Galiba ilişkim bitiyor. Pire mi yoksa gerçekten deve mi?

Ben sevgilinize hak verdim. Neticede kac yasina gelmis yetiskin kadinsiniz, kapi sorununuzu kendiniz cozebilmelisiniz. Oyle ya da boyle onun kendi plani olabilir ve bozmak istemeyebilir.
Kaldi ki zor bir surecte ve yeni basladigi ise kendinj kabul ettirmeye calisiyor, daha anlayisli olabilirdiniz. O gemideyken kapida kaldiginizda ne yapiyordunuz?
Eee anahtarı versin sonra baksın yine gömleğine.sanki saatlerce sürecek bir iş.

mesela konu sahibi şey demiş, avmye gelmemi teklif etmesini bekledim ama gelmedi
işte kadınlarla erkekler aynı değil
onlara direkt net biçimde söylemek gerekiyor
konu sahibi diyecekti ki "bana çok acil çilingir gönder ben anlamıyorum bu işlerden, pahalı mıdır ucuz mudur bilmiyorum fiyatını da öğrenip bana havale yaparsın üstümde para yok" :KK70:
konu sahibi dolandırmış da dolandırmış yok deneyeyim yok senden alayım yok şöyle böyle
net olacaksın bu erkeklere, konu kilit ahaha
Bence çok ayrıntılı düşünüyorsunuz erkekler basit düşünen canlılar yardım etmek istese ederdi bir şekilde. Dediğiniz gibi erkekler sorun çözme odaklıdır. O an yardım etmek istese ederdi, tamam iş çıkışı anahtarı getiririm ya da alırsın derdi. Bence uğraşmak istememiş kendini çekmiş kenara beyfendi. Zaten sonrasında arayıp sormamasından da anlıyoruz. Ben konu sahibinin birden durup dururken tavır yaptığını sanmıyorum, büyük ihtimal adamın umursamaz ilgilenmeyen tavrını sezdi.

Ay bunu yazmaya geldim. Herkes kapıda kalmayı ne kadar büyük bir olay olarak görüyor. Sağlık vs durumu olsa neyse de hemen hemen herkesin başına gelebilecek bir iş. Kaldı ki konu sahibi kendi yüzünden kalmış kapıda. Neden adam işi gücü bırakıp koştur koştur kocaman kadını kurtarmaya(!) gelsin?
iş çıkışı diyor iş çıkışı.çalışıyorum dememiş zaten gömlek bakacağım diyor.

Merhabalar. 33 yaşında ve bekarım. Yaklaşık 1,5 yıldır bir ilişkim var ve erkek arkadaşımın zaman zaman düşüncesizlikleri olsa da bugün ipler hiç olmadığı kadar gerildi.

Erkek arkadaşım normalde gemide çalışıyordu ancak hem kendisi o düzenden memnun olmadığından hem de aile hayatına geçiş için yerleşik bir işi olması gerektiğinden karada bir iş bulmuştu ancak bu işe uyum sürecinde de zorlanıyordu. Hem fiziksel hem psikolojik olarak yoruluyor, orada da kendini kabul ettirebilmek için çabalıyor gün içinde benimle tek tük iletişim kuruyordu.

Bu sabah evden aceleyle çıkarken kapıyı çarpmamla anahtar içeride kaldı. Arabanın anahtarları da evinkiyle aynı anahtarlıktaydı, işi de aradım geç kaldım stresli bir sabah geçirdim. Müsait olduğum bir vakitte erkek arkadaşıma başımdan geçenleri yazdım ve iş çıkışında kapıyı kendim açmayı bir deneyeceğimi, açamazsam onda olan anahtarımı almaya gidip gidemeyeceğimi sordum. (Benim iş çıkış saatim ondan 1-1,5 saat erken olduğundan zaman kazanmak için) Buna cevap olarak işyerindeki yakın (erkek) 2 arkadaşıyla iş çıkışı gömlek alışverişine gideceğini söyleyip “yine konuşuruz” dedi. Gerçekten çok bozuldum ve kırıldım. Benim içine düştüğüm zor duruma karşılık bu tavır çok umursamazca geldi ve değersiz hissettirdi.

Birkaç pasif agresif cümle yazdım ve bozulduğumu da anladı ama 18.30’a kadar hiç dönüşü olmadı. Ben zaten normalde 17 gibi evde oluyorum. Neyse ki kapıyı kendim açabildim ve acaba beni ne zaman merak eder-umursar diye hiçbir şey demeden bekledim. Dediğim gibi 18.30-19 gibi sürekli aramaya başladı. Bu saatlerce sürdü ama cevap vermedim, kimi zaman reddettim.

