gecım sıkıntısı

o zaman size iyi gulmeler hanimefendi. 1000 lira ile benden daha guzel gecinen yakin bir akrabami biliyorum. Hatta asgari ucret. Yani bin liranin da altinda bir parayla geciniyorlar. Ben ihtiyaclarimi surekli ertelerken o hanim planli bir sekilde yapacaklarini yapiyor. Bir de cocuklari var ev kendilerinin.

Ben inanmıyorum siz inanıyorsunuz niye ispata gerek duydunuz ki? Ben yaşadığım şeyi biliyorum. Asgari ücretten yüksek alıyorum. Kaldı ki hiç bir lüksümüz yok.
1000 tl ile planlı ve her istediğini yapan birine ben inanmıyorum. Günümüz şartlarında bana göre çok ütopik bir düşünce bu.

Konunun başlığı bile 'geçim sıkıntısı'. Yani kendisi zaten farkında yaşayacağı şeyin. Herkesin kendi kararı bundan sonrası başkasını ilgilendirmez.

Eğer en azından 2-3 bin gibi bir rakam olsaydı, geçinilenilir ama 1 le zor. Ucu ucuna yalnızca. Kreş bakıcı masrafı şimdilik sıkıntı, çocuk devlet okuluna gittiğinde biraz daha rahatlık olur ya da bakıcının saatleri düşer. Alacağınız maaşın bir kımı yine kalır yanınıza. Ama ileride çocuğun da istekleri gereksinimleri olacak . Bunları 1000 tl yle karşılayamazsınız. Eşinin maaşı yükselmeyecekse, senin de çalışman daha mantıklı.

bir de yalnızca bir tavsiye olarak söyleyeyim; tek çocuk olup iyi ki tek çocuğum diyeni az. Ben ikinciyi geciktirdiğim için çocuğumun yalnızlaştığını fark ediyorum. Biraz daha sıkıntıyla belki, sizin de çalışmanızla ama bir kardeşi daha olması çocuğunuza ileriki hayatı için çok büyük bir destek olur. Ama mesajları okumadım, hayat ve sağlık şartları ya da ruh durumu da önemli tabi. En iyi bir çocuğa bakabiliyorsanız, o zaman 1 çocuk idealdir sizin için.

Hayat standartları düşmüyor sürekli yükseliyor. Hiç çalışmamayı düşünüyorsanız eşinizin maaşının iyi seviyede olması lazım kaldı ki çocuk büyüdükçe masrafı da artar öyle de bir durum var.

Eltim de çalışmıyor gerçi onun çalışmaması keyiften, rahatına düşkün bir insan çünkü. Ama sürekli o yok, bu yok, şu eskidi diye dillendiren, etrafından medet uman biri ( büyük eltim evine televizyon aldı diye kızmışlardı, kendileri yardıma muhtaç oldukları için)

Misal basit bir örnek; başka bir semte taşındılar gene İstanbul içi, 15 günde bir çoluk çombalak büyük eltime giderler alışamadılar daha, canları sıkılıyor 1 hafta kalırlar neden kalıyorlar? Gidiş dönüş toplamda 60 tl yol parası ediyor hemen dönseler zarar, kalacaklar ki evin masrafından kısarak çıkaracaklar. Yani hep ince hesaplar..

Velhasıl kelam ben sağlık problemleri dışında, tek kişinin maaşı 2 kişiyi rahatça geçindirmediği sürece çiftlerin birlikte çalışmaları taraftarıyım çünkü hayat çok zor. :KK43:

calıstıgım zaman cocugum sureklı hasta oluyo hastanelere yattık cıktık o derece.uyku duzenı yeme ıcme duzenı sıfır.calıstıgım halde yıllardır bısey alamadım kendıme.hep fedakarlık ettım yınede yaranamadım.cocugum buyuyo ve ben herseyını kacırıyorum ona haksızlık ettıgımı dusunuyorum cunku 3 yasından ıtıbaren zaten hep krestı okuldu lıseydı derken ayrı kalacagız bende hep calısıcam en azından dıyorum en cok ıhtıyacı oldugu zaman yanında olayım bebegımın.saglıklı anne sevgısıyle dolu bı evlat yetıstıreyım.ıkıncı cocuguda dusunmuyorum hıc bızaman.tek evladım var dıyorum.ote yandan maddı sıkıntı.sız olsanız napardınız.bu arada memur degılım

Kendinize göre haklı olabilirsiniz ama 1000 tl ile hakikaten zor geçinirsiniz kendinize bir şey almayı bırakın çocuğunuza bile zorlanırsınız Allah korusun hastalansa ki hastalanıyor diyorsunuz onun hastanesi ilacı vs vs çok zor ben sizin yerinizde olsam biraz daha sıkarım dişimi bir arkadaş ta yazmış biraz çalışın aldığınız parayı köşeye atın yokmuş gibi düşünün bakalım o gelen 1000 tl ile geçinebilecek misiniz? yapabiliyorsanız çıkarsınız işten, bu arada kiradan gelen ücreti kredimizi ödeyeceğiz demişsiniz kiracılara güvenerek hareket etmeyin herkes aynı olmayabiliyor herkes zamanında veremiyor kirasını sizin ki şakaya da gelmez banka sonuçta günü geçince faiz üstüne faiz :KK43: Allah yardımcınız olsun :KK51:

