- 26 Eylül 2010
- 17.474
- 32.639
-
- Konu Sahibi chamallows
İş alanı çok geniş. Umutsuzluğa kapılacak bir bölüm değil. Benim samimi bir arkadaşım mesela radyo tv mezunuydu, işkurun grafik kurslarıyla öğrendi senelerdir grafikerlikten para kazanıyorGrafik tasarımı
Bence normal sadece solo havlu kagit bana cok pahali geldi ben gecen selpak kagit havlunun 6 li sini a101 den 10 tl ye aldim. Bir paket karides, 15 li L yumurta selpak kagit havlu yanlis hatirlamiyorsam 35 mi 38 mi ne tuttu.şimdi sabah sabah alışveriş yaptım da geldim online
Nerf Alphastrike Stinger 16,73 TL
Dr.Oetker Bardakta Puding Çikolata Parçalı-Vanilin 5,5 TL
Migros Pastörize Günlük Süt 3,95 TL
Dardanel Zeytinyağlı Ton Balığı 36,90 TL
Ayva 6,95 TL
Elma Granny Smith 7,45 TL
Solo Havlu 12'Li 124,90 TL
Sütaş Kaymaksız Yoğurt 1000 G 16,95 TL
Tat Salatalık Tursu 680 G 12,45 TL
Dr.Oetker Instant Maya 11,25 TL
Mandalina Satsuma 2 Kg 13,90 TL
Arko Nem Krem Değerli Yağlar Avokado 13,95 TL
Solo Tuvalet Kağıdı 32'li 37,90 TL
sepet bu 200 Tl tuttu
bana göre en absürt oğluma aldığım 16 TL lik yalancı nerf ama evdeki nerflerin mermilerinin paketi bunun üç katı fiyata gelirse takılır diye aldım
turşunu neden kendin yapmadın diyenlere ben de yaptım ama oğlum benim yaptığımı henüz yiyemiyor bu turşu ona özel
Avokadoyu gören arkadaşlara da duyuru o Avokado değil el kremi bunu da espri olsun diye aldım, avokadolu bir hayatımız olsun hep zeytinyağlı krem kullanmayalım diye
pahalı ve gereksiz ton balığı olabilir belki ama her an taze balık alamıyorum maalesef ve akşam vs oğlum sandviç yapıp yiyor
Ay dün yazamadım benim bebe tam 2 yaş oldu da...
Geçinemiyoruz efendim, çocuktan önce ancak yetiyordu. Mümkün olsa ufak bir ile taşınmak istiyoruz. Hatta prefabrik bir ev yapmak ama işte İstanbul'dan çıkınca eşimin iş durumları nanay.
Bence normal sadece solo havlu kagit bana cok pahali geldi ben gecen selpak kagit havlunun 6 li sini a101 den 10 tl ye aldim. Bir paket karides, 15 li L yumurta selpak kagit havlu yanlis hatirlamiyorsam 35 mi 38 mi ne tuttu.
Nasil yani solo icin 124 tl yazmissinizben de normalde Selpak kullanıyordum ama onun 12lisi 39 TL idi
bunu ucuz diye aldım
Nasil yani solo icin 124 tl yazmissinizben anlamadim trollendim mi ne oldu
Evet bende onun şokuyla zatensonra fark ettim yorumuma ekledim
onlar adet
kafa karışmasın diye diğer kalemlerin önündekileri silmiştim o kalmış
bacım 124 TL ye kağıt havlu mu alınır gider pamuk havlu alır siler siler atarsın daha ucuza gelir valla
karışıklık için özür diler, iyi forumlar dilerim
Of evet şaka gibi. Bazen de diyorum ki şu an evde kahvemi içip kitap okuyor olabilirdim ama fış fış kayıkçı oynuyoruzkoalina konudan bağımsız bak zaman nasıl geçiyor
3 yıl 4 yıl önce deseydik ki koalina nın hayatı şu anki gibi olacak diye sen asla derdin
oğlan artık kocaman oldu
ben de yaşlı teyze modum ile geçinemiyor olsanız da kardeş yap diyeceğim rızkıyla gelir diyorum
(son cümlem tamamen ironi olup kendisi de tek çocuk olup aynı zamanda tek çocuk annesi olan damdan genel olarak konulara gönderme yapmıştır)
Of evet şaka gibi. Bazen de diyorum ki şu an evde kahvemi içip kitap okuyor olabilirdim ama fış fış kayıkçı oynuyoruz
Biz de sebze meyveyi marketten alıyoruz genelde. Eskiden sebze meyve ağırlıklı alışveriş yapınca dünya kadar şey alırdık 100 civarı tutardı. Şaşırırdık az tuttu diye, sonra e genelde sebze meyve aldık o yüzden derdik. Şimdi fişe bakıyorum soğan patates bile 10 küsur tutmuş.Bana her şey az geliyor artık inanın.
