- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
açıkcası benim de mutfak masrafım baya tutuyor ki lüks tüketim yok içinde.Istanbulda yasiyorum. Dun pazara gittik domates 3 lira karnibahar 5 lira aklimda kalanlar bunlar. Biraz sebze yesillik meyve aldik 50 lira tuttu. Sonra markete gittik, sut yumurta peynir vs kahvaltilik 1 tavuk biraz kiyma pirinc falan yani klasik mutfak alisverisi yaptik 120 de o tuttu. Icinde ne temizlik malzemesi var ne yag seker gibi buyuk ihtiyaclar. Ustelik her seyin indirimde olanini tercih ediyorum. Sarkuteri urunleri (sucuk salam vs) abur cubur girmez eve. Valla ben anlamiyorum cidden sirf ekmek su kahvaltilik bile tutuyor dunya kadar...
yumurta yoğurt süt peynir alsan sadece 50 tl bırakman lazım markete.
yani bizim rutin almaya çalıştıklarımızı sanırım seyrek almamız durumunda market giderimiz düşecektir.
benim de aylık 600-700 civarı hepsi dahil.kasap ta dahil.yani en son böyleydi:))
ki ben de indirimli ürün alırım,et ürünlerini az tüketecek kadar alırım,sebzeyi pazardan alırım,hazır gıda almam-ya da nadir alırım- ev yemeği pişer sürekli evde.
bu işin bir püf noktası var ya bakalım ben de anlamadım.
tek tahminim işte en temel besinlerin bile rutinde alınamıyor olması ve bu şekilde geçiniliyor olması.