Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Merhabalar Önerebileceğiniz göğüs ucu kremi var mı ? Birde ne kadar kala başlamalıyım ? Benim şimdiden ucları ufak et benleri gibi ayrıldı
32-33ten sonra başlayabilirsin canım. Kremin ne olduğundan ziyade ben kesinlikle doğumdan itibaren (hastanede de) göğüs kalkanı kullanmanı tavsiye ederim.
Kremi sürdükten sonra göğüs ucu çamaşıra yada göğüs pedine sürttükçe yaralar acılar iyileşmiyor. Kremler boşa gidiyor. Kalkan almadıysan al canım mutlaka

Daha tam alışveriş yapmadm neler alcağımı çok bilemeyince başkalarının fikri lazım oluyo aklıma geldikce sizlere soruyorum sağolsun herkes yardımcı olmaya çalışıyo

Yaa kızlar bir taraftan motive olmaya çalışıyoruz ama bir taraftan da birşeyler oluyor.Ben de sıkı sıkı diyet yaparken 3 gündür acıkma nöbetlerine tutulmaya başladım. Ani şekilde acıkıyorum ve ne bulursam saldırıyorum çok ilginç.

ugurbocuuu Şafak 5 ..1 hafta bile yok artık.Nasılsın? Doğuma gitmeden önce bana şu ani acıkmaları nasıl engellerim söylesene.Kızlara ayva hünnap yeyin derken kendim bi tuhaf oldum..Çılgınlar gibi acıkıyorum.Diyet falan görmez oldu gözüm

Iyiyim canım evet son 5 şimdi
Ah canım ya ani acıkınca canının istediği seyleri yemeli mi acaba biraz ben bu gebelikte hiç ani acıkma şeker düşmesi vs yaşamadım hatta aralarda süt muz biraz zorla yedim onları yiyince öğünü yiyemedigim oldu tokluk verdi bnm bi tuhaftı iştahsız kaygili kötü bir hamilelik aldığım kiloyu bile nasıl aldım bilmiyorum
Bak çok da kasma arada ceviz süt vs ye evet diyetine dikkat et ama artıdan ara öğün koydur diyetisyenine mesela ana öğünlerine 1 er dilim daha ekmek eklesin bu sonradan acikmani önler artık kilo verme diyeti yapma lütfen ne kadar bebek etkilenmez desek de sen 1 2 hafta daha almamak için devam et sonra 9 10 kiloya kadar alma hakkı tani kendine

Günaydın kızlar , kandiliniz mübarek olsun 🖐🖐
Normalde hafta ortası tartılmam ama bugün içimden tartılmak geldi. Hafta sonu 60.6 iken bugün 60 kg çıktım. Bi an kendimi kötü hissettim bebeğim kötü etkilenir mi diye ama düşününce etimi tavuğumu sebzemi yumurtamı vs yiyorum. Hamur işini ve tatlıyı kestim. Ondan vermişimdir diye düşünüyorum.

Canım sekerimin 250 lere çıktığı oluyor.Kilo versem de olur vermesem de onu çok dert etmiyorum açıkçası.Ama çok almak ta istemiyorum malum...Benim plesanta dekolmanı ve rüptür riskim yuksek.Ne kadar kilo alırsam o kadar artıyor risk..Çünkü vücut yoruluyor plesanta yoruluyor.Yoksa hicbir estetik kaygım yok inan

Canım kiloda dalgalanmalar olur.Kilo versen de sağlıklı beslendikten sonra bebise hicbir zararı yok.Ben diyet yapıp kilo verdiğim halde bebek ölçümlerinde 1.5 hafta önden gidiyordu en son kontrolde

Senin de kandilin mübarek olsun

Kizlar bende 2 gundur sag ayagimin altindan sanki igneler batiyo yurudukce bugunde onunla birlikde agri basladi sizlerdede oluyomu acaba nedendir bi bilginiz varmi ?

