Geçinemeyenler kulübü

Hemen şurada yerimi alayım
Ben kamuda esim ozel sektörde calısıyor .tup bebekle hamile kaldım .tedavi ücretini az cok tahmin edersiniz. Ev kira ailelerden uzakta yasıyoruz. Krediler ödemeler aidatlar ucu ucuna ay sonunu getiriyoruz. Anlatayım sorunu bilen bilir dogalgazdan hic bahsetmiyorum. Daha bebek için alışverişe başlamadık. Az once 4 poşetle marketten çıktık 600 lira tuttu sıvı yağ deterjan tavuk bakliyat ve bir kac abur cubur .yine de her halimize şükürler olsun

Niye kız?ben de müdavimiydim, 2 yıldan beri alamıyorum, bekar çocuksuz olsam alırdım yine, ayaklarım kıymetlidir,sen al acıma, o da ihtiyaç
O zaman minik bir öneri, birken yerine crocs öneririm. Ben tatilde pazarda şortla kapri taytla yani şıkır şıkır dekolteli elbise giymediğim her şeyin altına yazın crocs giyerim. Hayatımın vazgeçilmezi, renkleri tamamlamaya calısıyorum 🤣🤣

O zaman minik bir öneri, birken yerine crocs öneririm. Ben tatilde pazarda şortla kapri taytla yani şıkır şıkır dekolteli elbise giymediğim her şeyin altına yazın crocs giyerim. Hayatımın vazgeçilmezi, renkleri tamamlamaya calısıyorum 🤣🤣
Crocs lar kaba ya, birkenin modelleri daha zarif, hem daha rahat...işe bile gidiyodum onlarla :KK61: keşşşke yine benim olsa

3000 lira mı ne aylık gelirleri var, 2 çocukları varmış. Ama haftada iki kere dışarda külbastı iskender yerlermiş. Bir de haftada iki kere kilosu 5 tlden balık bulup yiyorlarmış.
Çünkü coğrafya kadermiş, küçük ilçede böyleymiş hayat.
Bende küçük ilcedeyim nerenin coğrafyasiymis acaba.. Ben kilosunu 60 liradan iki yada üç adet çupra yada levrek anca alabiliyorum..En ucuzu hamsi oda kilosu 10 15 lira arası değişiyor..

Merhaba kk nın güzel bayanları 🤗
topiği açma sebebim başlıkta da görüldüğü üzere geçinebiliyormuyuz merakı.
burada rahat rahat ekonomik sorunlarımızdan ve rahatlıklarımizdan bahsedelim diye açıyorum bu başlığı :)
etiketlemeden geçemeyeceklerimi de hemen rahatsız ediyorum ☺️
derin sularda derin sularda
@filmdelisi
@ceycey0406
Koalina Koalina
@Khomyuk
@zorunlunick
@Niloyatospikk
aklıma gelenler bunlar sizde bir el atın topiğime lütfen ☺️
3750 TL maaşı var eşimin. 5 kişilik aileyiz. Annesi babası oğlum eşim ve ben. Evimiz kira degil. Babamlar verdi borcumuz yok eve. Güzel geciniyoruz. 250 300 doğalgaz 200 elektrik 60 su 100 internet 150 telefon faturalarimiz. En büyük borcum 1000 TL falandır. Onuda 100 100 ödüyorum az kaldı.

Yazın 2 Li Bref tuvalet bloğu, şu klozete takılan 10 TL idi, şimdi 12 TL. Fiyatlar farketmeden artıyor. Ve hiç zam kelimesi kullanılmıyor farkındaysanız.
Dolar arttı diyorlar sadece.
E bu meret düşünce fiyatlar düşmüyor. Azıcık kafasını çıkarsa her şey daha pahalı oluyor. Ayda iki üç kez oluyor bu.
Zam demedikleri için millette tık yok demek.

