- 19 Mayıs 2020
- 46.464
- 207.927
Allah razı olsun.Babandan bahsedince tanıdım :) bir ara konusmustuk seninle bu mevzuda babandan bahsedince acaba mi dedimAllah şifa versin canım
Bu kadar mı. Peki annen baban teyzen vs kaç senedir bu hastalıkla uğraşıyor yani çocuk olmasına engel miydi çocuklarda sıkıntı oldu mu. Yoksa hastalık çok sonradan öı çıktıAnnem babam babaannem dedem teyzem o kadar var ki
Tipini bilmiyorum gerçi 1 mi 2 mi
En büyük olumsuzluğu düzenli saatlerde beslenmeleri ve diyetlerine dikkat etmeleri
Kurallara uyduğun sürece ben bi olumsuzluk yaşamadım
Nasıllar peki yaşamtıları evlilik çocuk vs. Zorlukları ne bileyim biraz bilgi verir misinEvet böyle yapardım. Ailemde ve çevremde çok yaygın. Kendim yaşamayı geçtim gördüklerim bile bu şekilde.
Evet böyle yapardım. Ailemde ve çevremde çok yaygın. Kendim yaşamayı geçtim gördüklerim bile bu şekilde.
Geçmiş olsun kaç sene vardı babanızda? Bunların hepsi diyabet kaynaklı mıBabam 25 yıl sonra çöktü, bebek gibi bakıma rağmen. Gerçi en iyi o dayandı. İlk gözüne vurdu, tek gözü beyaz üstüne siluet şeklinde görüyor. Açık kalp ameliyatı geçirdi. Diyalize giriyor, 50 kiloya düştü. Tip 2 diyabet.
Bizimki yaşlılıkla beraber genetikBu kadar mı. Peki annen baban teyzen vs kaç senedir bu hastalıkla uğraşıyor yani çocuk olmasına engel miydi çocuklarda sıkıntı oldu mu. Yoksa hastalık çok sonradan öı çıktı
Hastalıktan korkutup vazgeçirmek değildi amacım, fikir sahibi olsun diye. Annem babama babam da kendine çok iyi baktı. Çöküş geç oldu. Dikkat gerektiren bir hastalık, yaşam tarzına da etkisi var hatrı sayılır derecede.Orayı çok söylemişler o konuya girmedim o yüzden ben
Ben o yönfen de çok düşündüm böyle bir sebepten birini istememek çok incitici ve günah geödi bana/ onun yükünü kaldırabilir miyim bilmiyorumGeçmiş olsun gerçekten
Bizimkiler henüz öyle ciddi şeyler yaşamadılar
O yüzden deneyimlediklerim bunlar
Ama 25 yılda kimin ne hastalık olacağı belli olmaz zaten
25 yıl hasta olmayacağına kim garanti verebilir ki?
Dini inancım var bana hastalıktan aday elemek çok büyük konuşmak gibi geliyor.
Büyük oranda. Ama merak etmeyin, diyabet babadan olursa çocuklarda çıkmayabiliyor.Geçmiş olsun kaç sene vardı babanızda? Bunların hepsi diyabet kaynaklı mı
Anne ya da baba olmasıfarklılık yaratıyor mu. Kadında olunca çocuk olayı daha mı sıkıntılıBüyük oranda. Ama merak etmeyin, diyabet babadan olursa çocuklarda çıkmayabiliyor.
Gençte var yaşlıda, aslında mesele şeker hastalığına uygun yaşamak. Beslenmeye çok dikkat edilmeli.Nasıllar peki yaşamtıları evlilik çocuk vs. Zorlukları ne bileyim biraz bilgi verir misin
Her yönden bilmek istemiş zaten konu sahibiHastalıktan korkutup vazgeçirmek değildi amacım, fikir sahibi olsun diye. Annem babama babam da kendine çok iyi baktı. Çöküş geç oldu. Dikkat gerektiren bir hastalık, yaşam tarzına da etkisi var hatrı sayılır derecede.
İyi gün de kötü günde diyoruz evlenirken sonuçtaBen o yönfen de çok düşündüm böyle bir sebepten birini istememek çok incitici ve günah geödi bana/ onun yükünü kaldırabilir miyim bilmiyorum
O da bana bunları döyledi.. sadece sağlıklı yaşama dikkat etmem lazım dedi ve buna artık alıştım bilinçli olduğum için her şeyi bilerek hareket ediyorum ve bir sıkıntı yaşamıyorum dediGençte var yaşlıda, aslında mesele şeker hastalığına uygun yaşamak. Beslenmeye çok dikkat edilmeli.
Muhtemelen bende şeker hastası adayıyım bunu biliyorum ve şimdiden önlemimi alıyorum.
İlaçları düzenli kullanacak, stres üzüntü çok olmayacak, dediğim gibi beslenmeye dikkat ve spor.
Herkesi aynı şekilde de etkilemez.
Bir yönden de düşününce bu hayatta birine yardım etmiş olacağım. Ben ona yardım ettikçe kendimş hep daha huzurlu hissedeceğim. Dediğiniz gibi hangimizin başıns ne geleceğini bilemeyiz ve bu hayatta birbirimize yardım etmezsek en kötüsü bu olurİyi gün de kötü günde diyoruz evlenirken sonuçta
Kime ne olacağının garantisi yokken ben hastalıktan elemezdim birini
Ona bir şey olmaz da bana olur yani belli mi olur
Diğer kısma daha tereddüt edin bence
Aileli kısma
Malesef kadında var ise risk epey fazla. Babannem de diyabetli, 8 çocuğunun 5 inde var. Bir halamda da gizli şeker var.Anne ya da baba olmasıfarklılık yaratıyor mu. Kadında olunca çocuk olayı daha mı sıkıntılı
Güzelim sen hayır kurumu musun?Bir yönden de düşününce bu hayatta birine yardım etmiş olacağım. Ben ona yardım ettikçe kendimş hep daha huzurlu hissedeceğim. Dediğiniz gibi hangimizin başıns ne geleceğini bilemeyiz ve bu hayatta birbirimize yardım etmezsek en kötüsü bu olur
Bir yönden de düşününce bu hayatta birine yardım etmiş olacağım. Ben ona yardım ettikçe kendimş hep daha huzurlu hissedeceğim. Dediğiniz gibi hangimizin başıns ne geleceğini bilemeyiz ve bu hayatta birbirimize yardım etmezsek en kötüsü bu olur
Hayır o anlamda demedim zaten içim ısındığı için hiçbir sıkıntı olmadığı için söylğyorum . Sırf hastalıktan elememek için çabalıyorum şuan. Hayır kurumu ile alakası yok , değer verdiğim birine yardım etmek iyi hissettirir demek istedimGüzelim sen hayır kurumu musun?
Yardım etme evlilikte bir kriter olmamalı bence
Bildiğin acımak yani o düşünce
İçiniz ısındıysa hastalıktan elemeyin demek istedim ben sadece
Hayır şuan için söylemşyorum ki yanlış anlaşıldı. Ben en az bir sene tanırım adım atmak için . Demek istediğim tanıdıktan sonra her şey içime sinerse her şey iyiyse , hastalığına da o gözle bakabilirim diye dedimGerçekten Aşırı iyi niyetlisiniz. Daha 15 gün olmuş hangi ara tanıdınız,güvendiniz, emin oldunuz? Hemen yardım kısmına geçiş yapmışsınız. Birine yardım etmek için evlenilmez öncesinde yukarıda saydıklarımdan emin olmanız lazım. Emin olursaniz iyi günde Kotu günde dersiniz. Acele etmeyin.