Şu anda bende antalya dayım burda geçinmek çok zor sırtımızı dayayacak bir aile büyügümüz bile yok eşim işçi çalıştığı kadarını alıyo calışamadıgı günler alamıyor ev kirası elektirik su faturası derken para nereye gidiyor anlamıyorum ben senin yerinde olsam çalışmayı bırakmam. Bende kendime göre bir iş bulsam çalışmayı düşünüyorum

mümkün değil.. yani şöyle olsa ; kira , elektrik, su , doğalgaz faturalarınız ödense geriye artan 1000 tl olursa muhakkak ama diğer türlü hele ki bebek varsa ... sihirbaz olması lazım eşinizin o parayla geçindirebilirse sizleri. sizlerinde bazı üstün güçleri olmalı.

1000 lira ile geçinemezsiniz, ölmez sağ kalırsınız o ayrı ama geçinmek diyemeyiz biz buna. Yazık çocuğunuzun beslenmesi eksik kalır, elinizde fırsatınız varmış çalışın bence.

1000 tl nin icinde kira masrafi var mi? Eviniz kiradaysa siz nerde oturuyorsunuz?

daha oncede konu acmıstım ısı bırakmak ıstıyorum ama maddı olarak cok zorlanıcagımız ıcın bırakamamıstım.evımız ınsaat halındeydı bıttı cok sukur ve kıraya verdık.sıze sorum ayda 1000 lırayla gecınebılen var mı.uc kısılık aıleyız elektrık su telefon bebegımızın maması bezı falan cok mu zorlanırız sızce.bana bu sekılde gecınen cok kısı varmıs gıbı gelıyo ama esımı ınandıramıyorum.bıde sıze sorayım dedım.bu arada oyle gezıp tozma alısverıs falan yaptıgımız yok yanı keyfı bısey harcamıyoruz.cevaplarınız ıcın tesekkurler
1500 maaşla bebek büyütüyoruz kira ve faturalar ödüyoruz yanı sıra birikim yapıyoruz.kişilere bağlı

calıstıgım zaman cocugum sureklı hasta oluyo hastanelere yattık cıktık o derece.uyku duzenı yeme ıcme duzenı sıfır.calıstıgım halde yıllardır bısey alamadım kendıme.hep fedakarlık ettım yınede yaranamadım.cocugum buyuyo ve ben herseyını kacırıyorum ona haksızlık ettıgımı dusunuyorum cunku 3 yasından ıtıbaren zaten hep krestı okuldu lıseydı derken ayrı kalacagız bende hep calısıcam en azından dıyorum en cok ıhtıyacı oldugu zaman yanında olayım bebegımın.saglıklı anne sevgısıyle dolu bı evlat yetıstıreyım.ıkıncı cocuguda dusunmuyorum hıc bızaman.tek evladım var dıyorum.ote yandan maddı sıkıntı.sız olsanız napardınız.bu arada memur degılım
Evlilik tazminatı alabilme imkanınız yok mu? Evlendikten sonra mı girmiştiniz mevcut işinize?

Bunu cok ciddi olarak soruyorum lutfen yanlis anlamayin. Nasil geciniliyo yani ben biz esimle inanmicaksin amabi kurus kenara atamiyoruz ki evimize giren para6 bin civari vallahi deli olucam.bereketsiz mi ne paramiz
canim rakamdan ziyade bence paranin bereketli olmasi onemli ben onu gordum. (Ailecek evde herkes namaz kilar. Bu soyledigimi baska taraflara cekenler olacaktir ama bir evin icinde bereket ve gonul huzuru icin bence olmazsa olmaz bisey. Ben yapamiyorum o ayri)
Bizim eve giren para onlardan kat be kat fazla ama inan eve yapilacak alinacak seyleri surekli erteliyorum.
esi sigara iciyordu. Aylik 300 lira en az onu birakti. Ben marketten alisveris yapiyorum. Tembellik edip pazara gitmiyorum. Kadin pazardan alisveris yapiyor. He en buyuk avantajlari istanbulda degiller. Cocugun servis olayi yok. Esinin ogle yemegi isyerinde. Alacagi bir seyi planli aliyorlar. Mesela en son tv aldilar benimkinden pahali ama en fazla miktarda takside boldurup onun taksidi bitene kadar baska birsey almadilar esya olarak. Ben ugrasamadigim bekleyemedigim icin devlet hastanesine gitmiyorum. Onlar takip edip sira alip devlet hastanesine gidiyorlar. Baba cocugu alir arada sinemaya goturur. Biz istanbulda zamansizliktan sinemaya gidemiyoruz mesela. Aksam yuruyuse cikarlar alirlar cekirdeklerini. Esimle aksam yuruyusu yapmak kadar ozendigim bisey var mi evliligimde hatirlamiyorum. Hic yapamamisizdir. Sohbet muhabbet gule eglene yuruyup gelirler. Kiyafet markali olmaz ama inan gayet secici ve şik olur her daim ki es hergun farkli bir beyaz gomlek giymesi gereken nezih bir ortamda calisiyor.
sutunu alir kendisi mayalayip yogurt yapar. Cocugun tableti vardir ama ipad degil de 150 200 liralik birseydir. Yani makul alip hicbirseyden eksik yasamiyorlar canim
bu arada masallah diyin. Cunku cok yakinim. Rabbim kimseye gecim darligi vermesin.
Aklima gelenler bunlar.
iyi niyetinize istinaden yazdim. Daha onceki yorumda alintiladigim arkadas gecinen varsa gulerim ederim diye dalga gecmis. Uslup hic hos degildi ona istinaden bu tanidigimin ornegini vermistim ama arkadas yaptigi uslup yanlisini anlamak yerine daha da cirrkinlesmis neyse....