En sonunda kendini böyle küçük hissetmekten yorulduğunu, yerleşik hayata-işe ve bu şehre benim için geldiğini, kedisinin de zaten ortam değişikliğine alışmakta zorlandığını söyleyerek yarın işi gücü bırakıp artık döneceğini söyledi. İçimden bir şeyler koptu tahmin edersiniz ki. Bir taraftan haklı olduğumu, böyle zor bir anda beni kendi halime bırakan birinin yarın bir gün bana daha da yalnız hissettireceğini düşünüyorum diğer taraftan da pireyi deve mi yaptım diye içim burkuluyor. Bana fikir verebilirseniz mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim 🙏🏼

Kendini kabul ettirmeye çalışıyor demişsiniz. Gömlek alışverişine o yüzden gitmek istemiştir. Bağ kurmak için. Hata yapmışsınız.

Altı üstü anahtar kalmış içeride ne büyütmüş herkes. Çağırırsın bir çilingir gelir açar. Arkadaşlar bu kadar erkeğe muhtaç olma durumu nedir ? Adam hayatını komple değiştirmiş bir uyum sürecinde yine yaranamadık yine yaranamamış. Sanki ev sahibi eşyalarla Beraber seni sokağa koymuş da sende yağmurun ortasında sokakta kalmışsın. Amma büyütmüşsün vallahi.
Sevgilimde ya da bir arkadaşımda anahtar varken neden 1 saniyelik iş için 200, 300 lira vereyim ki?

kesinlikle bu. hatta birçok başlık altında tartışılan konuya da bu alıntıyı koymamız lazım.
ya adama soracaktı çözüm kısmını adama bırakacaktı, yani şöyle
"aşkım anahtar içeride kaldı, kapıda kaldım. kafam da hiç yerinde değil anahtarı almadan çekivermişim çıkınca. acayip stres oldum, elim ayağım titriyor şu anda, napıcam ben nasıl giricem bu eve?" falan diyecekti ve adamın söylediği çözümü uygulayacaktı :KK53:

ya da dediğim gibi kendisi yönlendirip çilingir vs talep edecekti

Arkadaslar bu arada yakinda cilingir cagirdiniz mi bilmiyorum ama gecen sene kapi arkasinda anahtar kaldigi icin cilingir cagirdik gecen sene bak 750 lira verdik. Bu sene cilingir 1500 lira filan olmustur :KK70: hani ona gore bilin ona gore kapida kalin :KK70:
ben az önce youtube'dan bunlarla alakalı videolar izledim
adım adım hırsızlık - ders 1 :KK70:

ya adama soracaktı çözüm kısmını adama bırakacaktı, yani şöyle
"aşkım anahtar içeride kaldı, kapıda kaldım. kafam da hiç yerinde değil anahtarı almadan çekivermişim çıkınca. acayip stres oldum, elim ayağım titriyor şu anda, napıcam ben nasıl giricem bu eve?" falan diyecekti ve adamın söylediği çözümü uygulayacaktı :KK53:

ya da dediğim gibi kendisi yönlendirip çilingir vs talep edecekti
Çilingir çağıracak olsa ondan niye talep etsin ki?

Merhabalar. 33 yaşında ve bekarım. Yaklaşık 1,5 yıldır bir ilişkim var ve erkek arkadaşımın zaman zaman düşüncesizlikleri olsa da bugün ipler hiç olmadığı kadar gerildi.

Erkek arkadaşım normalde gemide çalışıyordu ancak hem kendisi o düzenden memnun olmadığından hem de aile hayatına geçiş için yerleşik bir işi olması gerektiğinden karada bir iş bulmuştu ancak bu işe uyum sürecinde de zorlanıyordu. Hem fiziksel hem psikolojik olarak yoruluyor, orada da kendini kabul ettirebilmek için çabalıyor gün içinde benimle tek tük iletişim kuruyordu.

Bu sabah evden aceleyle çıkarken kapıyı çarpmamla anahtar içeride kaldı. Arabanın anahtarları da evinkiyle aynı anahtarlıktaydı, işi de aradım geç kaldım stresli bir sabah geçirdim. Müsait olduğum bir vakitte erkek arkadaşıma başımdan geçenleri yazdım ve iş çıkışında kapıyı kendim açmayı bir deneyeceğimi, açamazsam onda olan anahtarımı almaya gidip gidemeyeceğimi sordum. (Benim iş çıkış saatim ondan 1-1,5 saat erken olduğundan zaman kazanmak için) Buna cevap olarak işyerindeki yakın (erkek) 2 arkadaşıyla iş çıkışı gömlek alışverişine gideceğini söyleyip “yine konuşuruz” dedi. Gerçekten çok bozuldum ve kırıldım. Benim içine düştüğüm zor duruma karşılık bu tavır çok umursamazca geldi ve değersiz hissettirdi.

