Gebelikte Sağlıklı Beslenme Günlüğü

aynen canım ..Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin de ..artı eksi bir hafta çok normal usg ye göre ...

ne kadar oldu bu haftalarda şimdi ? bizim şu alttaki takvimle uyuyor mu boyları kilosu ?

detaylı usg 22. hafta gibi diye biliyorum ben canım

Buraya göre Benim ki 22. Haftada ile uyumlu oluyor Dr umun dediği gibi yakın ama. Rakamlar

Merhabalar ben 13 haftalık hamileyim.. Hamilelik öncesi uzunca süre sağlıklı beslenmeye çalıştım kilo fazlalığım hic aşırı olmadı en fazla 10 kilo . İdeal kilomla hamile kaldım boyum 1.71 kilom 60 tı . Ama sıkıntım sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirememiş olmam . Hamilelik sürecinde hem sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmek hem de kendime yağ depolamak yerine bebeğimi besleyip doğum sonrası hızlıca şu anki halime dönmek istiyorum . Yardımlarınıza fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden

Son düzenleme:
Kuzum sağlıklı beslenmek en güzeli tabi ki

merhabalar , bebeğin hayırlı olsun ... sende bir haziran annesiymişsin .. haziran anneleri grubumuzda görmedim hiç seni yanılmıyorsam ... istersen bekleriz

gelelim sağlıklı beslenmeye :))

Sağlık beslenme konusunda yabana atılmayacak bilgi ve birikimim var .. ama gel gör ki bu gebelikle beraber tüm yeme düzenim alt üst oldu ... 3 gün istediğim gibi sağlıklı menülerle besleniyorsam .. 4gün tamamen cozutuyorum ... istemsizce .... hani asla yiyorum , bebeğe yarasın mantığı ile de değil ....
yaramadığını biliyorum ama yiyorum ...

bu ara gebelik pilatesi ve egzersizleri ile biraz moral bulmaya çalışıyorum .....

ara ara bu sayfaya menülerimi yazıyorum ... sende yazabilirsin .

Aslında formul basit ... proteinden zengin menüler ... meyve ve yoğurt/süt ...

Yağlı , unlu , şekerli , tuzlulardan uzak kalmak ...

Bol su ...

Neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyoruz bilmemize rağmen yiyoruz sonuçta artı görünce tartıda moral bozuluyo tabi

Teşekkür ederim hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız insallah evet haziran anneleri grubuna henüz denk gelmedim uğrarım insallah . Hamilelik süreci hic planladığım gibi gitmiyor kilo almıyorum su an sabitim ama planım tamamen sağlıklı beslenmekti hormonları hesaba katmamıştım . Kendimi bi süre çok zorladım psikolojik olarak baskı yaptığımı farkettim bir süre rahat olmaya karar verdim . Rahat davrandıkça da aklımın bi köşesi sürekli meşgul ne yapacağımı bilemiyorum . Tekrar nerden nasıl başlayacağımı da bilemiyorum...

Neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyoruz bilmemize rağmen yiyoruz sonuçta artı görünce tartıda moral bozuluyo tabi
Kesinlikle öyle... Hamilelikte irade de çok zor kendimi değil bebeği düşününce yemeyince vicdan azabı oluyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım hic böyle beklemiyordum

Buralara kimse yazmıyor artık bu arada kaptanım cinsiyet belli oldu mu

Cuma Menüsü

10:30
1 kepekli tost yağsız
1 kk süzme peynir
Taze soğan
Izgarada yeşil ve kırmızı biber
Ihlamur
12:00
Kahve
1 ceviz / 3 gün kurusu
14:00
1 kivi
1 maden suyu
16:00
1 küçük kase tarhana çorbası
Ton balıklı karışık salata
18:45
1 kase tarçınlı yoğurt ile trabzon hurması

Cumartesi Menüsü

10:30
Yağsız tost süzme peynirli (kepekli tost ekmeğinden )
Kahve
13:30
1 maden suyu
1 mandalina
1 kivi
7-8 fındık
16:30
3 yumurtadan :) menemen az kaşarlı ( bol isotlu )
1 kase yoğurt
19:00
1 bardak tarçınlı süt ile trabzon hurması
21:00
1 kk süzme peynir

Türk kahvesi

Pazar Aus Menüsü

09:45
Geceden ıslatılmış gün kurusu ve üzüm kurusu suyu ve taneleri
Sade Türk Kahvesi

11:00
2 kk süzme peynir
2 sahanda yumurta az kaşarlı
Izgarada kırmızı ve yeşil biber
3 zeytin
1 çeri domates
1 dlm kızarmış kepek ekmek

14:00

1 mandalina/1 kivi

17:00
Fırında balık buğulama sebzeli
Bol zeytinyağı ve limonla salata
1 dlm Kızarmış kepek ekmek
Maden suyu

18:30
1 büyük trabzon hurması
2 ceviz içi

Su 2 lt kadar

15 dk gebelik pilates egzersiz

son haftalarda yazmamıştım hiç ... Çünkü çoook dengesiz , düzensiz ve aşırı saçma beslenmeye devam ettim ..Gelen kilolarn ardı arkası kesilmiyordu ...

Son 3 gündür toparlanmış menülerim .... kilo verme gibi bir düşüncem yok ... almamak gibi de ... sadece şu haftada 1 kilo aldığım devasa yemelerimin önüne geçtim ...

Kaptanım ben hala düzgün beslenmeye çalışıyorum ama haftada 1 kg aldım 3 haftafur

Kaptanım ben hala düzgün beslenmeye çalışıyorum ama haftada 1 kg aldım 3 haftafur

canım ben çok yedim almamam imkansızdı .... haftada 1 çooook fazla tabiii ... ayda 1-2 kilo ideal diyorlar .

sana 3 haftada 3 kilo mu geldi o zaman ?

hiç mi değişiklik yoktu yediklerinde ? belki ödem yapıyordur bir şey .

1-2 kuarabiye günde ekstra birde bazı günler 1 dilim börek başka yok aynen 3 hafta 3 kilo getirdi

1-2 kuarabiye günde ekstra birde bazı günler 1 dilim börek başka yok aynen 3 hafta 3 kilo getirdi

ödemdir belki canım ... bir de kan hacimimiz artıyor ... rahim ağırlaşıyor ... senin aldığın kilo değildir hepsi ... sen maşallah başında çok iyi gittin zaten .
Toplamda 5 oldu mu ?

benim 10 kilo

ödemdir belki canım ... bir de kan hacimimiz artıyor ... rahim ağırlaşıyor ... senin aldığın kilo değildir hepsi ... sen maşallah başında çok iyi gittin zaten .
Toplamda 5 oldu mu ?

benim 10 kilo
7 kg sanırım toplam da aldım ama her hafta bir kg alsam Doğuma çok almış olurum dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…