- 27 Temmuz 2018
- 6.604
- 7.318
- 198
- 31
- Konu Sahibi hayatbeklemezz
-
Hamilelik konusunda söyledikleri çoğumuzun çocuk sahibi olmak isteyip olamayan insanlara söylediğimiz şeyler. Hani hayatın sonu değil, üzülme bu kadar, gez dolaş keyfine bak falan söylenir yani.
Kadının giyim kuşamı da sizi ilgilendirmez. İsteyen istediği gibi, mutlu olduğu gibi giyinir. Orası görünmüş, burası açılmış size ne? Bakmazsınız olur biter.
Çay içme olayında da bir anormallik görmedim ben. Bana göre olağan bir şey ama bazı insanlar hoş karşılamayabilir, bişey diyemem.
İnsanlar birinin evinde kalıyorsa (bu en az ayda 1 oluyorsa) eli boş gitmez zaten. Tatlı ıvır zıvır alacağına evin ihtiyacını alması iyi bir şey eşinizin.
Bir tek bankamatik olayı hoş değil, onda da cevabını vermişsiniz zaten.
Eşimde benim abarttığımı onun temiz kalpli olduğunu düşünüyor. Bi erkeği karısı ararken tutup telefonu açmak sürekli kuyruk gibi peşine takılmak bana çok yanlış geliyor. Eşime kalsa ben abartıyorum. Çıkmazda hissediyorum.Siz kadından sorumlu değilsiniz. Kendini bilir ya da bilmez. Eşiniz de arkadaşının evine gitmişken bir şeyler alması normal. Arkadaş arasında bunun lafı olmaz bence.
Rahatsız olduğunuzu eşinize söylersiniz onun davranışı sizi bağlar.
Kart ve çay içme dışında bi sıkıntı yok bence. Eşiniz fazla rahat gibi geldi bana. Umursamıyor böyle şeyleri demek ki. Siz yine de şuan birşey demeyin éşeğin aklına karpuz kabuğu getirmeyin. Takipte kalın derim. Bebişlerinizi de yerimKızlar merhabalar. Belki bilenler olur, tüp bebekle hamile kaldım, zor süreçlerden geçiyoruz, zaten sinirlerimde yıpranmış halde ama hormonal olarak abarttığımı düşünmüyorum. Sadece birazdan anlatacağım konuyla ilgili kıskanç, fesat damgası yemeden ne yapabilirim onunla ilgili danışmak istiyorum.
3 yılı geçti evleneli. Ara sıra kavgalarımız olsada iyi bi ilişkimiz var. Eşim özellikle tedavi sürecinde ve hamile kaldıktan sonra çok yardımcı oldu, halada olur. Yemek yapar, temizlik yapar, çamaşır asar, balkonu yıkar. Elinden gelen herşeyde yardımcı olur. Beni sevdiğinide biliyorum, güvenimi sarsacak bi hareketi hiç olmadı. (Bu detayları eşimle ilgili fikriniz olsun diye veriyorum.)