Birkaç pasif agresif cümle yazdım ve bozulduğumu da anladı ama 18.30’a kadar hiç dönüşü olmadı. Ben zaten normalde 17 gibi evde oluyorum. Neyse ki kapıyı kendim açabildim ve acaba beni ne zaman merak eder-umursar diye hiçbir şey demeden bekledim. Dediğim gibi 18.30-19 gibi sürekli aramaya başladı. Bu saatlerce sürdü ama cevap vermedim, kimi zaman reddettim.

En sonunda kendini böyle küçük hissetmekten yorulduğunu, yerleşik hayata-işe ve bu şehre benim için geldiğini, kedisinin de zaten ortam değişikliğine alışmakta zorlandığını söyleyerek yarın işi gücü bırakıp artık döneceğini söyledi. İçimden bir şeyler koptu tahmin edersiniz ki. Bir taraftan haklı olduğumu, böyle zor bir anda beni kendi halime bırakan birinin yarın bir gün bana daha da yalnız hissettireceğini düşünüyorum diğer taraftan da pireyi deve mi yaptım diye içim burkuluyor. Bana fikir verebilirseniz mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim 🙏🏼

Bu bence bir kırmızı bayrak, dikkate alın lütfen. Erkek arkadaşken bunu yapanla gerçekten ilerlediğinizde o anahtarı unuttuğunuz için size bağırıp kızacağı noktaya taşıyacaktır umursamaz.

Be

Konuya pire yazanları hiç anlayamadım bile. Ev anahtarı güven duyulan kişilere verilir, ihtiyacım olduğunda uaştırsın diye. Komşular arasında da güvendiğin, evine girmeyecek insan verirsin, bu bir güven meselesidir.de bir sorumluluk meselesidir İhtiyacı olduğunda da anahtarı götürüp vermek de bir sorumluluk ve karakter meselesidir. Kapıda kalmış insana ben gömlek bakcaktım yeaaa diyen insandan da bir halt olmaz. O tarafa giden mesai arkadaşına verirsin, bir yolunu bulursun ama sorumluluğunu yerine getirirsin.

Ne olmuş yeaaa yazanlar hiç mi toplum içinde yaşamadınız arkadaşım, diğer insan asaygı, güven, sorumluluk bunlar düzgün ve dürüst bir toplumun yapıtaşlarıdır. Herkes laylaylom mu takıllsın??

Güçlü kadın güzellemesi yapanlar da acınası durumdasınız dostum. Sevgiliyi falan da geçtim, düz arkadaşım olsa kapıda kalsam çıkar gelir, siz kendinize bu kadarcık saygıyı layık görmüyorsanız, insan olarak çöp yerine konmayı kabul ediyorsanız acınası durumdasınızdır. Güç işine gelince hayatta çok şey başarmış insanlar herkesten önce kendilerine saygı ve sevgi duyarlar, kendilerini hiçe sayan insanlarla birlikte olmazlar. Çilingire kazandığın parayı vererek güçlü olmuyorsun yani, kendine saygı duymayan insana tekme atarak oluyorsun.

Haydi bunu da geçtim, sevgili bu, ikili ilişkillerde insan ekstra özen beker ve bekllemelidir de yoksa sokaktaki adamla kurulan ilişkiden ne farkı kalır? Sapla samanı karıştırırsanız çöp konumuna gelirsiniz, tabi ki değer görmek bekliceksiniz göremezseniz de kaçıcaksınız. Değerden önce de karşılıklı güven var ihtiyaç ollduğunda birbirinizin yanında olcaksınız. Feminizm işini çok yanlış anlamışsınız ve tam tersi istikamette ilerliyorsunuz, kendini çöpe indirgemek güç değil zavallıllık oluyor. Alaha şükürler olsun ki asla hiçe sayılmadın, sayan biriyle de olmam. BU konu bu kadar anlamayanlar 2.kez okusun.

Son düzenleme:
Ya ayrıca, ortada bir anahtar varken neden elin çilingirinin gelip kapımı 2 saniyede acabilme imkanını izleyip gece huzursuz olayım ki? Evime hırsız girdiğinde cilingir gelip değişim yapmıştı, tek mi kalıyorsunuz falan muhabbetleri, çok huzursuz olmuştum, tüm komşular izlemişti bi de😒 bir erkeğin imkan varken buna müsaade etmesi tuhaf geliyor.

X