Fitotellalar

ama sen bişey yemiyorsun
 
kızlar Osman Müftüoğlu'nun bugünkü yazsına bir göz atın derim.. sayfamızın anlam ve önemini belirleyen bir yazı olmuş.. arada denemek lazım..
bu arada yarın kandil mi bilen var mı ?
bakayım bi
 
aiidin salihin önerilerinden örnek vermiş.uzun su oruçları vs şuan için benim için sıkıntı.nasip olursa ancak ramazan orucu şuan hedefim
 
52 benim kırılma noktam aylarca kıramadığım oldu. Yine başladık du bakelimmm ne olceeek
 
Osman Müftüoğlu yazısı

1- Beslenmenizi dikkatle planlayın. Planınızı yaparken kadınsanız günde toplam 1500-1600, erkekseniz günde 1600-1700 civarında kalori kazanın.

2- Toplam kalori ihtiyacınızın yüzde 30’unu proteinler, yüzde 30’unu yağlar, yüzde 40’ını karbonhidratlardan kazanmaya çalışın.

3- Karbonhidrat menünüzden şekeri, tatlıları, unlu besinleri çıkarın.

4- Meyve tüketiminizi günde 1 porsiyon ile sınırlayın, çok tatlı meyveleri “oruç/açlık kürü” günlerinde asla yemeyin.

5- Bol ve sık su içmeyi ihmal etmeyin. Şekersiz çay ve sebze suları serbesttir. Alkolden uzak durmanız çok önemli bir ayrıntıdır.

6- Yağda kızartılmış sebze ve proteinleri (et) yemeyin.

7- Yağ oranı düşük proteinleri tercih edin. (kaymaksız protein, yağsız kırmızı et, derisiz tavuk)

8- Kadınsanız en az 12, en çok 14; erkekseniz en az 14, en çok 16 saat aç kalmayı hedefleyin.

9- Tekrarlayalım: Aç kaldığınız 14- 16 saatlik sürede su serbest, şekersiz bitki çayı, makul miktarda şekersiz kahve de tüketebiliyorsunuz.

10- Günlük egzersiz süreniz ortalama 45-60 dakikadır. Bu süreyi 5000-7500 adımlık ılımlı bir yürüyüş veya yüzme ile tamamlamanız yeterlidir. Ağır egzersizlere açlık kürü yapılan günlerde ara verin.

11- Açlık kürü boyunca bol ve sık su için. Yemek sürenizi uzun tutmayı, her bir lokmayı uzun uzun çiğnemeyi ihmal etmeyin.

12- Oruçlu/aç olarak geçirdiğiniz sürenin gündüz ya da gece olması fark etmiyor. Mesela oruç kürüne akşam 18.00-19.00 gibi başlayıp günün ilk yemeğini (kahvaltı) ertesi gün 08.00-10.00 gibi yiyebiliyorsunuz. Veya sabah 6.00-7.00 gibi kahvaltı yapıp akşam yemeğinizi 20.00-21.00 gibi yiyebiliyorsunuz.

13- Bu uygulamayı başlangıçta haftada 2 veya 3 gün (5/2 veya 4/3) ile başlatın. Sonra “oruçlu gün” sayısını 4 veya 5 güne çıkarın. Kalan günlerde de makul miktarda besin alın ve egzersizi sakın bırakmayın.

14- Sistemin 1 veya 2. haftasından sonra günde 2 öğün beslenme metoduna geçmeyi hedefleyin, ilk dönemde oruç günlerinizde de 2 öğünle beslenmeye devam etmeye gayret edin. Neticede metabolizmanız kalıcı olarak 2 öğün beslenmeye intibak etsin.

15- Bu yöntemi “daha az hayvansal, daha çok bitkisel besin tüketimi hedefi” ile birlikte uygulamaya ve sürekli kılmaya gayret edin
 
bazı kısımlar mantıklı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…