How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Fikirlerinizi merak ediyorum

Cokokuyanbilir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
1.235
2.194
53
31
Herkese merhaba
Oturup uzun uzun anlatsam çok uzun sürecek sizi sıkmak boğmak istemiyorum. Sadece üstünkörü yaşadığım bir problemi size açmak istiyorum. Ben mi sağlıklı düşünemiyorum acaba diye
üniversite 3. Sınıfta görüşmeye başladığım bir ilişkim var. Şuan 5 seneyi devirdik. Ben 3 senedir çalışıyorum. Kendisi 3 sene okulu uzattı dil için yurtdışına gitti ve son 8 aydır Turkiyede. Bu sürede iş bulamadı henüz. Kendisini geliştirmek için kursa devam ediyor. Makine mühendisi..
Buraya kadar çok büyük bir problem yok benim için ki bence 3 sene okulu beklemiş üzerine 2 senede mezuniyetten sonra hayatini toparlanmasını beklemiş biri için hadi artık diyebilme hakkım var.
Ama adamın şuan işi yok ve para kazandığını görmeden tepesine çöküp hadi diyecek değilim. Kaldı ki kimseye gorevmis gibi hadi artık demem.
Ama beni çok rahatsız eden bir durum var. Evet şuan evlilik için plan kuramıyoruz çünkü işi yok. Bence seviliyorum ve evlenilmek istiyorum . Ama biz hiç oturup ileriye yönelik hayal kurmamışız. Yanı mesela yeni evlenen arkadaşlarımızın evine gidip çok hoşuma giden birşey görüp övdüğümde biz de alırız dememiş hiç. Veya çok beğendiğim bir ülkeden bahsederken balayına gideriz ileride gibi ileriye yönelik sözler duymamışım. Ben dün biraz içimizi dökerken bunlardan bahsettim biraz. Bu tarz örnekler verdim. Bana söylediği şey şu oldu. Şuan param yok işim yok ben sana nasıl şunu alalım ileride diye alamayacağım şeyler için umut vereyim gibi konuştu.
Ben o şey alınmadığı için problem yaratacak veya üzülecek bir insan değilim. Ama hayalini kurmak bile yeterdi benim için. Veya isimlerden konu açıldığı zaman ya bende şu ismi çok seviyorum çocuğumuz olursa su ismi koymak isterim gibi bi cumle duymadım. Kendimi çok net ifade edemiyor olabilirim şuan ama ben ileriye yönelik böyle planlar hevesler istekler duyamamak beni çok üzmüş bunu farkettim.
Bana alamayacağım diyor ama şuan kendi arabası 350 bin tl ediyor ve ailesi zengin. Kimseden maddi bir beklentim yok ama bahsettiği alamayacağım dediği şey çok basit şeyler. Iş bulamadığı için psikolojim olarak çok iyi bir dönemde değil farkındayım. Çok üzerine gidiyor da değilim.
27 yaşındayım ve 5 yıldır görüşüyoruz. Böyle bir şeyi beklemek istemek benim hakkım değil mi ? Kuruntu mu yapıyorum yoksa. Sizlerde de benzer beklentiler oldu mu veya her erkek bu şekilde mi reaksiyon veriyor. Fikirlerinizi bekliyorum

Biraz lafı geveliyor gibi geldi bana doğrusu
Üstünüze ev istemediniz sonuçta
Hoş istemiş de olsanız hemen yarın gidip ev bakın anlamına gelmiyor bu sonuçta
Altı üstü hayali kurulacak evimiz şöyle olur böyle olur tadında
Hayal kurmak parayla değil sonuçta
Benim hoşuma gitmedi tavrı

Biraz lafı geveliyor gibi geldi bana doğrusu
Üstünüze ev istemediniz sonuçta
Hoş istemiş de olsanız hemen yarın gidip ev bakın anlamına gelmiyor bu sonuçta
Altı üstü hayali kurulacak evimiz şöyle olur böyle olur tadında
Hayal kurmak parayla değil sonuçta
Benim hoşuma gitmedi tavrı
Bahsettiğim şey de arkadaşlarımın evine aldığı projeksiyon cihazı. Film izlemek için bir oda yapmışlar. Rahat bi L koltuk ve xiominin 3 bin liraya projeksiyon cihazı.. Çok beğendim ortamı çok güzel dedim. Yani buna biz de alırız demek zor olmasa gerek
Inanın ne zaman gelecekte konu açılsa ne bir ev ne bir araba ne düğün.. hiç birine gerek yok dedim. Küçük kiralık bir ev tutarız. Az eşya alırız. Nikâh yaparız dedim. Ailesinin ev alma gücü de var çok iyi bir düğün yapma gücü de. Ama ben hiç birşey beklemedim.