Kizlar bende 2 gundur sag ayagimin altindan sanki igneler batiyo yurudukce bugunde onunla birlikde agri basladi sizlerdede oluyomu acaba nedendir bi bilginiz varmi ?
Gebelikte degisik değişik hastalıklar çıkıyor.Deve dikeni mi acaba.Cilt hassaslasiyor ya olabilir öyle bir sürü ayak hastalığı var mantar tarzi

Gebelikte degisik değişik hastalıklar çıkıyor.Deve dikeni mi acaba.Cilt hassaslasiyor ya olabilir öyle bir sürü ayak hastalığı var mantar tarzi
Ayagimda herhangi birsey cikan icden olan bise icden sanki kucuk igneler batiyo bugunde ikisi birlikde oldu agriyla

İnsanın gözü dönüyor dimi ben o kadar zaman diyet yaptım aç uyudum dayandım ama buna dayanamıyorum çaresi ne tam bulamadım dua etmekten bi an önce normalleşmeyi dilemekten başka bişey bulamadım meyve yiyorum daha çok içim kazınıyo nolcak böyle bilmiyorum

Valla ben de anlamadım.Sekere baglayasim geliyor bu ara anı düşüş ve çıkmalar var.250 leri görüyorum ama benim durumumda olan eminim çok kişi var aniden acıkıp gözü birşey görmeyen.Biraz peynir ekmek domatesle 1 bardak süt içtim az önce umarım bastırır ama sanmıyorum

Ya ben bu listeyle doymam ki dünyaları yiyesim var.. bende listeye katılmak istiyorum.. dokuzuncu haftam başlangıç ve güncel 75. Kilo vermeye değilde korumaya çalışıyorum inşallah 20. Haftalara kadar hiç kilo almam..
Gebelikte insülin direnci yaşayan var mi aranızda? Çok endişeliyim
Bende var insülin yapıyorum karından ilk gebeliğimde gebelik şekeri çıktı o zaman tip 2 diyabet riskin yüzde 50 demişlerdi.. gebelikten once degerlerim prediyabet çıkıyordu yani böyle giderse iki üç yıla diyabet tanısı alacaktım ve nitekim şuan onun için tedavi görüyorum.. benimki gebelikten kaynaklı değil henüz haftam küçük öyle işte

Şöyle bir durum var ki ben sağlık ocağına giderken sadece hamilelik için test yaparlar diye düşünüyordum. Kahvaltı edecek vakit yoktu ben de bir tane şeker yedim şekerim falan düşer diye. Ama doktor açken yapılması gereken bir tahlil istemiş ve sonuç biraz yüksek çıkmış. Daha sonra dahiliyeye gittim aynı sonuçlarla doktor şekerimin olmadığını söyledi. Ben yine de bir kez daha başka doktora randevu alıp gideceğim. İnşaallah bir şey çıkmaz. Allah size de şifa versin

Geçmiş olsun.Hamileligin çeşitli evrelerinde çeşitli sebeplerden iştah artışları ve azalışları oluyor.Ben de hamileyken diyet yapamam sanmistim ama yaptım 4 hafta kadar...Ama bana olumlu etkisi büyük oldu.4 haftada 2 kilo alırdım 2 kilo verdim böylece 4 kiloyu kurtardim en azından..Birkac gündür motivasyonum biraz düştü diyete tam uyamıyorum acıkma nöbetlerim oluyor ama yine de fena değilim.Grubumuzun amacı hamileyken kilo vermek değil zaten.Saglikli beslenmek,benim gibi aşırı kilolularin kontrollü olarak kilo vermesi veya sabit tutması veya az az sağlıklı kilo alması,normal kiloda olanların sağlıklı şekilde aşırıya kaçmadan kilo alması,birbirimizi motive etmek,gebeliğin süreçlerini paylaşmak..Katılmak isterseniz eklerim listeye.Ben de siniri biraz gecik şeker cıktı ama birkaç gündür 250 leri görüyorum.insulin direncini çok tanımıyorum.Gecmis olsun ne yapmanız gerekiyorsa dikkatle yapacağınıza eminim.Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…