Şimdi asıl konuya geliyorum. Eşimin bi arkadaşı var çok eskiden beri arkadaşlarmış. Yaklaşık 20 yıllık. Önceden bizimle aynı şehirde oturuyorlardı, sonra farklı bi şehire taşındılar. Eşim işi dolasıyla onların olduğu şehirede ayda bir bazen bazen ayda 2 yada 3 kez gidip gelir. Bende tanıştım nişanlıyken, iyi insanlar diye düşünmüştüm. Ama artık iyiden iyiye gözüme batan bi durum oluştu. Eşim gittiğinde 1 gece o ilde kalması gerekiyor. Ben kızsamda eşimi ısrar kıyamet çağırıyorlar zaten illede bize gel diye. Bundada bi artniyet görmedim. Güzel vakit geçiriyorlar arkadaşıyla gibi düşündüm. Ama arkadaşının eşi benim giderek gözüme batmaya başladı. Asıl konu açma sebebimde bu. Mesela ben bu kez hamileliğimi söylemedim daha o kadına. Ama sanki istemiyormuş gibi bi hali var. Diyorki konuşurken amaan olmazsa olmaz, sende çıkar bize gelirsin, gezer dolaşırız çokta önemli değil. Niye olmasın o kadar emek veriyoruz dedim bende. Mesela ilk gözüme batan olay şu oldu, ben bunların olduğu ile ilk kez gittim. Kadını bu kadar detaylı tanımıyorum. Orada internetten alışveriş yaptığım bi butik var. Dedimki birlikte gidelimmi hem dolaşmış oluruz. Kendide gezmeyi teklif ettiği için öyle söyledim. Tmm dedi gidelim. Eşimde bana hesap kartını verdi, yanımda çok nakit yok şimdi atmye gitmeyim sen ordan harca dedi. Kadın bana yolda giderken, kartın içinde ne kadar para varmış bakalım mı dedi.. Ben şaşırdım tabi. Benim öyle huylarım yoktur, cebine bile bakmam. Kartınada gidip bakmam dedim konu kapandı. Sonra kadının sürekli bizim hayatımızı merak edip didiklediğini farketmeye başladım. Haftada kaç kez yemeğe çıkarsınız, akşamları dışarı çok çıkarmısınız vs vs. Birsürü detay. Sonra eşine x karısına çok iyi davranıyo sen hiç bana öyle değilsin filan dedi kulağımla duydum. Geçenlerde yine eşim orada. Eşim arkadaşıyla balkonda oturuyormuş. Eşimi aradım telefonu kadın açtı. Balkonda oturuyorlar dedi, telefonu veriyim mi dedi. Hayır verme ben msj atarım gelince arar o dedim ama bozuldum tabi. Eşim oradan gelirken o ilin meşhur bi yiyeceği var onu getirir bana. Eşim almaya gitmiş o da peşinden gitmiş, eşim anlattı o da benle bekledi, birer çay içtik beklerken diye.
Hiç kendini bilmiyor mesela. Olur olmadık şeyler konuşuyor. Üstüne başına dikkat etmiyor. Beli göğsü açık iç çamaşırı ortada giyiniyor. Onlara göre normal ama bana göre değil. Eşimde hala o yazık çok saftır bilmem nedir diyor. Eşimin parasını bi sahiplenme var sanki kadında. Evde bişey eksik olsa eşim alıyor mesela. Arkadaşını çok seviyor, evlenmeden önce tanıyormuş adamı. Ben ne yapıcam bilmiyorum. Ben mi kuruntu yapıyorum, bu kadın mı sınırları aşıyor bilmiyorum. Çok uzun oldu, okuyanlara çok teşekkür ederim.
Kullandığınız dile bağlı.Eşimde benim abarttığımı onun temiz kalpli olduğunu düşünüyor. Bi erkeği karısı ararken tutup telefonu açmak sürekli kuyruk gibi peşine takılmak bana çok yanlış geliyor. Eşime kalsa ben abartıyorum. Çıkmazda hissediyorum.
Tabi eli boş gidilmez. Çocukları var mesela. Durumlarıda pek yok. Ben eşime söylerim çocuklara harçlık ver diye. Küçükler çünkü. Çok detay verip ifşa olmak istemiyorum ama mesela bi ev tutmuşlar. Eşime gel evi sana ben göstereyim demiş. İkisi gitmişler. Eşime kızdım sen neden başbaşa gidiyosun diye. Mesela eşim o evden birini arıyor, telefonu kadın açıyor. Bu istekleride keyfi şeyler mesela eşime sigarasını filan aldırırdı.
Çok teşekkür ederim inşallah rabbim nasip eder kucağımıza almayı.Öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.
Kadın bana ayarsız geldi. Çocuğunuz olmazsa kafana takma meselesini kötü niyetinden dememiş olabilir, sadece sizi rahatlatmak için söylemiş olabilir. Bunu bir kenara bırakalım.
