- Konu Sahibi chamallows
-
- #24.241
varlığı yokluğu herkes biliyorda, güzel yaşamak ayrı şey, sadece karın doyurabilmek için yaşamak ayrı şey.Varlıklı bir aileden gelme biriydimHatta eşim ilk gün bana ailenin sana sunduklarını ben sana sunamam demişti ama oysa biz iflası da görmüş geçirmiş insanlardık o yüzden yeri geldi eşimle borç batağına girdik geçinemedik yine de bir gün olsun eşime isyan etmedim ben ona ve olanlara sabrettim oda önce Allah’a sonra bana şükretti. Çok şükür ikimiz de biliyoruz ki ne kadar zora da girsek elbet bir çıkış yolu oluyor ve size de demem şu ki kuru ekmeğiniz bile eliniz de kalsa şükredin asla isyan etmeyin aksi takdir evliliğinizi bile sonlandırma aşamasında kendinizi bulabilirsiniz ❤
İsyan konusunda yorum yapmak istemiyorum belki geriliriz neden gerilip kalp kıralım kivarlığı yokluğu herkes biliyorda, güzel yaşamak ayrı şey, sadece karın doyurabilmek için yaşamak ayrı şey.
bir cok insan sadece zorunlu ihtiyaclarini giderebiliyor hatta bazen bunu giderirken baska yerlerden kısmak zorunda kaliyor.
isyan allaha değil, bir ay calisip kazanip ter dokulen parayla bir sinema bileti bile aldirmayan düzene, bir asgari ucretin yarisini markete biraktiran ama bir belki iki kilo et alamadigimiz düzene.
isyan etmekle evliligin sonlanmasi arasinda ki bagi kuramadim ona cevap veremeyecegim.
işte aynı şeyden bahsediyoruz, sizce bu kadar calisip didinip ugrasip bir misafir gelince orucum diyip o gun o etten yiyememek insanca yaşamak mi bence değil.İsyan konusunda yorum yapmak istemiyorum belki geriliriz neden gerilip kalp kıralım ki
canım bak anlattığın herşeyden öyle güzel geçtim ki düşünsene henüz anne değilim ama annemden gördüklerimi yapıyordum. Mesela birşeylerden kısmayı geç boğazdan kısmak daha ağır. Örneğin misafir gelecekti ve yemeğimde ki et yalnızca onlara ve eşime yeterdi. Sayılıydı hatta. Yemesem anlarlar yesem onlar yiyemez derken o günü oruçlu olduğumu söylemiştim. Bir bilet olayına gelirsekte biz sinemanın önünden geçmezdik mesela daha doğrusu özeneceğimiz herşeyden uzak durduk. Hıh ama noldu öyle güzel ayağı kalktık ki şimdi de herşeyimiz var ve herşeyi yapabilecek güce geldik lakin pandemi başladıEh ne diyelim her şer de vardır bir hayır
işte aynı şeyden bahsediyoruz, sizce bu kadar calisip didinip ugrasip bir misafir gelince orucum diyip o gun o etten yiyememek insanca yaşamak mi bence değil.
amacim sizi kirmak degil neden kirayim ama artik bazı şeyler yetmiyor insanlara.
bir uygulamaya giriyorum 50 lira fatura ya 50 lira odeyememis adam su yok evinde, en zorunlu ihtiyac olan suyun bile paran yoksa kesildigi bir dunya da bunada şükur suyumuz yok ama bak ne guzel muslugumuz var diyemez kimse.
saraya gerek yok 150 yil bile surmeyecek omrumu sadece insan gibi yasayarak gecirmek istiyorum.Elbette size hak veriyorum haklısınız ama elimizden ne gelir ki şükretmekten başka. Anladığım kadarıyla haksızlığa tahammülünüz yok ki olması gereken de bu ama şükürü hatırlamak lazım . Bakın herkes ölüm var diyip duruyor demi ama herkes sınavda olduğunu bilmiyor. Oysa bilseler zekatlarını verseler hiçbir sorun ortada kalmaz. Dünya da herkes mutlu olurdu. Özellikle müslüman bir ülkede yaşayıp bunları sindirmekte ağır geliyor insana. Size sadece şunu söylemek istiyorum gözlerinizi iyi açın ve nerede olduğunuza iyi bakın bu sitem en fazla 150 yıllık ömüre değiyor mu ? Öleceksiniz , öleceğim hepimiz öleceğiz. Bu dünyanın nimetlerine şükredin ahiretin nimetlerine kavuşmak için sabredin. Herkes ektiğini biçecek kim bilir belki sizi bu duruma düşürecek insanları Sarayınız da ağırlarsınız
1 hafta mı?bir mama yüz küsür lira ve buyudukce 1 hafta gitmiyo emmezse
mama masrafini sen bana soor bana sorr
Benim için bebek arabası önemli bir detay.çok var o fiyatlara illa kaliteli olani alacagim demezsen.
