- 28 Şubat 2020
- 177
- 68
- 29
-
- Konu Sahibi slvlovehmt
- #1.021
Merhaba canım kadınlar ,
Biz 2020- 2021 de bebek bekleyen anne adayları olarak,
-Gebelikte Sağlıklı Beslenme / Yeterli ve Dengeli Kilo Alımı / Kilo Takibi
hususlarında bilinçli ve temkinli olan gebelerimizi aynı çatı altında toplayarak sağlıklı beslenme/gebelik diyetleri ile ilgili bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak,birbirimize moral vermek,motivasyon saglamak adına için bu topiği açmaya karar verdikHaftalık kilo takibi tablosu oluşturarak gebelik sürecimizde aldığımız/verdiğimiz kiloları titizlikle takip etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz.
Aşağıda bulunan tabloya katılmak isteyenler bilgilerini beni etiketleyerek yorum olarak yazıp aramıza katılabilirler.TÜM GEBELERİMİZ DAVETLİDİR
ÖNEMLİ NOT: Üst üste 3 hafta kilo bildirimi yapmayanlar liste dışı kalacaktır.
Katılımcılar
Gebelik
Haftası
Boy Başlangıç
KilosuGüncel
KiloAlınan/Verilen
KiloDoğum
Sonrası
İlk TartıDoğum
Sonrası
Güncel
Kiloarchimom 21 1.63 78 83 +5 kg @sewcanbjk 22 1.75 73 78.5 +5.5 kg @Pelusyastik 21 1.72 66 68.8 +2.8 kg @oxfordlu 23 1.60 62.2 66.3 +4.1kg @Torvi 18 1.70 78 78.5 +500 gr @sumici 19 1.58 53 53 0 @bynsyma 21 1.67 58 59 +1 kg @ayse vera 14 1.63 65 60.7 -4.3 kg @ebse26 17 1.62 59 60.3 +1.3 kg @Kurabiyemusavir 13 1.62 78.4 72.5 -5.9 kg @toorudetobetrue
1.72 56 64 +8 kg 59 56 @srplmtmtk 15 1.60 63.6 65 +1.4 kg @Mugolata 14 1.67 67 68.3 +1.3 kg @GonulSenligim 20 1.55 54.5 56.2 +1.7 kg @ugurbocuuu 31 1.60 60 69 +9 kg @numnumk 25 1.60 75.3 79.6 +4.3 kg @zezesu 20 1.73 83.7 79.4 -4,3 kg @Hatice190358 26 1.63 72 75.5 +3.5 kg @Hufezaa 26 1.55 62.5 65.9 +3.4 kg @Nurov 16 1.62 52 56.5 +4.5 kg @Hilal15 5 1.73 80 @elooo88 5 1.67 57 56 -1 kg @ALEYNAkt 11 1.70 70 70 @akayy 30 1.64 54 61 +7 kg @Edifar 31 1.70 55 64 +9 kg @chagiless 34 1.62 82 86 +4 kg @iSsra 25 1.52 76 82.6 +6.6 kg tildamilda 7 1.55 54.4 54.7 +300 gr
Ya bulantılarım hafif olduğu için ve genelde de akşam olduğu için hiç iştahsız bi anım yokBelli olmaz 50 ye düşebilirsiniz ilk haftalar kilo kaybı olabiliyor
Hoşgeldiniz.Ekledim.Merhaba boy 1,58 başlangıç kilosu 72 güncel 75 14+3
Tabi ki..Gebeliginizi tebrik ederim.Konunun başında gebeler için diyet listeleri paylaşmıştım dilerseniz faydalanabilirsinizarchimom Merhabalar benide eklermisiniz tabloya
Boy 160
Kilo 55bucuk
6 haftanın içindeyim
Ve daha hiç kilo almadım yazdığım güncel kilom
Teşekkür ederim listenizde hem sağlıklı hemde kilo dikkatinde önemli besinler gordum. Ben 4 yıldır kesintisiz spor yapıyorum sağlıklı besleniyorum halada öyle hepte kilomu korudum buzamana kadar umarım böyle devam eder..Burdaki arkadaşlarada yardimci olmak isterimTabi ki..Gebeliginizi tebrik ederim.Konunun başında gebeler için diyet listeleri paylaşmıştım dilerseniz faydalanabilirsiniz
Aaa harikasınız.Deneyim ve bilgilerinizden faydalanmayı çok isteriz .Özellikle ben...Eskiden tenis oynar ve plates yapardım ama son 6 yıldır hic spor yapmadım.Sadece biraz yürüyüş ve yüzme..Üst üste gebelikler,bazı travmalar derken 21 haftalık hamile ve halihazırda 83 kiloyumTeşekkür ederim listenizde hem sağlıklı hemde kilo dikkatinde önemli besinler gordum. Ben 4 yıldır kesintisiz spor yapıyorum sağlıklı besleniyorum halada öyle hepte kilomu korudum buzamana kadar umarım böyle devam eder..Burdaki arkadaşlarada yardimci olmak isterim
Hamileyken hiç kilo almadan da çocuk doğurabiliriz aslındaAaa harikasınız.Deneyim ve bilgilerinizden faydalanmayı çok isteriz .Özellikle ben...Eskiden tenis oynar ve plates yapardım ama son 6 yıldır hic spor yapmadım.Sadece biraz yürüyüş ve yüzme..Üst üste gebelikler,bazı travmalar derken 21 haftalık hamile ve halihazırda 83 kiloyumAmacim max 86 ile tamamlamak