Lakin eşinizin telefonunu açacağı yerde, neden telefonu eşinize götürmedi mesela? Eşinizin ne kadar parası olduğundan ona ne, ne alaka yani? Feci hadsiz bir kadın bu bence. Kendi evliliğinde mutlu değil, sizin huzurunuzu kaçırmaya çalışıyor gibi hissettim. Eşiniz arkadaşının karısına yeşil ışık yakacak kadar ahlaksız değildir herhalde. Ama şahsen bu tavırları gördüğüm bir kadının evine gidip kalmasını istemem eşimin.
Evde bir şey eksik olsa eşim alıyor demişsiniz. Bu anormal bir durum değil. Ayda 1-2 kere gidip kaldığımız evde elimizi cebimize atmak isteriz haliyle. Bunu da bir kenara ayırın. Kadının size göre daha rahat giyiniyor oluşu da bir mesele değil. Buna karışamazsınız, herkes istediği gibi giyinir. Eşinizin niyeti bozuksa, ona bakmıyorsa, sokaktaki kadınlara bakar yani.
Kadının çok gıcık, hadsiz huyları var. Ama sinirden sanırım sapla saman biraz birbirine girmiş, her şey size batmaya başlamış. Ama neticede, ilişki biraz cıvımış. Eşiniz mesafeyi iyi ayarlamak zorunda.
Bir dahakine kalmayacaksın diye sert bi dille uyarıcam bende.Ben eşimin tek başına bir çiftin yanında kalmasını istemezdim. Hadi bir kere gördün, hasret giderdin, her seferinde onlarda kalmak aşırı gereksiz. Söyleyin kalmasın orada.
Kuzen falan bile olsa ben her ay kimsenin evinde kalmam. Otel diye bir seçenek var sonuçta.
Eşim o benim kardeşim o benim kardeşim deyip duruyor. 5 yılı geçti eşimi tanıyalı. Kafasını kaldırıp birine baktığını görmedim. Sadece hayır diyemiyor galiba. Mesela asla eşimin hadi sende benle gel diye teklif ettiğini sanmam. Ama o hemen takılmıştır peşine. Son cümlenizedeKart ve çay içme dışında bi sıkıntı yok bence. Eşiniz fazla rahat gibi geldi bana. Umursamıyor böyle şeyleri demek ki. Siz yine de şuan birşey demeyin éşeğin aklına karpuz kabuğu getirmeyin. Takipte kalın derim. Bebişlerinizi de yerim
Niyetini bilemeyiz de, diyelim ki bilinçli yapıyor, iş eşinizde biter. Ay kadın çok saf, çok iyi niyetli diye her ayarsız hareketine göz yumacaksa, eşinizin de ayarları bozulmuştur bence. Telefonumu niye açıyorsun ya diyemiyor mu? Çok acil bir durum olmadıkça eşimle birbirimizin telefonunu bile açmayız. Eşinize rahatsız olduğunuzu, kadından hoşlanmadığınızı söyleyebilirsiniz. Her ay her ay gidip kalması biraz abartı olmuş. Onlara mı güveniyor? Gitsin otelde kalsın. Yine görüşsün tabi ama bu kadar gidip kalmak gereksiz.Çok teşekkür ederim inşallah rabbim nasip eder kucağımıza almayı.
Aslında giyimle ilgili yanlış aksettim sanırım. İsteyen istediğini giyinir ama bu biraz göze sokmak için yapılıyor diye hissetmeye başlıyorum ben. Mesela eşim şehir dışına çok çıktığında işi çok yoğun demek. Kadında bunu biliyor. Bana alenen bu sıra ne kadar çok para kazandı diyor. Bende ben hiç bu konularla ilgilenmiyorum, hoşlanmamda böyle şeyleri konuşmaktan dedim. Kadının annesi filanda o evde ve mesela giyimiyle ilgili anneside kaç kez uyardı benim yanımda. Beyaz ince bi tişört giyip içine renkli çamaşır giyiyor mesela. Bilinçli yaptığını düşünüyorum.
İnatlaşmayın, güzel bir dille anlatın. Bak onlar ısrar ediyor olabilir, ama yine de rahatsızlık vermemen gerekir vs diyin.Bir dahakine kalmayacaksın diye sert bi dille uyarıcam bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?