gecım sıkıntısı

1000TL çok zor ama imkansız değil. Kısıtlı kıyafet alımı,kısıtlı gezme kısacası sıkıntılı bir yaşamınız olabilir. Asıl önemli olan bir şey var,annemler kiracılardan çok çektiği için uyarmak istiyorum. Kiracınız 1-2 ay bile kira ödemeyi aksatsa krediniz sekteye uğrar. Ben bankalardan çok korkuyorum nedense. Lütfen bunu da hesaba katın. Bir de aylık faturalarınızı aşağı yukarı hesaplayın,market alışverişinizi,telefon tutarınızı,bebeğin masraflarını... Herşeyi tek tek yazıp tutara bakın

Uzun sure degilse idare edilir nolcak sanki huzurlu olduktan sonra.yillar yili devam edecekse katlanamazsiniz.olsun yinede hayat sizi olgunlastirir esinizle daha cok sarilirsiniz.

ben şuan evli değilim maaşım bin tl ama bekar halimle ay sonu ucu ucuna geliyor Allah korusun çocuğunuz bi hastalansa zaten ilacıydı hastanesiydi getiri götürü yediği içtiği 200 300 lira ediyor geçinirsiniz bin lirayla ama kimse hastalanmayacak ekstrem bir durum olmayacak bence en az bir altı yedi ay çalışın ve maaşınızı olduğu gibi bir kenara ayırın hem bin tl ile geçinilir mi geçinilmez mi onu görürsünüz hem de bir birikiminiz olur kenarda.

Geçinilir ama ucu ucuna. Biraz zorlanırsınız çünkü bebeğiniz de varmış.

Gecinmekten ne anladiginiza bağlı.
Açlık sınırı 1300 lira diye biliyorum ben.
Milyonlarca insan var 750tl ile gecinen.evli ve coxuklari var.1300 lira alanlar cok az.bu hayatta yokluk gormessen tepe taklak gidersin.illa herkese kiymeti ogretir.zaman usta oyle zalimdirki kafana vura vura ogretir.

o zaman size iyi gulmeler hanimefendi. 1000 lira ile benden daha guzel gecinen yakin bir akrabami biliyorum. Hatta asgari ucret. Yani bin liranin da altinda bir parayla geciniyorlar. Ben ihtiyaclarimi surekli ertelerken o hanim planli bir sekilde yapacaklarini yapiyor. Bir de cocuklari var ev kendilerinin.

calıstıgım zaman cocugum sureklı hasta oluyo hastanelere yattık cıktık o derece.uyku duzenı yeme ıcme duzenı sıfır.calıstıgım halde yıllardır bısey alamadım kendıme.hep fedakarlık ettım yınede yaranamadım.cocugum buyuyo ve ben herseyını kacırıyorum ona haksızlık ettıgımı dusunuyorum cunku 3 yasından ıtıbaren zaten hep krestı okuldu lıseydı derken ayrı kalacagız bende hep calısıcam en azından dıyorum en cok ıhtıyacı oldugu zaman yanında olayım bebegımın.saglıklı anne sevgısıyle dolu bı evlat yetıstıreyım.ıkıncı cocuguda dusunmuyorum hıc bızaman.tek evladım var dıyorum.ote yandan maddı sıkıntı.sız olsanız napardınız.bu arada memur degılım

sen masraflarınızı alt alta topladığında karşına ne çıkıyor?
mama bez filan herşey dahil.
o rakama göre karar ver.
rakam düşük tabi bu bir gerçek.
zorlanacağınız zamanlar olacaktır.antalya da kışın nasıl ısınılıyor bilmiyorum klima mı kullanıyorsunuz ,kışın masraf artabilir.
ekstradan bir hastalık durumunda ,ne bileyim bi eşya arızası durumunda bile insanın bütçesi şaşırıyor.
evden yapabileceğin elişi gibi bir ek gelir getiren iş edinsen en azından mutfak masrafını çıkartırsan rahat olabilir.
illa çıkıcaksan işten bunu da düşün.

