• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

Sevgiliyken aldatma ikimizi birden yürütüyordu sanırım ben duyupda ayrılmaya falan kalkınca sanırım daha baskın gelmiştim evlilik teklifi vs edince bende saf aşık yaşda küçük hopp böyle
Ne kader geçti bu olay üzerinden ve bu yaşandığında uzun süreli bir ilişkiniz mi vardı yoksa flörtöz durumlar mı söz konusu idi?

18 ay çok büyük deniz, onu diyorum zaten.
2 4 6 aylıktan bahsediyorum ben.
O dönemde inan ki emmiyorsa anneye gelip susma durumu yok, zaten 4 ayda görebildiği mesafe ve renk bile sınırlı yahu.
Ha belirli şeyleri ister, onu yapanda susar öyle olur ama 5 kilo canlının ‘anam da anam’ diye bir ağlaması yok bana göre.
Yineliyorum, doğduğundan beri emmeyen bir bebeğe göre konuşuyorum, emen bebek farklıdır.
Anne kokusu?

Birakmam çocugumda görsun gezsin neden birakayim.
Ardimda uzuldugunu bildigim bir cocuk varken o tatili tatil gibi yasayamam ben zaten.
O varken evet yorulurum, ama huzurum olur icimde sıkıntı olmaz.
Gezdi gordu hava aldi diye mutlu olurum.
Ben bakkala giderken bile denizide yanima alirim 2 dk da olsun hava alir diye.
Ha şu var benim hayalim hep cocugumla gezmek ona yeni yerler yeni seyler gostermekti.
Bacı 4 aylık nereyi gezecek görecek sen de😂

Ardimda uzuldugunu bildigim bir cocuk varken o tatili tatil gibi yasayamam ben zaten.
Ha şu var benim hayalim hep cocugumla gezmek ona yeni yerler yeni seyler gostermekti.

Aynı kafadayız ya. Bu dünyaya getirmeyi ben seçtim. Hayatımın değişmesini göze aldım. Zor olacağını da az çok tahmin ettik. Şimdi onu hiç bir şey anlamadığı yaşta en güvendiği insandan uzak tutamam. Şu an bile anneye ihtiyaç duyuyoruz. Kimse bakmasa aç kalacağını bilen ve bundan da endişe eden, en temel içgüdüsünden başka fikri olmayan bana muhtaç bir varlığı, ne zaman döneceğimi anlayamacak kadar ufakken bırakmak bana bencilce geliyor. Hastalık haricinde de yapan anne bencildir bence

Sanırım travma dedikleri bu oluyo Khomyuk. Bak ufak Bi sayıklama da aklımda. Acaba diyorum kendimi üzüyorum
Ben bir kez bekarken aldatilmistim hic kiskanc bir insan olmamama ragmen onun ustune olan 2 3 iliskide kendimi toparlayamadim hep bir acabami yasadim.
Sen evlenmissin eminim daha zordur suan hersey

Ne kader geçti bu olay üzerinden ve bu yaşandığında uzun süreli bir ikişkiniz mi vardı yoksa flörtöz durumlar mı söz konusu idi?
5 sene geçti biz hep ciddiydik başından beri ilişkinin sadece bu değilki ona belli etmesem bile en ufak Bi kıskançlıkta bile geçerdi ki aklımdan bu

Kesinlikle anneyi tanıyor kokusundan. Doğumda dahi sezeryanda bebeği getirdiler sustu. Tam aksine kokusunu tanıyor annesinin. Sesine de reaksiyon veriyor. Deniz her zaman kimde olursa olsun sesimi duyunca ağlar o tarafa uzanırdı. Beni isterdi
Benim iki oğlanda da böyle tepkiler yaşamadık.
Bilakis anneme, ablama, babasına gülen çocuk, gözünün önüne ben gelince gülmeyi keserdi😂😂😂😂
Bayağı geyiğini çevirmiştik bu meselenin, bana kaşları çatık çatık bakardı sadece, millete gülücükler.

