Galiba ilişkim bitiyor. Pire mi yoksa gerçekten deve mi?

Merhaba. Normalde oturduğu yer bana arabayla yarım saat toplu ulaşımla yaklaşık 1 saat mesafede ama işleri gereği farklı şantiyelere gidiyorlar, o da şantiyedeydi.

Hem şantiyesi benim başlangıç noktama yaklaşık 2 saatlik mesafede hem de şantiyeye kadar (arabanın anahtarı da içeride kaldığı için) toplu ulaşımla gitme imkanım yok. İşyerinden alma ihtimalini ikimiz de hiç saymamışızdır diye düşünüyorum.
Yani sizin evinizle ,sevgilinizin iş yeri arasında 1 -2 saatlik mesafe mi var ? Ya i o anahtar getirene kadar çilingir bile gelip açabilirmis ki

Merhabalar. 33 yaşında ve bekarım. Yaklaşık 1,5 yıldır bir ilişkim var ve erkek arkadaşımın zaman zaman düşüncesizlikleri olsa da bugün ipler hiç olmadığı kadar gerildi.

Erkek arkadaşım normalde gemide çalışıyordu ancak hem kendisi o düzenden memnun olmadığından hem de aile hayatına geçiş için yerleşik bir işi olması gerektiğinden karada bir iş bulmuştu ancak bu işe uyum sürecinde de zorlanıyordu. Hem fiziksel hem psikolojik olarak yoruluyor, orada da kendini kabul ettirebilmek için çabalıyor gün içinde benimle tek tük iletişim kuruyordu.

Bu sabah evden aceleyle çıkarken kapıyı çarpmamla anahtar içeride kaldı. Arabanın anahtarları da evinkiyle aynı anahtarlıktaydı, işi de aradım geç kaldım stresli bir sabah geçirdim. Müsait olduğum bir vakitte erkek arkadaşıma başımdan geçenleri yazdım ve iş çıkışında kapıyı kendim açmayı bir deneyeceğimi, açamazsam onda olan anahtarımı almaya gidip gidemeyeceğimi sordum. (Benim iş çıkış saatim ondan 1-1,5 saat erken olduğundan zaman kazanmak için) Buna cevap olarak işyerindeki yakın (erkek) 2 arkadaşıyla iş çıkışı gömlek alışverişine gideceğini söyleyip “yine konuşuruz” dedi. Gerçekten çok bozuldum ve kırıldım. Benim içine düştüğüm zor duruma karşılık bu tavır çok umursamazca geldi ve değersiz hissettirdi.

Birkaç pasif agresif cümle yazdım ve bozulduğumu da anladı ama 18.30’a kadar hiç dönüşü olmadı. Ben zaten normalde 17 gibi evde oluyorum. Neyse ki kapıyı kendim açabildim ve acaba beni ne zaman merak eder-umursar diye hiçbir şey demeden bekledim. Dediğim gibi 18.30-19 gibi sürekli aramaya başladı. Bu saatlerce sürdü ama cevap vermedim, kimi zaman reddettim.

En sonunda kendini böyle küçük hissetmekten yorulduğunu, yerleşik hayata-işe ve bu şehre benim için geldiğini, kedisinin de zaten ortam değişikliğine alışmakta zorlandığını söyleyerek yarın işi gücü bırakıp artık döneceğini söyledi. İçimden bir şeyler koptu tahmin edersiniz ki. Bir taraftan haklı olduğumu, böyle zor bir anda beni kendi halime bırakan birinin yarın bir gün bana daha da yalnız hissettireceğini düşünüyorum diğer taraftan da pireyi deve mi yaptım diye içim burkuluyor. Bana fikir verebilirseniz mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim 🙏🏼
Sevmediğin bi insanı bile bu durumda bırakmazsın, ona olan ilginden şefkatinden değil kendi karakter meselenden dolayı gider o anahtarı teslim edersin. Canım bir kafede biraz oturup oyalansan olur mu falan dese hadi neyse, herif seni aramamış bile. Çok üst boyut bir umursamazlık ve ilgisizlik. Ben böyle bir erkekle ömür geçirmek istemezdim. Sonuçta ileride baba bile olabilir, işin çıksa çocuğu okuldan da almaz, hasta olsan hastaneye de götürmez çalışıyorum der

