• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

Aynı kişi olunca sanırım sorun. Bu potansiyel var diye düşünüyorsun galiba ama benim hatam şimdiki aklım olsa ohoo ne kabul etcem bunları yaşayacağımı bilmeden oldu herşey. çok etkilendim o zamanlarda kolay değildi ki
Ya şuan bir aldatilma olmasa bile sen hep bi acabayla yaşıyorsun sanırim içinde.

Khomyukcum benim hiç böyle normlar ışığında ilerleyen çocuklarım olmadı desem yeridir.
Doğunca bırak anne istemeyi, ben aldığımda cimcirirlerdi😂
Babalarına benden çok daha fazla düşkünlerdi, bizim bağımız 1 yaş ve sonrası kuruldu desem yeri.
Baba gelmeden uyumaz, baba olmadan yıkanmaz, baba olmadan yemez, baba gelmezse susmaz vs vs.
Senin anne diye betimlediğin her şeyi biz babayla yaşadık aslında.
Ondan bu kadar rahat konuşabiliyorumdur belki.
Çocuğa annesi olduğunu kabul ettirmem uzun süre aldı, bunu yaparken de normal bir annenin 3 kat fazla eforunu sarfettim, üzerine yeniden hamilelik psikolojisi ise iyice katladım ilgi alakayı derken, ciddi anlamda bağımlı bir ilişki oldu sonucumuz.
Memnun değilim, hata yapmışım.
İkinciyi görünce anlıyorum hatamı.

Yani benimki hep anneciydi, doğuştan anneciydi. Çalışırken anneannesi bakıyordu yine de her sabah gitme diye ağladı. Hala da çok düşkündür. Bir gece bile anneannesinde bensiz kalmadı. Soruyoruz hayır diyor. Ablamın çok eğlendiği havuzlu evi var kalmaz bensiz. Ben de hazır olmadan zorlamayacağım. Açıkçası ben biraz doğal ebeveynliğe inanıyorum. Yani çocuk hazır olana kadar hiçbir konuda zorlamıyorum. Zaten erken yatar dört aylık bebek. Alır giderim nereye gideceksem, emzirmiyorum da zaten eğlenirim orada aklım kalmaz. Hoş ben mesela ayrı kalmamasından şikayetçi değilim. Mutluyum yani bu halinden

Yani benimki hep anneciydi, doğuştan anneciydi. Çalışırken anneannesi bakıyordu yine de her sabah gitme diye ağladı. Hala da çok düşkündür. Bir gece bile anneannesinde bensiz kalmadı. Soruyoruz hayır diyor. Ablamın çok eğlendiği havuzlu evi var kalmaz bensiz. Ben de hazır olmadan zorlamayacağım. Açıkçası ben biraz doğal ebeveynliğe inanıyorum. Yani çocuk hazır olana kadar hiçbir konuda zorlamıyorum. Zaten erken yatar dört aylık bebek. Alır giderim nereye gideceksem, emzirmiyorum da zaten eğlenirim orada aklım kalmaz. Hoş ben mesela ayrı kalmamasından şikayetçi değilim. Mutluyum yani bu halinden
Tabii ki yaşadığımız süreçler farklı, çocuklarımızın huyu suyu farklı, e biz öyle derken bambaşka fikirlere sahip olmamız çok olağan.
İlk çocuğumda bırakma ihtiyacı hiç duymadım aynı son cümlen gibi, mutluydum tuvalete bile kolumda gitmeye, göbeğime oturtup gezinmeye vs.
İkinci ile bakış açım değişti çünkü sürekli çocuk var😂
Birini babası alsa öbürü sende, sürekli çocuğun bedeni değişiyor ama senin ruhunda 24 saat ebeveynlik yapmış olduğun gerçeği değişmiyor.
Ay 5 dk oynayın bir duşa gireyim olayı yok, e adamda da çocuk var zaten.

Bu yaşta da hala kalmak istemeyen büyük, küçüğün ise inanılmaz sıcakkanlı, kendini sevdiren, her türlü isteğini çekinmeden dile getiren, acıksa susasa bile herkese işini gördürebilen durumunu yaşayınca, ben en azından benim evladım için hata yaptığımı kabul edebiliyorum.
Büyüğü susuz bırak, ağzını açıp da su isteyemez öğretmeninden.
Deniz’de hata elbet değildir fakat benim ilk çocuğum ciddi anlamda aşırı ilgiden bu halde, mizacı da destekliyor zaten.

Şey gibi her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır hesabı, tek tip doğrular yok bana göre.
Bir çocuğu müthiş besleyen şeyin öbüründe sağlık sıkıntısı yaratması gibi gibi.

Tabii ki yaşadığımız süreçler farklı, çocuklarımızın huyu suyu farklı, e biz öyle derken bambaşka fikirlere sahip olmamız çok olağan.
İlk çocuğumda bırakma ihtiyacı hiç duymadım aynı son cümlen gibi, mutluydum tuvalete bile kolumda gitmeye, göbeğime oturtup gezinmeye vs.
İkinci ile bakış açım değişti çünkü sürekli çocuk var😂
Birini babası alsa öbürü sende, sürekli çocuğun bedeni değişiyor ama senin ruhunda 24 saat ebeveynlik yapmış olduğun gerçeği değişmiyor.
Ay 5 dk oynayın bir duşa gireyim olayı yok, e adamda da çocuk var zaten.