Ayy gerçek olsun inşallah 🤩🤩🤩

Ben bir kez bekarken aldatilmistim hic kiskanc bir insan olmamama ragmen onun ustune olan 2 3 iliskide kendimi toparlayamadim hep bir acabami yasadim.
Sen evlenmissin eminim daha zordur suan hersey
Aynı kişi olunca sanırım sorun. Bu potansiyel var diye düşünüyorsun galiba ama benim hatam şimdiki aklım olsa ohoo ne kabul etcem bunları yaşayacağımı bilmeden oldu herşey. çok etkilendim o zamanlarda kolay değildi ki

Bacı 4 aylık nereyi gezecek görecek sen de😂
Yapma film, diyorum ya doğumda ağlaya ağlaya getirdiler. Ben denizim dedim sustu. Doktor dedi hatta senin sesini kokunu bilir. Babasını bir ihtimal çok seslendiyse bilebilir ama şu an senin sesine aşina ondan sustu diye. Ki ilk dört aya dördüncü trimester denme sebebi de o. Çocuk annesinden ayrı bir varlık olduğunu idrak edemiyor. Ayrıyken telaşlanıyor. Maymun deneyi var mesela, bir maymun maketine süt birine de sıcaklık br ritmik kalp sesi bağlanıyor. Tüm yavru maymunlar sütü içip yine gidip sıcak kalp sesi gelene sarılıyor. Yanş meme değil anne sıcağına ihtiyaç duyuyorlar. Hatta bahsettiğim kitapta yeteri kadar fiziksel temas olmadığı için bünyesi kalori tutmayan ölmek üzere olan gerçek bir vakadan da bahsediyor

5 sene geçti biz hep ciddiydik başından beri ilişkinin sadece bu değilki ona belli etmesem bile en ufak Bi kıskançlıkta bile geçerdi ki aklımdan bu
Dediğin gibi bu bir travma.
Ama bunu geriden bırakıp üstünü tamamen kilitleyip hayatına devam etmen lazım.
Bu sebeple derim aldatılma sonrası boşanmak en kolayı diye bununla yaşamak vicdan azabı çünkü yaşanılmıyor işte.
İnsan kendini bitiriyor burcu.
Lütfen geçmişi orada bırak, bebeğine hamilelik sürecine odaklan.
Varsa bir şey elbet karşına çıkacak, hangi insan 10 sene aldatılabilir, illa ki öğreneceksin ama önce ben demeyi de öğrenmelisin.
Şuan öncelik sensin, sonra bebeğin.
En son kocana geliyor sıra, salla gitsin.

Aynı kafadayız ya. Bu dünyaya getirmeyi ben seçtim. Hayatımın değişmesini göze aldım. Zor olacağını da az çok tahmin ettik. Şimdi onu hiç bir şey anlamadığı yaşta en güvendiği insandan uzak tutamam. Şu an bile anneye ihtiyaç duyuyoruz. Kimse bakmasa aç kalacağını bilen ve bundan da endişe eden, en temel içgüdüsünden başka fikri olmayan bana muhtaç bir varlığı, ne zaman döneceğimi anlayamacak kadar ufakken bırakmak bana bencilce geliyor. Hastalık haricinde de yapan anne bencildir bence
Deniz annemi cok sever mesela, ayni sekilde dedesinide babasinida sever ama bunlarin hepsi bir aradayken benimle uyurmusun bu gece dediklerinde bile ben annemle yatmak istiyorum diyen cocugu birakamam.
Kucukkende boyleydi hislerim.
Hastaneye giderken bile icim burulurdu ne yapti ne oldu birsey oldumu diye gozum hep ardimda kaldi halada kaliyo.