Erkekler prensesleştikçe kadınlar da naim süleymanoğlu moduna bağlıyorlar ondandır 😄

Bende anahatar olsa sevgilim disarda kalsa ve istese "alisverise cikciimm sen hallet" demem yani aklimdan gecmez, hic boyle sacma tavir da görmedim. 🙄
Birbirine güvenemedigin iliski ilişki degildir ya. Ayni tavri samimi olmadigim bir arkadastan beklerim(ki onda anaharin işi ne) ama sevgili degil.

Bende anahatar olsa sevgilim disarda kalsa ve istese "alisverise cikciimm sen hallet" demem yani aklimdan gecmez, hic boyle sacma tavir da görmedim. 🙄
Birbirine güvenemedigin iliski ilişki degildir ya. Ayni tavri samimi olmadigim bir arkadastan beklerim(ki onda anaharin işi ne) ama sevgili degil.
Valla benim buna benzer bir durum başıma geldi. Yakın bir kız arkadaşımda çok önemli bir proje unutmuştum, okuldan da çıkamıyordum, kız İstanbul trafiğinde akşam mesai çıkışında ödevi getirdi okuluma kadar. Aynı şeyi ben olsam ben de yapardım biraz anlayış ve empati kaynaklı. Uzun uzun cümleler kurup analiz yapmaya gerek yok yani :)

Yok ya aramasi yetmezdi bana. Hayatimdaki insan en ufak olayda elinde durumu çözecek imkan varken "yapamam baska planlarim var" diyorsa at çöpe gitsin. 😀
Yani şöyle diyelim gelemedi, önemli ciddi bir işi çıktı o açıdan dedim. Yoksa ihtiyaç duymuş ve aramışım adam ortada yok üstünü çizerim😬

Günün sonunda işlerindeki bi sıkıntıdan dolayı başka bir şantiyeye geçtiğini, o yüzden gömlek almaya gidilemediğini falan yazmış. Yani gerçek olduğunu kabul edersek. Açıkçası gitse bi fail, gitmese başka fail yani. Madem gitmeyebiliyordun niye gelmedin? :/

Hic muhattap olma söyle anahtari getirsin sonra da engelle gitsin

Arada konu sahibini haksiz bulan mesajlar var, sanirim tema guclu kadin olmak.

Evet guclu kadin kimseye ihtiyac duymaz ama sonrasinda üstümüze titremiyor, galiba sevmiyor diye kiriliyoruz.

