Yapma film, diyorum ya doğumda ağlaya ağlaya getirdiler. Ben denizim dedim sustu. Doktor dedi hatta senin sesini kokunu bilir. Babasını bir ihtimal çok seslendiyse bilebilir ama şu an senin sesine aşina ondan sustu diye. Ki ilk dört aya dördüncü trimester denme sebebi de o. Çocuk annesinden ayrı bir varlık olduğunu idrak edemiyor. Ayrıyken telaşlanıyor. Maymun deneyi var mesela, bir maymun maketine süt birine de sıcaklık br ritmik kalp sesi bağlanıyor. Tüm yavru maymunlar sütü içip yine gidip sıcak kalp sesi gelene sarılıyor. Yanş meme değil anne sıcağına ihtiyaç duyuyorlar. Hatta bahsettiğim kitapta yeteri kadar fiziksel temas olmadığı için bünyesi kalori tutmayan ölmek üzere olan gerçek bir vakadan da bahsediyor
Khomyukcum benim hiç böyle normlar ışığında ilerleyen çocuklarım olmadı desem yeridir.
Doğunca bırak anne istemeyi, ben aldığımda cimcirirlerdi
Babalarına benden çok daha fazla düşkünlerdi, bizim bağımız 1 yaş ve sonrası kuruldu desem yeri.
Baba gelmeden uyumaz, baba olmadan yıkanmaz, baba olmadan yemez, baba gelmezse susmaz vs vs.
Senin anne diye betimlediğin her şeyi biz babayla yaşadık aslında.
Ondan bu kadar rahat konuşabiliyorumdur belki.
Çocuğa annesi olduğunu kabul ettirmem uzun süre aldı, bunu yaparken de normal bir annenin 3 kat fazla eforunu sarfettim, üzerine yeniden hamilelik psikolojisi ise iyice katladım ilgi alakayı derken, ciddi anlamda bağımlı bir ilişki oldu sonucumuz.
Memnun değilim, hata yapmışım.
İkinciyi görünce anlıyorum hatamı.