklagil bir gün tavuk bir gün et kalan günler sebze yemeği mi? Yoksa haftada bir mutlaka makarna mı oluyor?
Ülkede kimilerine rızk bol keseden gelirken alın teri dökenlerin kimi böyle kıt kanaat hayatta kalıyor.Rızkı veren Rabbimdir. Ben güzel gecindigimizi düşünüyorum. Dedigim gibi kayinpederim fındık parası kazanıyor ama bize harcıyor mu bilmiyorum. Normalde harcamış olsa söylerdi diye dusunuyorum
Kayinpederim çorba haricinde pek bişey yemez çok az yer midesi rahatsız. Oğlum her sebzeyi yemiyor. Kayınvalidem biraz hamurcu. Kuru yufkadan börek yapar geneli. Yani yetiyor şükür. Ne diyim ki yalann söylemiyorum olanı buTatlım yarım kilo sebze pişirince 5 kişiye bir öğün bile yetmez ki...
Ben her gün az sıcak yemek pişirip çok makarna pişirmekten bahsediyorum. Yani amaç sadece tok kalmakAy benim etim metim oluyo ama ben hafta da bir fix makarna yaparım. Çok güzel ayol
Yani siz şimdi böyle inanmak istiyorsanız pekiÇok yemesi değil düzenli yemesi gerekiyor.
Her gün sebze meyve protein alması gerekiyor. Haftada bir aldığı protein yeterli değil ne yazık ki
Ay torunları çocukları daha çok yesin diye kuru yufla yiyorlar belki de. Allah yardımcınız olsun.Kayinpederim çorba haricinde pek bişey yemez çok az yer midesi rahatsız. Oğlum her sebzeyi yemiyor. Kayınvalidem biraz hamurcu. Kuru yufkadan börek yapar geneli. Yani yetiyor şükür. Ne diyim ki yalann söylemiyorum olanı bu
Peki şikayeti kime yapalım. Sesimizi kime duyuralım . Bu zamana kadar duyuran oldumuÜlkede kimilerine rızk bol keseden gelirken alın teri dökenlerin kimi böyle kıt kanaat hayatta kalıyor.
Neden gelişmiş ülkelerde oranın asgari ücretine alınanlara bakmıyorsunuz? Sizin eşinizle aynı işi yapan biri o ülkede çok rahat etini sütünü yiyor. Neden Allah sadece size bu kadar az rızk versin?
Birazcık düşünün azıcık.
Bozuldu valla ne yalan söyliyeyim.Sinirlerin bozuldu di mi filmdelisiben de o durumdayım şu an
Ben size sadece gülüyorum gerçekten. Siz geçimi nasıl bişey sanıyorsunuz bilmiyorum. Biz orta standartta geçiniyoruz. Fazlasında gözümüz hiç yokAy torunları çocukları daha çok yesin diye kuru yufla yiyorlar belki de. Allah yardımcınız olsun.
O işte bir yanlışlık eksiklik veya bilmediğiniz durum vardır.Doğrudur canım ama çok şükür biz geciniyoruz. Şimdi eşimin elinde 1400 kaldı ayın sonuna kadar idare edeceğiz. Yiyecek işi bizden çıktı. Faturalar ödendi. Borcumuda ödedim. 300 TL de gün parasi ayırdım.
Valla bu insanın biraz da alışkanlığyla alakalı. Komşumun yazlığı var arabası var kamyonu var evi var. İki günde bir makarna çorba pişirir. Ben bizim kadar sebze vs aldigini bilmem.Ben her gün az sıcak yemek pişirip çok makarna pişirmekten bahsediyorum. Yani amaç sadece tok kalmak
Tamamdır anladım. Benim bir arkadaşımın annesi öyleydi, allah daha çok versin yemekte sulu patates yapar minik kaseye koyar yanına koca tabak bulgur koyardı. Allah kimseyi yoksullukla sınamasın, çocuğuna istediğini alamamakla sınamasın.Ben her gün az sıcak yemek pişirip çok makarna pişirmekten bahsediyorum. Yani amaç sadece tok kalmak