- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.169
- 798
- Konu Sahibi Kuchisabishii
-
- #7.821
Herkese merhaba rezil bir gün geçirdim. Regl oldum 1 paket çikolata yedim. Pişmanım. Kendimi berbat hissediyorum. Tüm motivasyonum bitmiş bugün
Humusa bayılırım hatta nohutu her şeyini çok severim ya canım nohutCanım humus çektitabağımdaki her şeyin Toplamı 340 kalori civarında, ya da daha azdır belki.
Estağfurullah ne kusuruMerhaba tekrardan, kusura bakma yeni dönebildim. Şimdi test istedi ya doktor, eğer antikorlar pozitif gelirse haşimato oluyor. Bu sefer de tiroid hormonlarının durumuna bakar, T3 T4 ve TSH'a. Bunlara göre ilaç tedavisine başlar. Mesela benim antikorlarım pozitif ama tiroid hormonlarım normal sınırlarda hala. O yüzden ilaç kullanmıyorum. Anne tarafımda tiroid hastalığı var doktora öyle söyleyince Antikor testi istemişti. Hipotiroidinin en sık görülen sebebi haşimato bu arada. Yani gerçekten çok sık görülen bir hastalık. Antikor baktırmazsan farkına bile varamazsın. Halsizlik, uyku hali, metabolizmada yavaşlama, çok üşüme, saç dökülmesi gibi özellikleri var hastalığıtn. Türkiye de çok, özellikle de kadınlarda çok. Eğer haşimato çıkarsa, inşallah çıkmaz hayırlısıyla ama eğer antikorlar pozitif gelirse sen de baktır bence Antikor.
Doktor bana ilaç kullanmana gerek yok şuan için dedi ve selenyum önerdi. Ayrıca başka hocalardan da duydum bizzat endokrinoloji hocasından duydum selenyum önerdi o da . Sana dedim ya vücut kendi tiroid hücrelerine saldırıyor diye, yani ilerde hipotiroidiye gidiyor. İşte selenyum bu gidişi yavaşlatıyor. İyotun eksikliği kadar aşırı alımı da hipotiroidi yapıyor. Yani beslenme konusunu doktora bir sor bence dışardan iyot alalım mı ne kadar alalım vs. Bunları doktora sor çünkü ben gittiğimde bunlarla ilgili bir şey söylemedi. Sadece selenyum kullan dedi. Günde 100 mikrogram.
Ay bilirim o acıyıAdimlari tamamlamaya kalktim evin içinde kosarken oglumun oyuncağına bastim ,nasil bastin demeyin o kadar minikmiski aklim cikti acisindan sinirden oturdum guluyorum yazarken
Bende hiç hazir hissedemiyorumSağolspor aklımda, baslicam yavaş yavaş ama 1-2 hafta geçsin, yavaş da olsa hazır hissedemedim. Zamanla kolay gelir inşallah
Bitterin çokokremi var evdeGit ye bisiler de keyfin yerine gelsin.
Herkese bitter yazıyorum bugün
O bugun sporun anasini aglatti. Sizi yer soylim simdiden
Deli kizBismillahirahmanirahimmmm
Ya rabbim takimda herkesin ustunde bisey var ney var bilmiyorum. Birilerin gozu mu var. Hepsine bisey oliAllahim sen koru onlari. Hastalara sifa, cikolatalara saldirana direnc takimi birakmak isteyenlere akil ver yaraabbii
Amennn
Kereviz sapimi len o? Onu ye ama wcye yastigini koy. Ordan cikmazsin cunkuCanım humus çektitabağımdaki her şeyin Toplamı 340 kalori civarında, ya da daha azdır belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?