Ben sevgiliyken karsi taraf zor duruma dustugunde ona yetisememeye(!) kiziyorum. Ayni konu erkegin basina gelse, yedek anahtar kadinda olsa o da kosup yardim etmeli, yardim etmemek sevgili iseniz yanlis.
konu sahibini haksız bulanlardanım ama sebebi güçlü kadın muhabbeti asla değil
hayatta her zaman için ilk seçeneğim pratik çözümler üretmek olur
kredi kartı vs yöntemlerle kapıyı açmaya çalışmak gibi
olmuyorsa parasını bastırıp çilingir çağırmak gibi
çilingire param yoksa yol mesafesine göre sevgilimin gideceği avm'ye gidip anahtarı ondan almak
avm'ye de gidemiyorsam adamın avm'den dönmesini beklemek gibi (o esnada kafede orada burada oturabilir)
benim için şehir ve düzen değiştirmiş bi adamla alakalı olarak, iş çıkışı avm planını bozmadı diye bana değer vermiyor şeklinde asla düşünmem
kaldı ki adam zaten naparsan yap ben akşam avmde olacağım dememiş. avm planından bahsedip konuşuruz tekrar demiş
konu sahibi diyor ki yok trip yaptım, yok beni bilmem kaç saat aramadı, sonra saatlerce aradı açmadım, reddettim vs
bilmiyorum ya belli bi yaştan sonra insanların daha olgun çözümler üretmesini beklerim ben böyle triplerin tavırların havada uçuştuğu durumlarda karşı taraf uzaklaşıyor işte gördüğümüz gibi. adam ne kadar bıktıysa artık ben tası tarağı toplayıp yarın dönüyorum kedim bile ortama alışamadı demiş
kendini küçük hissetmekten "yorulduğunu" söylemiş yani adamın bu noktaya sadece bu anahtar olayıyla gelmediği çok belli bu cümlesinden
kaç yaşında insanlarız, tabi ki özel ve değerli hissetmek isteriz ama dünya bizim etrafımızda dönmüyor
konu sahibi sevgilisinin, şantiyede başka işi çıkması sonucu avm'ye gitme planının iptal olduğunu söylemesine bile "gerçek olduğunu kabul edersek" gibi bi yorum yapıyor
bana çok yorucu geliyor böyle tavırlar, düşünceler

Haklısın, tavrı aurasi hiçbir seyi hoşuma gitmedi adamın. İnsan 2 dk tuvalete bile gidip arar ne yaptın canım gelemiyorum ama çilingir arayayım mı derdi. Ben senin için karaya geçtim bilmem ne, defol git ruh hastası, bir anahtar için başıma mı kakacaksin bunu. Yürümez bu iş.

Haklı bulanlar siz burda eşim öküz, benimle ilgilenmiyor postu açsanız sevgiliyken belli etmedi mi derlerdi. Bu olayı anlatsanız bak işte kıymetin yokmuş, insan arkadaşına bile yardıma gider ama k sana yardıma gelmemiş aramamis derlerdi.

Bir de adam pişkin pişkin gömlek bakmaya gidiyorum demiş. Sanki dünyanın en önemli işi.
Kime göre neye göre? Belki gerçekten o an o adam için önemli bir işti. 33 yaşındaki kadın evde anahtarını unuttu diye neden yapılan planı bozsun? Ben şahsen bozmam. Sağlık vs olsa amenna yüzüne bakmasın tabii ama anahtarı evde unuttu diye işi gücü bırakıp sevgilisiyle ilgilenmesi gerekmiyor.
Adamın haksız olduğu tek konu sonrasında sevgilisini aramaması.

Merhabalar. 33 yaşında ve bekarım. Yaklaşık 1,5 yıldır bir ilişkim var ve erkek arkadaşımın zaman zaman düşüncesizlikleri olsa da bugün ipler hiç olmadığı kadar gerildi.

Erkek arkadaşım normalde gemide çalışıyordu ancak hem kendisi o düzenden memnun olmadığından hem de aile hayatına geçiş için yerleşik bir işi olması gerektiğinden karada bir iş bulmuştu ancak bu işe uyum sürecinde de zorlanıyordu. Hem fiziksel hem psikolojik olarak yoruluyor, orada da kendini kabul ettirebilmek için çabalıyor gün içinde benimle tek tük iletişim kuruyordu.

Bu sabah evden aceleyle çıkarken kapıyı çarpmamla anahtar içeride kaldı. Arabanın anahtarları da evinkiyle aynı anahtarlıktaydı, işi de aradım geç kaldım stresli bir sabah geçirdim. Müsait olduğum bir vakitte erkek arkadaşıma başımdan geçenleri yazdım ve iş çıkışında kapıyı kendim açmayı bir deneyeceğimi, açamazsam onda olan anahtarımı almaya gidip gidemeyeceğimi sordum. (Benim iş çıkış saatim ondan 1-1,5 saat erken olduğundan zaman kazanmak için) Buna cevap olarak işyerindeki yakın (erkek) 2 arkadaşıyla iş çıkışı gömlek alışverişine gideceğini söyleyip “yine konuşuruz” dedi. Gerçekten çok bozuldum ve kırıldım. Benim içine düştüğüm zor duruma karşılık bu tavır çok umursamazca geldi ve değersiz hissettirdi.