ben bebek arabasinda ucuk fiyatli urunlerden yana degilim zaten kış cocugu olacak e pandemide var nereye gidecek arabaya bebeyi atip.
sonrasinda zaten yurumeye baslayinca binmiyorlar.
bir sene kullanacagi sey icin uçuk fiyatlar luzumsuz geliyo bana.
ama dedigin gibi oto koltugu guzel olmali, mama sandalyesi baya kullaniyolar mesela oda guzel olmali
Başkasından aldığım bir çöp olmadı.Bu konuda efsane ballıyımdır. Küçük ablam her şeyi bana saklamış. Dönence, sling, oyuncaklar, kitaplar, tulumlar geldi direkt yeğenlerden. Eski modaydı tabii de ne gam
buyudukceden kastim 2 3 aydi zaten1 hafta mı?
1 kutu mama tam tamına 1,5 gün maksimum 2 gün gider.
Aksine büyüdükçe mama kutusu haftada 2 ye düşüyor, ek gıda sayesinde.
İlk etapta 4 şart, bu da 400 tl demek.
bizim ki o arabaya toplasan 1 sene bile binmediBenim için bebek arabası önemli bir detay.
Sadece yürüyerek gitmek için değil, gittiğin her yerde onu kullanıp, çocuğu uyutuyorsun.
O sebeple tam yatar olması, yemek yedirmek içinse dik oturur pozisyona gelmesi, bel desteği, yaşına göre büyüyebilmesi, tekerleklerinin süspansiyonları, tek el açılabilmesi, her zemine uygun olması falan filan
Hiçbir mekandaki mama sandalyelerine ya da normal sandalyeye oturtmadım, güvenlik kemeri ve barı şart benim için.
3 tane kullandım diyorum ya, geçen seneye kadar tek bebek arabasına iki sıpamı önlü arkalı oturtup sürüyordum ben.
Şuanda da market arabası olarak onu kullanıyoruz mesela.
Mama sandalyesi ise çok önemsiz, en ucuz pilsan ve 80 tl lik şeyle dünyanın parası olanlar aynı işlevde bana kalırsa.
Büyüdükçeden benim kastım bayağı 1 yaşbuyudukceden kastim 2 3 aydi zaten
Benim de chicco polly’di. şu an 1900 sıfırı mesela. Uçtu gitti fiyatlarbizim ki o arabaya toplasan 1 sene bile binmedi
sadece 1 yaz diyeyim.
mama sandalyesi bende chicco vardi ilk zamanlar buyudukce aman artik antilop yeter dedim sanirim 2 yasa dogruydu antilop aldim, bir hafta surmedi tepisirken antilopla birlikte hop yerlere indi bizim kucuk hanim.
hala chiccoyu kullaniyorum o yuzden.
Sen söyleyince baktım şuan da o nasıl fiyatlar yahu!Benim de chicco polly’di. şu an 1900 sıfırı mesela. Uçtu gitti fiyatlar
evet mama sandalyeleride çok ucuk, biraz iyisi olsun dersen en az 1400 cepten cikiyoBenim de chicco polly’di. şu an 1900 sıfırı mesela. Uçtu gitti fiyatlar
senin 2 tane oldugundan mi bilmiyorum ama cok sanki o kadar mamaBüyüdükçeden benim kastım bayağı 1 yaş
Benimkiler mi çok içmiş, anlamadım
Her hafta 3 kutu küçük, 2 kutu büyük bitirirdi.
şimdi tam uyanikken okudum da çok içmişler, deniz 1 yasindayken sadece 2 kez iciyodu birini sevdiginden oglen arasi sadece 90cc veriyodum birde yatarken.Büyüdükçeden benim kastım bayağı 1 yaş
Benimkiler mi çok içmiş, anlamadım
Her hafta 3 kutu küçük, 2 kutu büyük bitirirdi.
90 cc yi benimkiler 1 aylıkken içiyordu.şimdi tam uyanikken okudum da çok içmişler, deniz 1 yasindayken sadece 2 kez iciyodu birini sevdiginden oglen arasi sadece 90cc veriyodum birde yatarken.
ama denizde süte gec basladi 2 yasini gecerken sut icmeye basladi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?