Ekstra bişey çıksa, kiracı bir ay kira ödemese ya da ev boş kalsa tepe taklak gelirsiniz. Çocuğun ihtiyacı sadece mama bez değil, büyüyor bu çocuk. Kıyafeti var ayakkabısı var. Sizinde ihtiyacınız sadece karın doyurmak değil. Gezmek, ara sıra hava almak, bir akşam dışarda yemek de ihtiyacınız. Fizyolojik ihtiyaçlarınızın dışında psikolojik ihtiyaçlarınızı da düşünmelisiniz. Yoksa ruh sağlığınız bozulur.
Bununla geçinmek zorunda olanları ayrı tutuyorum ancak çalışma imkanı varken işten çıkıp kendini sıkıntıya sokma olayını hiç anlamıyorum.

calıstıgım zaman cocugum sureklı hasta oluyo hastanelere yattık cıktık o derece.uyku duzenı yeme ıcme duzenı sıfır.calıstıgım halde yıllardır bısey alamadım kendıme.hep fedakarlık ettım yınede yaranamadım.cocugum buyuyo ve ben herseyını kacırıyorum ona haksızlık ettıgımı dusunuyorum cunku 3 yasından ıtıbaren zaten hep krestı okuldu lıseydı derken ayrı kalacagız bende hep calısıcam en azından dıyorum en cok ıhtıyacı oldugu zaman yanında olayım bebegımın.saglıklı anne sevgısıyle dolu bı evlat yetıstıreyım.ıkıncı cocuguda dusunmuyorum hıc bızaman.tek evladım var dıyorum.ote yandan maddı sıkıntı.sız olsanız napardınız.bu arada memur degılım

ya ben bıraz da aılelere guvenıyorum cocugumun kıyafetını falan alırlar arada bez mama falanda alıolar çalıstıgım halde calısmasam daha cok alırlar heralde.kıranın aksayacagını sanmıyorum cunku ıkı senelık senet var elımızde her ay ıcın.

Milyonlarca insan var 750tl ile gecinen.evli ve coxuklari var.1300 lira alanlar cok az.bu hayatta yokluk gormessen tepe taklak gidersin.illa herkese kiymeti ogretir.zaman usta oyle zalimdirki kafana vura vura ogretir.
Açlık sınırı bir kavramdır. Icerigini okur ogrenirsiniz arzu ederseniz.
2015 yılı için devletin belirlediği rakam bu.
Yoksa ben çoook zenginim, denizde kum bende para:)

Çocuğuyla kaliteli vakit geçiren bir sürü çalışan anne var. Çocuğu sürekli hasta olan da bir sürü ev hanımı anne var. Siz işten çıkınca çocuğunuzun sağlığı düzelmezse nasıl karşılayacaksınız hastane masraflarını, ilacını ıvır zıvırını?
Maddi durum yeterli olur çocuk için işten çıkmayı anlarım ama şu durumda ben çocuğumu düşünerek işten çıkmazdım açıkçası.

1000 tl lik bütçe uzun vadede sıkıntılı bir rakam dediğin gibi.
bir ay bir aksama olsa giderler artsa,kredi kartına yüklenecekler veya elden borç bulacaklar bi daha da o borcu kapatmak çok zorlayacak.hayat gerçekten çok pahalı.
1000 tl ile güle oynaya geçinebilen aile yoktur,hep bişeylerden hattan herşeyden feragat ederler.
bi de ev kiraysa çocuk 2-3 taneyse durumları çok zor.
o kadınlar mecbur evlere temizliğe filan gidiyorlar sizler de görüyosunuzdur çevrenizde.en azında 300-500 eve fazla nasıl para sokabilirimin peşine düşüyorlar.
illa bir ek gelir bulmaya çalışıyorlar bir süre sonra.

21 milyon asgari ücretli var 1.000 tl alan eşleri ve ek geliri olmayan 15 milyon insan olsa geçiniyolar mı bilemiyorum. Evin kredisi ne zaman bitiyor.

peki ısınma şekliniz nedir
eğer
ıssızlık maası almıcam cunku ıstıfa edıcem.evın kırası ıle kredıyı odeyecegız.gerıye kalan 1000 tl.antalyada yasıyorum
doğalgaz ise zor gibi
bizim doğalgaz, diğer faturalar telefonlar falan neredeyse 500 falan tutuyor da
neden bırakmak istiyorsunuz işi?

Aileye guvenmek olur mu? Ne zamana kadar böyle olabilir? Neden daha kaliteli yasamak yerine bu hayatı seciyorsunuz?
Mesleginiz nedir sizin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…