Birkaç pasif agresif cümle yazdım ve bozulduğumu da anladı ama 18.30’a kadar hiç dönüşü olmadı. Ben zaten normalde 17 gibi evde oluyorum. Neyse ki kapıyı kendim açabildim ve acaba beni ne zaman merak eder-umursar diye hiçbir şey demeden bekledim. Dediğim gibi 18.30-19 gibi sürekli aramaya başladı. Bu saatlerce sürdü ama cevap vermedim, kimi zaman reddettim.

En sonunda kendini böyle küçük hissetmekten yorulduğunu, yerleşik hayata-işe ve bu şehre benim için geldiğini, kedisinin de zaten ortam değişikliğine alışmakta zorlandığını söyleyerek yarın işi gücü bırakıp artık döneceğini söyledi. İçimden bir şeyler koptu tahmin edersiniz ki. Bir taraftan haklı olduğumu, böyle zor bir anda beni kendi halime bırakan birinin yarın bir gün bana daha da yalnız hissettireceğini düşünüyorum diğer taraftan da pireyi deve mi yaptım diye içim burkuluyor. Bana fikir verebilirseniz mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim 🙏🏼
En sonunda kendini böyle küçük hissetmekten yorulduğunu, yerleşik hayata-işe ve bu şehre benim için geldiğini, kedisinin de zaten ortam değişikliğine alışmakta zorlandığını söyleyerek yarın işi gücü bırakıp artık döneceğini söyledi.

Herşeyde seni sorumlu tutmuş güzel manipülasyon, sakın üzülme onun o anda yanında olması lazımdı adam umursamamiş şimdi gelmiş pire mi deve mi diye soruyorsun saf olmayın ya

Kime göre neye göre? Belki gerçekten o an o adam için önemli bir işti. 33 yaşındaki kadın evde anahtarını unuttu diye neden yapılan planı bozsun? Ben şahsen bozmam. Sağlık vs olsa amenna yüzüne bakmasın tabii ama anahtarı evde unuttu diye işi gücü bırakıp sevgilisiyle ilgilenmesi gerekmiyor.
Adamın haksız olduğu tek konu sonrasında sevgilisini aramaması.
Davranışa, ilgiye, düşünceye yansımayan, en azından gün içinde ne yaptın kapıyı hallettin mi diye bile 2 dakika sormayan adamın sevgisi olmasa da olur. Üstüne bir de kadına trip atmış. Yazdığım şeylerin içinde cımbızla cümle çekmişsiniz. Diğer durumları ben de yazdım zaten.

En sonunda kendini böyle küçük hissetmekten yorulduğunu, yerleşik hayata-işe ve bu şehre benim için geldiğini, kedisinin de zaten ortam değişikliğine alışmakta zorlandığını söyleyerek yarın işi gücü bırakıp artık döneceğini söyledi.

Herşeyde seni sorumlu tutmuş güzel manipülasyon, sakın üzülme onun o anda yanında olması lazımdı adam umursamamiş şimdi gelmiş pire mi deve mi diye soruyorsun saf olmayın ya
Aynen öyle adam manipülasyonun Allah’ını yapmış. Madem kadın 33 yaşında bir kapıyı da kendisinin açması gerekiyor adam da 30 küsür yaşında kendi hayatından kendi sorumludur.

