• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

Elime vermede sıkıntı yok verir peki ya bile bile ladesse deniz. Çalıştığı fabrikayı söylemiştim sana zaten erkeğe oranla çok az bayan var erkek işi ve bilindik yani terbiyeli namuslu o işte çalışan çok çok az bunu burda herkes söyler eşinden boşanan düzeni olmayan vs vs bayanlar. Ya neler diyorum gece gece tövbe tövbe
Bile bile lades ise zaten sen gor diye vermistir.
Gordukten sonra ne yapacaksin onemli olan bu?
Bunu defalarca sordum.
Gordun diyelim boşayacakmisin?

Benim bebem mi tuhafti acaba, 1 saat kimseye birakamadim yahu bebe sinir krizi geciriyodu 😂
Bir aksam uyuttuk sinemaya gidecektik, hep derim deniz guzel uyur geceleri gittigimizin kokusunu almis gibi o gece biz daha avm ye varamadan pesimize telefon geldi kalkti agliyo diye.
Mecbur kalınca işte 🤷 doğuda sobanın elektriğin olmadığı kışın çok sert geçtiği çoğu zaman ekmek bulamayıp çamaşırların yikanamadigi Bir dağ basinda ogretmenmis ekmek sipariş ederlermiş bir hafta sonra gelirmiş filan .
Fareler geziyormus odada korkuyla uyuyordum diyor .
Öyle olunca bırakmış annesine İzmir'e 🤷

Bebek bu ağlar, en sinir olduğum şey bu işte.
Her yeltendiğimde aynı telefonu ben de aldım.
Sebebi de böyle küçükken bırakmamış olmak zaten.
Ayrıca 2 4 6 vs aylıkken sende olsa da ağlıyor başkasında olsa da, anneye gelip de susma durumu yok ki emmiyorsa.
Emen bebek farklı, onu bırakamazsın, memede uyur, ne bileyim emdikten sonra uyur vs dolayısıyla anne arar.
Bunu kimseye anlatamadik 🤷🤷🤷

Bence de bırakılmaz ama. Özellikle yazamadım ama köpek gibi
Büyütülmüş çocuk kitabında travma geçmişli çocuklar var mesela. En çok bakım verenine ihtiyaç duyduğu zamanlar ilk iki sene. Çocuk kendini güvende hissetmek için anne kokusuna muhtaç.
Ay yok ya khomyuk, hiç inanmıyorum o duruma.
Niye inanmıyorum, iki çocuğu aynı evde ben büyüttüm.
Birini yüzde 99 ben büyüttüm, diğeri imece usulü.
İmece olan vallahi billahi çok daha mutlu, girişken, bizlerle güvenli bağ kurabilen oldu.
Her şeyiyle benim ilgilendiğim oğlum ise sinir krizi geçirtiyor yarım saatte bir.
Travma olsa benim küçükte olurdu, 4 5 ayrı bakıcı, eve yardıma kim gelmişse onların ilgilendiği, benim ise hızlandırılmış şekilde her şeyine baktığım bir çocuk o.

Bebek bu ağlar, en sinir olduğum şey bu işte.
Her yeltendiğimde aynı telefonu ben de aldım.
Sebebi de böyle küçükken bırakmamış olmak zaten.
Ayrıca 2 4 6 vs aylıkken sende olsa da ağlıyor başkasında olsa da, anneye gelip de susma durumu yok ki emmiyorsa.
Emen bebek farklı, onu bırakamazsın, memede uyur, ne bileyim emdikten sonra uyur vs dolayısıyla anne arar.
Deniz susuyordu işte, beni gorene kadar kusana kadar agliyordu.
Hep goz menzilinde olacagim.
Gozunu actigi an beni gorecek yada sesimi duyacak.
Mesela oglenleri uyanirdi diyelimki baba evde esim alirdi ciyak ciyak aglardi bana gelene kadar.
18 aylikken mecburen 2 gun birakip bir yere gitmek zorunda kaldim ondada kayseriden dedesi babannesi halasi geldi esim izin aldi 2 gun sokaklarda parklarda gezdirdiler yatmadan yatmaya eve soktular 10 dk bir goruntulu aradilar.
Gelicem gelicem demekle gecti.

İmece olan vallahi billahi çok daha mutlu, girişken, bizlerle güvenli bağ kurabilen oldu.