Iı ıh bir terslik var bu işte.
Yani bu durumu size aktarmanın 1001 türlü dili var; tabii çok istiyorum en güzeli en şahanesi olsun, zaten herşey yolunda giderse oluncak vs vs gibi cümleler kurulabilir. İş güç yoluna girsin herşey güzel olacak diyebilirdi.
sizi kaybetme korkusu yok hiç galiba bu arkadaşın? Bi sirkelense güzel olur, ya da siz bir sirkeleyin en iyisi

Iı ıh bir terslik var bu işte.
Yani bu durumu size aktarmanın 1001 türlü dili var; tabii çok istiyorum en güzeli en şahanesi olsun, zaten herşey yolunda giderse oluncak vs vs gibi cümleler kurulabilir. İş güç yoluna girsin herşey güzel olacak diyebilirdi.
sizi kaybetme korkusu yok hiç galiba bu arkadaşın? Bi sirkelense güzel olur, ya da siz bir sirkeleyin en iyisi
Yanı en yakın örnek şu geliyor aklıma. Bi arkadaşa arabasını satmıştı. Ve o arabayı gelin arabası yaptılar alan arkadaşlar. Bend e süslemesini çok zarif buldum ya bayıldım dedim. Bizim ki çok daha güzel olacak dedi. Yanı sanırım bi bunu konuştuk spontane gelişen bir konuşmada.

Çok haklısınız çünkü illa ki muhabbeti geçmeliydi. Mesela bir ülkeden bahsederken ileride mutlaka gidelim ya da ileride şu şehirde yaşayalım diye beraber hayal kurmamanız bana enteresan geldi. Sanki geleceğe yönelik beklentileriniz tek taraflı gibi. Erkek arkadaşınız ortak bir hayat kurmayı düşünseydi işe girmek için acele ederdi ve çaba gösterirdi, sanırım ailesinin maddi durumunun getirdiği rahatlıkla pek umrunda değil. Evet söz konusu uzun bir ilişki ve kestirip atmak kolay değil. Yine de ilişkinizi gözden geçirin ve gelecekle ilgili umutsuzluğa kapılıyorsanız bir beş yılınızı daha harcamayın derim

Birçok konunuzu bilen biri olarak sevgilinizin iş bulsa bile evlenme gibi bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum.

Bunu yaşayıp göreceksiniz muhtemelen.

Öyle bir düşünce de olmadığı içinde ileriye dönük gönül yapan hayaller kurmaktan da uzak kendisi.

Bahsettiğim şey de arkadaşlarımın evine aldığı projeksiyon cihazı. Film izlemek için bir oda yapmışlar. Rahat bi L koltuk ve xiominin 3 bin liraya projeksiyon cihazı.. Çok beğendim ortamı çok güzel dedim. Yani buna biz de alırız demek zor olmasa gerek
Inanın ne zaman gelecekte konu açılsa ne bir ev ne bir araba ne düğün.. hiç birine gerek yok dedim. Küçük kiralık bir ev tutarız. Az eşya alırız. Nikâh yaparız dedim. Ailesinin ev alma gücü de var çok iyi bir düğün yapma gücü de. Ama ben hiç birşey beklemedim.
Yani zaten herhangi bir beklentiniz olmaması normal olan.
Bunda takdir edilecek bir yan göremedim de genel olarak gelecek hayali hiç kurmamasından veya kurmak istememesinden rahatsız oldum
Sevginin doğasına aykır bence hayal kurmamak

Bana biraz sorumsuz geldi erkek arkadaşınız. evlilik demek büyük sorumluluk demek ve o bunun farkında. Bu sorunlulugu alacak olgunlukta değil bu yüzden hayalini kurmaktan bile imtina ediyor. Mesele almayacak olmanızdan çok evlilik hayali kurmak onu korkutuyor.

okulu 3 yıl uzatmak az buz bir şey degil. Büyük ihtimal ailesi zengin olduğu icin simdiye kadar sorumluluk almamış hep anı yaşamamış. Siz ondan daha çok sorumluluk sahibisiniz işiniz var çalısıyorsunuz.

