Merhaba,arkadaşlar aranıza ameliyat hakkında yazı yazmak için yeni katıldım.
Ben 15 yıldır bu hastalığı çekiyordum.Hiç doktora gitmemiştim.Kendimce hemoroid zannettim.Yıllarca eczaneden aldığım krem,fitil ve ilaçla bir süre hastalığı atlattım zannediyordum ve her ay yine tekrarlıyordu.Regl dönemlerinde daha da şiddetli oluyordu.Tuvalete her girişim işkence gibiydi.
1ay önce artık dayanılmaz ağrı,yanma ve tuvalette kan boşalması olması sebebiyle üniversite hastanesine gittim.Bana hemoroid olmadığını makatta çatlaklarım olduğu ve bu çatlaklar sebebiyle makat daralması olduğu ve ameliyat olmam gerektiği söylendi.
Ameliyat günü gelene kadar milyon tane yazı okudum.Okuduğum yazılardan o kadar çok korktum ki neredeyse vazgeçecektim ameliyattan.
Güç bela 4 gün önce ameliyatımı,genel anestezi ile oldum.ilk gün ve ikinci gün öğleden sonraya kadar hastane de kaldım.Hastanede serum ve ağrı kesici verildi.Taburcu işlemleri sırasında doktorum;2 antibiyotik,2 barsak düzenleyici,ağrı kesici ve oturma banyosu reçete etti ve hiçbir diyet önermedi.
2 gün tuvalete çıkamadım stres yaptım kendime ama çıktığımda da çok zorluk yaşamadım zaten diare olduğum için ağrı yapmadı.10 gün diare olacakmışım.Bugün gece pek uyuyamadım sanırım korktum.
Ameliyattan lütfen korkmayın yazılanlar çok ürkütücü;evet ameliyat zor bir şey fakat şimdiye kadar çektiğim acılara bakınca ameliyat acısı hafif kalıyor,çünkü ben o tuvallette o kadar çok ağlıyordum ki o dönemlerde.
Şimdilik kendimi iyi hissediyorum umarım herkes iyi olur. Allah herkese şifa versin...