• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

Bu arada benim küçük oğlan yine hasta, çatlıcam artık orta yerimden.
5 günde bir hasta mı olunur yahu, antibiyotik vermeden resmen iyileşmiyor ve inat ettim son üç hastalığında vermedim, tekrar nüksedip duruyor.

90 cc yi benimkiler 1 aylıkken içiyordu.
4 aylıkken 120 150 cc 2,5 saatte bir.

Ben de 2 yaşa kadar mama devam ettim hatta büyük oğlan daha fazla süre içti, evde kardeşi olduğu için.
1 yaştan itibaren 180 210 cc içiyorlardı günde 4 defa😂

Ah ellerimin dili olsa da konuşsa, her gece biberon yıkama seansım vardı 1 saati aşan.
Evde onlarca biberon, elde yıka yıka mahvoldu tırnaklarım kaynar suların içinde.
İşte frosch marka demiştim ya, çocuklar doğduklarından itibaren onların gıdaya temas eden şeylerine hep o markayı kullandım.

Ey gidi günler ey...
90 cc yi ben sussun diye veriyordum 😂🤦
buda mama hastasiydi versem sabah aksam icerdi ama 1 yastan sonra kisitladim cunku persentil tablosunun ustune cikmisti endokrine yonlendiriyorlardi, mamayi kesmek zorunda kaldim biraz.
mamayi kesince duzene girdi
benim 2 tane biberon vardi normal biberon yikamak icin bir deterjan vardi onla yikar kaynar suda kaynatirdim o kadar.
hic oyle saatlerce biberon yikamadim ne yalan soyliyim

5 günde bir hasta mı olunur yahu, antibiyotik vermeden resmen iyileşmiyor ve inat ettim son üç hastalığında vermedim, tekrar nüksedip duruyor.
allah allah neyi varki ya nasil bir bakteriyle karsilasti acaba

Yaa geçmiş olsun film niye böyle oluyo acaba zaten evde değilmi sürekli

Geçmiş olsun film.
Sağol khomyukcum.
Karantinamız bitip insan görmeye başladığımız anda yine hastalıklara başladık işte, ondan evde kapalı şekilde çok mutluydum ben😂
90 cc yi ben sussun diye veriyordum 😂🤦
buda mama hastasiydi versem sabah aksam icerdi ama 1 yastan sonra kisitladim cunku persentil tablosunun ustune cikmisti endokrine yonlendiriyorlardi, mamayi kesmek zorunda kaldim biraz.
mamayi kesince duzene girdi
benim 2 tane biberon vardi normal biberon yikamak icin bir deterjan vardi onla yikar kaynar suda kaynatirdim o kadar.
hic oyle saatlerce biberon yikamadim ne yalan soyliyim
Benim bebeler daima küçük, kilosu falan az olduğundan ve yemek yemediklerinden, aksine mama desteği önemliydi ihtiyaçları olan vitaminlet için.
Yoksa 1 tane muzla tüm günü geçiriyorlardı, öyle bir yemek sıkıntısı.

Valla herhalde 20den fazla biberonumuz vardı, het marka her çeşit, hem iki çocuk hem süt sağıp verme hem de tek beslenme mama olunca yetmiyordu bile.
Hele emzik, büyütene kadar rahat 500 tane falan almışızdır.
6 şar tane alırdım çocuk başı, ömrü 1 ay olmazdı dişleyip parçalıyorlardı.
Benim mutfak evyesinin yanında kuru biberon tezgahım, öbür tarafta kirliler için ayrı bekletme kabım senelerce durdu😂😂

Ne çekmişim ben ya, denizden şikayeti duymayayım bir daha😂

Yaa geçmiş olsun film niye böyle oluyo acaba zaten evde değilmi sürekli
Okula gidiyorlardı burcucum 1,5 aydır.
Zaten 1,5 aydır da doktordayız aynı şekilde, bu 4. Hasta olması bu sürede.

Pisler yahu vallahi billahi pisler, orayı burayı yalıyorlar, yemek desen yok anca makarna pilav, ondan sürekli hastalar.

Sağol khomyukcum.
Karantinamız bitip insan görmeye başladığımız anda yine hastalıklara başladık işte, ondan evde kapalı şekilde çok mutluydum ben😂

Benim bebeler daima küçük, kilosu falan az olduğundan ve yemek yemediklerinden, aksine mama desteği önemliydi ihtiyaçları olan vitaminlet için.
Yoksa 1 tane muzla tüm günü geçiriyorlardı, öyle bir yemek sıkıntısı.

Valla herhalde 20den fazla biberonumuz vardı, het marka her çeşit, hem iki çocuk hem süt sağıp verme hem de tek beslenme mama olunca yetmiyordu bile.
Hele emzik, büyütene kadar rahat 500 tane falan almışızdır.
6 şar tane alırdım çocuk başı, ömrü 1 ay olmazdı dişleyip parçalıyorlardı.
Benim mutfak evyesinin yanında kuru biberon tezgahım, öbür tarafta kirliler için ayrı bekletme kabım senelerce durdu😂😂

Ne çekmişim ben ya, denizden şikayeti duymayayım bir daha😂
denize emzik degistirtemezdim ben 🤦 agzinda olan yumusamis oluyodu heralde yenisini gece bile versem tukuruyodu 🤦
anca parcalanacak ememeyecek duruma gelecek ayni renk ayni desen emzik alinacak o zaman emecek hanim 🤦

denize emzik degistirtemezdim ben 🤦 agzinda olan yumusamis oluyodu heralde yenisini gece bile versem tukuruyodu 🤦
anca parcalanacak ememeyecek duruma gelecek ayni renk ayni desen emzik alinacak o zaman emecek hanim 🤦
Çok şükür kurtulduk bitti gitti, gerisini Ay tenli anne Ay tenli anne ve bebeklinick bebeklinick düşünsün.
Sen ben khomyuk eleği duvara astık😂

