Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Sayfanın en zayıfı benmişim gız anam sevindim ahaha en dombiği olarak kapatmiyim de gebeliği bakim

Güncel kilom 68 boy, 165 hafram, 26

Sayfanın en zayıfı benmişim gız anam sevindim ahaha en dombiği olarak kapatmiyim de gebeliği bakim
Ben sizin kilonuzu en son ortaokulda geçerken gördüm Merak etmeyin kilosuna normalde dikkat eden bayanların hamislikte de dikkat ettiği bilinen bir gerçek.10-12 kg alsanız gayet güzel.Ayni kiloda çıkarsınız hemen hemen.

Güncel kilom 68 boy, 165 hafram, 26
Içinde olduğumuz haftayı yazıyoruz canım.Sen.27.hafta içindesin diye o şekilde güncelledim.Bu arada çok iyi gidiyorsun.27.haftada +5 kg iyi bir sonuç bence.5-7 kg daha alırsın gayet sağlıklı bir şekilde tamamlamış olursun

Tabi ki.Hosgeldiniz.Sağlıklı mutlu bir gebelik diliyorum.Topigin başındaki paylaşımlarda sağlıklı beslenme listesi paylaşmıştım.Goz atmak isterseniz ilk yazismalarda mevcut.
Teşekkür ederim hosbuldum
Gebelik olduğundan habersiz diyetisyen gitmeye başlamıştım şu anda beslenme listesi ile devam ediyorum. Ilk 3 ay kilo kaybı olabilir ondan sonraki aylarda 1 er kiloyla gidebiliriz demişti bende 3 ay devam etmeyi düşünüyorum sonrasına bakacağım artık.

Ayy inşallah kuzum, böyle sadece bebeğe kilo alanlar varya bayılıyorum onlara gerçi bizimkilerde öyleymiş ama bakalım bende öyle olcammı

Kızlar herkese günaydın.Bu haftasonu güncellemeleri tamamlıyoruz.Geçtiğimiz 2 haftayı çok stresli geçirdim oğlum taburcu olacaktı hastanede eğitim aldık,cihazları tamamladık ama yine solunum yetmezliği ve pnomoni (zatürre) yüzünden taburculuk isi olmadı.Tedavi bitince yeniden deneyecegiz.Tabi tüm hali perde vb evde hareket eden ve etmeyen herşey yıkandı sterilize oldu küçük bey icin.Bu süreçte de ne bulursak yedik.Ciddi şekilde kilo almışım.77 den direkt 78.5 a uçuş.Bugun hamile diyeti listeleri paylaşacağım.Diyetisyene gidenler var mı aramızda? Artık yeniden motive olma zamanı geldi.

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin ben diyetisyen gidiyorum

Benim doktorum ilk 6 ay kilo kaybı olabilir demişti.Kilom fazla zaten depolardan kullanım olmuyor sanırım....Bununla birlikte almamız gereken kalori miktarına +300 kalori bebeğe yetiyor.Ben ilk haftalar -3 kg civarı gittim ama şu an hamile kaldığım kiloyu 500 gr geçtim.10+6 dayim.Kilo bildirim günümüz yarın olduğu için 11+0 dan 12 yazdım tabloya Pazartesi tekrar sağlıklı beslenme ile başlayacağım programa.Hamilelikte kilo alımı hassas bir konu ama bebek dengeli ve yeterli şekilde büyüyorsa annenin birkaç kilo vermesinde ve sağlığını korumasında bir sakınca görmüyor doktorlar..90 larla 100 lerle doğuma gitmek ben ve bebek için çok daha sakıncalı mesela..

Selam kızlar. Bende araniza katılmak istedim.

archimom boy 1.63, başlangıç kilom 65,
5+1 olduk güncel kilom 63.
Ben de fazla kilo almadan doğum yapmak istiyorum.

10 12 Kilo alanlar var hamilelikte zaten 7 8 kilosu doğumda gidiyormuş geriye de çok ciddi bir fark kalmıyor ama önemli olan 10 12 Kilo ile tamamlayabilmek sonrasında da sütüm olsun diye tekrar kiloları artırmamak. Hamilelikte kilo stresi yaşamamak için sırf zayıflamak istiyordum ama biraz rahat davrandım sanırım

Bu benim 3.gebeliğim.Bende 10 kg gidiyor.Hastaneden eve geldiğimde -10 oluyorum.Bebegin kendisi,suyu,artan kan hacmi,plesantasi,odemi direkt 10 kg. Ama benim ilk aylar kilo verip hamile kaldığım kilodan max.3-4 kg fazlasıyla tamamlamam lazımdı riskli gebeyim çünkü...Bu arada grubun en kilolosu da ben oldum son 2 hafta aldığım 1.5 kilo ile birlikte Umarım orta saflara yerleşebilirim zaman içinde

Kızlar ben ilk 1 hafta sağlıklı beslenme programı yapıp sonra gebelik diyeti programlarıma geçmiştim.Ama 2 hafta uyamadım ve kilo aldım.O yüzden bu hafta yine sağlıklı beslenme ile başlayacağım. Aşağıda paylaşacağım programlar tabi ki kişiye özel ama diyetisyene gitmeyen arkadaşlar eğer uygulamak isterlerse uygulayabilirler.Hiç çoktan iyidir diye düşünüyorum.Tabi olması gereken uzman bir diyetisyenin kan degerlerinize de bakarak size özel liste hazırlaması.Vucut kitle indeksine göre alınması gereken kalori miktarı,kişinin ihtiyaçlarına göre alınması gereken besin çeşitliliği değişiyor malum..Yine de çok ekstra bir durumunuz,meyveyi kısıtlı yemeniz, cok az şeker almanızı gerektiren gebelik şekeri vb bir durum söz konusu değilse aşağıdaki listeler normal bir gebenin alması gereken ortalama yeterli / dengeli kalorileri içeriyor.

Eklentiler

• 20200627_114321.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 57
  • 20200627_114330.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 55
  • 20200627_114304.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 49
  • 20200627_114313.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 54
  • 20200627_114257.jpg
    65,6 KB · Görüntüleme: 47
  • 20200627_114256.jpg
    70,1 KB · Görüntüleme: 50
Bunlar da sağlıklı beslenme programlarımız

Eklentiler

• 20200523_084542.jpg
    103,2 KB · Görüntüleme: 50
10 Kilo çok iyiymiş herkeste farklı oluyordur sanırım ben sanıyordum ki kalacak kilolar nasıl mantiksa bebek çıkacak tabi

Ve besin değişim tablosu
10 Kilo çok iyiymiş herkeste farklı oluyordur sanırım ben sanıyordum ki kalacak kilolar nasıl mantiksa bebek çıkacak tabi
Yok canım. Zaten çıkınca - 5 oluyorsun, birkaç gün sonra - 10.Eğer sütün kaliteli beslenme ve bol su ile çoğaldığını bilen, süt olsun diye çevreden duyulan süt yapıcı olduğu iddia edilen aşırı kalorili yiyecekleri hunharca tüketmeyen bilinçli bir anneysen de emzirerek birkaç ayda kalan kiloyu da veriyorsun olup bitiyor. Ben ilk çocuğumu 27 ay emzirdim. 20 kilo verdim çünkü emzirerek 300 ila 500 kalori yakıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…