- 31 Ekim 2013
- 20.957
- 69.556
- 40
olsun ya bizde de sosyla hayat sıfır ama tabii bizde borç gırtlakta o ayrısıf
ır sosyal hayatla: )
Heee desene kredi kartı var diye.Bizde kart mart yok bacımTrink para.Öyle olunca çarçur etmeye kıyamıyor insan:))Sorun bizde tabi. Galiba çok kazanıyoruz diye çok harcıyoruz.
1000 lira araba kredisi
825 kira
1500-2000 lira arası kredi kartı.
amin canım..amin canim Allah razi olsun. Rabbim herkesin huzurunu daim etsin
2 yıl kemer sıkıyoruz ev alıcz işallaholsun ya bizde de sosyla hayat sıfır ama tabii bizde borç gırtlakta o ayrı
Nasıl yani 6000 lira alıyosunuz kenara para atamıyosunuz,bize maşallah o zaman hiç kimseden 1 kuruş destek almadan eşimin 2 bin lira maaşıyla dükkan ve araba aldık nasıl dersen bayramdan bayrama toplu kıyafet alışverişi,diğer zamanlar gerektikçe mesela şu anda 2 kızımında 2 şer tane pantolonu var eşiminde 2 tane onlarda doğum günü babalar günü hediyesi beni sorarsan o konuya hiç girmeyelim bazen biraz rahat olalım diyoruz ama o zamanda kuruş kalmıyo tabiyki yemekten hiç kısmayız çocuklarımız var sonuçta.Bunu cok ciddi olarak soruyorum lutfen yanlis anlamayin. Nasil geciniliyo yani ben biz esimle inanmicaksin amabi kurus kenara atamiyoruz ki evimize giren para6 bin civari vallahi deli olucam.bereketsiz mi ne paramiz
Bunu cok ciddi olarak soruyorum lutfen yanlis anlamayin. Nasil geciniliyo yani ben biz esimle inanmicaksin amabi kurus kenara atamiyoruz ki evimize giren para6 bin civari vallahi deli olucam.bereketsiz mi ne paramiz[/QUO
inşallah ccanım.. Allah yardımcınız olsun2 yıl kemer sıkıyoruz ev alıcz işallah
canim rakamdan ziyade bence paranin bereketli olmasi onemli ben onu gordum. (Ailecek evde herkes namaz kilar. Bu soyledigimi baska taraflara cekenler olacaktir ama bir evin icinde bereket ve gonul huzuru icin bence olmazsa olmaz bisey. Ben yapamiyorum o ayri)
Bizim eve giren para onlardan kat be kat fazla ama inan eve yapilacak alinacak seyleri surekli erteliyorum.
esi sigara iciyordu. Aylik 300 lira en az onu birakti. Ben marketten alisveris yapiyorum. Tembellik edip pazara gitmiyorum. Kadin pazardan alisveris yapiyor. He en buyuk avantajlari istanbulda degiller. Cocugun servis olayi yok. Esinin ogle yemegi isyerinde. Alacagi bir seyi planli aliyorlar. Mesela en son tv aldilar benimkinden pahali ama en fazla miktarda takside boldurup onun taksidi bitene kadar baska birsey almadilar esya olarak. Ben ugrasamadigim bekleyemedigim icin devlet hastanesine gitmiyorum. Onlar takip edip sira alip devlet hastanesine gidiyorlar. Baba cocugu alir arada sinemaya goturur. Biz istanbulda zamansizliktan sinemaya gidemiyoruz mesela. Aksam yuruyuse cikarlar alirlar cekirdeklerini. Esimle aksam yuruyusu yapmak kadar ozendigim bisey var mi evliligimde hatirlamiyorum. Hic yapamamisizdir. Sohbet muhabbet gule eglene yuruyup gelirler. Kiyafet markali olmaz ama inan gayet secici ve şik olur her daim ki es hergun farkli bir beyaz gomlek giymesi gereken nezih bir ortamda calisiyor.
sutunu alir kendisi mayalayip yogurt yapar. Cocugun tableti vardir ama ipad degil de 150 200 liralik birseydir. Yani makul alip hicbirseyden eksik yasamiyorlar canim
bu arada masallah diyin. Cunku cok yakinim. Rabbim kimseye gecim darligi vermesin.
Aklima gelenler bunlar.
iyi niyetinize istinaden yazdim. Daha onceki yorumda alintiladigim arkadas gecinen varsa gulerim ederim diye dalga gecmis. Uslup hic hos degildi ona istinaden bu tanidigimin ornegini vermistim ama arkadas yaptigi uslup yanlisini anlamak yerine daha da cirrkinlesmis neyse....