Bence haklisinz imkani olmasini gectim bir insanin gelecek hallerinde olmamak bu , ne bileyim biz sevgiliyken esim bir donem yurt disinda yasamis aaa ben cok severim orayi keske gidebilsem demjstm, o da balayinda goturum seni uzulme derdi ki o zaman esimn de isi yoktu...hos balayinda gidemedik pahali geldi ama olsun parasj olsa gotururdu biliyorum 😊😁

Yani zaten herhangi bir beklentiniz olmaması normal olan.
Bunda takdir edilecek bir yan göremedim de genel olarak gelecek hayali hiç kurmamasından veya kurmak istememesinden rahatsız oldum
Sevginin doğasına aykır bence hayal kurmamak
Taktir edilmek için demedim elbette :) beklentim zaten yok bu nedenle karşılayamama gibi bir derdi olmaması lazım bunun için belirttimbelirttim

Çok haklısınız çünkü illa ki muhabbeti geçmeliydi. Mesela bir ülkeden bahsederken ileride mutlaka gidelim ya da ileride şu şehirde yaşayalım diye beraber hayal kurmamanız bana enteresan geldi. Sanki geleceğe yönelik beklentileriniz tek taraflı gibi. Erkek arkadaşınız ortak bir hayat kurmayı düşünseydi işe girmek için acele ederdi ve çaba gösterirdi, sanırım ailesinin maddi durumunun getirdiği rahatlıkla pek umrunda değil. Evet söz konusu uzun bir ilişki ve kestirip atmak kolay değil. Yine de ilişkinizi gözden geçirin ve gelecekle ilgili umutsuzluğa kapılıyorsanız bir beş yılınızı daha harcamayın derim
Şuan psikolojim iyi değil iş bulamamak beni çok bunalttı lütfen sıkıntı olmasın aramızda dediği için susuyorum. Iş buluncaya dek stabil bir şekilde devam ettireceğim bu sürede de düşüneceğim

Bazen yaşadıklarımızı unutuyoruz ve bir tek cümle geriye o ana götürüyor ya bizi. Sizin konunuzun bana etkisinde aynen bu oldu.
5 sene önce aynen sizin yaşadığınızı yaşadım. Yani öyle bir yerdeydim ki var ama aslında yokmuş gibi. Dediğinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Eşiminde aynen bu tavırda olduğu dönemi oldu. İşi vardı ama babasının borçlarını ödüyordu. Doğal olarak bana hiç bir vaatle gelmiyordu. Çünkü sanki söylediği an onu yapması gerekiyormuş gibi hissediyordu. Yani sonradan bana söylediği buydu. Zaman geçti borçlar bitti. Kendini toparladı hemen geldi istedi. Hemde benim ikinci evliliğimken hiç sanki düğünüm olamamış gibi anlı şanlı halde.
Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur benim durumum. Allah hakkınızda hayırlısını, hayırlı zamanda versin sizede inşallah.

Her zaman fazla iyi niyet zarar getirir size diyeyim.
Iki gonul bir olunca samanlik seyran olur mantigi ile devam ettiginiz surece de bu boyle olacak.
Erkek arkadasinizda bir terslik var cunku 2- 3 sene degil 5 senelik bir iliski var ortada.
Daha neyi bekleyeceksiniz ki?
Umarim bir an once hayatini yoluna koyar veya o kafasinda baska seyler kuruyor.
Iyi gozlemleyin erkek arkadasinizi, farkli yonlere kaymasin.
Ya da oyle bir durum var mi bence onu bir arastirin derim.

Bence erkek arkadaşınızla aynı hayaller ve hedeflerde değilsiniz.