Durust olmam gerekirse bana çok fazla geldi.Ikizlere hamile ıseniz gebeliğin sonunda 20 kilo almış olmanız beklenirYa kızlar ben 58 ile hamile kaldım ikizlere gebeyim 25. Haftam bitti ve ben 78 kilo oldumnapcam ben cok mu hayvan gibi ilerledim bogazimida tutamıyorum bu yasıma kadar hep zayıflıktan yakindim simdi ayı gibi hissediyorum
Aşırı kilo aldım diyebilirmiyiz ben mi abartıyorum normalde ikizlerde ne kadar kilo alınır hiç bilgimde yok
Çok sevinirim.Ben sigarayı bıraktım bu sebepten de zorlaniyorum birazHamileyken hiç kilo almadan da çocuk doğurabiliriz aslında
Cogu hamile hanimlar bebisleri beslensin buyusun kilo alsin diye saglikli sagliksiz herseyden yararlaniyolar benim ablam basta olmak uzere.Sadece her öğünü saatinde yemek ve hamilelik boyunca tuketiceklerimiz sadece sebze meyve yogurt sut urunleri bolca su.. En önemlisi güçlü bir kahvaltı yaparakta bebislerimiz çok saglikli olurlar.Ilk üç aydan sonra egzersizlere başlanabilir doktor kontrolu altında.Yani böyle ilerlerse çok güzel olmazmi.Sizde vu şekilde kendinize bir program yapabilirisiniz yardimcida olurum isterseniz
DimiDurust olmam gerekirse bana çok fazla geldi.Ikizlere hamile ıseniz gebeliğin sonunda 20 kilo almış olmanız beklenir
Iyi yapmissiniz birakmakla.Hazırladığınız öğün programi süper hamilelikten beri bi şekilde devam ediyormusunuzÇok sevinirim.Ben sigarayı bıraktım bu sebepten de zorlaniyorum biraz
Evet tabikiDimisigarayı biraktim oda kilo almama yardımcı oldu sagolsun
Bide kan ilacı d vitamini falanda kilo yapiyo e bende yiyorum surekliyememden kessem acaba bu kilo alimini yavaslatabilirmiyim bu saatten sonra
Teşekkürler bakicam programaEvet tabikiarchimom un hazırladığı ilk sayfalardaki öğün programi gercekten mükemmel uygularsanız tam gaz fark yaratirsiniz birazda hareketleri cogaltirsaniz☺
Ilk zamanlar uyguladım.Ilk 12 hafta.2-3 kg verdim,çok iyi gidiyordum ama sonrasında motivasyonum bozuldu ve kilo alimim başladı.Toplamda 5 kg aldım 21.hafta bitiyor. Riskli gebe olduğum için fazla kilo almamam gerekiyor.37.haftada sezeryan ameliyatı ile dünyaya gelecek bebiş.Yani 16haftam kaldi aslindaIyi yapmissiniz birakmakla.Hazırladığınız öğün programi süper hamilelikten beri bi şekilde devam ediyormusunuz
Sanırım kilo biraz engel oluyor.Eger yapabilirsen Şu zamanlarda hafiften egzersizler yapmaya başlasan iyi olur çoğunluk kilo vermek için deyilde doğumda yararı olur daha az ağrı çekersin diye düşünüyorum tabi doktoruna sorduktan sonraTeşekkürler bakicam programa
Hareket edemiyorum ki 15 dkikadan fazla ayakta kalamıyorum fazlasıyla ayaklarım sisti bileğim kayboldu düşünün . Hemen ayaklarım karincalaniyo dinlenmek zorunda kalıyorum ve daha en az 2 buçuk ayim var napicam bilmiyorum
Bu haftalarda fazladan 400 kcal almanız bebislere yeter.Saglikli beslenir günlük 2300 kalori civarı alırsanız hersey yoluna girer diye düşünüyorum .30 kilo almis olursaniz dogumda sorunlarla karsilasabilirsiniz .Doktorunuz ne diyorDimisigarayı biraktim oda kilo almama yardımcı oldu sagolsun
Bide kan ilacı d vitamini falanda kilo yapiyo e bende yiyorum surekliyememden kessem acaba bu kilo alimini yavaslatabilirmiyim bu saatten sonra
16 haftada aldıklarını geri verebilirsin ozaman tekrar uygulamaya başlarsan bu çok iyi olurIlk zamanlar uyguladım.Ilk 12 hafta.2-3 kg verdim,çok iyi gidiyordum ama sonrasında motivasyonum bozuldu ve kilo alimim başladı.Toplamda 5 kg aldım 21.hafta bitiyor. Riskli gebe olduğum için fazla kilo almamam gerekiyor.37.haftada sezeryan ameliyatı ile dünyaya gelecek bebiş.Yani 16haftam kaldi aslinda
Egzersiz spor yasak dedi doktorum 2 ay hastanede yattım cok kanamam oldu baştaSanırım kilo biraz engel oluyor.Eger yapabilirsen Şu zamanlarda hafiften egzersizler yapmaya başlasan iyi olur çoğunluk kilo vermek için deyilde doğumda yararı olur daha az ağrı çekersin diye düşünüyorum tabi doktoruna sorduktan sonra☺