açıkcası benim de mutfak masrafım baya tutuyor ki lüks tüketim yok içinde.Istanbulda yasiyorum. Dun pazara gittik domates 3 lira karnibahar 5 lira aklimda kalanlar bunlar. Biraz sebze yesillik meyve aldik 50 lira tuttu. Sonra markete gittik, sut yumurta peynir vs kahvaltilik 1 tavuk biraz kiyma pirinc falan yani klasik mutfak alisverisi yaptik 120 de o tuttu. Icinde ne temizlik malzemesi var ne yag seker gibi buyuk ihtiyaclar. Ustelik her seyin indirimde olanini tercih ediyorum. Sarkuteri urunleri (sucuk salam vs) abur cubur girmez eve. Valla ben anlamiyorum cidden sirf ekmek su kahvaltilik bile tutuyor dunya kadar...
Ben Akdeniz de yaşıyorum,istanbulda pazar ürünleri bu aralardan geliyor galiba o yüzden pahalıdır diye tahmin ediyorum aracı,nakliye parası vs,mutfak alışverişini haftalık mı yapıyorsun kuru bakliyat gibi bunları aylık yapsan küçük boyundan değil de büyük boyundan alsan küçük boylar her zaman pahalı olur,deterjanıda en büyük boylarından alsan uzun süre gider!tuvalet kağıdı falan bunların en büyük boylarını alsan her zaman almak zorunda kalmazsın.
açıkcası benim de mutfak masrafım baya tutuyor ki lüks tüketim yok içinde.
yumurta yoğurt süt peynir alsan sadece 50 tl bırakman lazım markete.
yani bizim rutin almaya çalıştıklarımızı sanırım seyrek almamız durumunda market giderimiz düşecektir.
benim de aylık 600-700 civarı hepsi dahil.kasap ta dahil.yani en son böyleydi:))
ki ben de indirimli ürün alırım,et ürünlerini az tüketecek kadar alırım,sebzeyi pazardan alırım,hazır gıda almam-ya da nadir alırım- ev yemeği pişer sürekli evde.
bu işin bir püf noktası var ya bakalım ben de anlamadım.
tek tahminim işte en temel besinlerin bile rutinde alınamıyor olması ve bu şekilde geçiniliyor olması.
galiba biz de öyleyiz.Bi de yazmamisim ama bizim kuru fasulye mercimek bulgur bal esimin ailesinden gelir, zeytinyagi ve zeytin annemden. Luks tuketim sayilirsa benim kolam var o kadar :) tabi evde cocuk olunca mecbur az da olsa kirmizi et aliniyor corbalarina falan koyuyorum. Kahvaltilik alınıyor yine ve peyniri falan bilindik markalardan aliyorum yine kendimce indirimli olanlarini secmeye calisiyorum. Temizlik malzemelerini hep indirimde takip edip buyuk boy alirim hatta indirim saglamsa stok yaparim sampuani falan. Ama mesela ana ogun olarak makarna ya da pilav yapmiyorum kilo takintim var, mutlaka balik tavuk sebze ya da en azindan salata olmali.
Sanirim ben giyimden ve ev ihtiyaclarindan kistigimi komple bogaza harciyorum....
galiba biz de öyleyiz.
komple harcamak derken de işte senin izah ettiğin kadar ancak.
tabiki tek çeşitle de peynir ekmekle de öğün geçiştirdiğimiz olur ama bu haftada 4-5 gün değil.
tabi bu şekilde yazıyorum yanlış anlaşılmak istemem.
masrafların içeriklerini konuşurken bu detaylara geldik.
hani mevzu biz herşeyi alırız yeriz değil aman sakın kimse yanlış anlamasın.
rutinde ev masrafı nedir onu izaha çalışıyoruz.
gerçi bunların konu sahibine bi faydası olur mu bilmiyorum ki hiçbirine dönüş yapmıyor.
biraz kendi kendimize konuşur gibi olduk.
aynen canım ya.nerde öyle sofralar.Aynen oyle, bu kadar detay vermemin nedeni her gun biftek, antrikot yemiyoruz, karidesler kalamarlar ucusmuyor sofrada. Bildiginiz klasik yemekler iste, fasulye pilav, bezelye, ispanak, tavuk, balik vs. Biraz kahvaltiligi fazla aliyor olabilirim kendi adima cunku hem kahvaltida hem oglen tuketiyorum cogu zaman. Ve gercekten market alisverisimi dusurmek istiyorum, esim ek is aliyor gece yarilarina kadar yazim duzeltiyoruz 3-5 kurus kazanacagiz diye, buna ragmen guzelim indirimlerden bi gocuk alamadim kendime
Istanbulda yasiyorum. Dun pazara gittik domates 3 lira karnibahar 5 lira aklimda kalanlar bunlar. Biraz sebze yesillik meyve aldik 50 lira tuttu. Sonra markete gittik, sut yumurta peynir vs kahvaltilik 1 tavuk biraz kiyma pirinc falan yani klasik mutfak alisverisi yaptik 120 de o tuttu. Icinde ne temizlik malzemesi var ne yag seker gibi buyuk ihtiyaclar. Ustelik her seyin indirimde olanini tercih ediyorum. Sarkuteri urunleri (sucuk salam vs) abur cubur girmez eve. Valla ben anlamiyorum cidden sirf ekmek su kahvaltilik bile tutuyor dunya kadar...
hak vermemek elde değil 300 tl lik şirketin verdiği sodekso yemek kartı var market alışverişinde geçiyor.. indirimleri takip edip alıyorum.. bebek bezi- sütü- hazır su- yumurta - yoğurt- sıvıyağ- şeker- çay - salça- bakliyat- deterjan bunlar ana malzemeler bunlarla bile sodekso bitiyor.. bir ay kahvaltılık ve genel gıda alıyorum bir ay deterjan ve et tavuk..
daha bunun pazarı var. semt pazarına gittim 30 tl ye ıspanak pırasa soğan patates maydanoz dereotu roka havuç mor lahana aldım geldim... daha meyvesi var yemekliği var... rahat 50 tl harcanır her hafta yani
aklım şaştı
Eğer öyleyse kendimi boşuna yormayayım desene, gündüz gözüyle yıkayayım çamaşırlarımı :)Evet dilekçe veren komşularımız var o yüzden biliyorum tarife değişikliği yapılmadan olmuyor.
:) yoruma bak cevap vereimmi muhattap olmayayim mi karar veremedim ne yazmisim ne yazilmisPedagoglar çalışmıyo sanki 2 yıl :)
sizin alacak anneniz varmış olmayanlar napsın mecbur çalışılacak ben 1yıldan fazla ara veremem mesela..
Ben yorumumda garip bi durum göremedim kötü niyetle de yazmadım..muhattap olmayacaksan alıntılama..:) yoruma bak cevap vereimmi muhattap olmayayim mi karar veremedim ne yazmisim ne yazilmis
yok malesef ama avon falan yapmayı dusunebılırımEvde yapip satabileceginiz biseyler olabilir mi? Mesela el isi yapip satmak gibi boylelikle daha kolaylik olabilir