Bu yaşta da hala kalmak istemeyen büyük, küçüğün ise inanılmaz sıcakkanlı, kendini sevdiren, her türlü isteğini çekinmeden dile getiren, acıksa susasa bile herkese işini gördürebilen durumunu yaşayınca, ben en azından benim evladım için hata yaptığımı kabul edebiliyorum.
Deniz’de hata elbet değildir fakat benim ilk çocuğum ciddi anlamda aşırı ilgiden bu halde, mizacı da destekliyor zaten.

Şey gibi her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır hesabı, tek tip doğrular yok bana göre.
Bir çocuğu müthiş besleyen şeyin öbüründe sağlık sıkıntısı yaratması gibi gibi.
Çift çocukta reaksiyon Farklı olabilir evet.
Ay ne bileyim ben aşırı keyif alıyorum bu anneciliğinden, bana yapışık olmasından 🤪

Çift çocukta reaksiyon Farklı olabilir evet.
Ay ne bileyim ben aşırı keyif alıyorum bu anneciliğinden, bana yapışık olmasından 🤪
Elbette öyle sevilmez mi😂
Ama biraz da dışa dönük çocuk zevkli oluyormuş😂
Benim küçük ciddi anlamda bir fırlama, sokaktaki arabaya bile kırmızıda geçti diye bağırabilir, hakkını savunur, hesabını sorar vs, sonra gelir boynuna sarılır güzel annem diye.
İlki zaten ya elimdedir, ya bacağımdadır, bir şekilde et ete değer.
Hani ilkini de öyle yapsaydım iyidi, o kadar naif olmasını istemezdim😂😂😂

Sanirim cocuktan cocuga degisiyor bu durum ikimizin cocuklari ayni tepkiyi verirken filmin bebeler babacı.
Bir kuzenimin kizida boyle babaci anne gelmis gitmis hic umrunda degil.
Kiz birakir ise gider gelirdi annesini gorunce emmek icin bi meme meme derdi emer arkasini doner kizin yuzune bakmazdi falan 😁
Oda hep der bir ay gormese annem nerde diye sormaz.
Denizde mesela babasini soyle bir gozunun ucuyla gorsun 2 dk yeter, ha tamam ya gelmis iste aha burda moduna girer.
Bizim bebeler anacı, onlar babaci fark bu sanirim.

Sanirim cocuktan cocuga degisiyor bu durum ikimizin cocuklari ayni tepkiyi verirken filmin bebeler babacı.
Kiz birakir ise gider gelirdi annesini gorunce emmek icin bi meme meme derdi emer arkasini doner kizin yuzune bakmazdi falan 😁
Denizde mesela babasini soyle bir gozunun ucuyla gorsun 2 dk yeter, ha tamam ya gelmis iste aha burda moduna girer.
Kesinlikle. Adam nöbete gidip geliyordu 2 gece, neden geldin diye açıyordu🤣🤣

Yok yavrum, benim meselem babacı çocuğu anacıya çevirmek oldu.
Niye yaptıysam diye kendime kızıyorum işte😂
Şuan aynı sizinki gibi ama bebekken değildi, iyi halt ettim.
Meğer güzel şeymiş😂

Yok yavrum, benim meselem babacı çocuğu anacıya çevirmek oldu.
Niye yaptıysam diye kendime kızıyorum işte😂
Şuan aynı sizinki gibi ama bebekken değildi, iyi halt ettim.
Meğer güzel şeymiş😂
Ben memnunum ya 😂😂 evet zor ama hoşuma gidiyo yani.
Bensiz duramayan biri var ya 😁
Bizde birde sey durumu var artik mesela denizle ikimiz biseyi tartisiyoruz evde, babasi araya giriyo susun artik ya diyo ikimiz birden ona cirliyoruz 😂😂😂
Anneye duskun bebe iyidir candir 😁😍

Ben memnunum ya 😂😂 evet zor ama hoşuma gidiyo yani.
Bensiz duramayan biri var ya 😁
Bizde birde sey durumu var artik mesela denizle ikimiz biseyi tartisiyoruz evde, babasi araya giriyo susun artik ya diyo ikimiz birden ona cirliyoruz 😂😂😂
Anneye duskun bebe iyidir candir 😁😍
Yok anam yok, ben aşırı dertliyim.
Daha masal okurken bu akşam pazarlık yapıyordu ‘sabah sen götür okula diye’
Küçüğe farketmez, hem bana hem babaya düşkün.
Bana biraz daha fazla ama babayla da çıkar, gezer, yatar vs.
Büyük oğlanı ben dışında ne kimse götürebilir ne durdurabilir ne susturabilir, öyle diyeyim.
Evde koltukta bile benim yanıma oturma kavgası yaşanıyor, yemek yedirme, banyo yıkama, giydirme vs.
Böyle büyük inatlaşınca illa anne diye küçük de haklı olarak ‘ben de anne istiyorum ama’ diyor ve baba zorunlu olarak devreden çıkıp ben iki çocukla cebelleşince kan beynime sıçrıyor valla😂

Bilemedim, biraz da duygusuz insanım zaten.
Çocuğuna şakalar yapan, onun bu durumundan eğlenen kadın da olduğumdan normal geliyor bana😂

Çok tembellesmisim ya bu ara
Evi supurmek bile agrima gidiyir
Benim acil kilo vermem lazım.
Kilom aynı ama 2 ay önce giydiğim hiçbir şeyi giyemediğimi farkettim.
Bu da kasların eriyip yağ olmasından olur ancak.
Bu haftadan itibaren pire gibi çalışkan olup sağlıklı yaşayacağım.

Back