Her şeyiyle benim ilgilendiğim oğlum ise sinir krizi geçirtiyor yarım saatte bir.
Travma olsa benim küçükte olurdu, 4 5 ayrı bakıcı, eve yardıma kim gelmişse onların ilgilendiği, benim ise hızlandırılmış şekilde her şeyine baktığım bir çocuk o.
Khomyuk Khomyuk benim ablamın cocuklarda böyle
Annesinde büyümeyen diğer çocuk daha mutlu daha girişken daha başka bı cocuk oldu.

Buna eşimde dahil abisi ve eşimi karsilastirirsak eşim sukunetli tatlı biri.
Abisi aksi , çok gergin 🤷sorunlu.

Bile bile lades ise zaten sen gor diye vermistir.
Gordukten sonra ne yapacaksin onemli olan bu?
Bunu defalarca sordum.
Gordun diyelim boşayacakmisin?
Tabiki evet dakikasında durmam deniz o hatayı Bi kere yaptım daha 20 yaşımda değildim bak unutamadım en ufak birsey de aklımda. Ekonomik gücüm var şükür ihaneti kim affeder ki aklı başında

Mecbur kalınca işte 🤷 doğuda sobanın elektriğin olmadığı kışın çok sert geçtiği çoğu zaman ekmek bulamayıp çamaşırların yikanamadigi Bir dağ basinda ogretmenmis ekmek sipariş ederlermiş bir hafta sonra gelirmiş filan .
Fareler geziyormus odada korkuyla uyuyordum diyor .
Öyle olunca bırakmış annesine İzmir'e 🤷
Benim yengemde kuzenimi annesine gondermek zorunda kaldi bakacak kimseyi bulamayinca 1 seneye yakin orda kaldi,anneannesini annesi sanmis bir ara cocuk.
Mecburiyetten birakmak cok aci ya 😔

Deniz susuyordu işte, beni gorene kadar kusana kadar agliyordu.
Hep goz menzilinde olacagim.
Gozunu actigi an beni gorecek yada sesimi duyacak.
Mesela oglenleri uyanirdi diyelimki baba evde esim alirdi ciyak ciyak aglardi bana gelene kadar.
18 aylikken mecburen 2 gun birakip bir yere gitmek zorunda kaldim ondada kayseriden dedesi babannesi halasi geldi esim izin aldi 2 gun sokaklarda parklarda gezdirdiler yatmadan yatmaya eve soktular 10 dk bir goruntulu aradilar.
Gelicem gelicem demekle gecti.
18 ay çok büyük deniz, onu diyorum zaten.
2 4 6 aylıktan bahsediyorum ben.
O dönemde inan ki emmiyorsa anneye gelip susma durumu yok, zaten 4 ayda görebildiği mesafe ve renk bile sınırlı yahu.
Ha belirli şeyleri ister, onu yapanda susar öyle olur ama 5 kilo canlının ‘anam da anam’ diye bir ağlaması yok bana göre.
Yineliyorum, doğduğundan beri emmeyen bir bebeğe göre konuşuyorum, emen bebek farklıdır.

Benim yengemde kuzenimi annesine gondermek zorunda kaldi bakacak kimseyi bulamayinca 1 seneye yakin orda kaldi,anneannesini annesi sanmis bir ara cocuk.
Tatile giderken bile birakamayacak kadar duygusalsin denize karşı dimi

Tabiki evet dakikasında durmam deniz o hatayı Bi kere yaptım daha 20 yaşımda değildim bak unutamadım en ufak birsey de aklımda. Ekonomik gücüm var şükür ihaneti kim affeder ki aklı başında
Sen ciddi bir aldatma mı yakaladın?
Ciddi derken ilişki içerisinde olduğu vs?
Yoksa yalan dolan olayı mı?

Yani o zaman kendini yiyecegine kurcala aslini övren varsada yoksada bil.
Ama hamilesin kotu bir sey gorsen bu durum seni etkileyecek mi mesela.