Biri dese 20k kazanıyorum, e anca yetiyordur tadındayım.
Her şey o kadar pahalı ki 7 göbekten zenginlik yoksa, ucu ucunadır oldu bakış açım.
Markete gidip sadece yeşillik ve meyve alıp 300 küsür lira ödeyip döndüğümden beri kafamda oturtamıyorum hiçbir şeyi.
Dediğiniz gibi şehir ve aile dinamikleri de önemli elbet.
Tekrar kusura bakmayın, didiklemek ya da art niyetle inanın sormadım, amacım kafamda bir şablon belirlenmesiydi.
Kullandığım 20 li ağda bandını 60 küsür liraya görünce de nevrim döndü, kampanya olur 2 li paketi 20 tl olurdu şu pandemiden önce
Beynim error veriyor artık.
Kardeş sıkıntı orda işte, ben kendimden yola çıkayım , 15 yaşımdan beri çalışıyorum,çalıştım okudum, çalıştım evlendim, kızım 4 aylıktı yeniden işe başladım...he bı de nispeten varlıklı bir aileden geliyorum ,varlık içinde yokluk da gördüm yani, paranın değerini iyi bilirim bu yüzden, 42 yaşımdayım , iyi sayılabilecek bir gelirim var, hayatımın hiç bir döneminde müsrif olmadım, ekonomi benim göbek adım , yine de son iki yıldır olmuyor olduramıyorum, oldurana da inanmıyorum açıkçasıBiz de sebze meyveyi marketten alıyoruz genelde. Eskiden sebze meyve ağırlıklı alışveriş yapınca dünya kadar şey alırdık 100 civarı tutardı. Şaşırırdık az tuttu diye, sonra e genelde sebze meyve aldık o yüzden derdik. Şimdi fişe bakıyorum soğan patates bile 10 küsur tutmuş.
Ama marketle pazar arasında çok fark var. Hem daha uygun hem daha güzel, çeşitte çok oluyor. O çok güzel geçiniyorum diyenler önceden de ekonomi yapmayı biliyordur.
Bir de eskiden Avrupa’da sebze meyve pahalı derlerdi, diğer şeyler ucuz olurdu bize göre. Çok şanslıyız diye övünürdük. Şimdi bir farkı kalmadı. Ama bizde diğer şeyler hala pahalı.
Elmayı iyi almışsın dostum, ben dün 20 verdim 2 kilo amasya yaMarketten bildiriyorum -Car.....sa
İzmir mandallna kg 7,99
Finike portakal 8,95 (10,95’ten inmiş)
Golden elma 5,65
Kapya biber 16,90 -Allahın biberi Ya Hu!
İkbal 400 gr sucuk 28,50
Nakit 200 TL vardı yanımda, pazar -market derken yetmedi son uğradığım markette
75 TL karttan çektirdim.
Meyve, sebze, sucuk, baharat, çiçek toprağı vs
Ne et var poşetlerde ne de peynir zeytin.
Sağolsun kvm memleketten tarhana, keçi peyniri ve kendi elleriyle yaptığı zeytinden çokça göndermiş dün.
Amasya 11,50 idi evet fiyatı görünce golden elmaya tornistan yaptım.Elmayı iyi almışsın dostum, ben dün 20 verdim 2 kilo amasya ya