gecım sıkıntısı

wasin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
146
33
daha oncede konu acmıstım ısı bırakmak ıstıyorum ama maddı olarak cok zorlanıcagımız ıcın bırakamamıstım.evımız ınsaat halındeydı bıttı cok sukur ve kıraya verdık.sıze sorum ayda 1000 lırayla gecınebılen var mı.uc kısılık aıleyız elektrık su telefon bebegımızın maması bezı falan cok mu zorlanırız sızce.bana bu sekılde gecınen cok kısı varmıs gıbı gelıyo ama esımı ınandıramıyorum.bıde sıze sorayım dedım.bu arada oyle gezıp tozma alısverıs falan yaptıgımız yok yanı keyfı bısey harcamıyoruz.cevaplarınız ıcın tesekkurler

1000 lirayla geçinilmez bence.
Tabii ki o kadar parayla geçinmeye mecbur olanlar var ama ne kadar geçindikleri muamma.

1000 lirayla zor biraz ucu ucuna. Şu devirde herşey pahalı, birgün et yeseniz üç gün makarnaya düşersiniz gibi düşünün. Bebeğin beziyle maması yeter sadece.

istanbulda çok zor. ev sizinse. ve ekstra harcamanız yoksa o zaman olabilir.

Bu saydığınız masraflara ek olarak pazar market alışverişi de var ki onlar da az buz değil. Bir dünya para bayılıyoruz ki aşırı tüketen bir aile değiliz.

Bu şekilde 1000tl ile geçiniyorum diyene gülerim sadece. Fotosentez yapmak demektir kanımca.

geçinilir ama şöyle aldığını faturaya pazara markete harcarsan elbette geçinilir. lüx hiç bişey olmazsa ancak.

Yaşadığınız şehire göre değişir pahalı bir şehirde mi yaşıyorsunuz yoksa ucuz bir şehirde mi yaşıyorsunuz eviniz kira mı yoksa kendinizin mi,evinizi kiraya vermişsiniz oradan da para gelecektir galiba onunla beraber ne kadar oluyor,işten çıkınca işsizlik maaşı alacak mısınız?

ıssızlık maası almıcam cunku ıstıfa edıcem.evın kırası ıle kredıyı odeyecegız.gerıye kalan 1000 tl.antalyada yasıyorum

1000 lirayla, hele de bebekle, geçim zor olur bence.
En azından çocuğu göz önüne alıp işi bırakmayı erteleseniz?

Antalyada yaşıyorsunuz zor olur belki ama geçinirsiniz...
Herşey ucu ucuna olur heralde..Ekstra pek birşey yapamaz yada alamazsınız gibi..
Neden işten cıkıyorsunuz biraz daha çalışıp kenarı atsanız daha sonrası için en azından sıkıştıgınızda kenardan yersiniz

bırakmak zorundayım malesef artık dayanamıyorum cunku. . cocugumun saglıgı ıcın en onemlısı

Bence de zor. Ek gelirler lazim mesela iki tarafin ailesi de 150 200 tl yardim etse daha kolay olur. Tabi durumlari varsa. Ya da meslegine gore ek is yapabilsen, özel ders vermek gibi falan. Takviye olur.

Bu harcamadan harcamaya değişir.. Kendi ihtiyaçlarınızı değilde bebişin ihtiyaçlarını ön planda tutacaksınız mecbur.. Yani şöyle söleyim, ev kirası da dahil 1000 tl ile geçindiğimizde oldu, çok Uzun zaman önce değil geçen sene..
Şu an işlerimiz düzeldi ve 1000 tl sadece mutfak masrafımız..
Hakkıyla geçinilmez kıt kanaat yaşanır anca..

Bence cok zor ..
Her ne kadar extradan masrafimiz yok desende , yinede ev alisverisi cocuk felan ZOR yani ..

Deneyin 1 ay daha sonra karar verin bence. Zaten lüks bi harcamanız yoksa ve bu şekilde geçinirken para biriktiremiyorduysanız, işini bırakınca geçinemeyebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Gecinmekten ne anladiginiza bağlı.
Açlık sınırı 1300 lira diye biliyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…