Dediğin gibi bu bir travma.
Ama bunu geriden bırakıp üstünü tamamen kilitleyip hayatına devam etmen lazım.
Bu sebeple derim aldatılma sonrası boşanmak en kolayı diye bununla yaşamak vicdan azabı çünkü yaşanılmıyor işte.
İnsan kendini bitiriyor burcu.
Lütfen geçmişi orada bırak, bebeğine hamilelik sürecine odaklan.
Varsa bir şey elbet karşına çıkacak, hangi insan 10 sene aldatılabilir, illa ki öğreneceksin ama önce ben demeyi de öğrenmelisin.
Şuan öncelik sensin, sonra bebeğin.
En son kocana geliyor sıra, salla gitsin.

İnsanın kini öfkesi o zaman daha çok olmaz mı film ya bundan belki 2 sene sonra çıksa ortaya gözümün içine baka baka 2 sene geçse nefreti büyümez mi insanın.

Yada şu açıdan bakmak gerekirse şüphe duyduğun biriyle aynı evde yaşamak ne kadar doğru bunun üstüne örtmek. Aslında örtülmüyor bak illaki açılıyor ama 1 sene sonra ama 5

Yapma film, diyorum ya doğumda ağlaya ağlaya getirdiler. Ben denizim dedim sustu. Doktor dedi hatta senin sesini kokunu bilir. Babasını bir ihtimal çok seslendiyse bilebilir ama şu an senin sesine aşina ondan sustu diye. Ki ilk dört aya dördüncü trimester denme sebebi de o. Çocuk annesinden ayrı bir varlık olduğunu idrak edemiyor. Ayrıyken telaşlanıyor. Maymun deneyi var mesela, bir maymun maketine süt birine de sıcaklık br ritmik kalp sesi bağlanıyor. Tüm yavru maymunlar sütü içip yine gidip sıcak kalp sesi gelene sarılıyor. Yanş meme değil anne sıcağına ihtiyaç duyuyorlar. Hatta bahsettiğim kitapta yeteri kadar fiziksel temas olmadığı için bünyesi kalori tutmayan ölmek üzere olan gerçek bir vakadan da bahsediyor
Khomyukcum benim hiç böyle normlar ışığında ilerleyen çocuklarım olmadı desem yeridir.
Doğunca bırak anne istemeyi, ben aldığımda cimcirirlerdi😂
Babalarına benden çok daha fazla düşkünlerdi, bizim bağımız 1 yaş ve sonrası kuruldu desem yeri.
Baba gelmeden uyumaz, baba olmadan yıkanmaz, baba olmadan yemez, baba gelmezse susmaz vs vs.
Senin anne diye betimlediğin her şeyi biz babayla yaşadık aslında.
Ondan bu kadar rahat konuşabiliyorumdur belki.
Çocuğa annesi olduğunu kabul ettirmem uzun süre aldı, bunu yaparken de normal bir annenin 3 kat fazla eforunu sarfettim, üzerine yeniden hamilelik psikolojisi ise iyice katladım ilgi alakayı derken, ciddi anlamda bağımlı bir ilişki oldu sonucumuz.
Memnun değilim, hata yapmışım.
İkinciyi görünce anlıyorum hatamı.

İnsanın kini öfkesi o zaman daha çok olmaz mı film ya bundan belki 2 sene sonra çıksa ortaya gözümün içine baka baka 2 sene geçse nefreti büyümez mi insanın.

Yada şu açıdan bakmak gerekirse şüphe duyduğun biriyle aynı evde yaşamak ne kadar doğru bunun üstüne örtmek. Aslında örtülmüyor bak illaki açılıyor ama 1 sene sonra ama 5
Sen şuan özel bir dönemdesin.
O sebeple öncelikli olan beden ruh sağlığın ve sonra bebeğin.
Kocanı … et illa karşına çıkacak diye bundan diyorum.
Şüphe ile 1 gün bile yaşanmaz ama şu döneminde bencil olmayı, kendi haklarını üstte tutmayı öğrenmelisin bana kalırsa.
Aldatıyorsa boşanırsın olur biter ama şuan üzüntüden ya da bu bocalamadan sağlığınıza gelecek en ufacık bir tehditin çaresi olmayabilir.

Back