Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Bu haftalarda fazladan 400 kcal almanız bebislere yeter.Saglikli beslenir günlük 2300 kalori civarı alırsanız hersey yoluna girer diye düşünüyorum .30 kilo almis olursaniz dogumda sorunlarla karsilasabilirsiniz .Doktorunuz ne diyor
Doktorumda ne dediğini bilmiyo geçen hafta ben sormuştum cok mu kilo aliyorum diye
Hayır sen ikize hamilesin tedavi gördün ilaç kullandın olur o kadar dedi
Bu hafta biraz yavaşla cok kilo almışsın dedi bende anlamadim

Canım annenin kilosu fazla ise neden verilmesin depolar dolu zaten.Bebek buyur anne küçülür mantık bu
Aslında doğru ama işime mi gelmiyor inanmak acaba ne ki 🤤 zaten diyet ile sağlıklı beslenme aynı kapıya çıkıyor. Şekeri karbonhidratı yağı kes oldu bitti

Aslında doğru ama işime mi gelmiyor inanmak acaba ne ki 🤤 zaten diyet ile sağlıklı beslenme aynı kapıya çıkıyor. Şekeri karbonhidratı yağı kes oldu bitti
Tabi canım kilo vermek derken şok diyet yapmayacağız sağlıklı beslenecegiz 2000 kalori alsak zaten kilo verir ya da sabit kalırız.Benim çok arkadaşım var 80 le 90 la hamile kalıp 75 lerle 80 lerle doğuma giren.Dourduklari cocuk ta standart saglikli 3500 gr düz cocuk iste

Tabi canım kilo vermek derken şok diyet yapmayacağız sağlıklı beslenecegiz 2000 kalori alsak zaten kilo verir ya da sabit kalırız.Benim çok arkadaşım var 80 le 90 la hamile kalıp 75 lerle 80 lerle doğuma giren.Dourduklari cocuk ta standart saglikli 3500 gr düz cocuk iste
Başlanılan kilo ile doğuma gireni duydum da daha azıyla doğuma girmek süper bişey olurdu herhalde 😯 doğumda da 10 kg gitse rüya gibi 😻

Başlanılan kilo ile doğuma gireni duydum da daha azıyla doğuma girmek süper bişey olurdu herhalde 😯 doğumda da 10 kg gitse rüya gibi 😻
Doğumda 10 kilo gidiyor deneyimle sabit.3-4 kilo bebek,1-1.5 kilo suyu,1 kg kan hacmi,750 gr plesanta vb böyle uzayan bir liste var total de 10 kiloyu buluyor

Doğumda 10 kilo gidiyor deneyimle sabit.3-4 kilo bebek,1-1.5 kilo suyu,1 kg kan hacmi,750 gr plesanta vb böyle uzayan bir liste var total de 10 kiloyu buluyor
Evet ben de öyle biliyorum. Ben yarın tartılacağım muhtemelen şuan +5 teyim. Doğuma kadar 10 kg alsam doğumda da versem başlangıç kilomla eve dönerim diye düşünüyorum. Ama bazı durumlardan ötürü canım sıkıldı acaba kilo verebilir miyim diyorum.

Ya kızlar ben 58 ile hamile kaldım ikizlere gebeyim 25. Haftam bitti ve ben 78 kilo oldum 😒😒 napcam ben cok mu hayvan gibi ilerledim bogazimida tutamıyorum bu yasıma kadar hep zayıflıktan yakindim simdi ayı gibi hissediyorum 😔
Aşırı kilo aldım diyebilirmiyiz ben mi abartıyorum normalde ikizlerde ne kadar kilo alınır hiç bilgimde yok
Daha 25. Haftada 20 kilo biraz fazla
Doğum sonrası kilo verilmeye verilir de çok fazla çatlarsınız böyle devam ederse
Bence dr unuzda konuşun ve bir diyetisyen e başvurun yürüyüş yapın ama çok düzenli
Bebekler ikiz olduğu için en fazla galiba 35 haftaya kadar dururlar nerden baksaniz 2 buçuk ay bi zaman var ve en çok kilo alınan dönem son dönem zaten bu şekilde ilerlerse 10 kilo daha almanız kaçınılmaz olur
Bundan sonra hiç kilo almayarak durumu toparlayabilirsiniz

Evet ben de öyle biliyorum. Ben yarın tartılacağım muhtemelen şuan +5 teyim. Doğuma kadar 10 kg alsam doğumda da versem başlangıç kilomla eve dönerim diye düşünüyorum. Ama bazı durumlardan ötürü canım sıkıldı acaba kilo verebilir miyim diyorum.
Neden canin sıkıldı ?

Daha 25. Haftada 20 kilo biraz fazla
Doğum sonrası kilo verilmeye verilir de çok fazla çatlarsınız böyle devam ederse
Bence dr unuzda konuşun ve bir diyetisyen e başvurun yürüyüş yapın ama çok düzenli
Bebekler ikiz olduğu için en fazla galiba 35 haftaya kadar dururlar nerden baksaniz 2 buçuk ay bi zaman var ve en çok kilo alınan dönem son dönem zaten bu şekilde ilerlerse 10 kilo daha almanız kaçınılmaz olur
Bundan sonra hiç kilo almayarak durumu toparlayabilirsiniz
Katılıyorum.30 kg civarı alırsa doğum oncesi ve dogum için sorunlar yaratabilir.

Ayyy ben de gebelikle ilgili kilo almamani gerektirecek birsey sandim :KK17: Hamile ye kilolu diyen densiz kimse boş ver onu
Hamilelik önceki kilom hakkında konuşmuş zaten kilolu hamile kaldığım için 😂 ya aslında takmamak lazım kötü niyetli görüşmediğim biri zaten ama insan gıcık oluyor ister istemez:)

Ya kızlar ben 58 ile hamile kaldım ikizlere gebeyim 25. Haftam bitti ve ben 78 kilo oldum 😒😒 napcam ben cok mu hayvan gibi ilerledim bogazimida tutamıyorum bu yasıma kadar hep zayıflıktan yakindim simdi ayı gibi hissediyorum 😔
Aşırı kilo aldım diyebilirmiyiz ben mi abartıyorum normalde ikizlerde ne kadar kilo alınır hiç bilgimde yok
Listeye eklememi istersen boy bilgisi de paylaş arkadaşım..Belki motivasyonunu arttırabilir

Doğumdan eve geldiğimde sadece 4 kilo gitmişti :KK53: ama sonra 2 haftada 6 kilo daha gitti 👍
Ben ilk gebeliğimden en çok kiloyu 20-25 haftaları arasında almıştım:KK14:

Teşekkürler bakicam programa
Hareket edemiyorum ki 15 dkikadan fazla ayakta kalamıyorum fazlasıyla ayaklarım sisti bileğim kayboldu düşünün . Hemen ayaklarım karincalaniyo dinlenmek zorunda kalıyorum ve daha en az 2 buçuk ayim var napicam bilmiyorum
Hareketsizlikten de olur bence 15 dk yürüyün yarim saat dinlenin ve 15 dk daha yürüyün yormadan kendinizi inanın o şişlikler için de çok iyi gelir yürümek

X