Biz 7000 lira ile 2 kişi anca geçiniyoruz. Artmıyor yani, biriktiremiyoruz.
Sorun bizde tabi. Galiba çok kazanıyoruz diye çok harcıyoruz.
1000 lira araba kredisi
825 kira
1500-2000 lira arası kredi kartı.
benim gelirim sizlerin altında.ben de ev kredisi ödüyorum 1500 ve etüt 500.e bizde aynı 5500 tl ortalama para girior ev kredisi araba kredisi işe git gel benzin parası kredi kartı derken bitio ha keyfi harcamalarımız olmuomu oluo ama birikim yapamıoruz bizdede bereket yok sanırım ya bide şöyle bişey var insanın geliri kadar gideri oluo 10 bin tl gelirin olsa 10 bin harcıosun ama 1000 tl çocuklu bi aile için zor hemde çok zor bence
benim gelirim sizlerin altında.ben de ev kredisi ödüyorum 1500 ve etüt 500.
sonuçta aileden kalan bişey yok krediye dayanıyoruz.
sizlerin de kredi borçları varmış.
yalnız 7000 tl gelir baya baya iyi bir rakam canım.yanlış anlama da 2 kişiyken biriktirememeniz çok harcadığınızı gösteriyor.kendinin de dediğin gibi maaşlara güvenip düşünmeden yaptığınız alışveriş yemek eğlence vs. vardır çok sanırım.
yani 1000 tl ile geçim 1000 tl ye göre olacaktır.kim ne derse desin hergün evinde etli sütlü yemek yapamaz bu insanlar.
ayda bir kere yemeğe çıkabilir belki o da.
ne bileyim öyle kolay kolay özel hastaneye gidemez.
bi markete gittiğinde sepetine istediği her ürünü düşünmeden atamaz.
hani ıvır zıvırları bazen düşüncesizce doldururuz ya.sonra kasada bi bakarız 100 bi bakarız 150 tl fatura.
demek istediğim her harcamayı süzgeçten geçirmek zorunda kalır.
ha ben de bol keseden yaşamıyorum yanlış anlaşılmasın.
kendim de harcamaları kontrol altında tutmak durumundayım.ama çok şükür yine de çocuğumu bişeyden mahrum bırakmıyorum isteklerini alabiliyorum.
ne bileyim mecbur kaldık özelde eşimi ameliyat ettirdik.borçla da olsa ödeyebildim.kendim keza öyle.borçla da olsa tedavilerimi yaptırdım.ama o borçları yapabilmek içni bile belirli bir maaş gelirine sahip olmak lazım.
hele şimdi iki bebek hazırlığı yapıyorum.üzerime hiçbişey almadım.tüm harcamaları kıstım ki bebeklerin ihtiyaçlarını alıp ödeyebileyim.
hayatın ne zaman ne getireceği belli olmuyor işte.sürpriz masrafları karşılayabilecek esneklikte bir gelirin olması ailelerin borç batağına düşmeden ele güne muhtaç olmadan evlerini döndürebilmeleri açısından şart.
En mantıklısı kendin denemen arkadaşım. Çalışırken sadece 1000 Tl niz varmış gibi yaşa 2 ay ve bak duruma.daha oncede konu acmıstım ısı bırakmak ıstıyorum ama maddı olarak cok zorlanıcagımız ıcın bırakamamıstım.evımız ınsaat halındeydı bıttı cok sukur ve kıraya verdık.sıze sorum ayda 1000 lırayla gecınebılen var mı.uc kısılık aıleyız elektrık su telefon bebegımızın maması bezı falan cok mu zorlanırız sızce.bana bu sekılde gecınen cok kısı varmıs gıbı gelıyo ama esımı ınandıramıyorum.bıde sıze sorayım dedım.bu arada oyle gezıp tozma alısverıs falan yaptıgımız yok yanı keyfı bısey harcamıyoruz.cevaplarınız ıcın tesekkurler
senin borcun diğer arkadaşa göre daha çok.iki kredi borcu ödüyormuşssun.gerçi ödeme miktarları çok yüksek değilse tabi biraz biriktirseniz iyi olur.çok haklısın canım biliorum çok harcıorz ama napıosunuz die sor hiç ne birikim ne öyle aşırı gezme tozma ilerde Allahım nasip ederse bizde çocuk yapmayı istiyoruz özellikle onlar olunca sıkıntı çekmemek için şimdiden birikim yapmak lazım ama sanırım birazda şey işte öğrencilik bitio maddi sıkıntı bitincede maaşı ele alınca biraz doymak istio insan ama doşumsuzuz o bi gerçek