Davranışa, ilgiye, düşünceye yansımayan, en azından gün içinde ne yaptın kapıyı hallettin mi diye bile 2 dakika sormayan adamın sevgisi olmasa da olur. Üstüne bir de kadına trip atmış. Yazdığım şeylerin içinde cımbızla cümle çekmişsiniz. Diğer durumları ben de yazdım zaten.
Bence adamda birikmiş bi yorgunluk bi bıkkınlık var bu da bardağı taşıran son damla olmuş.
Cımbızla cümle çekmek değil de dikkatimi çeken o cümleniz oldu o yüzden alıntıladım zaten. 💁🏻‍♀️

Aynen öyle adam manipülasyonun Allah’ını yapmış. Madem kadın 33 yaşında bir kapıyı da kendisinin açması gerekiyor adam da 30 küsür yaşında kendi hayatından kendi sorumludur.
hem evımde yatıp kalkacak bir anahtarı getırmeye aciz olur mu insan değersizleştiriyor kadını işte kolundan tut kapıya kadar geçir konu sahıbı cidden bu adam senı her anlamda yıyor

gömlek planını duyduğu ve "konuşuruz tekrar" cevabını aldığı anda adama triplenerek cevap veren taraf konu sahibi ama.
olgunca konuşmak varken neden hemen pasif agresif mesajlar yazarak iletişimi gerginleştirme yoluna başvuruluyor?

Bence adamda birikmiş bi yorgunluk bi bıkkınlık var bu da bardağı taşıran son damla olmuş.
Cımbızla cümle çekmek değil de dikkatimi çeken o cümleniz oldu o yüzden alıntıladım zaten. 💁🏻‍♀️
Vardır belki ama böyle zamanlarda sevdiğimiz insanlara destek verip yanında olmayacaksak biraz sıkıntı da çekmeyeceksek, en azından bir gömlek planını ertelemiyorsak gün içinde de aramaya tenezzül etmeyeceksek bu insanlar bizim hayatımızda niye varlar o zaman diye sorgularım.

gömlek planını duyduğu ve "konuşuruz tekrar" cevabını aldığı anda adama triplenerek cevap veren taraf konu sahibi ama.
olgunca konuşmak varken neden hemen pasif agresif mesajlar yazarak iletişimi gerginleştirme yoluna başvuruluyor?
Konuşuruz tekrar lafını büyük ihtimal geçiştirmelik olarak söylemiş adam, konu sahibi de bunu hissettiği için tavır göstermiştir. Yoksa adam ilgilense çare bulmaya çalışsa üstüne bunu söylemiş olsa tavır göstermezdi. Kaldı ki zaten pek de ilgilenmemiş, gün içinde aramamış bile. İnsan merak eder sorar hallettin mi ne yaptın diye, kim olsa bozulur bence.

Ben güçlü kadınlığa da inanmıyorum ya. Feminizme de mesafeliyim. Yani her şeyi biz yapalım her yükü biz sırtlanalım. İlk işimiz düştüğünde adamlar reddetsin bir de haklı olsunlar. Seyit Onbaşı'ya döndüm ben mesela dayanamıyorum artık. Yani anahtarı getiremedi belki insan bir arar nasılsın, ne yaptın diye sorar merak eder değil mi adam bunu bile yapmamış 🙄
Bunun cinsiyetle de alakası yok bence. Eşim anahtarını evde unutsa ben iş çıkışında koşa koşa yetiştiririm. Sevgiliyken olsa da öyle olmalı. Yani zor durumda bi anahtar veremeyecekse neden sevgili ki? Bir de düzenimi değiştirdim falan diye hemen başa kakmış. Değiştirmeseydin hey Allahım ya

bir erkeği haklı çıkarmak için bu sitede kadınların yapmayacağı şey yok.

Ay valla inanılmaz. Bi ara ben evdeyken eşim çalışıyordu ve bir kaç kere şarj aletlerimiz karışmış benim şarj aletimi de yanında götürmüş. Bu her yaşandığında molasında çıktı çıktı geldi şarj aletini bırakmaya. Gerek yok dayanırım şarj aleti olmadan nolcak dediğimde hem seni görüyorum hem sen zorda kalmıyorsun dedi. Yapmak isteyen her türlü bahaneyi buluyor.

X