Ama dört ay ya. Daha dört aydır dünyada, annesi öbür odaya gitse algılayamıyor. Bence gerçekten abartılı dört ay ya. Çok çok ufak. Hoş ben 4,5 yılda bir gece bile ayrı yatmadım. Oğlan istemiyor hala. Ama normal gelmiyor bana ya her memeli bebesi az toparlanana kadar kendi bakar. Hangi kedi daha gözü açılmayan bebesini annesine bırakır ki?

benim ablamı 8 aylıktan 3 buçuk yaşına kadar anneannemle dedem büyütmüş mecburi olarak.
Onları anne baba bilmiş, annem iyileşince almışlar vs.
Aylarca abla abi demiş bizimkilere, asıl travma bu mesela.
Babam bir gün paylamış ne abisi babayım ben diye, o olmuş sonra bir daha bahsi açılmamış😂

Sen ciddi bir aldatma mı yakaladın?
Ciddi derken ilişki içerisinde olduğu vs?
Yoksa yalan dolan olayı mı?
Sevgiliyken aldatma ikimizi birden yürütüyordu sanırım ben duyupda ayrılmaya falan kalkınca sanırım daha baskın gelmiştim evlilik teklifi vs edince bende saf aşık yaşda küçük hopp böyle

18 ay çok büyük deniz, onu diyorum zaten.
2 4 6 aylıktan bahsediyorum ben.
O dönemde inan ki emmiyorsa anneye gelip susma durumu yok, zaten 4 ayda görebildiği mesafe ve renk bile sınırlı yahu.
Ha belirli şeyleri ister, onu yapanda susar öyle olur ama 5 kilo canlının ‘anam da anam’ diye bir ağlaması yok bana göre.
Yineliyorum, doğduğundan beri emmeyen bir bebeğe göre konuşuyorum, emen bebek farklıdır.

Kesinlikle anneyi tanıyor kokusundan. Doğumda dahi sezeryanda bebeği getirdiler sustu. Tam aksine kokusunu tanıyor annesinin. Sesine de reaksiyon veriyor. Deniz her zaman kimde olursa olsun sesimi duyunca ağlar o tarafa uzanırdı. Beni isterdi

Tatile giderken bile birakamayacak kadar duygusalsin denize karşı dimi
Birakmam çocugumda görsun gezsin neden birakayim.
Ardimda uzuldugunu bildigim bir cocuk varken o tatili tatil gibi yasayamam ben zaten.
O varken evet yorulurum, ama huzurum olur icimde sıkıntı olmaz.
Gezdi gordu hava aldi diye mutlu olurum.
Ben bakkala giderken bile denizide yanima alirim 2 dk da olsun hava alir diye.
Ha şu var benim hayalim hep cocugumla gezmek ona yeni yerler yeni seyler gostermekti.

Yani o zaman kendini yiyecegine kurcala aslini övren varsada yoksada bil.
Ama hamilesin kotu bir sey gorsen bu durum seni etkileyecek mi mesela.
En büyük korkum o
Zaten şu sıra Bi ağla Bi gül gece senem falan duydum kendime engel olamıyorum ağlıyorum Bi yandan bebeği düşündüm beyefendi diyemedi bile üzülme yapma oğlumuzu düşün etkilenir ağlama diye.
- Yok öyle birsey onu çıkarma bide vs vs vs

Sevgiliyken aldatma ikimizi birden yürütüyordu sanırım ben duyupda ayrılmaya falan kalkınca sanırım daha baskın gelmiştim evlilik teklifi vs edince bende saf aşık yaşda küçük hopp böyle
Zormuş be burcu. Aklına kötüsünü getirmekte haklısın. Ama hamilesin. Zaman öyle ters ki. Sakinleşmelisin.

Ama dört ay ya. Daha dört aydır dünyada, annesi öbür odaya gitse algılayamıyor. Bence gerçekten abartılı dört ay ya. Çok çok ufak. Hoş ben 4,5 yılda bir gece bile ayrı yatmadım. Oğlan istemiyor hala. Ama normal gelmiyor bana ya her memeli bebesi az toparlanana kadar kendi bakar. Hangi kedi daha gözü açılmayan bebesini annesine bırakır ki?
Şöyle, denize de onu diyorum.
Emmeyen bebek çok farklı bir durum.
Onun tek beklediği şey ilgi.
Anne ile arasında besin alışverişi olmadığından, çocuk anne ya da baba farkı vs kurmuyor.
Dolayısıyla ilgi ve sevgisi verildiği sürece çok mutlu zaman geçirebiliyor.
8 aylık olduğunda sıkıntı, artık algılar açılmış anne baba kimdir farkı nedir biliyor.

Senin çocuğun emen bir bebekti yanılmıyorsam, muhtemelen o bağ üzerinden düşünüyorsun.

Back