Dolar arttı diyorlar sadece.
E bu meret düşünce fiyatlar düşmüyor. Azıcık kafasını çıkarsa her şey daha pahalı oluyor. Ayda iki üç kez oluyor bu.
Zam demedikleri için millette tık yok demek.
Evet ne hikmetse düşünce fiyatlar düşmüyor. Benim çocukluğumda haberlerde zam haberleri olurdu, şekere zam geldi, yağa zam geldi diye. Şimdi insanlar kanıksadı mı, hiç zam kelimesini kullanan yok. Bir iki sefer güncelleme oldu dendi o kadar.

2 saat etkinlik yapıyor mu ya :KK70:
yapiyo ama hep ayni seyi yapmiyoruz.
mesela bir pamuklarla etkinlik bir sticker kitabi
sonra simlerle etkinlik sonra dikkat guclendirme kitabi var onlarla ders calisma,sonra sulu boya gibi degistirerek gidiyorum.
en son kendi sıkılıp kalkip bana hic sarmadan 1 2 saat oyun oynuyo 😂😂😂

Ben uyuttum🙂
Öğlen de son bir parka götüreceğim😁
bizimki öglen uykusunu birakti 2 hafta önce.
erkendi ama ben baski yaptikca uyutmaya calismak icin uyuyor numarasi yapip ben kalktiktan 10 dk sonra kalkip geliyodu sanki uyumus gibi beni kekliyor güya

3750 TL maaşı var eşimin. 5 kişilik aileyiz. Annesi babası oğlum eşim ve ben. Evimiz kira degil. Babamlar verdi borcumuz yok eve. Güzel geciniyoruz. 250 300 doğalgaz 200 elektrik 60 su 100 internet 150 telefon faturalarimiz. En büyük borcum 1000 TL falandır. Onuda 100 100 ödüyorum az kaldı.
e gıda ?

yapiyo ama hep ayni seyi yapmiyoruz.
mesela bir pamuklarla etkinlik bir sticker kitabi
sonra simlerle etkinlik sonra dikkat guclendirme kitabi var onlarla ders calisma,sonra sulu boya gibi degistirerek gidiyorum.
en son kendi sıkılıp kalkip bana hic sarmadan 1 2 saat oyun oynuyo 😂😂😂
Of bu kaçıncı level :KK70:
Bizim günde 10 dk olsa gerek kendi kendine oynama süresi

Çok teşekkür ederim hastaydı zaten 🙏
Evet yaşadığım yerin bir iş adamından burs alıyorum. Pandemiden dolayı burada kalmış yoksa burada yaşamıyormuş. Tanıdıklar aracılığıyla oldu tabi her ay 1000 tl alıyorum. Ama maalesef uçup gidiyor :)
Açıkçası geleceğimi parlak görmüyorum güzel sanatlar fakültesindeyim ve iş bulma imkanım sıfır. Koca eline mecbur bakacaz
Güzel sanatlarda hangi bölüm bilmiyorum.ama.guzel sanatkar fakültesi cikislilar genelde kolayca iş bulur. Tekstilde grafik tasarımcısıyim ben. Hep çok kolay iş bulmusumdur. Maaşlarda piyasaya göre hep yüksektir. Resim heykel mezunu da çok arkadaşım var

Ben gecinemiyorum ama çevreme göre şükür süz biriyim.. Gıda konusunu dikkat etmeye çalışıyorum evde çocuk var yumurta,bal, kuruyemiş,et, süt eksik etmemeye çalışıyorum.Evde çocuğu olan bir aile kuruyemiş et süt meyve yediremiyor tatiline gidemiyor sürekli indirim takip ediyorsa hiç geciniyorum çok şükür demesin bana hiç inandırıcı gelmiyor... Onun adı geçinmek değil hayatta kalmak....Etrafımda tanıdıklarımdan görüyorum ev hanımı kapalı bayan saçını boyatmaya kuaföre gidiyor ama çocuk meyve diye ağlıyor amannn kaç gündür istiyor alcaz artık diyor.. Çocuğunun oynayacak oyuncağı yok bir oyuncağa o kadar para vermem ben diyip çeyrek altın alıp birikim yapıyor hangimiz geçiniyor hangimiz gecinemiyoruz ben anlayamıyorum..

X