İş bulmakta da gevşeklik ediyor gibi geldi. Ailesi zenginmiş, altında 350binlik araba, e diploma da var tamam işte acele etmesi gerekmiyor, bir maddi kaygısı yok ki.

Sizin beklentileriniz çok makul. "Biz de alırız, ne çok film izleriz birlikte, şurayı merak ediyorum, gideriz bir tatilde" falan filan.. Bu tarz hayaller ciddi ilişkilerde çok olur.
Sarsın adamı. Sizi kaybetme korkusu hissettirin.Baktınız oralı olmuyor, siz de daha fazla haksızlık yapmasına izin vermezsiniz.

Çok haklısınız hissettiklerinizde ve beklentilerinizde.
Umarım kalbiniz kırılmaz bu konuda
Arkadaşlarınız işini gücünü eline alıp yuvasını kurmuş bu kendini yetersiz hissettirip üzerinde baskı oluşturuyor olabilir

Herkese merhaba
Oturup uzun uzun anlatsam çok uzun sürecek sizi sıkmak boğmak istemiyorum. Sadece üstünkörü yaşadığım bir problemi size açmak istiyorum. Ben mi sağlıklı düşünemiyorum acaba diye
üniversite 3. Sınıfta görüşmeye başladığım bir ilişkim var. Şuan 5 seneyi devirdik. Ben 3 senedir çalışıyorum. Kendisi 3 sene okulu uzattı dil için yurtdışına gitti ve son 8 aydır Turkiyede. Bu sürede iş bulamadı henüz. Kendisini geliştirmek için kursa devam ediyor. Makine mühendisi..
Buraya kadar çok büyük bir problem yok benim için ki bence 3 sene okulu beklemiş üzerine 2 senede mezuniyetten sonra hayatini toparlanmasını beklemiş biri için hadi artık diyebilme hakkım var.
Ama adamın şuan işi yok ve para kazandığını görmeden tepesine çöküp hadi diyecek değilim. Kaldı ki kimseye gorevmis gibi hadi artık demem.
Ama beni çok rahatsız eden bir durum var. Evet şuan evlilik için plan kuramıyoruz çünkü işi yok. Bence seviliyorum ve evlenilmek istiyorum . Ama biz hiç oturup ileriye yönelik hayal kurmamışız. Yanı mesela yeni evlenen arkadaşlarımızın evine gidip çok hoşuma giden birşey görüp övdüğümde biz de alırız dememiş hiç. Veya çok beğendiğim bir ülkeden bahsederken balayına gideriz ileride gibi ileriye yönelik sözler duymamışım. Ben dün biraz içimizi dökerken bunlardan bahsettim biraz. Bu tarz örnekler verdim. Bana söylediği şey şu oldu. Şuan param yok işim yok ben sana nasıl şunu alalım ileride diye alamayacağım şeyler için umut vereyim gibi konuştu.
Ben o şey alınmadığı için problem yaratacak veya üzülecek bir insan değilim. Ama hayalini kurmak bile yeterdi benim için. Veya isimlerden konu açıldığı zaman ya bende şu ismi çok seviyorum çocuğumuz olursa su ismi koymak isterim gibi bi cumle duymadım. Kendimi çok net ifade edemiyor olabilirim şuan ama ben ileriye yönelik böyle planlar hevesler istekler duyamamak beni çok üzmüş bunu farkettim.
Bana alamayacağım diyor ama şuan kendi arabası 350 bin tl ediyor ve ailesi zengin. Kimseden maddi bir beklentim yok ama bahsettiği alamayacağım dediği şey çok basit şeyler. Iş bulamadığı için psikolojim olarak çok iyi bir dönemde değil farkındayım. Çok üzerine gidiyor da değilim.
27 yaşındayım ve 5 yıldır görüşüyoruz. Böyle bir şeyi beklemek istemek benim hakkım değil mi ? Kuruntu mu yapıyorum yoksa. Sizlerde de benzer beklentiler oldu mu veya her erkek bu şekilde mi reaksiyon veriyor. Fikirlerinizi bekliyorum
Erkekler biraz daha somut düşünüyorlar bence

Back