Biz 7000 lira ile 2 kişi anca geçiniyoruz. Artmıyor yani, biriktiremiyoruz.

canim rakamdan ziyade bence paranin bereketli olmasi onemli ben onu gordum. (Ailecek evde herkes namaz kilar. Bu soyledigimi baska taraflara cekenler olacaktir ama bir evin icinde bereket ve gonul huzuru icin bence olmazsa olmaz bisey. Ben yapamiyorum o ayri)
Bizim eve giren para onlardan kat be kat fazla ama inan eve yapilacak alinacak seyleri surekli erteliyorum.
esi sigara iciyordu. Aylik 300 lira en az onu birakti. Ben marketten alisveris yapiyorum. Tembellik edip pazara gitmiyorum. Kadin pazardan alisveris yapiyor. He en buyuk avantajlari istanbulda degiller. Cocugun servis olayi yok. Esinin ogle yemegi isyerinde. Alacagi bir seyi planli aliyorlar. Mesela en son tv aldilar benimkinden pahali ama en fazla miktarda takside boldurup onun taksidi bitene kadar baska birsey almadilar esya olarak. Ben ugrasamadigim bekleyemedigim icin devlet hastanesine gitmiyorum. Onlar takip edip sira alip devlet hastanesine gidiyorlar. Baba cocugu alir arada sinemaya goturur. Biz istanbulda zamansizliktan sinemaya gidemiyoruz mesela. Aksam yuruyuse cikarlar alirlar cekirdeklerini. Esimle aksam yuruyusu yapmak kadar ozendigim bisey var mi evliligimde hatirlamiyorum. Hic yapamamisizdir. Sohbet muhabbet gule eglene yuruyup gelirler. Kiyafet markali olmaz ama inan gayet secici ve şik olur her daim ki es hergun farkli bir beyaz gomlek giymesi gereken nezih bir ortamda calisiyor.
sutunu alir kendisi mayalayip yogurt yapar. Cocugun tableti vardir ama ipad degil de 150 200 liralik birseydir. Yani makul alip hicbirseyden eksik yasamiyorlar canim
bu arada masallah diyin. Cunku cok yakinim. Rabbim kimseye gecim darligi vermesin.
Aklima gelenler bunlar.
iyi niyetinize istinaden yazdim. Daha onceki yorumda alintiladigim arkadas gecinen varsa gulerim ederim diye dalga gecmis. Uslup hic hos degildi ona istinaden bu tanidigimin ornegini vermistim ama arkadas yaptigi uslup yanlisini anlamak yerine daha da cirrkinlesmis neyse....
maşallah canım, Allah bereketini artırsın, huzurlarını bozmasın..

Biz 7000 lira ile 2 kişi anca geçiniyoruz. Artmıyor yani, biriktiremiyoruz.
hadi canım.Eşimle toplam yarısı kadar alıyoruz.Kızım kreşte.550 veriyorum.Evim kira 700 veriyorum.D.gaz geldi 335,elektrik 110,su 70 .Binlerce şükürler olsun geçiniyorumda.Artırıyorumda.Kenarda da herzaman bir miktar olur.Valla sizde problem var yani.

hadi canım.Eşimle toplam yarısı kadar alıyoruz.Kızım kreşte.550 veriyorum.Evim kira 700 veriyorum.D.gaz geldi 335,elektrik 110,su 70 .Binlerce şükürler olsun geçiniyorumda.Artırıyorumda.Kenarda da herzaman bir miktar olur.Valla sizde problem var yani.

Sorun bizde tabi. Galiba çok kazanıyoruz diye çok harcıyoruz.

1000 lira araba kredisi
825 kira
1500-2000 lira arası kredi kartı.

Konu sahibesi geçinebilirsiniz neden geçinemeye siniz ki?Kira ödemeyecekseniz bu paradan bal gibide geçinilir.Meyve sebzeyi akşam pazarından alın ekonomik.Diğer alışverişlerinizde bim i tercih edin ucuz ürünler var.
Bozuk paraları kumbara da toplayın ki çar çur olmasın.

X