Arkadaşlar merhaba maddi bir konuda düşüncelerinize ihtiyacım var.
Bende bir çok çift gibi borçla evlendim. Ve şuan aylık taksitlerimiz 1600 TL.
Düğünden önce masrafları babama bırakmak istemediğim için iş yerinden bir miktar borç aldım Benim aldığım maaştan kesinti yapılıyor, o sebepten elime az para geçiyor ve yetiremiyoruz. 500 TL gibi bir meblağ kalıyor bununla hem yol-yemek giderim hem ev giderini karşılamaya çabalıyoruz. (elektrik-su faturalarını kayınpeder ödüyor genelde) Bir yakınımızın düğünü falan olsa takı da bile zorlanırız ki var birkaç düğün ileriki aylarda.
Haziranda 400 TL kadar azalacak aylık taksitlerimiz fakat hazirana kadar nasıl geçineceğimiz muamma. Kirada değilim.
Altınların bir kısmını harcadık zaten üzerine katıp, param dahilinde hissedar olarak arsa ortaklığı düşünüyorum bir yakınımla. Bu sebepten altın bozdurmaya niyetim yok. E malum eldekini harcayınca yerine de konulamıyor.
Zor olsa da kredi işini çözdüm çekebiliyorum artık. Bankadan 10.000 TL kredi çekersem tüm borçlarım kapanıyor fakat 2 sene ödemesi var, bir yandan biter mi diyorum bir yandan da bırakın lüks ihtiyaçlarımı sosyal hayatımız bile fazlasıyla kısıtlanıyor ve evliliğe zaten alışamadım monotonluktan dolayı soğur muyum acaba diye korktuğum bile oluyor.
Herhangi bir sebepten (hamilelik vs. ) işten çıkma durumunu da düşündüğümde kredi çekmek daha mantıklı geliyor.
Eşimle geçen gün biraz tartıştık maddiyattan dolayı o sebepten benim adıma kredi çekeceğimiz için gurur yapıyor sanırım, pek istemiyor ama ona da kredi çıkmıyor.
Kredi çeksek mi? Ya da sizde borçla borç kapanmaz mı diyorsunuz? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kredi borcu olanların düşünceleri nedir? Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler arkadaşlar çalıştığım için biraz geç cevaplayabilirim.