Dua mı bedduamı anlayamazsın ya bazen öyle birsey oldu 😃 sen gene Bi kaza kurşununa gidersin bence erkenden asma boşuna 😃 bebeklinick bebeklinick gel sarılalım :KK74: başa gelen çekilir zamanı gelince bizde böyle hava atarız inşallah 😁
Kız ben onun minicik ayaklarını yerim ya 😂
Sipalarim benim.
Allah im ağız tadı versin❤️

Yaaa Khomyuk Khomyuk ve senden yana ben çok çok çok umitliyim 😂😂😂 o elekler geri inecek yeniden unlar elenecek gibi

Ama evet Deniz yapmaz yapması icin dünyanın tersine dönmesi lazım 😂
Aa git deli misin🙂 Daha anca keyfim yerine geldi yüzüm güldü başa döncek göz var mı bende😄😄 Allah olmayana versin cicim🙃

Allah her isteyene, tez zamanda inşallah.
İstemeyeni de gölgelerin gücü adına korusun😂
Doğurmadan önce ben de kardeş güzel yeaa yalnız bırakmam demiştim🤣🤣 Feleğim şaştı oğlum sağolsun. Ki daha benimki yaramaz sınıfında bir çocuk da değil. Benim harcım birmiş doğurunca anladım. Bakacak takatim yok🥲🥲
Düşününce ürperiyorum ya, baştan meme yarası emzirme, 2-3 saatte bir uyanma. Diş ağrısı ağlamalı geceler. Hele o köpek dişleri. Ekgıda süreci yerden duvardan yemek silme, meme bıraktırma süreci, bez bıraktırma yerden kaka silerken çocuğa hislerini yansıtmama çaban. Çocuğu yatırıp sonra ağlamalar fln. İki yaş üç yaş sendromu. Isırıklar, el kadar bebeden yediğin dayaklar, sokakta sinir krizi geçirince makul kalıp krizi çözmeye çalışmalar. Ayyy daha anlatırken yoruldum. Bunları en baştan bi daha yaşayacak gücüm yok.
Sen rahatlamadan yapmışsın bak mantıklı. Zaten en zor zamanında bi tane daha büyür. Ama ben şimdi uykumu alıyorum, bir tık rahatım baştan o süt dönemine dönemem ayy

Doğurmadan önce ben de kardeş güzel yeaa yalnız bırakmam demiştim🤣🤣 Feleğim şaştı oğlum sağolsun. Ki daha benimki yaramaz sınıfında bir çocuk da değil. Benim harcım birmiş doğurunca anladım. Bakacak takatim yok🥲🥲
Düşününce ürperiyorum ya, baştan meme yarası emzirme, 2-3 saatte bir uyanma. Diş ağrısı ağlamalı geceler. Hele o köpek dişleri. Ekgıda süreci yerden duvardan yemek silme, meme bıraktırma süreci, bez bıraktırma yerden kaka silerken çocuğa hislerini yansıtmama çaban. Çocuğu yatırıp sonra ağlamalar fln. İki yaş üç yaş sendromu. Isırıklar, el kadar bebeden yediğin dayaklar, sokakta sinir krizi geçirince makul kalıp krizi çözmeye çalışmalar. Ayyy daha anlatırken yoruldum. Bunları en baştan bi daha yaşayacak gücüm yok.
Sen rahatlamadan yapmışsın bak mantıklı. Zaten en zor zamanında bi tane daha büyür. Ama ben şimdi uykumu alıyorum, bir tık rahatım baştan o süt dönemine dönemem ayy
Gerçekten yazmak bile çok yorucu.
İki çocuk aynı anda büyür söylemine asla katılmamakla beraber dediğin gibi rahata alışmadan çıkarmak çok ama çok avantajlı durum.
Çünkü tek çocukta günde 4 uyuyorsan o iki çocukla 2 ye düşüyor, hani tek yorgunluk ya da işle ikisi çıkmıyor asla yemekleri bile ayrı oluyor ama dediğin gibi 4 saatlik uykuya alışkın bünyeye 2 de pek koymuyor.
Ya da kendine maksimum 30 dk ayırabilen insan için, o 15 dk ya düşünce çok etkilenmiyor.

2 katı yorulma olsa da bünyenin tepkisi ‘aman sanki yaşıyordun, şimdi sürünüyorsun ne olacak’ modunda😂

Kardeş önemli bir olgu, ben kendi ablamdan yola çıkarak daima kardeş taraftarıyım.
Ha yapardım yapmazdım bilemem malum öyle isteklerim olmadı, başa geleni çektim sadece.
Fakat maddi manevi ve en önemlisi ruhsal olarak bir tamamlık yoksa da manası yok.
Hep dediğim şeydir, Allah dağına göre kar veriyor ve ciddiyim benim hayatımı başka bünye kaldırmaz, çoktan ölürdü.
İstemek yetersiz kalıyor işte, gerçeklik mevzusu aslolan.

Sırf ‘kendi için’ ikinci çocuğu doğurmayanları bencillikle suçluyorum ama bunun altında kendi geleceğini düşünme alt metni var.

Zaten öyle olan kimseler de, çocuğu yapılacaklar listesine bir tik atmak için yapmış oluyor.

Aman ne başını şişirdim😂
İlk çocuk için ne iyi yaptım diyemiyorum ama ikinci için bunu daima söylüyorum, onu da ekleyeyim😂

Back
X