gecım sıkıntısı

1000 lira imkansız 5000 le ay sonu anca geliyor sinemamız gezmemiz alışverişimizde pek yok..hem de Antalya yok vallahi bulamadım geçinilcek kısmını bu işin.

Benim esim 1600 tl aliyor zor geciniyoruz kira bebek bezi dogal gaz faturalar taksitte var sigara esimin yol masrafi cok zor bu devirde kendi olmayinca

1000 lira imkansız 5000 le ay sonu anca geliyor sinemamız gezmemiz alışverişimizde pek yok..hem de Antalya yok vallahi bulamadım geçinilcek kısmını bu işin.
yani benim de gelir o kadar ama 1500 ev kredi 500 etüt var.
kalanı da 2 senedir yaptığımız hastane borçlarına gitti hep.(arada da yeni evin kendine göre olan ihtiyaçlarını aldık sıra ile.o kadar.
ben de zor denkleştiriyorum ne yalan söyleyeyim ki benim de sinema yemek sınırlıdır üst baş sınırlıdır.
ayıp olacak ama 1 kilo kıyma 33 lira arkadaşlar eti geçtim.
pazar desen öyle,market desen öyle.oo uzayıp gider.

Bence kadın çalışınca daha çok masraf oluyor yani erkeğin maaaşı çok olsa kadın çalışmasa para birikir çünkü kadın işten gelip pazara gidemez çoğu zaman yorgun olur yemek yapamaz dışardan yenir, devlet hastanesine gidemez vakti yoktur hafta sonu özele gider çocuğu servise vermek zorundadır eve yardımcı alır,nasıl olsa çalışıyorum diyip masraftan kaçınmaz kısa bi dönem çalıştım baktım benim paramın çoğu çalıştığım için harcanıyo o yüzden çıktım.

valla canım 2500 tl kredi ödüyoruz işimiz uzak arabayla baya benzin yakıoruz bide bunu söylemem ne kadar doğru bilmiorum ama söylenmesindende hiç hoşlanmamda dilime geldi birilerinede elimizden geldiğince yardım etmeşe çalışıoruz eşim birini anlatıo ben dayanamıorm ben birini anlatıorm o dayanamıo derken öyle öyle gidio Rabbim bize veriosa biz paylaşmıosak yada birilerinin sıkıntıda olduğunu göre göre gözardı ediosak kazandığmıızn ne önemi var Allahım sağlık huzur versin borçda ödenir parada kazanılır gibi düşünüoruz
seninde dediğin gibi sanırım biz anca çoluk çocuk olunca aklımız başımıza gelecek gibi görünüo hehehe :) ufak ufak bireysel emeklilik falan yaptırıoruz işte bi o var hatrı sayılır ama borçlarımız hafiflesin inşallah biraz daha atarız inşallah kenara :)

ay hakkaten ya bazen istifa edesim gelio eşim servisle gider benzinden kurtuluruz arabayı satar krediyi kapatırız e işe kıyafet almak zorunda kalmam kendi bakımlarıma zaman ayırabileceğim için bi çoğunu evde hallederim i idüşündün bunu bursa215

1000 tl ile gecinilmez zorunda olursan sadece acindan olmessin ama sen isin varken is birakmaya calisiyorsun cocugun icin bebegin oldugunda calisip,calismamayi onceden hesaplamadin mi ? Nasil geviniriz diye
1000 lira dedigim gibi ölmeyecek kadar yeten bir para ama gecinmek ,yasamak olmaz o parayla
Kit kanaat yettirip yinede evde oturma sevdasina dusersende düş ama konu acmissin oyuzden yazmak istedim

ne güzel.Allah kabul etsin yardımlarınızı.
eminim mükafatı olacaktır.
ben de yapıyorum tabi elimden geldiğince.bebek masraflarım başlamadan önce daha farklıydı tabi.
inş. sen de ileride borçları azaltınca daha çok birikim yparsın.

1000 tl ile kira ve fazla bir borcun yoksa gecinebılır gibi. elektrık su doğalgaz 300 olsa mutfak 200 bebek masrafı 200 geri kalan 300 ile borcunuz yoksa neden gecınılmesın.

ama bu devırde hayat cok pahalı. dısarı adım atsan para gidiyor. 1250 maas alıyorum yarın maaş gunum cebımde 9 tl kaldı bekar halımle ben kendımı zor gecındırıyorum Rabbım yardımcınız olsun.

en azından 1 2 ay daha sabredın aldıgınız ucretıde sankı hıc calısmamıssınız gıbı bankaya atsanız bebegın masrafı ıcın ordan harcarsınız.

1000 lirayada bi şekilde yaşanır. ama ona yaşamak denirse...

Vallahi biz çok güzel geciniyoruz eşim ek iş yapıyor ama beni kuzumdan ayirmiyor sen onun annesinin onun ençok sana ihtiyacı var diyor ay sonu bir şekilde geliyor ama evladinin bugünleri geri gelmiycek cnm

Ya 1000 tl ile gecinilmez diyemeyiz simdi biftek pirzola yiyen de doyuyor makarna bulgur yiyen de doyuyor. Kaliteli bi yasam olmaz ama yasarsiniz iste

isi birakmadan once deneyin bakalim 1000 tl ile gecinebiliyor musunuz? kendi maasinizin kurusuna dokunmadan esinizinkiyle gecinmeye calisin..ozaman net olarak anlarsiniz yetiyor mu sizi strese sokuyor mu bu durum..
saglikcisiniz,her durumda is bulursunuz suan icin ise ara verseniz bile..

1000 liraya 3 kisi acliktan olmezsiniz. Gecim dediginiz sey buysa tabii.

1000 lirayla geçinen milyonlarca insan var evet.ama onlar geçinemeyen kıtkanaat herşeyden mahrum hayat mücadelesi veren insanlar.hazırda bi işiniz mesleiniz varken kendinizi sıkıntıya düşürmenize anlam veremedim.sadece kışın doğalgaz elektrik ve telefon faturalarına 1000 tl veriyorum ben.hadi çok idareli kullandınızda faturaları 500 liraya indirdiniz diyelim.bu çocuğun maması bezi var.evin marketi ,pazarı,kasabı var.var oğlu var yani.aileler yardım eder diyerek ben cesaret edemezdim açıkçası.iyi düşünün.unutmayın elden gelen öğün olmaz.oda vaktinde bulunmaz demiş atasözü

Canim ben ayda eşimin ayligindan krediler çeke çeke 300 TL kalıyor onla elektrik su doğalgaz gıda tabi yetmiyor devamlı eksilerdeyiz yani bin TL hayli hayli gecinirsin o kadar asgari ücretli var Türkiye de her ben marasliyim bunu da yeni duydum bi suru Suriyeli var bursa bebek dogananlara suriyelilerden belediye altın takiyo burada

Suan oturdugunuz eve kıra ödemıyorsanız gecınırsınız Allah'ın izniyle zaten cocugu krese vermekten bahsedıyorsunuz buda maasınızın belkı yarısından fazlasının gıtmesı demek bılemıyorum oradakı kres fıyatlarını ama hee ama elınızde 2-3 bın bıle bırıkmıs yoksa bır kac ay dısınızı sıkın derım en azından acıl durumlar aksılıkler ıcın elınızın altında bulunsun Allah yardımcınız olsun

Tüm kelimeler birbirine girmiş. Nasıl bir Türkçe bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…